HWSW Informatikai Kerekasztal: Vezetek nelkuli LAN - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vezetek nelkuli LAN

#2821 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 21:38

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 20:01

Hát márkát inkább nem mondok, mert ha nem válik be, akkor engem fogsz szidni :-) Minden esetre nem éri meg a legolcsóbbat venni. Inkább legyen egy kicsit drágább a cucc és akkor nem fogsz szívni vele. Persze ez mindenre érvényes nem csak wifi cuccokra. Ja, és ajánlott azonos márkát használni minden kliensnél ha amúgy is egyszerre veszitek.

Köszi, de igazából teljesítményre gondoltam. Egyértelmű hogy valami jobb minőség lenne jó csak mekkora teljesítményű kellenne ami elég lenne nekünk.

#2822 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 22:18

Idézet: Simi121 - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 20:38

Köszi, de igazából teljesítményre gondoltam. Egyértelmű hogy valami jobb minőség lenne jó csak mekkora teljesítményű kellenne ami elég lenne nekünk.

Hát mindenképp a g-s cuccok mellett tenném le a voksot  ;)
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2823 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 23:03

Idézet: WolfSK - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 23:18

Hát mindenképp a g-s cuccok mellett tenném le a voksot  ;)

Gondolom az AP-ra is kellenne valami antanna nem? Ha igen kb milyen. Ha jól láttam a PCI kártyák között van olyan amiről levehető az antena. Gondolom az lenne az igazi? és ezekre milyen antenna lenne jó? Egy AP-t mennyi gépet bír el? Köszi!

#2824 Felhasználó inaktív   lalamper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 06:28

Haliho!

Nagyon fontos kérdéseim lennének..

Jelenlegi állapotom a következő:

1. Linksys WRT54G (hw:2.0, fw:2.02.7), a linksys.com-on 3.03.6 a legutolsó verzió, de az US verzió
Nekem kéne a 13 csatorna, de az angliai oldalon 3.03.1 ETSI verzió van fent 2.2 hw-hez..
2.0-hoz nincs link, régebben volt... 2.2-es rátölthető??? vagy melyiket használjam???
Ti mit használtok??????? Ha nem muszály nem kisérleteznék hakkelt verzióval..

2. Jelenleg ez osztja meg a netet.. és külső antennával a másik utcából egy belkin 11megás PCI
kártyával kommunikál.. ezt a kártyát le szeretném váltani lehetőleg egy AP-re, de nem tudom hogy erre
a célre milyet vegyek (több portos kell az tuti). Vagy ugyanilyen WRT54G-vel tudok a másikon át
csatlakozni a netre???
És ilyenkor hogyan kell konfigurálni a cuccost? (Router mode, gateway mode??? fingom nincs)

Nagyon köszike ha válaszoltok! ugyanis extra pénzforrás most nem áll módomban kisérletezgetéshez..

Lalamper
lalamper@freemail.hu

#2825 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 12:33

Idézet: Simi121 - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 22:03

Gondolom az AP-ra is kellenne valami antanna nem? Ha igen kb milyen. Ha jól láttam a PCI kártyák között van olyan amiről levehető az antena. Gondolom az lenne az igazi? és ezekre milyen antenna lenne jó? Egy AP-t mennyi gépet bír el? Köszi!

elvileg 254 klienst tud kiszolgálni. Szerintem az AP-n alapból van antenna, kérdés, mekkora távolságban akarod szórni szét a jelet...  mert a sajátjával csak ilyen ~100 - ~400 méter közt tudod átlőni, és ez is nagyban függ a környezettől. Ha nagyobb távolságra kell, akkor veszel külön antennát vagy csinálsz egyet :)

-C0pp3rM!n3-

#2826 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:23

Idézet: JJ - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 19:02

Annyit azért hozzátennék a történethez, hogy nagyon korrekten kezelték a problémát és szó nélkül visszaveszik a cuccot. Úgyhogy mi inkább maradunk a seltech antennáknál, az úgytűnik nagyon király.
Mellesleg nincs harag lrajmon, csak kicsit pipa voltam mikor kiderültek a dolgok :D.

