HWSW Informatikai Kerekasztal: cFos az új csodadriver DSL-eseknek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

cFos az új csodadriver DSL-eseknek?

#481 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:01

Idézet: fggg - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 9:44

Egy laza mozdulattal fogtam, és a tűzfalban blokkoltam a cfos speed kimenő adatforgalmát, a progi természetesen ugyanúgy működik, csak ugye a fenti ip címmel nem tudja tartani a kapcsolatot..
Azthiszem némileg most könnyíthettem az izzadó matav routeren miután 20 ezer cfosos gépből márcsak 19.999 kommunikál vele..
:)

A tiéd már nem fosos a Matáv szempontjából! :)

#482 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:05

Idézet: fggg - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:44

Egy laza mozdulattal fogtam, és a tűzfalban blokkoltam a cfos speed kimenő adatforgalmát, a progi természetesen ugyanúgy működik, csak ugye a fenti ip címmel nem tudja tartani a kapcsolatot..
Azthiszem némileg most könnyíthettem az izzadó matav routeren miután 20 ezer cfosos gépből márcsak 19.999 kommunikál vele..
:)

Igen, egy darabig valoban mukodik. Most akkor torold a kalibracios adatokat es nezd meg mi lesz. Jo lenne olvasnal is, nem csak write-only modon ontened magadbol a hulyeseget mar oldalakon keresztul... :reklamacio:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#483 Felhasználó inaktív   Black-Out 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:09

Ha jelen van ama egyed aki bejelentette az axeleronál a problémát (mint ügyfél), az legyen oly szíves és írjon nekem egy mailt hogy megnézethessem hol akadt el a bejelentés. Elméletileg az is elég lett volna, csak lassabban születik eredmény.

Egy kicsit tán elkanyarodtunk az eredeti témától ergo némiképp offtopicnak tűnhet ez a hozzászólás, de valójában majdnem az összes többi az:)

#484 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:05

Igen, egy darabig valoban mukodik. Most akkor torold a kalibracios adatokat es nezd meg mi lesz. Jo lenne olvasnal is, nem csak write-only modon ontened magadbol a hulyeseget mar oldalakon keresztul... :reklamacio:

Krinyo

aki write only módon ontotta a hülyeséget nem ő volt...
1. kijött egy spekulációkba bocsátkozó, a szakmai újságírás helyett bulvár szempontokkal élő cikk...
2. úgy emlékszem, mintha ki sem próbáltad volna a progit
3. letöltöttem mikor nem ment az oldal, ergo nem kalibrálhatott és mégis működött...
szerk: helyesírási és gépelési hibák javítása

Szerkesztette: avman 2005. 03. 24. 11:21 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#485 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:22

Idézet

aki write only módon ontotta a hülyeséget nem ő volt...

Vegulis tenyleg nem, 3 oldalon keresztul magyarazzak el hogy mi a helyzet, de meg mindig nem fogja fel, csak fujja a sajatjat... de vegulis teljesen mind1.

Krinyo

#486 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:23

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:05

Krinyo

Oldalakon keresztül olvasom már.. és az 1 darabig nálam pl 1 hónapot jelentett kalibrálás nélkül tökéletes működéssel (mivel ugye kb 1 honapon keresztül blokkolták ezt az ip címet, de ahogy a net statisztikám is mutatta -amit nemrég copyztam be- nálam tökéletesen ment a program annak ellenére is hogy nem kommunikált ezzel a bizonyos ip címmel, így szükségtelennek látom, ezért pedig (a matav routert is kímélve) letiltottam a kimenő adatforgalmát erre az ip címre. Ennyi.  Tisztában vagyok azzal hogy mi történik ha megpróbálnám újrakalibrálni, nem erről beszéltem.

#487 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:25

Nacceru, akkor minden tisztazodott, rolo lehuz...

Krinyo

#488 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:27

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:05

Krinyo

A supportnak írt levél nem magánlevél, ezért idézek:

"Those pings are necessary to find out about the congestion of the
connection.  cFosSpeed can work without them.
But the pings are only ttl 2 or ttl 3, so they will be returned with "ttl expired"
before reaching www.cfos.de - cFosSpeed doesn't spy on you :)"

Nem értették meg, mi a probléma a programukkal, így nekifutok mégegyszer. Viszont a cfos szerint is működőképes a program, a ping nélkül is.

#489 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:27

Azért nem teljesen lehet lehúzni azt a rolot.. mivel ezt a lépést szerintem egyedül én tettem meg.. ettől a többi 19.999 gép még kommunikál ezzel az ip címmel, erre pedig még nem született meg a válasz hogy miért.. és ugye valószínüleg ettől izzad a matáv routere.. az pedig biztos hogy ez a 19.999 user nem olvassa ezt a forumot el.. így nem fogja mindenki letiltogatni a sajat kis tűzfalán ezt az ip címet.
...

