HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#201 Felhasználó inaktív   Roltii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 27. 17:42

idézet:
Ezt írta Yoisten:
Találtam egy ilyen eszközt, de infot nem leltem róla a fórumon (vagy bénán kerestem) [url="http://"http://www.x-micro.com/wlan-router.htm"]http://www.x-micro.com/wlan-router.htm[/url]
[/quote]

Hi,

Arról tegyél le,hogy falon nagyon átlövögeted a jelet, főleg a kis eredeti antennájával. Az panelfalon talán átmegy,de kettőn már nem igazán, minden számít neki (1-gyel is már beteges). Amit meg furcsállottam:

Ez volt azon a címen:
"Standards:801.11b(Wireless), 802.3(10BaseT), 802.3u(100BaseT)
RF Output Power: < 17 dBm "

Na most a 802.11b -t sehol nem igazán láttam írva, az u-ról meg bevallom lila gőzöm sincs mi lehet, de lehet hogy csak elírás.
Mennyiért vennéd? Linksys és D-link hasonló kütyük is megfizethetőek, és szélesebb körben használtak

Üdv

Balázs

ui: nem éri meg wireless-en spórolni,mert vagy jó lesz kevés szívással, vagy csak szívás

#202 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 27. 19:45

idézet:
Ezt írta Roltii:

...
Na most a 802.11b -t sehol nem igazán láttam írva, az u-ról meg bevallom lila gőzöm sincs mi lehet, de lehet hogy csak elírás.
...
[/quote]

Eppen ezert kicsit megfontoltabban a tanacsokkal...
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#203 Felhasználó inaktív   k0SZ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 19:51

idézet:
Ezt írta Yoisten:
Találtam egy ilyen eszközt, de infot nem leltem róla a fórumon (vagy bénán kerestem) [url="http://"http://www.x-micro.com/wlan-router.htm"]http://www.x-micro.com/wlan-router.htm[/url]
Az ára ami igazán fontos, ugyanis minél olcsóbban kéne megoldani a dolgot, a wireless, csak mint opció merült fel. Ez a cucc viszont annyiba kerül, mint egy sima dsl router.
Jelenleg 2 gép között van megosztva a dsl, ehhez jönne egy harmadik, de az a szomszéd házban van (nagypapa). Összesen két külső falon és egy belső falon kellene átvinni a kábelt, talán 25-30m.
A két jelenlegi gépet kábelen kötném össze, a harmadikba meg menne egy wles lan kártya. Kérdés, hogy ez egyáltalán működik-e így, mert túl olcsó.
[/quote]

Az oly sokat emlegetett BEFW11S4 szerintem erne annyival tobbet, hogy van normalis termektamogatas, gyors gari ugyintezes, kerdes eseten mas is hozza tud szagolni...
A gyari antennakkal kicsi eselyt latok a kapcsolatra, de kulso antennakkal ez megoldhato.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem, iszom mégegyet.

#204 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 23:46

idézet:
Ezt írta Roltii:

Hi,

Arról tegyél le,hogy falon nagyon átlövögeted a jelet, főleg a kis eredeti antennájával. Az panelfalon talán átmegy,de kettőn már nem igazán, minden számít neki (1-gyel is már beteges). Amit meg furcsállottam:

Ez volt azon a címen:

Mennyiért vennéd? Linksys és D-link hasonló kütyük is megfizethetőek, és szélesebb körben használtak

Üdv

Balázs

ui: nem éri meg wireless-en spórolni,mert vagy jó lesz kevés szívással, vagy csak szívás
[/quote]

Az ára 14bruttó.
A külső antenna mit jelentene árban?

A kábeles megoldással sincsen bajom, csak nem tudom mennyire más kábel kell, ha kültéren van vezetve, illetve hol érdemes vezetni. Földben esetleg, földön is elvan, levegőben mondjuk a két eresz között, stb.
Ha nem lenne probléma az anyagi rész, megadnám valamelyik evvel foglalkozó fórumozó nevét és le majd lebizniszelik vele. Így marad az én segítségem szívesség/négyzetméterért cserébe, valamint az, hogy legalább már képen láttam ilyet :)
Anno valakivel váltottam egy mailt, aki azt írta, hogy egy pcmcia wless kártya meg egy wless router (linksys asszem) 60bruttó körül lenne. Ez volt 7hó végén.