No akkor én is beszólnék egy kicsit. Ha valaki visszaolvas láthatja, hogy erős kritkákat fogalmaztam meg az olcsó antennákkal szemben, amik a wlan-ok on találhatók. Nem sokkal később leültünk a céggel, és megállapodtunk, hogy többféle antennájukat visszük el tesztelni labor és éles hálózati környezetbe. Amit teszteltünk:
- könnyített 15 és 18,6 os yagik
- 19es 130fokos szektor
- helikális antenna
- 12es hagyományos körsugárzó

Tapasztalatok:
- A két kicsi yag simán ott van, ahol az eddig kapható 14-18as yagik szoktak lenni, tehát nem gyengébb (nem is sokkal erősebb), viszont olcsóbb. A felfüggesztés elég gáz, de javítható.
- A szektor a mérések és a tapasztalatok szerint kenterbe verte az összes eddig tesztelt antennát. Ezek: seltec szektor, velocit szektor, skyacon szektor, antannashop körsugárzó. Hozzáteszem, hogy a második helyen a körsugárzó végzett, az utolsón pedig a seltec.
- helikális: biztos jó, de nekünk nem volt jobb, mint a yagik
- körsug: ez nem szerepelzt fényesen, az antennashop-os körsug simán kenterbe veri.

Amire figyelni kell, hogy az alu szektorok/körsugárzók vizszintes polarizációval mennek, és nagyon jó az elválasztásuk, tehát ha 90fokban elforgatod szinte teljesen süket. Így viszont a klienst kell tengely körül 90 fokkal forgatni, és máris tiszta, minőségi jelet kapunk.

Összegzés: az antennák alapvetően jók. A konkrét darabok ismerete nélkül is azt mondom, hogy ha ap-t cseréltél mielőtt antannát, akkor ez tanulópénz volt a hálózatépítésben.

Háttér: tesztfelület 8 m linkkel, szoftveres ap realtime jelszintmérés másodpercenkénti mintavételezéssel, rögzített antennák, a szektorok 0,15,30,45,60,90,135,180 fokban vizszintesen, 11,30 fokban függőlegesen mérve. Éles környezet: bázisállomás 30m magasan, 5 kliens 600-1200m távolságban, közben GSM átjátszó zavarnak. A mért eredményeket most nem írom, de szerintem a wlan-ok on fel fogják tenni a fiúk valahova (ha nem leszek lusta beküldeni).
www.kevenet.hu

#2827 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:21

Hi!

Szerintetek ha csinálok konzervantennát, akkor számít, hogy a két antenna egyforma méretű legyen? (szabadtéren 80 m-en)
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2828 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 20:05

Idézet: Guco - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:21

Hi!

Szerintetek ha csinálok konzervantennát, akkor számít, hogy a két antenna egyforma méretű legyen? (szabadtéren 80 m-en)

Nem kell ugyanolyan méretűnek lennie, de a méretezésének pontosnak kell lennie....

#2829 Felhasználó inaktív   tracert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 21:09

Sziasztok!

Szeretnék kérni egy kis segítséget.
Egy Ad-hoc hálózatról lenne szó, de egyszerűen nem tudom beállítani. :(
Egy PC (WIN XP professional, SP2-n kívül az összes javítócsomag telepítve), és egy Pocket PC között szeretnék net megosztást csinálni.
A Pocket PC ne zavarjon meg senkit, mivel ugyan úgy tudok rajta mindent állítani, így az egyszerűség kedvért vegyük úgy mint PC-PC kapcsolatot.

Az egyik PC => switch => ADSL mosdemen keresztül kapja az intenetet, egy 3COM hálókártyán(192.168.0.146/255.255.255.0) Majd ezt az internetelérést meg kellene osztania az US Robotics 5416 PCI (192.168.1.146/255.255.255.0) hálókártya felé, majd ezt átlőnie Ad-hoc módban a másik gépre.
SSID beállítva mindkét gépen, WEP beállítva szintén mind 2-őn, ugyan azon a csatornán vannak. (11)
A kapcsolat létrejön, minősége kiváló, a probléma: Nem tudom megosztani az internetet, valamint  csak akkor tudnak kapcsolódni, ha be van írva mindkettőnek FIX IP cím.
Ha FIX IP-t kapnak, a kapcsolat létrejön, de nem tudnak kommunikálni (nincs fogadott adat, csak küldött)
Ha beírom az alapértelmezett átjárónak a másik gép IP címét, (mindkét gépen) akkor tudnak kommunikálni, tudok másolni, törölni, szóval minden ok, viszont az internetet se így se úgy nem tudom megosztani. :(:(:(
HOGYAN tudom megosztani az intenetet? Valamint hogyan tudom elérni hogy a wireless csatlakozó gép átlásson a másik gép vezetékes hálózatára(switch)???

