HWSW Informatikai Kerekasztal: TFT vs. CRT - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TFT vs. CRT ...avagy miért TFT? Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 19. 23:08

Idézet: brenci - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 22:44

Az utánhúzást csak FPS játékoknál észlelni vagy pl autósnál is?

Enszerintem ha utanhuz, azt mindenhol latni, ami viszonylag gyorsan mozog a kepernyon...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#202 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 12:11

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 16:56

sztem egy olyannak aki egy jo CRT-rol ter at egy "lassu" TFT-re, annak eleg zavaro lesz a blur

Engedd meg, hogy ezt egy kicsit átfogalmazzam:

sztem egy olyannak aki egy jo CRT-rol ter at egy TFT-re, annak eleg zavaro lesz
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#203 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 14:06

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 16:56

sztem egy olyannak aki egy jo CRT-rol ter at egy "lassu" TFT-re, annak eleg zavaro lesz a blur

Hehe, igaz én anno egy 60Hz-es 800x600 max felbontású CRT-ről váltottam, ami már eléggé idegesített, mert néha belilult a színe (kiment a zöld színösszetevő), és ilyenkor rá kellett csapni a hátuljára vagy leejteni 10-15 cm magasról  :lol: Az utolsó időszakban már lehet, hogy a 60Hz se volt meg, mert szemmel láthatóan vibrált a képernyő közepe, a szemem jojózott tőle.

Na ez után a monitor után valóságos megváltás volt végre éles betűket, szép színeket és villódzásmentes képet látni ezen a mára már igencsak elavult, ám akkoriban újnak számító TFT-men. Viszont én ott és akkor végeztem a CRT-vel egy életre. Szívesebben látom az asztalomon ezt az öregecske, 15"-os TFT-t mint egy vadonatúj hiperszuper 21" CRT-t (amúgy el se férne :D )
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#204 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:48

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 17., péntek - 23:41

Videózni én is TV-t használok, persze legalább a képátló 9 szereséről nézem. (nem úgy, mint a monitort, amit minden felhasználó sokkal közelebről kényszerül nézni.) Én ezért szeretnék TFT-t.
((Szívem szerint projektrot használnék, de az még effektive drága, és a technológia nem olyan kiforrott az IT területre való használatra [felbontás] Pedig ott aztán lehetne bambulni a messzeségbe, és az izomok sem nagyon "állítódnának" el.  :cool: ))

Leléptem 6,5 métert a tévétől, de nem volt kéznél lágycső. Te avval nézed?

A kikapcsolt projektornak milyen az aurafényképe? Nem gonosz? A szobában levő vízerekkel nincs gond?

#205 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:12

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 16:48

Azért nem láttad rendesen 6,5 méterről, mert már te is el vagy állítódva... :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#206 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 06:39

Idézet: Yoisten - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 15:48

A kikapcsolt projektornak milyen az aurafényképe? Nem gonosz? A szobában levő vízerekkel nincs gond?

:D Bocs, elírtam.
Az ideális Tv-zés (ha jól emlékszem) a kápátló kb. 7-szerese.
Utánna kellenne járni a szakirodalomban, de most nincs kedvem.  :p

Én amúgy csak az 5-6 szorosáról nézem.

Mindazonáltal arra akartam ezzel utalni, hogy minél távolabb van tőled az a káros elektron ágyú (lsd. CRT monitor, Tv) annál kevésbé egészségromboló.

Csak élőlénynek van aurája, ne beszéj hülyeségeket!  :reklamacio:
A kikapcsolt projektorban nincs olyan sajátságos tekercselési forma, mint a CRT-ben.
Persze tudom, te ebben nem hiszel, mert érzésem szerint full bigott racionális a világfelfogásod.
Na figyu:
Nézz uánna Nikola Tesla kísérleteinek. (mágneses erőterek, eltűnt fém hajó, a fém hajóba diffundált emberi testek (akik túlélték és nem haltak bele a kísérletbe.) Túlzás? Te tudod. De nem árt, ha azt is látod, hogy ha nincs is akkora mértékű elektromágneses sugárzás egy CRT-ben, mint ami a fentebb említett kísérletben előfordult, azért -kicsiben- ugyanaz zajlik. Csak éppen nem halsz meg. Mert "csak" letopulsz, fáj a fejed, véres lesz a szemed. Ha neked ez kell, használd. Isten őrizzen, hogy én bárkit is lebeszéljek ezen dolgok megtapsztalásaitól. Mert az élet megtapasztalások és döntések sorozata.
Én megtapsztalatam és döntöttem:
NEKEM nem kell CRT! - de ez CSAK az én döntésem! Te azt teszel, ami jól esik... :cool:

