HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 17:37

Idézet: Qubi - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 9:26

Média markt (Én soroksáron vettem)

scart-3RCA (YUV) összekötő kábel 10 méter
    trendi, két színű "New Age" design
    24 karátos aranyozott érintkezők
    kiváló minőségű és gondosan kiválasztott anyagok

http://www.hama.hu/i...esize_79013.jpg

Köszi. Én is MM-ben meg Saturnban kerestem, de nem találtam. Mondjuk ez a fajta nem is lenne jó nekem... ugyanis valahogy a hangot is be kellene vezetni abba a scartba. Úgyhogy marad a kompozit....

#2022 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 11. 12:06

Idézet: ghostie - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 18:16

AGP-s a kártya, de hasonló lehet mint ami a megadott linken van, csak nem a millenium, hanem gondolom a régi matrox.

Szóval van rá esély hogy megy egyszerre a DVI és a Tv, csak nem biztos?

Üdv
Ghostie

Ha AGPs. akkor nem lesz gond  :D
May the bastard rest in pieces ;)

#2023 Felhasználó inaktív   Qubi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 12:41

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 17:37

Köszi. Én is MM-ben meg Saturnban kerestem, de nem találtam. Mondjuk ez a fajta nem is lenne jó nekem... ugyanis valahogy a hangot is be kellene vezetni abba a scartba. Úgyhogy marad a kompozit....

Én a hangot a digitálisan kinyomtam a házimozierősítőre, így a tv-n nem is kell jönnie...

Azért köszönöm mindenkinek a helpeket!!!

#2024 Felhasználó inaktív   viking9 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 16:49

Hi!

Van egy Asus 7300gt videókártyám, amit összekötöttem composite kimeneten keresztül egy tv-vel.
A probléma az, hogy ha fekete színű a háttér akkor a tv képen felülről 2-3cm-es sávon piros, zöld, kék vonalak jelennek meg. Más színű háttérnél nem látszanak.

Alábbi linkeken két kép róluk:

kép1
kép2

Találkozott valaki ilyen problémával?

#2025 Felhasználó inaktív   tczikora 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:57

Sziasztok!
Egy Asus laptopot (Asus A6U 5050) szeretnék hozzákötni egy Samsung LCD TV-hez (LE27S7) monitorkábellel. Össze is tudom kötni, csak ha nagyobb felbontást álítok be, mint 1024x768, akkor a laptop ugyanúgy 1024x768-as képet küld, pedig a TV 1360x768-as felbontást is bírna.
Alaplapi videókártya: SIS M760GX.
Elképzelhető, hogy ez a SIS nem tud 1024-nél nagyobb képet?
Vagy mi lehet a baj?
Köszi,
Tomi

#2026 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:28

Idézet: Kory - Dátum: 2006. dec. 13., szerda - 15:58

Köszönöm mindkettőtöknek a hozzászólást!  :)

Nem nekem lesz a készülék, hanem a főnökömnek.

Tudja, hogy csak azt nézheti a fenti tévén, amin a UPC beltéri van. Kábeltévéje nincs, olyan helyen lakik, csak ez a UPC direkt. Nekem eszembe se jutna ilyen cuccot venni.

Most aztán jól megkavartátok, tehát 50-50% :) - Konkrétan az OBI-sat akarta megvenni (második link), de ajánlottak neki egyet 25 ezer Ft-ért, egy Szatellites boltban.

Továbbítom az infókat, és majd mérlegel.

Ezzel a dologgal jutottál már valamire? Nekem egy PC-TV közötti vezetéknélküli kép és hangátvitelt kellene megoldanom. Vettem egy HAMA terméket, de ez nem vált be mert scart bemenete van és hiába vettem svideo-scart átalakítót így nem érzékeli a catalyst hogy tv van rákötve és a kép nem jelenik meg a tv-n. Tudsz esetleg mondani vmilyen eszközt amivel meg lehet oldani ezt a problémát?

#2027 Felhasználó inaktív   HengR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 00:32

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 20:31

A vezetéknélküli továbbitó adója pont olyan, mintha ott egy tv lenne, tehát a driverben kell tudnod beállítani a tv kimenetet.

Első körben próbáld ki esetleg közvetlenül a tv-vel összekötni a gépet, így kiderül, hogy a számítógép+kábel -e a gond.
(Előtte tv-ből minden antennát húzz ki, és minden dugdosást/kihúzást az összes eszköz kikapcsolt állapotában végezz!)

