HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor hibák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor hibák Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 29. 10:20

Idézet: dragonhent - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 11:09

Thx a választ.
Én is gondoltam már rá, csak az a bökkenő hogy nemtudom hogyan kezdjek hozzá. A villanyszerelés és a monitorok "lelkivilága" nah ehez a 2 dologhoz hülye vagyok . (ha pcvel van gond azt megcsinálom). Szóval ha még dobnál egy infót arrol hogy mivel tudnám lemérni ,-a cucc neve teljesen elég. Remélem nem kérdeztem nagyon nagy hülyeséget:)))
Jah még annyi hogy tegnap is sípolt hangosan a már említett 640x480 (85hrz es) kategóriában csak ott--most viszont megint nem  :smoker:  Mennyire érdemes foglalkoznom ezzel a dologgal? Úgyértem hogy a sípolás maga természetes rossz ami előfordulhat avagy hívjam a szervízt ? (nhem szivesen maradnék monitor nélkül 1-2 hétre:(( )

Ha nem értesz hozzá, akkor inkább hagyd: keress olyat, aki ennyiből is tudja, mit kell tenni. A hálózati fesz nem játék.
Elköltöztem :-)

#322 Felhasználó inaktív   Nibiru 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:01

Sziasztok!

A Samsung 765MB monitoromat hová vigyem, hogy a fényerőből vegyenek vissza egy kicsit?
Nullára le van véve, és még mindig túl világos. Nappal nem annyira zavaró, de ha sötétben használom, ami elég gyakran előfordul, akkor a fekete nem fekete.
Néztem párat ebből a fajtából, és mindegyiknek az a baja, hogy gyárilag túl fel van nyomva a fényerő.
A kontraszt az jó úgy 80% körül, de a fényerő nullán is sok.  :confused:
Tud erre valaki vmi orvosságot? Vagy egy szervízt, ahol nem kérik el a monitor árát a beállításért?

#323 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:14

Idézet: Nibiru - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 22:01

Sziasztok!

A Samsung 765MB monitoromat hová vigyem, hogy a fényerőből vegyenek vissza egy kicsit?
Nullára le van véve, és még mindig túl világos. Nappal nem annyira zavaró, de ha sötétben használom, ami elég gyakran előfordul, akkor a fekete nem fekete.
Néztem párat ebből a fajtából, és mindegyiknek az a baja, hogy gyárilag túl fel van nyomva a fényerő.
Tud erre valaki vmi orvosságot? Vagy egy szervízt, ahol nem kérik el a monitor árát a beállításért?

Bármely TV-szervíz megcsinálja, nem nagy ügy. Ha garanciális a monitor, akkor bonyolultabb az ábra: csak a hivatalos szrvíz nyúlhat bele, de nem tudom, hogy ez ingyen móka-e, vagy fizetős.

#324 Felhasználó inaktív   Nibiru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:46

Idézet: Rive - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 6:14

Bármely TV-szervíz megcsinálja, nem nagy ügy. Ha garanciális a monitor, akkor bonyolultabb az ábra: csak a hivatalos szrvíz nyúlhat bele, de nem tudom, hogy ez ingyen móka-e, vagy fizetős.

Elvileg mind a három garis, de az egyiknek nincsen meg a garis papírja.
Azért SZVSZ garis problémának kellene lennie, hogy ha nullára lehúzva a fényerőt is még szürke a képernyő...
Az igazság az, hogy a régi analóg monitorokat még beállítottam magam, ha ilyesmit kellett, de
újabban nem nézek beléjük, mert ezeknek az elktronikája bizonyos küszöbértékeket figyel, így adott esetben könnyen előfordulhat, hogy állítok valamit, az elektonika meg kompenzál, hogy dögölne meg.
Nem mintha visszakívánnám a tekergetős korszakot, de azoknál a monitornál mindegy milyen márkájú volt, minden ugyanolyan volt belül lényegileg. A digtális monitorok meg mind más. :(

