HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#161 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 30. 07:42

Idézet: bullit - Dátum: 2004. júl. 29., csütörtök - 22:43

Te Jahno! Elképzelhető, hogy a bekötésem félsiker, és azért nem megy a fájl-megosztás? Ugye nem. Szerintem ha a ping megy akkor jó a kötés, és szofvteresen szar valami.

Lehet, szívtam úgy hálóval meg kártyákkal, hogy a ping átment, \\ipszám néha megnyílt, de pár k-snál nagyobb txt-t ha nyitottunk, akkor elfehéredett minden. Switch kuka, kábel kuka, minden kuka, meg is javult egyből :-) Nagyobb csomagok nem nagyon akartak átmenni. Érdekes volt.
Make love not Wor.

#162 Felhasználó inaktív   psi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 31. 09:12

Hi all !

Sürgős segítséget kérnék.

Adott egy server gép (XP Prof.) megosztás miatt kellene bele 3 LAN lan kártya.

1. DSL MODEM (10.0.0.2)
2. SWITCH (tobább osztva) (10.0.0.1)
3. WIRELESS CARD (10.0.0.3 lenne..)

Nagyon tuti lenne, ha menne a WLAN kártya is mivel azt ha switch be dugom 3 Acces Point kiakad egy idő után. Így jó lenne, de nem megy a 3. Tipp ?

Segítséget kösz...

#163 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 31. 09:57

Idézet: psi - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 10:12

Hi all !

Sürgős segítséget kérnék.

Adott egy server gép (XP Prof.) megosztás miatt kellene bele 3 LAN lan kártya.

1. DSL MODEM (10.0.0.2)
2. SWITCH (tobább osztva) (10.0.0.1)
3. WIRELESS CARD (10.0.0.3 lenne..)

Nagyon tuti lenne, ha menne a WLAN kártya is mivel azt ha switch be dugom 3 Acces Point kiakad egy idő után. Így jó lenne, de nem megy a 3. Tipp ?

Segítséget kösz...

mért van a wlan kártya a gépben? mér nem a switchben?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#164 Felhasználó inaktív   psi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 13:58

Idézet: kroozo - Dátum: 2004. júl. 31., szombat - 10:57

mért van a wlan kártya a gépben? mér nem a switchben?

Mert ha a switchben van mind a 2 AP kliens akkor kiakad bizonytalan idő után. Külön külön jók. Kínlódom a route-al, de semmi...

#165 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 01:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 6:42

Lehet, szívtam úgy hálóval meg kártyákkal, hogy a ping átment, \\ipszám néha megnyílt, de pár k-snál nagyobb txt-t ha nyitottunk, akkor elfehéredett minden. Switch kuka, kábel kuka, minden kuka, meg is javult egyből :-) Nagyobb csomagok nem nagyon akartak átmenni. Érdekes volt.

Kösz a segítséget Jahno és charlie!
No, haladunk, a szomszéd srác reinstallálta az XP-jét, először külön munkacsop-ban voltunk, akkor tőlem jelszót kért, nem tudtam nála turkálni, miután átléptem az ő munka csopjába, minden okés lett. Kötés tuti oké mert már másolgatunk, bár nem vagyok megelégedve a tempóval. Nagyobb méretü egybefüggő file-okkal csak 23-24 mega/sec a tempó. Nem túl lassú ez? A kártya config-jában rengeteg beállítással próbálkoztunk, minden váltás után másolás, sasolva a tempót. A beállítások felét kipróbáltuk. Lehet-e a winyó miatt ilyen lassú? Az enyém Maxtor 60giga, a másik oldal dettó, csak 80 giga. Kábelek a winyókra 80 eresek. Vagy esetleg árnyékolatlan kábel miatt? A 100 méteres távot még át sem léptük (85 méter van áthidalva). Ja juteszembe, 4088-as jumbo frame-eket használunk, még a 9000-es is jó, de 16000 és az alap 1500 lassú. Legalább a winyó gyakorlati maximumát el szeretném érni (40-45 MB/sec) írás/olvasás.

#166 Felhasználó inaktív   Hani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 10:06

Bar nem igazan ertek hozza,de szerintem lehetetlen elerni a 40 MB/sec-et halon...leginkabb, mert amikor wincsirol wincsire masolsz,akkor nem hasznalja a PCI sint meg minden ilyesmit...de javitsatok ki ha tevedek!

#167 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 10:43

Idézet: Hani - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 11:06

Bar nem igazan ertek hozza,de szerintem lehetetlen elerni a 40 MB/sec-et halon...leginkabb, mert amikor wincsirol wincsire masolsz,akkor nem hasznalja a PCI sint meg minden ilyesmit...de javitsatok ki ha tevedek!