#490 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:30

Idézet: deuce - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 0:41

ahaha, na indul is a "közhelyháború" ismét..
hányok már tőle, hogy reagáljak erre, de azért megsúgom, mert látom eléggé tudatlan vagy, nincs monopolhelyzetben a matáv. nekem számláz a tele2 is, és kiránthatom a matávot is a falból ha akarom, köthetek be helyette csellót júpiszi telefonnal egyetemben. ahol lakom ott van mindkettő... sőt még matávkábelaxeleronet is.

off
szerintem aki ilyen kijelentésket tesz nézesse meg magát egy elmeszakértővel... vagy olvasson újságot nézzen több tévét esetleg szálljon le a pórnép közé is...
mit lehet választani  matáv területen, ahol nincs upc? nagy átlagban nagy sávszélű méregdrága és hullámzó színvonalú kábelszolgáltatást vagy olcsóbb és egyenletesebb kis sávszélességet (max 256)

Szerkesztette: avman 2005. 03. 24. 11:33 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#491 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:32

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 11:27

Nem értették meg, mi a probléma a programukkal, így nekifutok mégegyszer. Viszont a cfos szerint is működőképes a program, a ping nélkül is.

Ha viszont anelkul is mukodokepes, akkor viszont jo lenne ha megertenek es kiszednek a szuksegtelen funkciot, foleg ha ez problemat okoz a halozatban...

Krinyo

#492 Felhasználó inaktív   bra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 11:50

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 10:32

Ha viszont anelkul is mukodokepes, akkor viszont jo lenne ha megertenek es kiszednek a szuksegtelen funkciot, foleg ha ez problemat okoz a halozatban...

Krinyo

Szerintem ők is lazán beállhatnának hwsw-n fórumozni. Nem tűnnek olyannak, mint akik felfogják, hogy mit csinálnak.

Bár nem ismerem a DFN (német kutatói hálózat, mint nálunk a HBONE) AUP-ját, de gyanítom ott sem megengedett az állam által finanszírozott hálózaton céges gépek elhelyezése, amelyből ezen cégek ráadásul még profitálnak is.

Azért a biztonság kedvéért rákérdezek, mert szerintem ez csúnya megsértése a szabályoknak és az erkölcsnek is. Legalábbis én ezt komolyan vettem, amikor a ti általatok is fizetett (adó) hálózatunkon ilyen illegális tartalmat találtam...

#493 Felhasználó inaktív   rodriguez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:39

Idézet: fggg - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 22:43

Feltettem egy tűzfalat. Termsézetesen indításnál már ki is írta hogy a cfos speed.exe szeretne kapcsolódni az internetre azonnal.. Mondtam oke, engedélyezzük..
Nohs amikor használom az internetet és böngészek pl internet explorerrel akkor a 194.95.249.23 nak állandóan küldözget adatokat (ez traceből megállapítva a cfos.de)
Fogtam, és egy gyors mozdulattal BLOKKOLTAM a cfos speed.exe t.. ezután persze küldözgette az adatokat továbbra is a fenti ip címre.. csak hát nem mentek el mert a tűzfal blokkolta az összes kimenőt. Ezután elindítottam a DC++ progit.. felléptem pár hubra.. azonnal rám is kapcsolodott 3 juzer.. a feltöltési sávszélemet természetesen fullra leterhelve.
Kerestem egy filmet ami jópár embernek megvolt.. majd elkezdtem letölteni többszálról. nohs 10mp mulva már 60kb/s nál volt a letöltés sebesség mérőm (ezt netlimiterből néztem ill a DC mérőjénél)
Ez a sebesség már 15 percen keresztül 57-61kb/s között ingadozik. Vszínüleg ha nem működne a cfos speed, akkor úgy 25-30 körül lenne a sebesség. Tehát.. mi a fene szüksége van ennek a proginak arra hogy azzal az ip vel kommunikaljon?...
ui: most épp stabilan 62 ... és továbbra is blokkolva a cfos speed.exe

Ha jol veszem ki a szavaidbol tobb szalon toltottel le mint fel, olyan klienssel ami tud tobb szalon is szedni. Akkor ne lepodj meg, hogy jon rendesen, ugyanis ha joval tobb szalon toltesz le mint fel, az akarmi nelkul is nagyobb prioritasu lesz mint a 3 szalas feltoltesed. Menj fel a DC-re, ne tolts semmit, csak hagyd hogy par user elkezdjen toled szedni (vagy eppen indits feltoltest par ftp-re) es kezdj el 1 szalon letolteni, na vajon mit fogsz tapasztani? Ugyanezt nezd meg MUKODO cfosspeed-el es lass csodat...

Ja es persze azt az 1 szalas toltest valami rendes ftp-rol vagy http-rol ertettem, ne DC-rol...

Szerkesztette: rodriguez 2005. 03. 24. 12:47 -kor

#494 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:58

Kilőttem a cfos speedet és megpróbáltam leszedni egy filet 1 szálról..  5 perce jön 58kb/s és 59kb/s s között, ami lehetetlen, hisz a feltöltésem elvileg le van terhelve..
Most elindítottam a cfos speedet.. semmi változás..
lehetséges hogy nem elég ha kilövöm.. kellene neki egy restart és cfos nélküli indítás? :)

#495 Felhasználó inaktív   rodriguez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:31

Idézet: fggg - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 11:58

Kilőttem a cfos speedet és megpróbáltam leszedni egy filet 1 szálról..  5 perce jön 58kb/s és 59kb/s s között, ami lehetetlen, hisz a feltöltésem elvileg le van terhelve..
Most elindítottam a cfos speedet.. semmi változás..
lehetséges hogy nem elég ha kilövöm.. kellene neki egy restart és cfos nélküli indítás? :)

Na akkor hogy megmutassam. A tesztet mindharom esetben 1 szalas ftp le- es 2 szalas ftp feltoltessel vegeztem (cFosSpeed 1.06):

cFosSpeed OFF:
Kép

cFosSpeed ON:
Kép

cFosSpeed ON, ICMP kitilva, majd engedelyezve, ez latszik is a grafikonon:
Kép

Tessek.

#496 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:31

Siman a konfig programot kiloheted, attol meg a szervizszolgaltatas meg a halokartyahoz bindelt protokoll (ha jol lattam) futni fog. Ki kell kapcsolni, talan restart es akkor lesz cfos free a rendszer... de ez sem biztos, sot.

Krinyo

#497 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:45

van egy cfos speed driver (system32/cfosspeed.sys) ami (böngészésnél) bejövő adatforgalmat mutat.. ez nem volt Blokkolva. (miutan blokkoltam természetesen behalt a net ;)  )
van egy cfos speed.exe ami (böngészésnél) kimenő adatforgalmat mutat a cfos.de ip címének irányába.
ezt utóbbit ha blokkolom akkor maga a program tökéletesen működik. (úgy is ha fogom es lelövöm a folyamatokból az exejet a fenebe)
Amikor kilőttem a programot ill a cfps speed.sys t blokkoltam majd feloldottam és reseteltem egyet akkor a win indításánál a cfosspeed.exe nagybüszkén tájékoztatott hogy ujra kell kalibrálnia magát, és ehhez szüksége van a kapcsolat engedélyezésére a cfos de ip címére. ok. kalibrálta magát ugy 5mp alatt ez látszott is mint kimenő adatforgalom a tűzfalban..
Ezekután nemértem mi dolga még a cfosspeed.exe nek hogy böngészésnél bármiféle adatküldtést tegyen afelé a bizonyos ip cím felé? (gondolom ez nemtetszett a matav routereinek...)

#498 Felhasználó inaktív   fggg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:48

jah es feltöltésként egy uw s szerverre töltöttem egy 3mb os filet, letöltésnek meg az origo szoftverbazisabol töltöttem egy 20 megásat

#499 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 11:32

Krinyo

Idézet

Vajh miért is nem értették meg?
Tán azért, mert még csak egy picsányi kis ország nagymellényű szolgáltatójának, magát zseninek képzelő informatikusától kaptak ilyen levelet. :mad:

Hihetetlen. Beszéltek itt -főleg bra- egy elképzelt (mert állítólag bra-nek nincs köze a matávhoz :rolleyes: ) technikai problémáról. Ez az ismétlem elképzelt gond még csak a matávnak okozott problémát, sem kis országok mégkisebb szolgáltatóinál, sem nagyobb országok vezető szolgáltatóinál nem, még soha! És a cFos-t hülyézitek. Magatoknál vagytok?

Bra! Részemről lesz@rom van-e közöd a Matávhoz. Viszont egyáltalán nem egyenes dolog, hogy az egyik hsz-ben úgy nyilatkozol semmi közöd a Matávhoz, a másikban meg úgy írsz, mint aki igencsak belső információkkal rendelkezik.
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#500 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:58

Idézet: bra - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 11:27

...

A cFos egy nap alatt válaszolt neked, de nem értenek hozzá... :rolleyes:
A Matáv viszont szerinted azért vonta vissza a tiltást, mert gyors reagálás kellet. Gyors lépés? Egy hónap után? Bruhahha.
Ha úgy érted, h gyors lépés kellett az előző hibás döntés kijavítására, igen, egyetértek. De Te nem így érted.
A Matáv (és Béla, aki a letiltást csinálta) szerinted kifejezetten jót cselekedett amikor tiltotta a súlyosan veszélyes cFos-t. A nép érdekében tette.
És jót cselekedett akkor is, mikor a tiltást feloldotta. A nép kérésére tette.

Ennek az okfejtésnek egy magyarázata van: így akármi is lesz, a Matáv (és Béla) moshatja kezeit.
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

Téma megosztása:

• (45 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.