#325 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:51

Idézet: Nibiru - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 9:46

Elvileg mind a három garis, de az egyiknek nincsen meg a garis papírja.
Azért SZVSZ garis problémának kellene lennie, hogy ha nullára lehúzva a fényerőt is még szürke a képernyő...
Az igazság az, hogy a régi analóg monitorokat még beállítottam magam, ha ilyesmit kellett, de
újabban nem nézek beléjük, mert ezeknek az elktronikája bizonyos küszöbértékeket figyel, így adott esetben könnyen előfordulhat, hogy állítok valamit, az elektonika meg kompenzál, hogy dögölne meg.
Nem mintha visszakívánnám a tekergetős korszakot, de azoknál a monitornál mindegy milyen márkájú volt, minden ugyanolyan volt belül lényegileg. A digtális monitorok meg mind más. :(

- Valamelyik topikban tárgyalják a szervízmenüket: nézd meg.
- Ugyanazzal a tekerővel kell állítani, mint a régi monitoroknál: ritka az, ahol a segédrácsot kompenzálja az elektronika.

#326 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:49

Idézet: Nibiru - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 20:01

Sziasztok!

A sorkimenő trafó oldalán van 2 esetleg 3 tekerhető poti. A screen feliratúval lehet a képcső fényerejét megváltoztatni (segédrácsfesz). A munkálatokat óvatosan végezd, mert a környéken jelentős feszültségek vannak (kb 25kV).
benjami

#327 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 16:58

Idézet: Rive - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 7:51

- Ugyanazzal a tekerővel kell állítani, mint a régi monitoroknál: ritka az, ahol a segédrácsot kompenzálja az elektronika.

a 765MB-nek nincs meg a rajza, de a 763MB-nek megvan (nem tudom mekkora a különbség e tekinteteben) és úgy néztem csak a képcsőbe jut a segédrácsfesz, ergo nincs rajta figyelés.
benjami

#328 Felhasználó inaktív   Nibiru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 20:08

Szuper! Mindenkinek köszönöm! :respect:
A hét végén szétkapom, és tekerek. :)

#329 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 06. 07:53

Idézet: benjami - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 17:49

... környéken jelentős feszültségek vannak (kb 25kV).

Pontosan ezért kérlek hogy itt csak olyan esetben utalj a megoldás módjára (konkrétumok nélkül), amikor a kérdező már addig is tudta, mit és hogyan - esetleg világosan jelzi, hogy csinált már ilyet.

Nem kell, hogy az egyszeri Pistike is nekiálljon otthon a fémvázas íróasztalon :)

#330 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 08:31

Egyszer csak gondolt egyet az AG-Neovo F-417 esem,es az egyik hatterszin?! /nem a fejlece,es nem a hattere,hanem az ikonsore!/ berozsaszinesedett,valamint az egesz kep besotetult.
Eddig csak automata beallitassal hasznaltam.Mi lehet a hiba?Kari,driver,vagy moncsi? :mad:
Forumlako

#331 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 10:22

Idézet: Rive - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 6:53

Pontosan ezért kérlek hogy itt csak olyan esetben utalj a megoldás módjára (konkrétumok nélkül), amikor a kérdező már addig is tudta, mit és hogyan - esetleg világosan jelzi, hogy csinált már ilyet.

Nem kell, hogy az egyszeri Pistike is nekiálljon otthon a fémvázas íróasztalon :)

Igazad van, reméljük Niburu nem tartozik az egyszeri Pistikék táborába. Azért ő már irta hogy régebben csinált már ilyeneket:

Idézet: Rive - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 6:14

Az igazság az, hogy a régi analóg monitorokat még beállítottam magam, ha ilyesmit kellett, de...

benjami

#332 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:18

Senkinek semmi otlete? Vagy a TFT meg sotet lo?
Forumlako

#333 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 07:23

Idézet: kokler - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 9:31

Egyszer csak gondolt egyet az AG-Neovo F-417 esem,es az egyik hatterszin?! /nem a fejlece,es nem a hattere,hanem az ikonsore!/ berozsaszinesedett,valamint az egesz kep besotetult.
Eddig csak automata beallitassal hasznaltam.Mi lehet a hiba?Kari,driver,vagy moncsi? :mad:

Ellenőrizd a VGA-kábelt, de szerintem monitor lesz. Megpróbálhatod átrakni másik gépre is, akkor ez tuti kiderül.
Ha monitor, akkor mindenképpen szervizes móka lesz.