A szobában lévő vízerek azok találkozásainál okozzák a legnagyobb gondot. (Hartmann pont) Az egész lakásim különböző szimbólumokkal blokkolja ezen hartman pontokat, illetve kitolja azokat a alkáson kívülre. A fekhelyemet is beleértve.
De ez csak neked, EXCLUSIVE, mert ez már tényleg eléggé  :offtopic:

PS.: Remélem kielégítő volt a válaszom.  :D

#207 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 06:41

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 16:12

Azért nem láttad rendesen 6,5 méterről, mert már te is el vagy állítódva... :)

:D  :D  :D

Szerkesztette: MadWhite 2004. 12. 21. 06:57 -kor

#208 Felhasználó inaktív   karika76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 07:37

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 6:39

NEKEM nem kell CRT! - de ez CSAK az én döntésem! Te azt teszel, ami jól esik... :cool:

Én nem akarok senkivel kötöszködni és természetesen nem TFT ellen beszélek, hiszen nekem is az van.
De most kezd bennem felmerülni az a kérdés: ha Te ennyire CRT ellenes vagy, ezt a kampányodat miért a TFT megjelenése után sok évvel teszed? Nem is értem te miért nem vettél már az első szériából? Jó lehet, azoknak még nem volt olyan a minőségük, de hát szerinted minden az egészség. Neked már a sokadik TFT-det kellett volna manapság cserélni a javuló minőség miatt.
Tehát az elmúlt x évben jó volt a CRT, most hirtelen a világ legszarabb és legártalmasabb találmánya.

Nem értem... :(
És ezzel most nem vitát akarok indítani, csak elmondtam a véleményem. ;)
karika76

#209 Felhasználó inaktív   azbest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 14:51

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:45

Mert nem volt rá pénzem.  :(
Most sincs rá, de inkább kiveszek a bankból (örökölt telekár) és ha majd JÓLmegfizetik Magyarországon  :confused: a munkámat, akkor majd visszateszem, gyűjtök még hozzá, és veszek majd házat. (Csak bírjam kivárni a jó fizetést... illetve bírná kivárni a szemem, ha nem lépnék most...  :mad:
Mert nem létezett még évekkel ezelőtt a SuliNet, ami által 60.000 Ft-al kevesebbe kerül a monitor.  :(
Mert nem volt még annyira kiforva a technológia.  :(

Csak ennyiért!

MadWhite:

végigolvastam a fórumot és vegyes érzelmekel fogadtam a tft és a crt melletti és elleni indokokat is...
Az biztos, hogy tft előtt jobb dolgozni, mert olyan mintha egy papírlapot néznék (a képfrissítés mást jelen ennél mint a crt-nél), nem érzem közben azt a 'feszültséget' a szememben amit egy átlagos crt előtt... ezt azonban nem a sugárzás okozhatja, hanem az , hogy az évek során egyre inkább hozászokott a szemem a gyorsabb frissítéshez és már a 75Ht-et is észreveszem.. viszont 85-100 Hznél már nem zavaró, bár ez monitortól is függ

A legduvább hatás azonban a tv-kel kapcsolatban ért :
Egyszerűen nem tudok ránézni a bevásárlóközpontban lévő TV falra, ekkora felületen 50Hz elég durva
és a szemem kiakad tőle  :eek:

Mostanában van alkalmam TFT előtt is dolgozni (nekem 14 colos 98-ban gyártott crt-m van, LG 440si)
Az biztos, hogy nagy a különbség a tft-k közt is.
Engem kifejezetten zavar, ha olyan tft-t nézek ami gyorsabb mozgásnál homályos...
Ez nem csak játéknál, de szöveg görgetésekor is észrevehető... viszont általában irodai munkához jó.
Ez azért rossz mert nem tudok ráfókuszálni a tartalomra... olyan mint amikor nincs rajtam szemüveg
Viszont az újabb TFT-kre már egy rossz szót sem tudok mondani, hacsak az árukat nem említjük..