ELŐRE IS KÖSZÖNÖM MINDEN KEDVES SEGÍTŐ FÓRUMTÁRSNAK A SEGÍTSÉGÉT/ÖTLETEIT. 

Kérlek benneteket, hogy válaszaitokat mind a fórumra, mind a latna@freemail.hu E-mail címre jutassátok el.

ÜDV: Tracert

#2830 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 21:59

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:23

No akkor én is beszólnék egy kicsit. Ha valaki visszaolvas láthatja, hogy erős kritkákat fogalmaztam meg az olcsó antennákkal szemben, amik a wlan-ok on találhatók. Nem sokkal később leültünk a céggel, és megállapodtunk, hogy többféle antennájukat visszük el tesztelni labor és éles hálózati környezetbe. Amit teszteltünk:
- 19es 130fokos szektor
- helikális antenna

Tapasztalatok:
- A két kicsi yag simán ott van, ahol az eddig kapható 14-18as yagik szoktak lenni, tehát nem gyengébb (nem is sokkal erősebb), viszont olcsóbb. A felfüggesztés elég gáz, de javítható.
- A szektor a mérések és a tapasztalatok szerint kenterbe verte az összes eddig tesztelt antennát. Ezek: seltec szektor, velocit szektor, skyacon szektor, antannashop körsugárzó. Hozzáteszem, hogy a második helyen a körsugárzó végzett, az utolsón pedig a seltec.
- körsug: ez nem szerepelzt fényesen, az antennashop-os körsug simán kenterbe veri.

Amire figyelni kell, hogy az alu szektorok/körsugárzók vizszintes polarizációval mennek, és nagyon jó az elválasztásuk, tehát ha 90fokban elforgatod szinte teljesen süket. Így viszont a klienst kell tengely körül 90 fokkal forgatni, és máris tiszta, minőségi jelet kapunk.

Összegzés: az antennák alapvetően jók. A konkrét darabok ismerete nélkül is azt mondom, hogy ha ap-t cseréltél mielőtt antannát, akkor ez tanulópénz volt a hálózatépítésben.

Háttér: tesztfelület 8 m linkkel, szoftveres ap realtime jelszintmérés másodpercenkénti mintavételezéssel, rögzített antennák, a szektorok 0,15,30,45,60,90,135,180 fokban vizszintesen, 11,30 fokban függőlegesen mérve. Éles környezet: bázisállomás 30m magasan, 5 kliens 600-1200m távolságban, közben GSM átjátszó zavarnak. A mért eredményeket most nem írom, de szerintem a wlan-ok on fel fogják tenni a fiúk valahova (ha nem leszek lusta beküldeni).

A yagik lehet, hogy jók,de mi panelantennákat vittünk, és körsugárzót, amiről te is írtad, hogy elég gyengusz volt.
Mindegy a seltech panel antennával 95-100%-os most a jelszint, az orionnal meg max 26-33%.
Pedig papíron az orion sokkal erősebb.
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#2831 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 23:31

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:23

- 19es 130fokos szektor
- helikális antenna

Tapasztalatok:

Lehet láme a kérdés de a báziállomásom milyen antenát használtok és milyen AP-ot? Pont egy ilyen hálozatot szeretnénk összehozzni de elég kezdők vagyunk. Szívesen vennénk az építő segitséget. Köszi!

#2832 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 08:05

Idézet: JJ - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 20:59

A yagik lehet, hogy jók,de mi panelantennákat vittünk, és körsugárzót, amiről te is írtad, hogy elég gyengusz volt.
Mindegy a seltech panel antennával 95-100%-os most a jelszint, az orionnal meg max 26-33%.
Pedig papíron az orion sokkal erősebb.

Nemazért, de meg is érdemled ha panelantennát veszel. Nem tudom mekkora távolságra kell, de a panel szvsz játékszer, pár 10m-es távolságokr, max 100-ra. De erre magad is rájöhetsz, ha az árakat nézed.
www.kevenet.hu

#2833 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 08:11

Idézet: Simi121 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 22:31

Lehet láme a kérdés de a báziállomásom milyen antenát használtok és milyen AP-ot? Pont egy ilyen hálozatot szeretnénk összehozzni de elég kezdők vagyunk. Szívesen vennénk az építő segitséget. Köszi!