#334 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 21:53

Idézet: kokler - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 7:31

Az egész kép elszineződött vagy csak 1 része? Kicsit érthetőbben is leírhatnád a jelenséget. 1 monitorteszt programmal mindenesetre érdemes lenne megnézni.
benjami

#335 Felhasználó inaktív   kokler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 18:57

Na!
Bevadult a moka! Egyszer csak az egesz kep sotetrozsaszin lett.
Haladektalanul osszesz*tam magam...
Elkezdtem mozgatni a moncsi kabelt,es a moncsi-karcsi csatinal megmozgatva rendbejott minden?!
De jobban megvizsgalva ugy lattam,hogy a csatirogzito csavarok rendesen meg voltak huzva!
Akkor ez mi a fene? A karin levo csatlakozonal lehet kontakthiba?
Mert az eleg nagy gaz! Ha elengedett,vagy megszakadt a nyomi aramkor,akkor kakukk!
Forumlako

#336 Felhasználó inaktív   Nibiru 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:15

benjami, Rive!

A 765-öst szétkaptam, de a sorkimenőn csak két tekerentyű volt, mind a kettő fókusz.
Több állítási lehetőséget nem találtam benne.
Szóval még mindig kéne egy jó és olcsó monitor szervíz. :(
Nem tudsz ilyet?
Amúgy gyönyörű és éles képe van, de ha Unreal Tournament megy rajta vagy más hasonló, olyan mintha
folyton gyenge ködben mászkálnék.  :mad:

Szerkesztette: Nibiru 2005. 05. 11. 20:16 -kor

#337 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 19:45

hi all!

egyik haverom moncsija bedöglött, nem kapcsolódik be
LG Flatron 795-ös (régi jó darab)

Hol szervizelik Mo.-on? (Kecskeét környékén)

köszi!! :respect:
all bitches

#338 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 18:20

Hali,

tudnátok-e segíteni nekem 2 monitorral kapcsolatos problémában?

Van egy IBM 9515-002 14" XGA  monitorom, ami elég furán viselkedik, ha összekötöm a géppel, kattog/szalad/pattog a kép, érdekes hangeffektekkel kísérve - vmi nagyon gyengusz látszik a képből, csak vmiért nem bírja teljesen áthozni

A másik remekmű egy Axion CL-1566, aminél hiába van a brightness/contrast a maxra állítva, még így is nagyon sötét a kép, Winhez épphogy jó, játékhoz már sajna nem :(

A kérdésem az, hogy lehet-e vmit kezdeni ezekkel, javíthatóak-e, avagy irány a kuka?  :think:

#339 Felhasználó inaktív   abducted 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 21:23

Idézet: abducted - Dátum: 2005. máj. 13., péntek - 18:20

Hali,

tudnátok-e segíteni nekem 2 monitorral kapcsolatos problémában?

Van egy IBM 9515-002 14" XGA  monitorom, ami elég furán viselkedik, ha összekötöm a géppel, kattog/szalad/pattog a kép, érdekes hangeffektekkel kísérve - vmi nagyon gyengusz látszik a képből, csak vmiért nem bírja teljesen áthozni

A másik remekmű egy Axion CL-1566, aminél hiába van a brightness/contrast a maxra állítva, még így is nagyon sötét a kép, Winhez épphogy jó, játékhoz már sajna nem :(

A kérdésem az, hogy lehet-e vmit kezdeni ezekkel, javíthatóak-e, avagy irány a kuka?  :think:

up  :rolleyes:

#340 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 02:47

Idézet: richies - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 18:45

hi all!

egyik haverom moncsija bedöglött, nem kapcsolódik be
LG Flatron 795-ös (régi jó darab)

Hol szervizelik Mo.-on? (Kecskeét környékén)

köszi!! :respect:

:think:
all bitches

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19