Addig is valószínű, hogy egy 17 colos crt lesz a következő monitorom, mivek max erre futja...
de itt a karácsony nem akarja valaki megóvni a szemem a további romlástól  ;)

ja és nem tudod esetleg hol olvashatnék az általad emlytett Tesla kísérletről, nagyon érdekelne a dolog, erről eddig csak az X-Aktákban hallottam ;) viszont biztos van alapja a dolognak, mert a sci-fik is tudományos dolgokkal akarják a történetüket hihetőbbé tenni.
Ha tudsz esetleg erről linket, vagy könyvcímet vagy valamit légyszi e-mailben küld már el nekem...

#210 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 21:24

Idézet: azbest - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 13:51

A legduvább hatás azonban a tv-kel kapcsolatban ért :
Egyszerűen nem tudok ránézni a bevásárlóközpontban lévő TV falra, ekkora felületen 50Hz elég durva
és a szemem kiakad tőle  :eek:

Ha tudsz esetleg erről linket, vagy könyvcímet vagy valamit légyszi e-mailben küld már el nekem...

Mert ott koncenztáltan érezjeted a sugárzást.

Pl. "A hórusz szeme" Spektrum TV, dokumentum filmsorozat, nem emlkékszem pontosan, melyik részében.

#211 Felhasználó inaktív   komo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 23. 12:34

Üdv !

Én kb. 2hónapja szert tettem egy Philips 170B (17B5CG/00) tipusra.
Előtte 17" CRT (Philips ) volt.

1280x1024 60Hz DVI bemenetről használom. A kijelzője természetesen LG-Philips.
16ms-os, és "zero-bright dot" -on alapuló ellenőrzési rendszerből kifolyólag a fényes pont megjelenése a kijelzőn NEM megenegedett. Ez igaz a Philips minden 170S -nél nagyobb kategóriájú monitorára. (170E, 170P, stb.)
A MM-ben 99.900-ért volt akciózva.
A játékokat 1280x1024-ben játszom, és jobb mint az elődjén volt (NFS Underground2, Call of Duty, HL2)

Ja, és még valami. Egész nap előtte ülhetek, a szemem, és a fejem nem fáj tőle. Ez nekem már meggyőző. :respect:

bye

#212 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 23:00

Visszhang:

Kérdés: Csak egy kerdesre maradt erom: Miert a –idezem– Shrap a legnagyobb TFT panle gyarto? Milyen szempont alapjan?

Válasz: Az eladás volumene alapján. „Azokon a helyeken, ahol különböző információkra támaszkodtam, a forrást […]-ben jelöltem.”

Kérdés: Nem vagom miert pont te, mitol vagy te olyan nagy tudoja a "valami"-knek ebben a temaban?

Válasz: Hol láttad te az „ebben a témában” szóösszetételeket az írásomban? Mivel ugye ez egy értelmetlen kérdés, nem is kellene válaszolnom. Nem is teszem, ez csak egy „visszhang”…

Felvetés: Szerintem azoknak akik 800*600-ban nem latjak azt az ordito kulonbeseget a kep elessegeben, raadasul a desktopon, kurva nagy szemuveget kellene venniuk.

Válasz: „Tudom, hogy a natív felbontás a legtökéletesebb” és „800x600-tól 1280x1024-ig minden frekvenciát végigpróbálva…”

Felvetés: Utobbi esetben a 'No comment'-ezes elott nezz a tukorbe

Válasz: „Fontos figyelmeztetések azoknak, akik…”

Felvetés: nem lenne szabad ide firkalnod, mert ha olyasmirol irsz amit nem tudsz…

Válasz: lsd. első választ! (Ott válaszoltam arra az egy kérdésre, melynek mostanig történő meg nem válaszolása miatt rögtön ezt a felvetést húztad rám.

Felvetés: Szerinted a crt monitor az ami neked volt. Nem.

Válasz: „a referenciát számomra egy standard 17” CRT (Magic) jelenti.”

