HWSW Informatikai Kerekasztal: Hálózat építés a gyakorlatban - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hálózat építés a gyakorlatban

#2141 Felhasználó inaktív   ec-1752 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 27. 20:02

Idézet: Poni - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:59

Ok tehát hálózat: 2*16-os switch maga a linux-os féjlserver 2ídb xp 98 és dos-os gép.
A progi egy mapelt drivról fut. PL: g:
A progi mást nem igényel.
Emellett fut egy teljesen elkülön0tett internetes háló sima 4 portos routerrel. rajta csücsül 4 gépezet.
Eddig ennyi van. ugye a cél az volt, hogy a server ne érintkezzen a nettel.
Namámost muszály lesz. De a biztonság miatt kicsit nehéz lesz ezt átvinnem.
Tehát ahol pedig eddig vagyok, hogy a kis 4 portos router helyett veszek egy VPN-est és rákötöm a serverre egy második hálókarival. Vagypedig a kis routert rákötöm az egyik switchre és megpróbálom a két hálót valahogy összehozni. Csak akkor megint ott leszek, hogyha valamelyik netes gépen v0rus szalad az átmegy a belső hálóra.

Huhh asszem ehhez el kell mélyednem egy kicsit..... :lame:

Ötlet 1

Veszel egy Draytek Vigor 2200Eplus dobozkát.  Ez tud VPN-t, és a switch potjain VLAN is állítható.

A két hálót külön feldugod egy-egy portjára, és szeparálod, hogy ne lássák egymást.

A W98-DOS gépeket pedig letiltod a netről. (Nem állítasz be a gépeken alapértelmezett átjárót és/vagy letiltod a Vigorban)

Ötlet 2

A linux szerverbe dugsz még egy hálókártyát, ez megy a routerbe.  A linuxot úgy állítod be, hogy a két halókari kött ne legyen ip forgalom továbbítás.  A meglévő routerben a VPN forgalmat beengeded a linuxra, amin beizzítasz egy VPN szervert.

A másodikat bonyolultabb  beállítani, különösen, ha nem vagy linux guru.  Viszont olcsóbb...

Bár az is igaz, hogy ahol 20-30 számítógép üzemel, ott már 30-40 ezer forint plusz költségnek nem igazán illik gondnak lennie egy ilyen rendszerépítésnél.

Mindenesetre én úgy csinálnám, hogy fognék 4 Vigort, mindenhová tennék egyet, és LAN-to-LAN VPN kapcsolattal összekötném őket, a központot pedig az első ötlet szerint. A vigor még azért is jó az összes többi helyre, mert tetszés szerint korlátozni tudod a netet a boltokban, hogy pl a pénztárgépről ne netezzenek összevissza, meg ilyenek.

#2142 Felhasználó inaktív   whoever 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 00:24

segítsetek nekem abban, hogy működjön rendesen a hálózatunk itthon, 2 gép és egy konzol van összekötve egy Linksys routerrel, a gépek látják a netet, a konzolt is, csak egymás között semmi kapcsolatot nem tudok elérni TC-vel. próbáltam játékprogival a hálózatot, érdekes mód motorozni sikerült. a két gyerek nagy örömére, csak az én hajam hullik, hogy mi lehet a baj, miért nem tudok adatokat átadni a két pc között? próbáljak egy újratelepítést (XP)? S.O.S várom a segítségeket, egy kezdő "hálozatépítő"

#2143 Felhasználó inaktív   Bendegoose 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 29. 08:07

Üdv emberek, végig lapozgattam a forumot, de nem nagyon találtam a megoldást,

lenne egy nagy kérdésem, adott A B C pont , A pontból WiFi Routerrel átszeretném lőni yagi antennával B pontba, ott lenne egy kliens aki használná az internetet, majd innen tovább lőve C pontba ahol szintén van 2 kliens aki használná az internetet. Kérdésem, hogy milyen eszközökre van nekem ehez szükségem. AP?, Bridge? expander? miből mennyi, beállítások stb.
B pontban a lekötés a kliensre lehet kábeles is, csak úgy mint a C pontnál is, csak a pontok között kell wireless használni,
Üdv,
B.