Ez nekem sem ment :( Mondjuk egy csomó átalakítót kellett felhasználnom, hogy össze tudjam hozni az adót az svideóval ez lehet baj? :) svideo anyából rca-t csináltam majd ezt bekötöttem egy rca scart anya átalakítóba majd ebbe dugtam az adó scart apáját..

#2028 Felhasználó inaktív   lewis73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 07:49

Hali !

Vettem egy sony braviat és egy PC-t 2 féle képpen próbáltam rákötni eddig.
A videokarihoz kapott HDTV kimenetről rátoltam a Tv HDTV bemenetére , tudja a 720p és az 1080p-t  nagyon meggyőző viszont próbáltam a pc-n DVD filmet lejátszani és teljes képernyős módban a film nem tölti ki a képernyőt. ez azért van mert a dvd nem HD minőségű filmet tartalmaz ? Volt olyan dvd lejátszó a pc-n ami el sem iddult mert az irta ki hogy olyan felbontást használok ami miatt ezt nem tudja.
A másik a PC bemenet ! Klon módban tökéletet éles képet ad , viszont ha  TV-t elsődleges kijelzőnek választom , a Tv kiirja hogy túl nagy méret és nincs jel.Ugyan ez van ha csak egyetlen kijelzőnek használom a TV-t akkor is ez van , és nem tudok rájönni hogy miért ? Talán elsődleges kijelzőként az eredeti monitorhoz rendelt 85-hz nem tetszik neki ? Klonban automatikusan 60 hz.

Remélem érthető a kérdésem , de még nem vagyok ezekben a dolgokban járatos ha valaki tud segítsen ebben. köszi.

#2029 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 19:35

Üdv!
Láma vagyok a kérdésfeltevéshez is, ugyhogy nem ér kinevetni. Van egy asus a9550 videokarim, ennek a képét egy 5m-es s-video kábellel küldöm a tv-re. Minden jol müködik, a kép a helyén van, szines is, de  ferdén jó sürün csikos. Ez mitöl lehet?

#2030 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 19:45

Idézet: arnyekxxx - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 18:35

Üdv!
Láma vagyok a kérdésfeltevéshez is, ugyhogy nem ér kinevetni. Van egy asus a9550 videokarim, ennek a képét egy 5m-es s-video kábellel küldöm a tv-re. Minden jol müködik, a kép a helyén van, szines is, de  ferdén jó sürün csikos. Ez mitöl lehet?

Szia, felemeled a tv-t odaviszed a géphez, és összekötöd rövid svideo kábellel.
Ha így nem csíkos, akkor az a gond hogy 5 méteren sok zavart felszed a kábel, ami feltehetőleg silány minőségű, gyenge árnyékolású.

Minden összeköttetést/kihúzást minden eszköz kikapcsolt állapotában végezz, ha van kábeltv-d, akkor az ne legyen bedugva szg-tv kapcsolatkor vagy használj galvanikus leválasztót.

#2031 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 20:54

Idézet: arnyekxxx - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 19:35

Üdv!

Először azzal próbálkozzál, hogy kihúzod a tévéből a koaxot, és úgy nézed meg, hogy milyen a képe! Ha akkor tökéletes (szerintem az lesz), akkor egy galvanikus leválasztó beszerzése megoldja a problémát.

#2032 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 00:02

Idézet: zotyaa - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 20:54

Először azzal próbálkozzál, hogy kihúzod a tévéből a koaxot, és úgy nézed meg, hogy milyen a képe! Ha akkor tökéletes (szerintem az lesz), akkor egy galvanikus leválasztó beszerzése megoldja a problémát.

sima tetöantenna van a tvre dugva, de azért kihuztam, nem ezen mulik. Majd kiprobálom a rövid kábelt.

#2033 Felhasználó inaktív   Gesztiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 04. 21:54

Hy all!

Minden gép guruhoz szól ez az egyszerű kérdésem. Adott egy ATi Radeon 9600 SE 128 MB-os vidkari. Ezt rákötöm egy szimpla PAL-os, 50 Hz-es TV-re, amin a kép Fekete-fehér. SCART-on keresztül csatlakoztatom össze a TV-t a vidkarival, máshogy nem lehetséges. Kábelcserét, másik Catalist-et próbáltam, nem segített. Teljesen reménytelen vagyok. Beállítás első ránézésre mindenhol oké, full képernyős videó is müxik, csak minden fekete-fehér. Lécci help me.

#2034 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 13:42

Idézet: Gesztiboy - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 20:54

Ezt rákötöm egy szimpla PAL-os, 50 Hz-es TV-re, amin a kép Fekete-fehér.