Felvetés: Ez az "extrém rázóteszt", hogy ütögeted az asztalt, hát ez lol… és Akkor ha megláttad volna a Mac-es 20"-es monyót, akkor rá is vered?

Válasz: „de a humor kalapácsát meg nem vetem :)

Felvetés: Dombor torz formája max a Te monitorodnak volt,

Válasz: És pl. a könyvtári Internet gépek összes monitora, és……. stb.

Felvetés: az nem általánosan a crt hibája. Az enyémen látszana.

Válasz: ismét idézve: „a referenciát számomra egy standard 17” CRT (Magic) jelenti.”

Felvetés: Na engem az hogy a képernyő nem egyenletesen világos igencsak zavarna a munkámban.

Válasz: akkor szinte MINDEN LCD-nél zavarni fog. Egyébként pedig a válasz: „Nagyon sötét képernyő részletnél, sötét környezeti háttérnél (pl. este)…”

Felvetés: c. Persze a zenei kritikus pedig tanuljon meg énekelni, zenélni, és zenét szerezni. Hát hogyne.

Válasz: Értem. Te úgy kritizálsz valamit, hogy nem értesz hozzá? Gratulálok!

Ezek után remélem a Gab3c által idézett „...nem lenne szabad ide firkalnod, mert ha olyasmirol irsz amit nem tudsz, azzal megteveszted a forumtarsaidat, amit itt sokan –ugy velem jogosan– nem szeretnek.”
Már nem áll fenn.

Talán feltűnt, hogy a válaszok nagytöbbsége idézés egy, már leírt szövegből.
Így már talán érthető és jogosnak láthatod a „De valamiért mégiscsak elolvastad az írásomat, csak sajnos nem figyelmesen!” szövegrészletű reakcióm.

Ezek után várom tőletek a „Fontos figyelmeztetések azoknak, akik ezt a cikket fikázni akarják:” c.) pontjának betartását. Addig is OFF…

#213 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 23:16

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 23:00

[Felvetés: Szerintem azoknak akik 800*600-ban nem latjak azt az ordito kulonbeseget a kep elessegeben, raadasul a desktopon, kurva nagy szemuveget kellene venniuk.

Válasz: „Tudom, hogy a natív felbontás a legtökéletesebb” és „800x600-tól 1280x1024-ig minden frekvenciát végigpróbálva…”

Szeretnem megerteni a gondolatmeneted, csak ezert valaszolok. Szoval:

Bamulok egy ocska CRT-t, ami mar kisse homalyos is, meg rontja a szemet, meg stb., ezert cserelek LCD-re. Oke. Hallom mastol nativ felbontas, egybol raallitom arra, megnezem, BIKA TUELES kep. Ezis oke. Erre, utana megnezegetem 800*600-tol felfele minden felbontast, amiknek mindegyike olyan homalyos kepet ad (ha nem rosszabbat), mint a regi CRT-m, amirol pont emiatt valtottam le ?? :think:
Magyarul kidobtam az ablakon ~100ezer forintot arra, hogy nezzem az LCD csunyan elmosodott, szellemkepes kepet ? Ennek mi ertelme van? A tobbi kerdes nem is foglalkoztat, mert leragadtam ennel :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#214 Felhasználó inaktív   gbt 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 12. 28. 23:56

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 0:16

Magyarul kidobtam az ablakon ~100ezer forintot arra, hogy nezzem az LCD csunyan elmosodott, szellemkepes kepet ? Ennek mi ertelme van? A tobbi kerdes nem is foglalkoztat, mert leragadtam ennel :)

Sziasztok szerettel!

Fél éve kezdtem számítógép kiskerrel foglalkozni. (Előtte 24 év hangtechnika, műszerészmunka, rádió-tv stb). Eladtam néhány TFT-t. Mindet leteszteltem, az én szerény szempontjaim szerint.
Röviden: a betűk rettenetesek 1024x768-ig. Felette kezd élvezhető lenni a kép. Viszont NAGYON KICSIK A BETŰK! A windows betűméret növelése pedig elég ortopéd dolog, azaz nem megoldás. Tehát én nem vennék egyelőre TFT-t, ha sokat dolgoznék szövegekkel.
DE: az újabb 12ms-os cuccok már igen jók képekhez, videókhoz, játékokhoz is (közepes szinten), mintha szép mozgó-képeslapokat néznék.  Azt viszont nem tudom megbocsájtani a TFT-knek, hogy mindig a kacsintós (3D...) pénztárca női arcát idézik fel bennem a hetvenes évekből.
Aki teheti, vegye meg! Nekem jó a használtan vett 17"-os Dell monitor is, amit valamelyik minisztériumból dobtak ki, 2 és fél évesen. Ilyet lehet kapni 13eFt körül. Ár/teljesítmény? Megvan?
És marad a gyerekeknek kajára pénz...