Ha a kat vinyo kulon vezerlon (nem ugyanannak a vezerlonek a masik csatornajan!) van, akkor hasznalja, nalam pl. siman megy ket ATA vinyo es ATA-SCSI vinyo kozott is 40-50MBps-kel. Fugg attol is, hogy van-e egyeb forgalom a PCI buszon, de az ujabb (PCI2.1 es ujabb) PCI szabvanyok szerint egy buszon max. ket slot lehet, szoval nem gond ez sem.

Nalatok valoszinuleg inkabb az lehet a problema, hogy szar a halokartya drivere (ha a windozer alap driveret toltatok fel, akkor AZONNAL csereljetek le), vagy maga a kartya szar vagy realtek (szinonim fogalmak).

#168 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 10:46

Idézet: Zoidberg - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 21:00

1. a két gép közötti távolság 30m, föld alatt

Ezzel 'csak' annyi gond lehet, hogy siman szetragjak a kabelt a ragcsalok csatornaval egyutt (mindent szetragnak, ami befer a pofajukba).

Ennek elkerulesere vagy pancelozott kabelt szoktak hasznalni (specko foldkabel), vagy az egeszet bekenik olyan anyaggal, amiert ragcsalo barataink nem rajonganak, es nem zabaljak meg.

#169 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 18:52

Idézet: bullit - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 0:38

23-24 mega/sec a tempó. Nem túl lassú ez?

Ja juteszembe, 4088-as jumbo frame-eket használunk, még a 9000-es is jó, de 16000 és az alap 1500 lassú. Legalább a winyó gyakorlati maximumát el szeretném érni (40-45 MB/sec) írás/olvasás.

Sebességre először lestem nagyot, de aztán rájöttem, hogy gigás kártya. Ahhoz azért illett volna CAT6-os kábel, egyik végén földelve. Én megelégednék ilyen sebességgel simán.
Make love not Wor.

#170 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 22:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 9:43

Nalatok valoszinuleg inkabb az lehet a problema, hogy szar a halokartya drivere (ha a windozer alap driveret toltatok fel, akkor AZONNAL csereljetek le), vagy maga a kartya szar vagy realtek (szinonim fogalmak).

driver netről, mert a wendozban ha jól tudom alapból nincs ilyen driver, a kártya meg olvass vissza milyen, legalább kétszer leírtam... de nem ríltek.

Szerkesztette: bullit 2004. 08. 01. 22:14 -kor

#171 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 22:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 17:52

Sebességre először lestem nagyot, de aztán rájöttem, hogy gigás kártya. Ahhoz azért illett volna CAT6-os kábel, egyik végén földelve. Én megelégednék ilyen sebességgel simán.

Húha, Cat6 mennyi pénz per méter? Sok-e? Bár már nagyon nem bontanám vissza ez a sok madzagot... :) Cat5 ftp-t (foiled twisted pair) kínált a közelben lakozó PC boltos 100 Ft/méter áron,  lehet azt kellet volna vennem? Tudod, fóliával(alu) árnyékolt. Az mennyit számít? Tempó lehet megnől ha árnyékolt a kábel?

#172 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 04:02

Idézet: bullit - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 23:09

driver netről, mert a wendozban ha jól tudom alapból nincs ilyen driver, a kártya meg olvass vissza milyen, legalább kétszer leírtam... de nem ríltek.

Ize, tenyleg:)
Eloszor pont egy 'hibas' (elcseszett BB kod) hozzaszolasban (az ilyeneket skippelem, nem szeretek bogaraszni, hogy most melyik mondatot ki irta, hogyan, idezet, mittomen), a masik folott meg valahogy atsiklottam, biztos felalomban olvastam megint, bocs:)

Szoval tenyleg nem szar realtek:)

#173 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 07:04

Idézet: bullit - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 21:13

Tudod, fóliával(alu) árnyékolt. Az mennyit számít? Tempó lehet megnől ha árnyékolt a kábel?

Lehetni sok minden lehet, még attól is megnőlhet ha levágod a dugót a végéről és újra ráteszed. Árnyékolt CAT6-ot asszem 200/méter áron vettem utoljára.
Make love not Wor.

#174 Felhasználó inaktív   mongoosepro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 07:14

Hi!