Kicsit fentebb volt egy link, egy pdf-re, abban ezt találtam:
"IEEE 802.11b – describes somewhat faster data transfer rates and a more restrictive scope
of transmission technologies. This standard is also widely promoted as Wi-Fi™ by the
Wireless Ethernet Compatibility Alliance, or WECA."

Ez nem tűnik ismeretlennek.

Paraszti eszemmel a "802.3(10BaseT), 802.3u(100BaseT)" -t én annak vettem, hogy tudok beletolni utp kábelt, ami a másik két gépnek tökéletesen jó lesz. Persze valójában nekem sincs róla fingom, azért írtam ide :)

#205 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 23:47

idézet:
Ezt írta k0SZ:

Az oly sokat emlegetett BEFW11S4 szerintem erne annyival tobbet, hogy van normalis termektamogatas, gyors gari ugyintezes, kerdes eseten mas is hozza tud szagolni...
A gyari antennakkal kicsi eselyt latok a kapcsolatra, de kulso antennakkal ez megoldhato.
[/quote]

Oké, a külső antenna hogy nézne ki anyagilag? Gondolom a pci kártyára is kéne egy, meg a routernek is.

Ez a linksys cumó mennyibe fáj? 25bruttóért láttam a depon, de arra sokat nem adok.
Ha elvetem a wifit, akkor az smc7004vbr 16bruttóért még megfelelő lehetne?

Na még az is eszembe jutott, hogy jó lenne valahogy korlátozni a 3 gép sebességét, mivel 384-es az adsl. Senki nem hardcore DC user, csak nem szeretném, ha valaki elindít egy dl-t, akkor addig a másik kettőnek semmi se maradjon.

[ 2003. december 28.: Yoisten szerkesztette a hozzászólást ]

#206 Felhasználó inaktív   fehérkocsag 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 28. 16:17

idézet:
Lehet-e MAC címet módosítani, külső kapcsolódó eszközöknél pl.: DWL-900+ AP-nál. [/quote]

Nincs ötlet? :(

#207 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 28. 23:29

Dlink DWL-G520+ beállitásnál a CONFIGURATION panelen a PREAMBLE és a 3xConfig kapcsolókat milyen állásba érdemes tenni ?

Egyébként a Link Quality 74% Signal Strenght 67% Távolság 70 méter, eredeti kis antennákkal 6m H155 kábellal meghosszabitva.
Másolás 2 gép között 1200kbyte/sec sebességgel. TX Rate AUTO

Ezek az értékek elfogadhatók ?? Esetleg ha van valakinek valamilyen beállítási tippje az megirhatja.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#208 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 15:49

Olyan router ap kellene amiben használható firewall van. ajánljatok légyszi!!!!!
nc4000; A64 X2;

#209 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 18:54

Sziasztok tudtok valamit arról, hogy 2 tök különböző AP-nél mi a legjobb beállitás ahhoz hogy a roaming a kettő között optimálisan működjön? (channel legyen ugyanaz, esetleg az ssid egyezzen meg, stb)
User oldalon (winxp) meg hogyan állitsam be, hogy ugy 40%-os jelszint alatt váltson állomást?
Előre köszi a válaszokat..
Trapi
Asztali: Intel 2,6HT,1GbRam,280Gb HD,Nvidia GF4 Ti4200
7/24 Server: Amd Athlon 1900+, 1Gb RAM, 380Gb HD,
Notebook: Fujitsu Siemens Lifebook T3010
Mobilcucc: Sony-Ericsson Z600, Hp Ipaq 3970

#210 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 11:04

idézet:
Ezt írta trapi:
Sziasztok tudtok valamit arról, hogy 2 tök különböző AP-nél mi a legjobb beállitás ahhoz hogy a roaming a kettő között optimálisan működjön? (channel legyen ugyanaz, esetleg az ssid egyezzen meg, stb)
User oldalon (winxp) meg hogyan állitsam be, hogy ugy 40%-os jelszint alatt váltson állomást?
Előre köszi a válaszokat..
Trapi
[/quote]

A csatorna nehogy ugyanaz legyen. Ugyanis a kettő között területi átfedésnek kell lennie, de azonos csatornánál olyan csodás interferenciád lesz... Szóval 2, egymást nem fedő csatornát válassz (lehetőleg 1-11, de jó az 1-6, 6-11 is).

