HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 28. 14:50

Érdekes dolgot produkált a monitorom. Egyik felbontás állításnál/változtatásnál így beljebb ugrott az egész kép, hiába állítom úgy, hogy teljes képernyőn legyen, nagyon elnyúlik az egész. Ja, ehhez a jelenséghez égett szag párosult, ami a monitorból áradt, de nem volt túl jelentős. Más hibát nem vettem észre, a kép szép most is, csak beljebb ugrott az egész. Annyi még hozzátartozik a dologhoz, hogy ilyen már többször volt, ugyanez a jelenség. Már legalább 5ször, aztán mindig egyszercsak visszaállt spontán. Milyen hiba lehet ez? A monitor egyébként szinte 24/7 megy.

(A monitor egy 19"-os Daewoo 905DF)

Miközben írtam ezt a hozzászólást, elkezdett vibrálni a monitor, ilyen csíkok ugrálnak a képen... egyrejobb.. :(

#182 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 08:23

idézet:
Ezt írta Joci:
...[/quote]

Szervízbe vele, minél hamarabb.

Az alaphiba valószínűleg egy szimpla kontakthiba: ilyenek minden elektronikai egységben létrejönnek idővel, javításuk gyors, egyszerű.

Ám, ha valamely alkatrész tönkremegy egy kontakthiba miatt - márpedig, a vibráló csíkok arra utalnak: valahol az egyik KH már annyira nagy, hogy áthúz, szikrázik -> a panelt égeti - akkor a javítási költség 2-3k helyett akár >>10k is lehet.
Elköltöztem :-)

#183 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 29. 18:43

idézet:
Ezt írta Rive:

Szervízbe vele, minél hamarabb.

Az alaphiba valószínűleg egy szimpla kontakthiba: ilyenek minden elektronikai egységben létrejönnek idővel, javításuk gyors, egyszerű.

Ám, ha valamely alkatrész tönkremegy egy kontakthiba miatt - márpedig, a vibráló csíkok arra utalnak: valahol az egyik KH már annyira nagy, hogy áthúz, szikrázik -> a panelt égeti - akkor a javítási költség 2-3k helyett akár >>10k is lehet.
[/quote]

Értem. Egyébként még 1.5év garancia van a monitorra. Viszont: nagyon úgy néz ki, hogy ahogy írtad, kontakt hiba, de nem a monitorban! Megnéztem a kábeleket, meg a videókártyát, a kábel elég rosszul állt, meg a kártya is.. most megint teljesen jó, se csíkozás nincs, se képhiba. Az is lehet, hogy a vidkártyám a rossz..

#184 Felhasználó inaktív   Error.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 30. 18:58

Egyelore itt kerdeznem meg hatha tudtok segiteni. A monitoromban a sorkimeno tonkrement. Itthon nagyon draga beszerezni, ezert ugy gondoltam ismerosok reven megprobalom kulfoldon. Csak nem tudom mi a sorkimeno angol megfeleloje. :(. Orulnek ha tudnatok segiteni.
Abit AN52V - AMD X2 4600+ - Galaxy 8800GT - Samsung 2333SW - Ati TV Wonder - CSX 2GB 800MHz DDR2 Driver&Software

#185 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 11:43

Sziasztok!
Lehet hogy a problémám már a PÁF témakörbe tartozik de egy monitorhibával indult az egész.Adott egy LG795FT moncsi melynek garanciája már lejárt.Elkezdett a képe öszeugrálni időközönként,forumon kérdesztem monták valoszinű sorváltó probléma.Mondom nem problém megjavitatom évek hoszú sora alatt a szememhez nöt.Helyi számtechboltba bevisz mondják LG csak BP javitanak,nem gond csak legyen jó.Várok,eltelik 3-rom hét mire közlik hogy nagyobb hibát sikerült neki okozni.Valami alaplap is elszált.Nagyon kedvesen felajánloták hogy hagyam ott hátha egy más gondal behoznak egy teljesen rosz ilyen tipusu monitort aszt majd abol beleteszik mert amugy ujonan ez az alkatrész nagyon drága lenne.Na ilyenkor szerencsétlen user mit csináljon?Fogyasztóvédelem?
Ha valaki találkozott ehez hasonló problémával kérem osza meg a tapasztalatait.