A jeles aktuális dátumok ellenére SOK BOLDOG HÉTKÖZNAPOT!!!

#215 Felhasználó inaktív   tomi66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 05:52

Széles érdeklődésed okán meglepődve tapasztaltam, hogy elszabaduló elektronokról írkálsz marhaságokat. Hiába van a CRT katódsugárcsővének látható oldalán egy ún maszk, annak nyilásain 0 db elektron érkezik a szemeidbe. Sajnálatos, hogy ilyen ostobaságokkal terheled az olvtársakat ilyen hihetetlen "szakmai" múlttal. Az aurafotó és a "látó" emberek emlegetése egy kikapcsolt monitor esetében pedig felvetette bennem a gondolatot, miszerint neked jót tenne Dr Csernus. :D Sorry. Mindenesetre nem ártana egy alap tanfolyást beiktatnod a "régi" technológiák relációjában. A katódsugárcső nem a víz és a szita elvén működik. :D

A CRT kellemetlen hatásai:
- másneses erőtér
- porbombázás (Ettől lesz a szem vörös, ugyanis a por a szem kötőhártyáján rakódik le, szárítja és irritálja azt.)
- a képfrissítési frekvencia és egyéb fényforrások okán fellépő villódzás

Szerkesztette: tomi66 2004. 12. 29. 05:59 -kor

#216 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 06:52

Idézet: tomi66 - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 4:52

Széles érdeklődésed okán meglepődve tapasztaltam, hogy elszabaduló elektronokról írkálsz marhaságokat. Hiába van a CRT katódsugárcsővének látható oldalán egy ún maszk, annak nyilásain 0 db elektron érkezik a szemeidbe. Sajnálatos, hogy ilyen ostobaságokkal terheled az olvtársakat ilyen hihetetlen "szakmai" múlttal. Az aurafotó és a "látó" emberek emlegetése egy kikapcsolt monitor esetében pedig ...

1. Nem kikapcsolt monitornál. Ott nem aura fotó, de kikapcsolt állapotban is van egy kis érdekes ... mindegy, nem értenéd.
2. Nem haragszom rád, hogy csak a racionális világban vagy jártas, nincs "széles látóköröd", (ahogy foglamazol) nem értesz a racionális világon kívüli "dolgokhoz", (hogy érthetően doglamazzak) nem is akarsz érteni, de ennek ellenére véleményt formálsz rólam, és "ostobaságokkal terheled az olvtársakat" szavakkal írsz rólam. Nem haragudhatok rád, mert tudatod korlátolt, s nem tudod, mit beszélsz.
3. Engedj meg egy idézetet, amit előttem már 2004 évvel elmondott egy elég különleges ember, akit a maga idejében nem értettek meg, üldöztek, megöltek...

“You do not believe me when I tell you about the things of this world. How will you ever believe me, then, when I tell you about the things of heaven?” [Jn 3:12]

És egy másikat, innen a fórumról:

"Láss, ne csak nézz! Lásd meg, amiért küzdesz és küzdj ott, ahol látnod kell! Ahol nézned kell, ott próbálj meg szimplán látni és elmélyedni... hogy küzdhess... a stílussal, az eszmével." [Omega]

Ezért nem fogok én nektek többet ilyen dolgokról beszéni. Élj abban a hitben, ahogyan gondolkodsz, amiről azt hiszed, hogy tökéletes. Ne higyj nekem. Tapasztalj te magad. Nézz, ne csak láss... S HA MAJD BÖLCSEBB LESZEL EGY KICSIT, MINT AMILYEN MOST VAGY, AKKOR OLVASD EL EZT A SORT IS:
NE FORMÁLJ VÉLEMÉNYT OLYAN DOLGOKRÓL, EMIHEZ NEM ÉRTESZ.

