HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#1801 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 10. 20:14

Idézet: gyurcimano - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 19:33

Sziasztok!

Tudnátok nekem kb. 10KM-re ajánlani valami eszközt pont-pont kapcsolatnak (engenius (SENAO) nem vát be). Az antennák megvannak azokkal nincsen gond.

Köszi!

Irj privátba...

#1802 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 10. 21:35

Idézet: gyurcimano - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 18:33

Sziasztok!

Tudnátok nekem kb. 10KM-re ajánlani valami eszközt pont-pont kapcsolatnak (engenius (SENAO) nem vát be). Az antennák megvannak azokkal nincsen gond.

Köszi!

2 db 24dbi grid (www.antennashop.hu), 2 db tetszőleges prism kártya és mikrotik 2.7.14. Garantált 5Mbps (11Mbps link). Pont a múlt héten csináltunk 1 ilyet Fehérvárról kifelé. Csont nélkül megy, pedig elég nagy ott a rádiósűrűség.
www.kevenet.hu

#1803 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 05:19

Idézet: Kenderice - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 14:46

Nekem SMC 54Mbit-es cuccaim vannak. A router SMC2804WBR, a kártya SMC2802W.
Sulinetben vettem tavasszal, úgyhogy szinte ingyen volt (jó, máciusban fizetik vissza az adóból). Megszakítás nélkül, tökéletesen működik még most is, hasonló (200m) távolságon. A sebesség 1,6-2,0 Mbit/sec között van hálózati forgalomnál. Ez a 384/64-es kapcsolatunkra bőven elég.
Sulinteben meg lehet venni most is, viszont július óta csak a számla felét fizetik vissza (de max 60ezret). De így is megérné, mert a router br. 30e (15e), a kártya br. 16e (8e) körül lenne.
Antennát meg az határozza meg, hogy mekkora sebességre lesz szükségetek. Nekem biquad antennák vannak fent. A csatlakozók RP-SMA-k. A cuccok 50-60%-án ilyen van.
Ha nem jó a sulinet neked, akkor most van akció, Gigabyte 54Mbites kártya br. 7000-ért. Routert nem tudom.
Itt van egy táblázat a csatlakozókról.

hat az 1,6..2Mbit/sec az meg 11b-nek is gyenge nem hogy 54M-nek....
egy normalis 54g-s cucc 1..2km-en belul lazan viszi a 12..19Mbps tcp/ip sebesseget.

imho 11g-s x-micro ap ~19khuf +wmp54g ~15..19khuf esetleg dwl-g520 (nem a g520+ es nem a sima 520!!) ~13..17khuf

200m-en ket biquad-al + ~2..3m rg59-al lazan visz 19..24Mbps masolasi sebesseget, megfelelo ralatas eseten.

#1804 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 09:35

Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 4:19

hat az 1,6..2Mbit/sec az meg 11b-nek is gyenge nem hogy 54M-nek....
egy normalis 54g-s cucc 1..2km-en belul lazan viszi a 12..19Mbps tcp/ip sebesseget.

imho 11g-s x-micro ap ~19khuf +wmp54g ~15..19khuf esetleg dwl-g520 (nem a g520+ es nem a sima 520!!) ~13..17khuf

200m-en ket biquad-al + ~2..3m rg59-al lazan visz 19..24Mbps masolasi sebesseget, megfelelo ralatas eseten.

Bocs, rosszul írtam. 1,6-2,0 MB/sec. 14-16 Mbit/sec körül van az átlag.

#1805 Felhasználó inaktív   TZoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 11. 13:13

Üdv!

Hogyan lehetne a legolcsóbban kihozni egy Chello net-megosztást 1 km távolságról?
Házak nincsenek az utban csak néhány fa teteje, ami zavarja a rálátást.
Meg lehet ezt csinálni valahogy? Ha igen milyen AP-ot és kártyát ajánlotok?
Arra gondoltunk hogy biquaddal kellene megcsinálni.2 ilyen antennát biztosan össze tudnánk heggeszteni.

Köszi előre is!  :respect:

#1806 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 20:09

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 12:13

Üdv!

Hogyan lehetne a legolcsóbban kihozni egy Chello net-megosztást 1 km távolságról?
Arra gondoltunk hogy biquaddal kellene megcsinálni.2 ilyen antennát biztosan össze tudnánk heggeszteni.

Olvass vissza légyszi. Miért várod el valakitől, hogy foglalkozzon a hálózatoddal, ha te sem vagy hajlandó annyit megtenni, hogy beleolvasol a topic régebbi részébe? Esetleg kereshetsz is.
www.kevenet.hu

#1807 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 23:06

Idézet: Joci - Dátum: 2004. okt. 10., vasárnap - 17:15

Köszi!

Szerintem nem variálok akkor tovább, veszek ilyen SMC cumókat. Ráadásul most fogok kintről rendelni pár cuccot, megnéztem ezek mennyibe kerülnek kint, hát a router 18-20k körül jön ki, a kártya 10-12, szóval megéri!