#186 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 11:53

Tipikus probléma a kontakthibák esetében, hogy ha az egyszeri felhasználó nem érzi a füstöt, hanem csak annyit lát, hogy néha ez-az történik, akkor hajlamos addig várni a javíttatásal, amikor már tulajdonképpen mindegy is. Ilyenkor szokott az lenni, hogy az ember vésővel szedi ki a nyák-lapból maradt kokszot a sorkimenő alól...

Ettől független dolog, amikor tényleg a szervíz okoz nagyobb kárt a javítás alatt. Ha ezt elismerik, akkor a fogyasztóvédelmi törvényben kereshetsz vigasztaló szavakat - másra nem sok esélyed van.

#187 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:01

idézet:
Ezt írta Rive:
Tipikus probléma a kontakthibák esetében, hogy ha az egyszeri felhasználó nem érzi a füstöt, hanem csak annyit lát, hogy néha ez-az történik, akkor hajlamos addig várni a javíttatásal, amikor már tulajdonképpen mindegy is. Ilyenkor szokott az lenni, hogy az ember vésővel szedi ki a nyák-lapból maradt kokszot a sorkimenő alól...

Ettől független dolog, amikor tényleg a szervíz okoz nagyobb kárt a javítás alatt. Ha ezt elismerik, akkor a fogyasztóvédelmi törvényben kereshetsz vigasztaló szavakat - másra nem sok esélyed van.
[/quote]

Hi!
Köszi a gyors reagálást.A hibát a két ünnep közt észleltem elöször és jan. elsö hetében már ment is a szervizbe.Mikor elviték volt kép, most meg már nincs.

#188 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:10

idézet:
Ezt írta Csecse13:
Hi!
Köszi a gyors reagálást.A hibát a két ünnep közt észleltem elöször és jan. elsö hetében már ment is a szervizbe.Mikor elviték volt kép, most meg már nincs.
[/quote]

Pontosan mit mondtak, mi a hiba? Mi történt?

Annyit tudok mondani, hogy hihető-e, és hogy az alapján az ő hibájuk-e ami történt.

[ 2004. február 03.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]

#189 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:14

idézet:
Ezt írta Rive:

Pontosan mit mondtak, mi a hiba? Mi történt?

Anniyt tudok mondani, hogy hihető-e, és hogy az ő hibájuk-e ami történt.
[/quote]

Azt mondták hogy mostmár az alaplap is rosz.Lényegébe enyi.

#190 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:17

idézet:
Ezt írta Csecse13:
Azt mondták hogy mostmár az alaplap is rosz.Lényegébe enyi.[/quote]

Ez teljesen hihető, és nem biztos, hogy az ő hibájuk.

Ui.: ha több információt osztanál meg, akkor némileg informatívabb válaszban is reményhedhetnél...

[ 2004. február 03.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]

#191 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 03. 12:23

idézet:
Ezt írta Rive:

Ez teljesen hihető, és nem biztos, hogy az ő hibájuk.

Ui.: ha több információt osztasz meg, akkor némileg informatívabb válaszban is reményhedhetnél...
[/quote]

Sajnos nem tudok több infot megosztani mivel énis csak enyit tudok.Ezt a választ kaptam amit az első irásomban közöltem.

#192 Felhasználó inaktív   stonemen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 03. 15:55

Sziasztok!

Az a kérdés, hogy a sík képcső jobb vagy rosszabb, mint az enyhén hajlított? Mindkét változatot dicsérték már. Mi az igazság?

Köszi a segítséget.

Legjobbakat.
stonemen

#193 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 04. 17:28

idézet:
Ezt írta stonemen:
Sziasztok!

Az a kérdés, hogy a sík képcső jobb vagy rosszabb, mint az enyhén hajlított? Mindkét változatot dicsérték már. Mi az igazság?

Köszi a segítséget.

Legjobbakat.
[/quote]

Hali!
Én nem vagyok egy nagy monitorszakértő de nekem a sik képcsöves jobban bejön.Talán ugy is fogalmazhatnák hogy egyéni izlés.De halgasuk meg majd mit mond egy szakértő.
Csá.