#217 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 07:12

Idézet: gbt - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:56

Sziasztok szerettel!

A jeles aktuális dátumok ellenére SOK BOLDOG HÉTKÖZNAPOT!!!

Köszönet a hangnemért. :respect: Két (de most már három) ember van, aki miatt még írkálok ide, az egyik Omega, a másik fram, a harmadik pedig te vagy...

Idézet

Fél éve kezdtem számítógép kiskerrel foglalkozni. (Előtte 24 év hangtechnika, műszerészmunka, rádió-tv stb). Eladtam néhány TFT-t. Mindet leteszteltem, az én szerény szempontjaim szerint.

Igazán köszönöm, hogy írsz a múltadról is, így a leírt véleményed számodra sokkal hitelesebb azokénál, akik csak a "no name" fikázáshoz értenek.  ;)

Idézet

Röviden: a betűk rettenetesek 1024x768-ig. Felette kezd élvezhető lenni a kép.

Én is így látom. De távolról kell nézzem. (110 cm)

Idézet

Viszont NAGYON KICSIK A BETŰK!

Így van, és nem látnám őket naítv falbontásban a már említett távolságból.

Idézet

A windows betűméret növelése pedig elég ortopéd dolog, azaz nem megoldás.

Pontosan. Pláne pl. akkor, ha jelen weblapra akarnék szöveget írni, pl. pont szerkesztő üzemmódban, és hiába álltom az ie-ben a betűméretet maximumra, az ugyanolyan hangya vacak kis vakarék marad. S ez csak egy példa, több szitu is elpfordul. Hiába az éles kép, ha NEM LÁTOM a betűket!!! :rolleyes:

Idézet

Tehát én nem vennék egyelőre TFT-t, ha sokat dolgoznék szövegekkel.
DE: az újabb 12ms-os cuccok már igen jók képekhez, videókhoz, játékokhoz is (közepes szinten), mintha szép mozgó-képeslapokat néznék.

Én is ezt tapasztaltam. Én szövegre is azért használom, mert jó a szemnek is.  ;) Még ha nem natívban is használom, kevésbé készíti ki a szemem, mint egy CRT. (személyes tapasztalat, már beszámoltam róla a tesztemben is)

Idézet

Azt viszont nem tudom megbocsájtani a TFT-knek, hogy mindig a kacsintós (3D...) pénztárca női arcát idézik fel bennem a hetvenes évekből.
Aki teheti, vegye meg!

Én sem engedhetém meg magamnak, a SuliNet visszatérítés is a sógorom nevén van (a tesómét már igénybe vettem  ;) ) de úgy gondoltam, 64.990 Ft-ot (adó visszatérítés után) össze kell kaparjak a szemem világa érdekében, s talán a 3 év garancia is elegendő lesz...

Idézet

Nekem jó a használtan vett 17"-os Dell monitor is, amit valamelyik minisztériumból dobtak ki, 2 és fél évesen. Ilyet lehet kapni 13eFt körül. Ár/teljesítmény? Megvan?

Ez valóban a legjobb Ár/teljesítmény CRT kategóriában.
De ha egy olyan analógiát veszünk, amiben a teljesítménnyel párhuzamosan feltűntetjük az egészséget is (szem) akkor már kicsit más a helyzet. Mint mondtam, nekem személyes élményem, hogy bármilyen CRT előtt is ültem, 1 óra után bevéreztek a szemeim...

Idézet

És marad a gyerekeknek kajára pénz...

Ha nem érzékenyek annyira  a szemeid, ez egy NAGYON fontos érv.
Ha lennének gyerekeim, valószínűleg ők lennének a fonntosabbak, nem a szemem világa... (Én ezt az gondolatot (is) "örököltem" néhai Édesapámtól... Tulajdonképpen azt a TFT monitort, ami előtt most ülhetek, részben neki köszönhetem, pedig már 9 éve nincs ezen a világon...

#218 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 09:09

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. Dec. 28., Tuesday - 19:31

Ha nem találkoznánk már az idén (vagy akár soha többet) - ami nagyon elképzelhető - ...