Lenne egy kérdésem. Van egy notebookom, és egy asztali gépem hálózatba. Az asztalihoz tartozik egy chello internet, amit megosztottam a notebookom számára is. Tűzfal nélkül megy minden, de tűzfallal nem. Zonealarmot használok, de nem tudom hogyan kell bekonfigurálni... tehát hogy mit adjak a trusted zone-hoz. El tudná esetleg valaki magyarázni valahogy úgy, hogy: "egyik gép IP-jét add hozzá" vagy valahogy igy, mert van valami halvány fogalmam róla, de az kevés.

#175 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 07:41

Idézet: bullit - Dátum: 2004. júl. 30., péntek - 0:43

Te Jahno! Elképzelhető, hogy a bekötésem félsiker...
1-3,2-6,4-7,5-8

Ez meg milyen bekötés  :confused:
Ebben a topicban is vagy 8x le van irva, mit mivel, hogyan; de így ne!

#176 Felhasználó inaktív   B.A.T.21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 13:26

Sziasztok!

Sima Gbit ethernethez jó a Cat5e, vagy Cat5+ -os kábel is. (a "sima" Cat5 viszont nem megfelelő!)
Cat6 ,csak ha későbbi fejlesztés esetén nem akarsz szórakozni a behúzással, vagy van felesleges pénzed :)

Cat5e falkábel úgy 35-50 forint/m körül van...
B.A.T. 21

#177 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 13:41

Idézet: mongoosepro - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 6:14

Tűzfal nélkül megy minden, de tűzfallal nem. Zonealarmot használok, de nem tudom hogyan kell bekonfigurálni... tehát hogy mit adjak a trusted zone-hoz.

Egyrészt én ehhez nem is nagyon értek, talán a wigwam.info oldalon találsz leírást, másrészt egy tűzfal működéséhez szükségesek némi hálózatos ismeretek, mert az közöl egy alklmazást, és hogy melyik IP melyik portjára szeretne csatlakozni. Akkor meg az eddig általám látott emberek csak a yes-t nyomták, akkor meg minek tűzfal?
Make love not Wor.

#178 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 13:47

Idézet: pgyafi - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 6:41

Ez meg milyen bekötés  :confused:
Ebben a topicban is vagy 8x le van irva, mit mivel, hogyan; de így ne!

Színek-számok sosem mentek így papíron, de most lerajzolgattam, ha 1-3 és 2-6 van kötve, akkor utána 4-4, 5-5 jönne. Most akkor mitől műxik? Másik felét meg ha crossra köti, és azt cseréli át, akkor másik két érpárnál van gebasz. Nomeg akkor már legyünk színhelyesek is, csavartérpár nem véletlen van páronként csavarva. Szóval lehet, hogy fáradt vagyok hozzá, de én ezt a bekötést nem értem:

UTP kábel
patch
narancs-fehér
narancs
zöld-fehér
kék
kék-fehér
zöld
barna-fehér
barna
cross
zöld-fehér
zöld
narancs-fehér
kék
kék-fehér
narancs
barna-fehér
barna
Make love not Wor.

#179 Felhasználó inaktív   bullit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 18:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 12:47

Színek-számok sosem mentek így papíron, de most lerajzolgattam, ha 1-3 és 2-6 van kötve, akkor utána 4-4, 5-5 jönne. Most akkor mitől műxik? Másik felét meg ha crossra köti, és azt cseréli át, akkor másik két érpárnál van gebasz. Nomeg akkor már legyünk színhelyesek is, csavartérpár nem véletlen van páronként csavarva. Szóval lehet, hogy fáradt vagyok hozzá, de én ezt a bekötést nem értem:

UTP kábel
            patch
narancs-fehér
narancs
zöld-fehér
kék
kék-fehér
zöld
barna-fehér
barna
            cross
zöld-fehér
zöld
narancs-fehér
kék
kék-fehér
narancs
barna-fehér
barna

Hmm. Én így kötötem:  kábel egyik vége, pin 1-től: narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, kék-fehér, kék, zöld, barna-fehér, barna kábel másik vége, pin 1-től: zöld-fehér, zöld, narancs-fehér, barna-fehér, barna, narancs, kék-fehér, kék. Ha akarjátok leírom számokkal is, de totál átlátható. És ezzel a kötéssel megy a 24 mega / sec másolás. Nincs ebben semmi csoda. Én azon a 4-4 5-5 variáción csodálkozom. Tehát a 4-es 5-ös 7-es és 8-as párokat egyenesen kötöd?Kiváncsi lennék, műxik e gigabit alatt.

Szerkesztette: bullit 2004. 08. 03. 18:59 -kor

#180 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 19:20

Hányszor kell még elmondani a kábel bekötését? Ha nem teccik a szabvány akkor kösd be ahogy akarod és használd úgy...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.