#194 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:32

Hali!
Rive mester anyival tudok több infot hogy az alaplapot elhasitották. :(

#195 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:41

idézet:
Ezt írta Csecse13:
Hali!
Rive mester anyival tudok több infot hogy az alaplapot elhasitották. :(
[/quote]

Olyat hiba nem csinál.

Innentől tuti a szervíz hibája, neked csupán annyit kell eldöntened: vered-e az asztalt, hogy gyorsan intézkedjenek, vagy inkább kivárod, amíg összejön nekik valami.

Szerintem szabj határidőt, de ne legyél túl erőszakos - közös megegyezés legyen. Ha határidőig nem kapnak pótalkatrészt, akkor értékegyeztetéssel kérj cserébe egy használt monitort.

A fogyasztóvédelem igénybevétele általában nem túl hatékony eljárás: legföljebb nyomatékosító tényezőnek jó.

[ 2004. február 05.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]

#196 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:42

idézet:
Ezt írta stonemen:
Sziasztok!

Köszi a segítséget.

Legjobbakat.
[/quote]

Egyik képcső-típushoz se tartozik ma szignifikánsan több típushiba. Ha nem erre voltál kíváncsi, akkor inkább másik topikban kérdezősködj :)

#197 Felhasználó inaktív   Csecse13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 05. 13:48

THX.
Mindenképen követem az elöbb felvázoltakat.

#198 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 12. 21:52

Hi!

Segitséget szeretnék kérni - mi lehet a hiba?

Adott egy másfél éves Viewsonic P225f monitor. Használtan vettem kb. 8 honapos korában. Kezdettöl fogva müködési idötartamtol függetlenül vizszintesen néhány milliméternyire össze-össze ugrott a képe. Ez a jelenség néhány másodpercig tartott, majd ismét stabilizálodott a kép. Aztán megint kezdte elölröl. Nem volt igazán zavaro, ezért nem is foglalkoztam vele.
3 hete netezés közben hirtelen eltünt a kép. Restart után visszajött, majd 10 perc mulva a monitor mögül hirtelen villanás és csattanás hallattszott- meghalt.

Mivel garanciális, elvittem a Fokusz szervizbe. Megjavitották- szerintük. Javitás után a következö jelenségeket produkálja:

1) Homályos a képe( javitásig tüéles képet produkált)- fokuszállitástol függöen vagy középen, vagy a széleken, a jobb felsö sarokban mindig.
2) Az oldalirányu összeugrás is megmaradt, igaz sokkal ritkábban jelentkezik( eddig 9-10 alkalommal).
3) Ami viszont uj - hirtelen kivilágosodik a kép kékes árnyalattal, majd elsötétedik és sárgássá válik. Ezt megismétli néhányszor, majd normalizálodik. Van olyan nap amikor ez többször is elöfordul, van amikor nem.

Mi lehet a baja és hol tudnám megjavittatni?

Köszi, Examinator

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

#199 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 05:57

idézet:
Ezt írta Examinator:
...[/quote]

Azt nem írom, hogy mennyire ráb@tál - úgyis tudod :( :)

Ne hagyd magad, ülj a fejükre: a munkát nem végezték el, továbbra sem jó a monitor. Ha nem rezonálnak, akkor irány a fogyasztóvédelem.

Ez a munka nem másik szervízre tartozik, hanem rájuk.

#200 Felhasználó inaktív   Examinator 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 13. 15:15

Ezt az üzenetet már egy másik monitoron irom. Tegnap éjfél után nem sokkal megint kipurcant a monitorom. Ugyan ugy mint elöször.

A szerviz most tök rendes volt- kapok tölük csereutalványt egy vadi ujra. Remélem az jobb lesz.

Köszi a választ, Rive. :)

Üdv, Examinator

Core2 Duo E6600@3600; Asus P5W64 WS Pro; Team Xtreem 2x1GB 667@800MHz 3-3-3-8; MSI 7900GTO; Creative X-Fi; WD Raptor 150GB; WD 5000YS; NEC 4551A; Plextor PlexWriter Premium; FSP-460-60PFN; Antec P180; DELL 2405FPW 24"; Ilyama AS4314UTB 17"; Klipsch Promedia 5.1; diNovo Media Desktop Laser; Hauppauge WinTV USB2.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.