Na ennek is lottek :o

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. Dec. 28., Tuesday - 23:00

Ezek után remélem a Gab3c által idézett „...nem lenne szabad ide firkalnod, mert ha olyasmirol irsz amit nem tudsz, azzal megteveszted a forumtarsaidat, amit itt sokan –ugy velem jogosan– nem szeretnek.”
Már nem áll fenn.

Kedves Visszhang Ur!

Bizonyara akkor azt is meg tudja velunk osztani –miutan immar on is a temaban jaratossa valt–, hogy pl. egy passziv LCD panel (alljon mondjuk twisted-nematic cellakbol) cimzesehez hasznalt orajel ampilutudo modulalt, frekvencia modulalt vagy idoosztasos :think:

Inkabb keszuljon a 3A+ vizsgara vagy mire.

Szerkesztette: Gab3c 2004. 12. 29. 09:13 -kor

Sony VAIO Type G

#219 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 11:35

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 23:00

1.
Felvetés: Szerinted a crt monitor az ami neked volt. Nem.

Válasz: „a referenciát számomra egy standard 17” CRT  (Magic) jelenti.”

---------------------------------------

2.
Felvetés: Ez az "extrém rázóteszt", hogy ütögeted az asztalt, hát ez lol… és Akkor ha megláttad volna a Mac-es 20"-es monyót, akkor rá is vered?

Válasz: „de a humor kalapácsát meg nem vetem :)

3.
Felvetés: Dombor torz formája max a Te monitorodnak volt,

Válasz: És pl. a könyvtári Internet gépek összes monitora, és……. stb.

4.
Felvetés: az nem általánosan a crt hibája. Az enyémen látszana.

Válasz: ismét idézve: „a referenciát számomra egy standard 17” CRT (Magic) jelenti.”

5.
Felvetés: Na engem az hogy a képernyő nem egyenletesen világos igencsak zavarna a munkámban.

Válasz: akkor szinte MINDEN LCD-nél zavarni fog. Egyébként pedig a válasz: „Nagyon sötét képernyő részletnél, sötét környezeti háttérnél (pl. este)…”

6.
Felvetés: c. Persze a zenei kritikus pedig tanuljon meg énekelni, zenélni, és zenét szerezni. Hát hogyne.

Válasz: Értem. Te úgy kritizálsz valamit, hogy nem értesz hozzá? Gratulálok!

Beszámoztam, nehogy félreértés legyen.

1.
De könyörgöm, te OBJEKTÍV képminőségbeli javulást írtál.

2.

Te összekevered a humor kalapácsát, a fahumor vésőjével.  :)

3.

Te egy 2004-es gyártású, 120.000 Ft-os monitort, hasonlítasz kitudjahány ezer éves özönvíz előtti crtkhez. Nézz meg egy 2004-es gyártású, 120.000 Ft körüli árú crt-t. Meg fogsz lepődni.

4.

Akkor mégegyszer, mitől OBJEKTÍV a "teszt"?

5.

Hát ezért nem vennék én ilyen gyenge minőségű TFT-t. Ha vennék, akkor a Mac 20"-es TFT-jét venném. Ott pld nincs ilyen probléma. Talán bemehetnél egy Mac-ekkel foglalkozó üzletbe, és megnézhetnél egy ilyet is.

6.

Bizony. Sajnálattal közlöm, hogy ez az emberi faj egyik tulajdonsága: a véleményalkotás. Ha nem tudsz főzni, attól még tudod osztályozni az étel minőségét, max nem tudod elmondani, miből készült. Ha hallgatsz egy zenét eltudod dönteni, hogy borzalmas zaj, elviselhető tingli-tangli, vagy esetleg átütő erejű zenemű (és persze fokozatok ezek között is), max nem tudod megállapítani a hangnemet, stb. Az emberi faj tagjai, ha szakértelem nem áll rendelkezésre, akkor ízlés alapján döntenek és ez nagyon jól van így.
Nevetséges ez a  ---> csak az túrkálhat a fekáliámban, akinek én is turkálhatok az övében <--- hozzáállás.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#220 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 12:04

Édesapám mondása szerint: "Nem kell cipésznek lenni ahhoz, hogy tudjam: szorít a cipő!".

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.