#2144 Felhasználó inaktív   whoever 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 07:46

két PC összekötése router közbeiktatása után a Total Commander-ben lehet használni az ftp funkciót? milyen beállítások kellenek hozzá? valaki tud nekem segíteni? köszi

#2145 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 11:27

Idézet: Bendegoose - Dátum: 2006. máj. 29., hétfő - 8:07

Üdv emberek, végig lapozgattam a forumot, de nem nagyon találtam a megoldást,

lenne egy nagy kérdésem, adott A B C pont , A pontból WiFi Routerrel átszeretném lőni yagi antennával B pontba, ott lenne egy kliens aki használná az internetet, majd innen tovább lőve C pontba ahol szintén van 2 kliens aki használná az internetet. Kérdésem, hogy milyen eszközökre van nekem ehez szükségem. AP?, Bridge? expander? miből mennyi, beállítások stb.
B pontban a lekötés a kliensre lehet kábeles is, csak úgy mint a C pontnál is, csak a pontok között kell wireless használni,
Üdv,
B.

Sziasztok, hasonló probléma, de nekem kicsit a fogalomkörrel van bajom Wi-Fi ügyben:

Van a lakásom. Hugom a szomszédom. És a szinten lévő harmadik lakásból kapjuk a netet wireless-en keresztül, ip-t DHCP-n keresztül az ottani router osztja a gépemnek (PCI-os Wireless kártya).

Nos, mivel nálam a térerő siralmas, úgy 25-30% közötti, eldöntöttem, hogy hugomnál (akinél jó a vétel) elhelyeznék egy wifi kütyüt, aminek a LAN portjára egy switch-et kötök, és onnan egyik kábel hugom gépe, másik kábel pedig már megvan áthozva az én lakásomba, és ezzel minden térerő bajom megoldva.

Namost ez egy transzparens rendszer kéne hogy legyen, ergo én már mintha egy D-Link 2000 AP+ -al csináltam volna ilyet, hogy gyakorlatilag az AP LAN portjába dugtam egy switch-et és több gép is kapta a wifi kapcsolat túloldalán lévő router-től a belhősálós ip-t DHCP által.

No, ennyi a célom. Mondja meg nekem valaki a következőket:

amit én létrehoznék, az:

- wireless brigde ?
- ethernet bridge ?
(- mindkettő ?)

továbbá még megválaszolandó kérdések az árakkal és termékjelölésekkel kapcsolatban:

LINKSYS Wireless-G Ethernet Bridge    22440     / 26928
LINKSYS Wireless-G Acces Point    17820     / 21384

Tehát mi a rákért olcsóbb egy AP, ha tud bridge módot ?
Mi a különbség ethernet bridge és wireless bridge között ?
Ez a D-Link AP tud "repeater" módot is. Ez lenne a bridge, vagy simán csak továbbjátsza a jelet ?

Egyszóval az agyamban totális fogalomzavar van. A router az más, az az egyetlen kütyü amit értek.

De az én célomnak egyelőre úgy látom, egy AP bőven elég, hogy WAN portról switch-el szétdobjam a kapcsolatot kettőnk gépének.

Helyesbítsetek, korrigáljatok, tegyetek tisztába, mert undorodom ettől a nagy káosztól komolyan.

Az idióta Ethernet Bridge a fentebbi árlistából szedett példában mivel tud többet például az AP-nál. Eskü nem értem.  :think:  :reklamacio:  :mad:

Szerkesztette: Eperkutyus 2006. 05. 30. 11:29 -kor

Om mani peme hung.

#2146 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:25

oook, ismerős által kezd kristályosodni valami:

a bridge az egy switch-el egybeépített AP ha minden igaz.

üssetek ha nincs igazam.
Om mani peme hung.

#2147 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:39

Idézet: whoever - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 8:46

két PC összekötése router közbeiktatása után a Total Commander-ben lehet használni az ftp funkciót? milyen beállítások kellenek hozzá? valaki tud nekem segíteni? köszi

Mondjuk a gépre FTP szerver, pld. serv-u
Make love not Wor.

#2148 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 00:01

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 12:25

üssetek ha nincs igazam.

na Linksys nem volt.

cserébe vettem egy Belkin AP-t.

meg se nyikkant. weboldala bejön, na mondom wtf .. semmi. LAN lámpa világít, WLAN nem.

hm.

nézem a firmware verziót (de kábé félóra pöcsölés után).. hm 320-as hardver.. nézem a dobozt .. 310-es.. nézem a kütyü alját .. 310-es .. hm.. uccu belkin honlap .. firmware frissítés.. és már ment is a cucc, íme itt vagyok :) és tökéletes. :) a kallódó switch-emet mögé tettem, switch többi portjába meg be a gépem és hugomét és ollé :) wep stb. minden jó.

szóval tudjátok meg, bontatlan csomagolásos Media Markt-os (lehet ütni de sürgősen kellett és 20-kor már csak ők voltak) Belkin AP-ban nem annak a modellnek a firmware-e volt, amit megvettél !!!!!

Durva ???

Vissza viszont nem viszem, most tökéletes, természetesen a web felületen is jelentek meg itt-ott plussz mezők. Eskü ezzel valaki szórakozott .. nemtom .. mindegy. Szűz, fóliás, megy. :)
Om mani peme hung.

#2149 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 07:32

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 13:25

üssetek ha nincs igazam.

Ütünk mert ez így hülyeség.
Szerintem azért drágábbak a bridge-ek mert a használatat kevésbé van elterjedve, kevesebbet gyártanak belőle; nincsen igazi árverseny belőle (noname-ek nem nagyon csinálnak ilyet).

#2150 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 23:36

Na kicsit lehet hosszú leszek, de azért megpróbálom érthetően feltenni a kérdésem. :)
Adott egy faluban egy 192.168.100.xxx WLAN hálózat (kb 30PC, 7 dreambox, több laptop, 5AP). Ez a háló egy routeron, NAT-on keresztül csatlakozik az internetre (2048/2048). Minden megy tökéletesen, stabil a rendszer. Namost egy következő faluban is lenne egy hálózat, ami 192.168.1.xxx. Ide is szeretnék internetet, de csatlakozási pont csak az előző faluban van, ezért valahogy azon a hálón keresztül kellene eljuttatni a jelet idáig... Egyszerű lenne, ha azonos IP tartományban lennének, de nem szeretném annyi + PC-vel leterhelni a már stabil, jól működő hálónkat. Tehát csak azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni. net csatlakozási pontra lenne rakva még egy router egy másik 2048/2048 vonalra és valahogy ezt kéne át routolni a mi hálónkon keresztül a következő hálózatra... Remélem érthető volt amit irtam  ;) megoldható?

Szerkesztette: WolfSK 2006. 06. 02. 23:39 -kor

Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2151 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 07:27

Ne tedd fel ugyanazt a kérdést több topicban, mert te sem fogod átlátni a válaszokat...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2152 Felhasználó inaktív   butuska 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 03. 20:16

Sziasztok!

Nagyon bízom benne, tud valaki segíteni. Van egy kb. 30m CAT6 UTP kábelem. Egyik vége egy fali aljzatba, majd onnan a PC-be dugva. Másik vége egy PATCH panelen, majd onnan egy ROUTERbe. A gép és router között csak 10Mbit/s sebességű kapcsolat tud felépülni!!!! Abban az esetben, ha 100 Mbit
kártyába dugom az RJ-45 csatlakozót, akkor egyáltalán nem épül fel a kapcsolat. A router azt jelzi, hogy van LINK, de adatátvitel nem lehetséges!
    Találkozott már valaki hasonló jellegű problémával??? Előre is nagyon szépen köszönök bárminemű segítséget, fáradozást!

/butuska

#2153 Felhasználó inaktív   PcCave 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 20:35

Idézet: butuska - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 20:16

Sziasztok!

Nagyon bízom benne, tud valaki segíteni. Van egy kb. 30m CAT6 UTP kábelem. Egyik vége egy fali aljzatba, majd onnan a PC-be dugva. Másik vége egy PATCH panelen, majd onnan egy ROUTERbe. A gép és router között csak 10Mbit/s sebességű kapcsolat tud felépülni!!!! Abban az esetben, ha 100 Mbit
kártyába dugom az RJ-45 csatlakozót, akkor egyáltalán nem épül fel a kapcsolat. A router azt jelzi, hogy van LINK, de adatátvitel nem lehetséges!
    Találkozott már valaki hasonló jellegű problémával??? Előre is nagyon szépen köszönök bárminemű segítséget, fáradozást!

/butuska

hogy van bekötve a kábel?