Ez egy összetett kérséd, és nem 1 post terjedelem. Viszont ebből meg annyit csináltam már emberkéknek, hogy belefáradtam. Sem időm, sem energiám nincs rá. Ha meg van, azt a fizetős munkám elől veszem le, tehát fizetőssé válik.
Tanácsot tudok adni: olvasni kell sok-sok unalmas topikot, begyűjteni leírásokat.
De ha tudtok rá áldozni, akkor priviben egyeztethetünk, és működő hálózatot, sémát, szerkezetet tudok mutatni élőben ha eljöttök.
www.kevenet.hu

#2834 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 10:05

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:05

Nemazért, de meg is érdemled ha panelantennát veszel. Nem tudom mekkora távolságra kell, de a panel szvsz játékszer, pár 10m-es távolságokr, max 100-ra. De erre magad is rájöhetsz, ha az árakat nézed.

Teljesen igazad van, csakhogy mikor elkezdtük az egészet halvány fogalmink sem volt a dolgokról, és kérdezősködtünk. Többek közt ezen a fórumon is, és itt tanácsolták a panel antennát (lrajmon és asszem más is) és ezért vettük meg. Aztán a saját kárunkon megtapasztaltuk, hogy valami nem frankó, mert akkora adatátviteli ingadozások és kihagyások voltak mint a sicc. A többit már leírtam korábban.
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#2835 Felhasználó inaktív   Simi121 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 12:39

Idézet: mip - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 9:11

Ez egy összetett kérséd, és nem 1 post terjedelem. Viszont ebből meg annyit csináltam már emberkéknek, hogy belefáradtam. Sem időm, sem energiám nincs rá. Ha meg van, azt a fizetős munkám elől veszem le, tehát fizetőssé válik.
Tanácsot tudok adni: olvasni kell sok-sok unalmas topikot, begyűjteni leírásokat.
De ha tudtok rá áldozni, akkor priviben egyeztethetünk, és működő hálózatot, sémát, szerkezetet tudok mutatni élőben ha eljöttök.

És hova kellenne menni?

#2836 Felhasználó inaktív   Guco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:29

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 21:05

Nem kell ugyanolyan méretűnek lennie, de a méretezésének pontosnak kell lennie....

A méretezés ugyanolyan lesz, egy oldalon kiszámítottam, hogy milyenek legyenek.
Csak nem találtam egyforma méretű konzervet. Az egyik 10 cm-es, a másik 15,5 cm-es.
Köszi.
Konfig: AMD 2600+@3000+, Thermaltake Vulcano 11, ASUS A7N8X, 1 GB DDR400 RAM, inno3D GeForce 6800, LG H20L Lightscribe DVD-RAM, 280 GB Maxtor, Acer AL1715 17" TFT-LCD, Creative Inspire P380 2.1, TrendNET WLAN PCI adapter, Genius SlimStar bill., Logitech MX518

#2837 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:17

Meg lehet azt csinálni minden gond nélkül hogy Internet ----- DSL modem ----- sima Router ----- WLAN router vagy  -----host(ok)?
Tehát hogy a 4 portos router -be bekötök egy wlan AP-t ?

#2838 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 15:29

Idézet: aax - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 15:17

Meg lehet azt csinálni minden gond nélkül hogy Internet ----- DSL modem ----- sima Router ----- WLAN router vagy  -----host(ok)?
Tehát hogy a 4 portos router -be bekötök egy wlan AP-t ?

Megoldhato, csak az a kerdes minek?
Azaz minek a "sima" router ha van Wlan router es azon is akarsz forgalmazni? :think:

#2839 Felhasználó inaktív   aax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 16:41

Azért pl. mert a sima routeren akkor 3 host lógna és az AP-hoz is további gépek köthetők illetve a szomszéd ismerős is tud csatlakozni vez. nélkül. Játékra, ilyesmi.

#2840 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 20:51

Idézet: Guco - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 12:29

A méretezés ugyanolyan lesz, egy oldalon kiszámítottam, hogy milyenek legyenek.
Csak nem találtam egyforma méretű konzervet. Az egyik 10 cm-es, a másik 15,5 cm-es.
Köszi.

Szerintem keress még egy 10centist. Legalábbis http://www.turnpoint...tennahowto.html szerint az már túl nagy a 2.4Ghz-re. Én is most ezzel kisérletezem, szombaton kiderül milyen sikerrel.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

Téma megosztása:

• (145 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.