SSID-nek, WEP-kulcsnak meg kell egyeznie.

Klienst nem tudom, de szerintem a WLAN eszköznél keress valami advanced részt.

Ja, és üdv. a fórumon. :)

[ 2003. december 30.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#211 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 11:11

idézet:
Ezt írta Roltii:

Hi,

Ez volt azon a címen:

Üdv

Balázs

[/quote]

Én vettem egy X-micro access pointot, és nagyobb a hatótáva 1 antennával mint a USR-nek 2vel, ami 3x annyiba volt...
(ez tisztán tapasztalat)
Nekem még egy vasbeton födémet is átvisz...

Trapi :cool:

#212 Felhasználó inaktív   trapi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 11:11

idézet:
Ezt írta doszy:

A csatorna nehogy ugyanaz legyen. Ugyanis a kettő között területi átfedésnek kell lennie, de azonos csatornánál olyan csodás interferenciád lesz... Szóval 2, egymást nem fedő csatornát válassz (lehetőleg 1-11, de jó az 1-6, 6-11 is).

SSID-nek, WEP-kulcsnak meg kell egyeznie.

Klienst nem tudom, de szerintem a WLAN eszköznél keress valami advanced részt.

Ja, és üdv. a fórumon. :)

[ 2003. december 30.: doszy szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Köszi Mindjárt megpróbálom....
Trapi

#213 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 12:40

idézet:
Ezt írta trapi:

Köszi Mindjárt megpróbálom....
Trapi
[/quote]

Majd meséld el, mire jutottál.
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#214 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 14:20

idézet:
Ezt írta Roltii:
... D-link Dwl-520+ a tapasztalataim szerint a nem a PCI sinek tipusa miatt sír,hanem egyszerűen a Sb Live! hangkártyákkal nem boldogul. Én láttam ilyen kártyát régi gépben működni gond nélkül, de újban SB Live!-val meg se mukkant.[/quote]

En nemreg szereltem egy DWL-520+-t egy SB-Live CT4870 (asszem) melle, igaz, a Live-on nem gyari driver volt, de azota is megy jol a dolog.

mip: thx a tippeket egy S4 lett ilyen kartyaval...

#215 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 14:46

idézet:
Ezt írta trapi:

Én vettem egy X-micro access pointot, és nagyobb a hatótáva 1 antennával mint a USR-nek 2vel, ami 3x annyiba volt...
(ez tisztán tapasztalat)
Nekem még egy vasbeton födémet is átvisz...

Trapi :cool:
[/quote]

Ez az ap miben különbözik a fentebb írt dsl router+ap-től? Mert árban van köztük 3ropi.
Az említett külsö antennákkal kapcsolatban van valami közelítő ár?

#216 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 14:50

idézet:
Ezt írta Poni:
Olyan router ap kellene amiben használható firewall van. ajánljatok légyszi!!!!![/quote]

Valaki segítsen már!!!!
nc4000; A64 X2;

#217 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:09

idézet:
Ezt írta Poni:

Valaki segítsen már!!!!
[/quote]

Én mint árlistaböngész 1.0 láttam ilyet, hogy SMC 7004ABR 20+fa.

#218 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 15:24

idézet:
Ezt írta Poni:
Valaki segítsen már!!!![/quote]

Milyen celra, mit kell tudni a tuzfalnak ? WLAN v. sima LAN ? kicsit bovebben plz ;)

#219 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 30. 18:24

idézet:
Ezt írta hpx:

Milyen celra, mit kell tudni a tuzfalnak ? WLAN v. sima LAN ? kicsit bovebben plz ;)
[/quote]

Wlant. Úgyan úgy router ap és firewall!!!!!
nc4000; A64 X2;

#220 Felhasználó inaktív   KomiZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 12:19

Hello!

Van egy elado, 3 hetes, meg nem hasznalt (megsem lesz adsl)
linksys befw11s4 routerem.

Udv!

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »