idézet:
Eredetileg Inquisitor írta:
Offtopic: Lehet, hogy azért késlekedik ennyit a Matrox, mert még is csak hiányzik nekik az a "párszáz" ember akit a "jó" öreg nVidia lenyúlt tőlük ???[/quote]
Hát egy biztos, a Matrox-osok nincsenek feldobva tőle!
Mellesleg ez a baj, az nVidia mindenkin átgázol! Persze az ő szempontjukból jól csinálják, de ami nem megy így, azt megoldják úgy! Ez persze nekem nem tetszik túlságosan, mert ne azért legyen jobb az ő munkájuk, mert már minden szakembert felvásároltak, hanem inkább egy egészséges verseny kellene...
------------------
Papin
G800 - nem is volt, nem is lesz?
#61 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 14:46
#62 Guest_Inquisitor_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 14:49
#63 Guest_zolee_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 15:10
Neked, de nem az NVidiának

------------------
peace
"I have a constant fear that something wrong is near"
#64 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 15:15
idézet:
Én mondjuk az Aureal mérnökök miatt sokkal jobban haragszom rájuk ...[/quote]
Aszem ezen nem veszünk össze!A 3dfx-es csákók java is értelemszerűen hozzájuk került. Már csak az ATI-t kell kimazsolázniuk...
Hány ígéretes cég is ment tönkre mostanában??? Remélem a KYRO kicsit meg tudja veti a lábát ezen a kemény piacon!
------------------
Papin
#65 Guest_StarFist_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 15:17
#66 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 15:21
idézet:
Eredetileg zolee írta:
Neked, de nem az NVidiának
[/quote]
Hát ez az! Nem az nVidia eredményei bántanak, hanem az, hogy mindenkit kicsinál maga mellől, s ezáltal lesz ilyen erős Valaki már megállíthatná!
Amikor az összes nagyobb cég gondokkal küszködik, akkor az nVidia még növeli is a nyereségét. Tököm tele, inkább nyomjon el az Intel, meg a Mikrofos, mint az nVidia!
Jut eszembe, lassan ezek is útban lesznek az nVidia-nak (Intel bizti, ha nekiáll chipset-eket fabrikálni), amilyen ütemben terjeszkedik!
------------------
Papin
#67 Guest_Repa_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 15:40
idézet:
Én mondjuk az Aureal mérnökök miatt sokkal jobban haragszom rájuk ...[/quote]
Pedig SZVSZ éppen ezért nem kellene. Lehet, hogy végre ezért lesz igazi konkurrenciája a Creative-nek. Végre.
Verseny meg van, erre nem lehet panaszkodni. Csak éppen úgy tűnik, az nVIDIA sokkal jobb stratégiát talált és túlságosan kiemelkedik a versenyből. Így megy ez.
A mérnökök "elhappolása" is a verseny része. Nem a fejükhöz tartott pisztollyal szerezte meg őket, hanem egy jó ajánlattal. Erre bármelyik cégnek lehetősége van, mint ahogy a mérnökök megtartására is.
#68 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 15:58
idézet:
Eredetileg Repa írta:
Verseny meg van, erre nem lehet panaszkodni. Csak éppen úgy tűnik, az nVIDIA sokkal jobb stratégiát talált és túlságosan kiemelkedik a versenyből. Így megy ez.
A mérnökök "elhappolása" is a verseny része. Nem a fejükhöz tartott pisztollyal szerezte meg őket, hanem egy jó ajánlattal. Erre bármelyik cégnek lehetősége van, mint ahogy a mérnökök megtartására is.[/quote]
Igen a versenyt mindig megrendezik. A bajnok idén is szokás szerint megnyeri, nem kell izgulni! Ezért aztán elkezdik egyeduralkodóként kezelni, s bár a többi versenyző is győzhetne, ő mégis biztosan vezet.