Sima 4 portos SMC barricade routert használunk már pár helyen, azokkal nincs gond, remélem ezzel se lesz.

az smc barricade az elég faja, de a kártya igencsak gyengusz (szerencsére meg bírtam időben szabadulni tőle)!

tehát

ahogy Kenderice mondja:
A router SMC2804WBR

ahogy aurum mondja:
esetleg dwl-g520

ez kell neked!  :D
--== envagyok ==--

#1808 Felhasználó inaktív   TZoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 12. 07:16

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 21:09

Olvass vissza légyszi. Miért várod el valakitől, hogy foglalkozzon a hálózatoddal, ha te sem vagy hajlandó annyit megtenni, hogy beleolvasol a topic régebbi részébe? Esetleg kereshetsz is.

mip  :up:

Képzeld visszaolvastam...De 100 különböző AP vagy kártya közül fogalmam sincs melyiket válasszam, ezért kérek valakit segítsen, hogy melyik az amivel meg lehet tutira oldani, nem szeretnénk befürödni.

#1809 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 10. 12. 07:55

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 14:13

Legolcsóbb megoldásokkal mindig bajom volt...

Chellora

Vigor router 20ezer, LinkSys AP: 20ezer, APra antenna kb. 10ezer, túloldalra Wlan kártya 7ezer, antenna 10ezer

Vagy megveheted a Vigort egyből wireless verzióban, az 50ezer, és akkor csak arra antenna 10ezer, túloldalra Wlan kártya 7ezer, antenna 10ezer. Szükség esetén kábelezések oldalanként 3-10ezer pénz.
Make love not Wor.

#1810 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 09:54

Idézet: TZoli - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 12:13

Üdv!

elvileg barmelyik wireless router jo nektek. olyat valassz ami tud ap clien vagy wds modot. pl wet11 11b-s x-micro, nemelyik dlink. az ap-ket leheteoleg a tetore rakjataok rovid madzaggal. antennanak boven eleg a ket biquad.

#1811 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 11:17

Sziasztok!

Az egyik barátom vett egy Linksys WRT54G-t, gondoltuk a BEFW11S4 az egy jó cucc, ennek is annak kell lennie.
Hát nem: az AP-ja állandóan fluktuál, hol elérhető hol nem, a network stumbler egy szép fésűt rajzol ki (különböző szélességű fogakkal :) ) Mindez úgy hogy 1 méterre vagyok tőle a klienssel!

A gyári (európai) driver a 2.02.7-es, ezzel jött, de kipróbáltuk a legújabb amcsi drivert is (2.04.4), azzal is ugyanaz.

Próbáltam levenni egy pár beállítást, pl. B-sre állítani a wirelesst autó helyett, sebességet levenni 1Mbit-re, stb, de az eredmény ugyanaz :(

Vannak még itt sorstársak, vagy akik láttak már WRT54G-t?
Szerintetek ez hardver vagy szoftverhiba?
Egyéb 5letek a megoldásra?

Köszi: hf

Szerkesztette: hf 2004. 10. 12. 11:18 -kor

#1812 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 11:41

Idézet: hf - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 11:17

Sziasztok!

Az egyik barátom vett egy Linksys WRT54G-t, gondoltuk a BEFW11S4 az egy jó cucc, ennek is annak kell lennie.
Hát nem: az AP-ja állandóan fluktuál, hol elérhető hol nem, a network stumbler egy szép fésűt rajzol ki (különböző szélességű fogakkal :) ) Mindez úgy hogy 1 méterre vagyok tőle a klienssel!

A gyári (európai) driver a 2.02.7-es, ezzel jött, de kipróbáltuk a legújabb amcsi drivert is (2.04.4), azzal is ugyanaz.

Próbáltam levenni egy pár beállítást, pl. B-sre állítani a wirelesst autó helyett, sebességet levenni 1Mbit-re, stb, de az eredmény ugyanaz :(

Vannak még itt sorstársak, vagy akik láttak már WRT54G-t?
Szerintetek ez hardver vagy szoftverhiba?
Egyéb 5letek a megoldásra?

Köszi: hf

Igy ránézésre inkább hw, cseréltesd ki... A linksys legnagyobb hibája az, hogy az eu. raktár földrajzilag kissé gyenge, így gyakran csak 30mW cuccok jutnak el Mo-ra, holott ugyanaz a típus létezik 80mw-al is, de az Fr.-ban már nem engedélyezett.

#1813 Felhasználó inaktív   pimpa_hu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 10:45

Hasonló problémám van, azzal az extrával, hogy nálam a wifis kártyás gép továbbra is fagyogat.
Calibra tanácsára már mindent megpróbáltam (biquadot még nem, de nem antenna gond van, mert 10 cm-re az ap-tól is fagy a cucc).
Szóval egy SMC 2802W PCI-os wifi kártya van a szomszég gépében (azt hiszem Asus A7V8X alaplap) és ahogy vmilyen adatfolyam kezdődik a kártyán keresztül, a gép kifagy. Legújabb v2-es driver van fent,  vasárnap szűz xp isntallt is kapott a gép, 30-40mp után újra fagyott.
Ha átraktam az én gépembe a kártyát, bármilyen kis link quality mellett is stabilan (persze néha szakadozva a vétel) ment. Stream 192kbps rádió ment rajta órákon keresztül...