#2154 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 20:58

igen, ezt nekem is akkor csinálta, mikor helytelenül voltak feltéve a konektorok a kábelre... azt ellenőrizd.
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#2155 Felhasználó inaktív   butuska 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 04. 06:27

Idézet: WolfSK - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 20:58

igen, ezt nekem is akkor csinálta, mikor helytelenül voltak feltéve a konektorok a kábelre... azt ellenőrizd.

Heló!

Köszönöm a rám fordított időt! A fali aljzat a következő konfigurációból épül fel (erek szerint):
1 2, 3 6, 5 4, 7 8 érpár felosztás. Az 1 2, 3 6 rendben van, csak ezzel a 4 érrel is megy ugye a 10Mbit/s ethernet. A másik 4-et, akkor valószínűleg ki kell "gubancolnom"!!! :))))

Köszönöm ismét mindenkinek!!

#2156 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 06:57

Idézet: butuska - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 7:27

Heló!

Köszönöm a rám fordított időt! A fali aljzat a következő konfigurációból épül fel (erek szerint):
1 2, 3 6, 5 4, 7 8 érpár felosztás. Az 1 2, 3 6 rendben van, csak ezzel a 4 érrel is megy ugye a 10Mbit/s ethernet. A másik 4-et, akkor valószínűleg ki kell "gubancolnom"!!! :))))

Köszönöm ismét mindenkinek!!

Valahol pedig rossz a bekötésed! A másik 4 ér nem számít, nem használja a 10/100 ethernet.

#2157 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 22:21

DE azért ajánlott azt is rendesen bekötni....
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2158 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:04

Idézet: WolfSK - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 23:36

Na kicsit lehet hosszú leszek, de azért megpróbálom érthetően feltenni a kérdésem. :)
Adott egy faluban egy 192.168.100.xxx WLAN hálózat (kb 30PC, 7 dreambox, több laptop, 5AP). Ez a háló egy routeron, NAT-on keresztül csatlakozik az internetre (2048/2048). Minden megy tökéletesen, stabil a rendszer. Namost egy következő faluban is lenne egy hálózat, ami 192.168.1.xxx. Ide is szeretnék internetet, de csatlakozási pont csak az előző faluban van, ezért valahogy azon a hálón keresztül kellene eljuttatni a jelet idáig... Egyszerű lenne, ha azonos IP tartományban lennének, de nem szeretném annyi + PC-vel leterhelni a már stabil, jól működő hálónkat. Tehát csak azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet ezt kivitelezni. net csatlakozási pontra lenne rakva még egy router egy másik 2048/2048 vonalra és valahogy ezt kéne át routolni a mi hálónkon keresztül a következő hálózatra... Remélem érthető volt amit irtam  ;) megoldható?

ospf routing
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2159 Felhasználó inaktív   Red 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:46

Idézet: uboat - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 10:04

ospf routing

szerintem ez felesleges. 2statik route es mar mukodik is. masodik halozatbol default kifele, az elsobol meg egy statik a masodlagos fele, hogy a csomag visszatalaljon.

#2160 Felhasználó inaktív   Sensation 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 12:33

Bocs ha már volt, de mi a(z elsődleges) teendő a "xy nem elérhető. Lehet hogy nincs joga a hálozati erőforrás használatához..." hibaüzenet esetén?
(3 gép, én szerver (DI-604), SP1, másik is SP1, harmadik: 98SE, én elérem a másik kettőt, ők is egymást, csak engem nem egyik se. Win tűzfal off, semilyen szoftveres tűzfal, csak a router tűzfala. Ja és net müxik mindenütt.

Hogy kell a megosztást beállítani a szerver gépnek? Vagy a router konfigjában kéne valamit csinálni? Mit?

Legyen szives valaki segítsen.
Előre is köszi.
ASUS EeePC 1000H Black, 1GB, 80GB HDD
Nokia N73 Silver-Plum, 2GB miniSD
Videoton RA 6363 S, RT6303 S, DC 2050 E, Akai CS-F21

MSI K8N Neo Platinum (nForce3 250)
AMD Athlon64 3200+ (s754 NewCastle 2.2GHz)
Sapphire HD2600XT 512MB GDDR3 AGP8x
1.5 GB DDR400 Samsung (CL2.5, 1T CR)
CHIEFTEC 450W

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110