Ez azért hosszú távon nem túl hasznos, hisz jelen versenyzőnk nem akar kiöregedni, vagy akár csak kicsit is osztozni a trónon! Lehet, hogy ez nem baj. Sokan mégis kételkednek, hiányolják az izgalmakat, amivel egy verseny jár, s unják már mindig ugyanazt a csókát a dobogón... Ráadásul mindig újabb versenyszámban tűnik fel, s lassan csak ő indul minden számban, jelentősen megnövelve ezzel további győzelmi esélyeit. Rajta kívül mindenki úgy érzi, ez abnormális! Céltudatos versenyzőnk azonban nem aggódik, lassan minden csúcsot megdönt, a kezdeti amatőr pályáról már rég felküzdötte magát a profi ligába, s az eddigi öregek is csak rettegve kerülik a frontális összecsapásokat. Mi lesz ennek a vége?
------------------
Papin
#69 Guest_Inquisitor_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 16:20
Ahogy a dolgok most állnak (Creativ durcás nVidia-ra) a Creative örülhet ha nem megy csődbe ...
#70 Guest_StarFist_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 17:04
#71 Guest_rev_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 17:07
idézet:
Eredetileg [Chris] írta:
Mas: Van meg valakinek rajtam kivul G200(!)-asa HW DVD modullal es TV kimenettel? Meglepodve tapasztaltam, hogy ha a DVD lejatszast elinditom, akkor a VGA-n lenyomhatom a DVDplayer proggyt taskbarba es a TVn attol meg ugyanugy megy a film. A VGA pedig marad 800x600x90Hz es lehet dongetni tovabb.
Nesze neked twinview, meg DVD max...[/quote]
Szija Chris!
Asszem mi jól megértjük egymást, mert most feladtad a labdát, hogy lecsapjam, persze a matrox dicsőítéséreSzóval a DVDMax egy matrox stuff, méghozzá a DualHead része, mikor a második monitorra bármilyen videot kirak. Én ugyanezt TV Tunerrel szoktam csinálni mint te, és hihetetlen jó! simán lecsukhatom és ott megy a TV, ami szebb képet ad, mint egy nagyobb TV-n (14"-os moncsin nézem)
Ha videó (mpeg,divx) akkor látszódnia kell a primary-n a videónak. lehet nagyon kicsi is, de látszódnia kell, különben nem frissül a kép a secondary monitoron. ezt a DirectShow-val szvsz valahogy meg lehetne oldani, de ez legyen a legnagyobb problémám!
szal matrxo rulz, és nem csak a gamereké a világ, hanem a codereké
A kártyesz mellesleg G400MAX 32MB DH
------------------
rev
rev@heaventourist.jatekok.hu
[Ezt a hozzászólást rev szerkesztette (2001. Március 28.).]
#72 Guest_zolee_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 19:03
idézet:
Eredetileg Papin írta:
Hát ez az! Nem az nVidia eredményei bántanak, hanem az, hogy mindenkit kicsinál maga mellől, s ezáltal lesz ilyen erős Valaki már megállíthatná!
Amikor az összes nagyobb cég gondokkal küszködik, akkor az nVidia még növeli is a nyereségét. Tököm tele, inkább nyomjon el az Intel, meg a Mikrofos, mint az nVidia!
Jut eszembe, lassan ezek is útban lesznek az nVidia-nak (Intel bizti, ha nekiáll chipset-eket fabrikálni), amilyen ütemben terjeszkedik!
[/quote]
Öhh, ez az NVidia-fertőzés kísértetiesen emlékeztet engem a Microsoftra
Amúgy meg, hogy NVidia vs Intel? Höhö, ez viccBár, miért is ne? Úgyis 1értelmű ki nyerné meg a háborút
![]()
Ja, és mint megrögzött Matroxos, a G800-ra azt tudom mondani, hogy a remény hal meg utoljára
------------------
peace
"I have a constant fear that something wrong is near"
#73 Guest_MeLa`K_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 19:16
LedZep: A MAG Trinitron monitorokon, és az ilyen tipusuakon a csíkok (15" egy, 17"< 2) feszültségkiegyenlítő feladatot látnak el. Ezért nem életlen a kép a széleken. Namost akit azok a csíkok zavarnak az elmehet a picsába, hazudik...hiszen kizárólag közelről, és világos háttér előtt látszik. Olyan távolságból ahonnen elvileg nézni kéne az ilyen tipusú monitort csak az veszi észre aki flamelni akarja, és rákoncentrál.
LRobi: Sajnos abban az elenyésző kissebbségben vagy akinek nem tetszik a G400 képe holott a nVidia termékei utol sem érik. Persze ezt nem ott kell lemérni ahol gyengélkedik a kártya. 16MB RAM-mal 1024*768 felett a g400 szenved 32 bitben. 32 megával sem bírja sokkal tovább. Namost ugye itt max az állóképei
lehetnek jobbak mint a GeForce csodáknak. Egyébként valaki olyannak belemondod a pofályába ezt a véleményt aki mondjuk CAD/CAM rendszerrel dolgozik, vagy egyszerűen csak nagy felbontásokat használ 2D-ben az ugy pofonröhög, hogy nem tudod majd letörölni a nyálát az arcodról. Már írtam itt a HWSW valamelyik topikja alá: Inkább lassu 3D-s Matrox (esetleg Radeon) kártya mint GeForce. Azzal olyan dolgozni nagyfelbontásban mint autózni ködben...rizikós..

csao
#74 Guest_Atko_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 19:21
idézet:
Eredetileg zolee írta:
Ja, és mint megrögzött Matroxos, a G800-ra azt tudom mondani, hogy a remény hal meg utoljára
[/quote]
idézet:
Hello Everyone,
We've racked up another design win, this time with Dell in their Optiplex
GX400 with the Millennium G450 and DualHead as the solution for the
institutional users this machine caters to. I have included the PR below as
an attachment and it is for immediate release.
Sincerely,
Sebastian Macdougall
[/quote]
#75 Guest_Repa_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 19:32
Mindenesetre én most egy 1280x1024x32-es képernyőt bámulok, amit egy Geforce generál és nem igazán tudom elképzelni, hogy ezt hogyan lehetne javítani. Különösen nem érzem, hogy valami veszélyes dolgot művelnék...

Persze egy fanatikus azonnal megmondaná, hogy miért rossz. Persze ha azt hazudnám neki, hogy Matrox van a gépben, biztos vagyok benne, hogy az ellenkezője jönne ki. Olyan ez, mint a cola esete: a coca-cola imádók nagy része ódákat tud zengeni egy pohár pepsi cola-ról, ha azt mondod neki, hogy coca... Én is kipróbáltam több emberen...
Szóval kicsit gyanús nekem ez a kérdés. Feltételezitek, hogy az nVIDIA, ami sok Matrox-os mérnökkel rendelkezik, aki mindenkinél több erőforrást áldoz fejlesztésre és a nagyságrendileg bonyolultabb 3D területen magasan elhúzott, nem képes megtervezni egy nyavalyás, primitív D/A átalakítót. Hát ezt nem hiszem.
Jórészt kifogás, amibe lehet kapaszkodni.
[Ezt a hozzászólást Repa szerkesztette (2001. Március 28.).]
#76 Guest_LedZep_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 20:14
Az én picinyem egy MAG XJ810-es Mitsubishi Diamontron képcsővel (19 Zoll). Ezért aztán nem igazán zavarnak a nemlétező Trinitron csíkok. Tehát mára - legalább is ez okból - kihagyhatjuk így közösen a picsába menetelt...

Amiről RLacival disputáltunk, az nem más, mint a hangszórók ill. más Monitorok által keltett mágneses eredetű, foltszerű szivárványos - lilás elszíneződések.
A G400-hoz az egésznek köze nincs.
Üdv
LedZep
#77 Guest_UseR_*
Elküldve: 2001. 03. 28. 21:26
idézet:
Eredetileg StarFist írta:
Az NVidia ugyanazt csinálja a VGA piacon, mint a Creative a zajkeltőkén. Mindkettő agresszív. Ha nem az NVidia happolja el az Aureal mérnökeit, akkor most a Creativot erősítenék.[...][/quote]
...mint ahogy teszik is sajnosfejlesztik a Live! csipeket... mivelhogy a creative felvasarolta az Aurelat, miutan csodbe ment...
#78 Guest_belohin_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 00:43
A gamer piac látványos, de lényegtelen. Az nVidiának is csak arra kell, hogy kellő reklámot adjon az egyéb területeken történő próbálkozásainak. Ha ott nem tud megragadni, kipukkad a lufi.
Viszont a Matrox negyedszázada pályán van, ami elképesztő hitech cégek viszonylatában. Ez leginkább azt jelenti, hogy nem túl tehetségtelenek. Persze sosem fognak Ferrárit készíteni, de pár évenként kidobnak egy új Rolls-Royce-ot és sokan vannak, akiknek inkább az kell. Nekem is.

Nem vagyok Matrox fan, bár anno a hazai megjelenés első napján volt G400-am. Aztán elhunyt szegény és végigpróbáltam azóta a teljes termékskálát. Tudom, hogy ízlések különböznek, nekem pl. a 2D a lényeges, mert tizenórákat nézem a monitort. És minden tapasztalatom azzal járt, hogy sajog a lelkem a G400 képe után.
De a G450 kutyafüle, ezért örömmel látnék egy G550-est, akkor is, ha nem G800 és nem 3D killer. Csak gyönyörű képe legyen és kezelje két /négy?/ 21-es monitoron az 1600-as felbontást cad-nél. Nem hiszem, hogy egeydül vagyok a világon.
#79 Guest_zupa_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 00:49
idézet:
Eredetileg Repa írta:
Érdekes a véleményetek. Elég könnyű belekapaszkodni ebbe a meglehetősen megfoghatatlan "képminőség" kérdésbe, különösen, mert 80%-ban a monitortól (és annak megfelelő beálltásától) függ és nem a kártyától. Na szerintem ez adja az alapot a "mítoszhoz".
Mindenesetre én most egy 1280x1024x32-es képernyőt bámulok, amit egy Geforce generál és nem igazán tudom elképzelni, hogy ezt hogyan lehetne javítani. Különösen nem érzem, hogy valami veszélyes dolgot művelnék...
[/quote]
Figy! Ebben a 80%-ban nem értek veled egyet, ugyanis én akkor döbbentem rá, milyen szép képet tud produkálni egy Matrox kártya, amikor a régi S3Virgácsomat egy G100-ra cseréltem! Hírtelen előjöttek a monitor hibái, szellemképes lett egy kicsit, de a színek, a kontraszt tökéletes, az egésznek tűéles képe volt, csak hát az a szellemkép...Aztán visszaraktam az S3-at, jobban megnéztem a moncsit, és ott is szellemképes volt, de nem nagyon látszott, mert sokkal homályosabb volt a kép, és ezért nem lehetett észrevenni. (Azelőtt én is azt hittem, hogy nem lehet különbség videókártya, és videókártya között, csak teljesítményben,
pedig egy Matroxos haver nagyon győzködött. Neki lett igaza. ) Egyik barátomnak épp volt egy eladó 15"-öse, kipróbáltam azon már nem volt szellemkép, szóval meg is vettem (a régit meg egy S3-assal épített géppel adtam el)
Szóval szerintem a képminőség 80% videókártya, és 20% monitor.
Ami a GeForcokat illeti, nem tudok róla véleményt mondani, mert csak egyszer volt nálam egy GF2 Pro pár percre, de nem komálta, hogy egy fele annyit érő gépbe rakták![]()
Szóval én személy szerint maradok a Matroxnál, a G200-amat majd G400-ra cserélem, ugyanis engem eléggé meggyőzött.
Ahogy Rev mondta vala: "Matrox! Mert megérdemlem!"
ps: szóval a lényeg: senki se fikázza a másikat, ha azt nem ismeri, nem próbálta! (pedig de szivesen fikáznám a GF2-t, csakhát nekem kevés volt hozzá a gépem)
------------------
Zupa
#80 Guest_Papin_*
Elküldve: 2001. 03. 29. 08:08
Ezzel viszont nagyon ráéreztél a lényegre, hiszen így van ez a videókártyákkal is, sokan észreveszik a különbséget. Sajna nekem kimaradt a Matrox egyenlőre, de el tudok képzelni szebb képet a Geforce-oménál, ráadásul nagyon kéne egy DualHead-féle szolgáltatás!
Egyébként nem utálom ám az nVidia-t (akkor nem vettem volna Geforce256-t), csak mostanában kissé jobban zavar, hogy mindenki lemorzsolódik mellőle...

Súgó
A téma zárva.
[/quote]