VALAKI SEGYTSEN, MIT TEGYEK EZZEL A KÁRTYÁVAL???

Pimpa

Szerkesztette: pimpa_hu 2004. 10. 13. 11:00 -kor

#1814 Felhasználó inaktív   szaki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:06

Idézet: pimpa_hu - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 10:45

Hasonló problémám van, azzal az extrával, hogy nálam a wifis kártyás gép továbbra is fagyogat.
Calibra tanácsára már mindent megpróbáltam (biquadot még nem, de nem antenna gond van, mert 10 cm-re az ap-tól is fagy a cucc).
Szóval egy SMC 2802W PCI-os wifi kártya van a szomszég gépében (azt hiszem Asus A7V8X alaplap) és ahogy vmilyen adatfolyam kezdődik a kártyán keresztül, a gép kifagy. Legújabb v2-es driver van fent,  vasárnap szűz xp isntallt is kapott a gép, 30-40mp után újra fagyott.
Ha átraktam az én gépembe a kártyát, bármilyen kis link quality mellett is stabilan (persze néha szakadozva a vétel) ment. Stream 192kbps rádió ment rajta órákon keresztül...

VALAKI SEGYTSEN, MIT TEGYEK EZZEL A KÁRTYÁVAL???

Pimpa

ASUS lapban minden integralt cumot tiltani amit nem hasznal. Kiszedni az osszes PCI kartyat, majd a VGA csatolo melettit kihagyva bedugni probalni ha "szar" tovabb egy slottal ha mindegyikben rossz akkor ott hw osszeferhetetlensegvan.
Az informatika atok de jo hogy van.

#1815 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 19:44

Idézet: aurum - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 8:54

elvileg barmelyik wireless router jo nektek. olyat valassz ami tud ap clien vagy wds modot. pl wet11 11b-s x-micro, nemelyik dlink. az ap-ket leheteoleg a tetore rakjataok rovid madzaggal. antennanak boven eleg a ket biquad.

A wet11 na mroutol, csak sima bridge. Még csak nem is ap. Csak a kapcsolat túloldalára jó, oda meg olcsóbb egy pci wlan kártya.
A legolcsóbb meogldás a lniksys vefw11s4+bármilyen külső antennás pci kártya.
www.kevenet.hu

#1816 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 21:50

Kezembe került egy Asus Wlan router, elég gáz, 1 antenna, és téglafal plsuz 6 méter a hatótávja. Ehhh... Vagy csak én korlátoztam be valamit, de nem hinném.
Make love not Wor.

#1817 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 22:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 20:50

Kezembe került egy Asus Wlan router, elég gáz, 1 antenna, és téglafal plsuz 6 méter a hatótávja. Ehhh... Vagy csak én korlátoztam be valamit, de nem hinném.

Maradj a Vigoroknál :-p
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1818 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 13. 23:36

Idézet: VKP - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 23:59

Maradj a Vigoroknál :-p

User beszerezte előre, valamint van benne printerport. Így most lehet venni még 1 AP-t, meg külső antennát a szomszédhoz, Vigor viszont egyben elvitte volna, egyik antenna lefedi a saját házát, másikra külső antenna és csók. Evvan, én emlegettem. Jahhh, setupjában ha valamit konfigolt az ember, akkor 1 perc volt a router újraéledése, addig a hálózatot is eldobja...
Make love not Wor.

#1819 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 06:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 22:36

User beszerezte előre, valamint van benne printerport. Így most lehet venni még 1 AP-t, meg külső antennát a szomszédhoz, Vigor viszont egyben elvitte volna, egyik antenna lefedi a saját házát, másikra külső antenna és csók. Evvan, én emlegettem. Jahhh, setupjában ha valamit konfigolt az ember, akkor 1 perc volt a router újraéledése, addig a hálózatot is eldobja...

Keress rá esetleg friss szoftvert. Amikor az országba bejött elég gagyi volt a szoftvere, látszott, hogy félkész. Talán van újabb.
www.kevenet.hu

#1820 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 11:02

Idézet: mip - Dátum: 2004. okt. 13., szerda - 18:44

A wet11 na mroutol, csak sima bridge. Még csak nem is ap. Csak a kapcsolat túloldalára jó, oda meg olcsóbb egy pci wlan kártya.
A legolcsóbb meogldás a lniksys vefw11s4+bármilyen külső antennás pci kártya.

de ad-hoc modot tud....

kulonben nem olcsobb, ha 2..3m-nel tob derot kell. mert a jo koax amit nagyobb tavra kell draga a cat5 meg olcso, szoval sokszopr jobb egy ilyen mint a pci/usb cucc.

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.