Idézet: csiro - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 20:49
Beleolvasgattam a topikba, nagyon sok hasznos információt találtam, amely alapján szeretnék egy WLAN összeköttetést építeni. Néhány dologra nem találtam választ, ebben kérném segítségeteket mielőtt belevágnék.
A tervezett eszközök:
-D-Link DI-514 router
-D-Link DWL-510 kártya
-Orion 11-P panelantennák.
Az áthidalandó távolság ~200m, családi házak közt. A házak közt van rálátás, csak a gépek vannak a házak ellentétes oldalain. A routernél megoldható, hogy a ház olyan pontjára tegyem, hogy viszonylag rövid legyen az antannakábel (az UTP lesz hosszabb de az nem gond), viszont a "másik oldalon" a gépben van a kártya, amit nem szokás emiatt mondjuk a tetőtéri WC-be telepíteni. Tehát a kérdésem az, hogy milyen hosszú lehet az antennakábel a kártya (vagy a router) és az antenna között?
A másik kérdésem, hogy az emlitett antenna és kártya/router közé milyen antennakábel milyen csatlakozókkal kell?
A válaszokat előre is köszönöm!
a H-155 kábelen a veszteség majdnem 0,5dB/m, a csatlakozókon gyakorlatilag 1dB/db.... A H-1000 vesztesége kb. 0,2 dB/m... A D-Linkl oldalára egy RPSMA csati kell, a kártyánál egy kis pig-tail kábellel, tána H-1000... A pig-tail végére N-type Female, ez csatlakozik egy N-type Mail-hez a H-1000-en, aminek a túlsó vége N-type Mail-ben végződik. Az antennákra N-type Female kerül. A 11dBi nyereség H-155-tel v.színűleg kevés lenne......

Súgó
A téma zárva.