PAL-NTSC probléma lehet. Két megoldási lehetõség:
- TV menüjében beállítani hogy fogadjon NTSC jelet. Vannak TV-k amik ezt alapból tudják, van ahol be kell állítani. Az is lehet hogy valami AUTO-ra van állítva, de a TV nem veszi észre hogy NTSC a jel.
- Catalyst Control Center-ben PAL-ra állítani a kimenõ jelet.

#2035 Felhasználó inaktív   Gesztiboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 08. 08:45

Idézet: FLaszlo - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:42

PAL-NTSC probléma lehet. Két megoldási lehetõség:
- TV menüjében beállítani hogy fogadjon NTSC jelet. Vannak TV-k amik ezt alapból tudják, van ahol be kell állítani. Az is lehet hogy valami AUTO-ra van állítva, de a TV nem veszi észre hogy NTSC a jel.
- Catalyst Control Center-ben PAL-ra állítani a kimenõ jelet.

A TV-n semmit nem lehet állítani, nem mostani darab. CCC-ben a kimenő jelet PAL-ra való állítás alatt azt érted, hogy a TV Régióját állítsam PAL-ra? Alapból azon van, mivel Magyarország van ott megjelölve és azon belül is PAL-B. Ha NTSC-re állítom, akkor plusszba még szalad is a kép. Beállításokban sztem minden oké, de ha vmi ötleted van, örömmel várom. GeForce 4 MX 440-en gond nélkül üzemelt ez a TV színnel, mindennel. ATi-nál nemtom, miért van ilyen problem. Lehet, hogy xar lenne a karim?

#2036 Felhasználó inaktív   Fec 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 23:48

Üdv! Az Intel GMA 950-nel kapcsolatban kérdeznék. Hogy a bánatban lehet a Radeonoknál megszokott theater típusú klónozást csinálni? Ha a tévét és a noti kijelzőjét egyszerre használom, akkor elmászik a noti kijelzőjének a felbontása, ami nem túl jó, mert ez szélesvásznú, a tévé meg ugye nem.

#2037 Felhasználó inaktív   GeForce2krisz 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 10. 10:41

Figyuzatók ha valaki tud segiteni akkor segítsen szitú:

PIV gépem van de SAJNA Geforce 2 MX 400 tv outos karival próbáltam már mindenhogyan behózni a tvén windows
1 Driver Nvidia nem küldi át a jelet.
2 Tvtools azt irja ki " Tvchips:    NONE"

Kimenetek:
S video, RCA

Mindketőhőz van már hószabítóm, SCART, Aranyozótt.............dugalj.
De semmi sem jönn be a TV-én csak fut valami sötétség.

Már egy kicsit unom hogy egyik TV outos (3db különbőző)  kari se küld át a tvnek. GF2,TNT2, ATI RAEDON,

TV: Philips 72cm 100Hz pip, 2 scart, szürés STB............

Aki megfejti mi ahiba annak intézek valamit.
(Prágai utazás, Üdülés,) Utazási iróda vezetője vagyok nem kammu.

#2038 Felhasználó inaktív   vodi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:24

up

Szerkesztette: vodi 2007. 02. 19. 22:26 -kor

vodi.4shared.com

Asus TA-211 @ DFI Infinity NF4 SLI   AMD A64 X2 @ 2600Mhz   ATI RADEON HD4870 512Mb   1GB Kingmax Hard-Core 500    Seagate ST31500341AS   Plextor 5224A   Tagan 480-U1 Samsung 2243NW   Trust MI-6970C Laser + X-RayPad Thunder8

"Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal."

#2039 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:56

Idézet: Klown - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 9:39

Legegyszerűbb, ha veszel egy YPrPb -> Scart átalakítót összekötöd és megnézed, hogy tetszik-e a TV-nek az RGB jel. Ha, igen nyert ügyed van és dörzsölheted a tenyered, hogy sokkal jobb a TV-out-od minősége, mint átlag földi halandónak aki kénytelen kompozit RCA-val, vagy S-Video-val szórakázni.

Üdv: Klown

A kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében kérjük olvassa el a készülék használati útmutatóját (technikai paraméterek c. fejezet), vagy kérdezze meg TV szerelőjét, elektroműszerészét!

Asszem nekem is egy ilyen YPrPb -> Scart kábelre lenne szükségem. Honnan lehet ezt beszerezni? Heroinár nélkül persze. Készíteni nem tudok, pákamesteri kvalitások nélkül sajnos.

#2040 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 21:22

Sziasztok! Spéci kérdés következik, remélem fog valaki tudni rá válaszolni.
Ez már kicsit videotechnika, mint számítástechnika, de azért az is.
A következő a helyzet: szeretnék egy kamera és egy számítógépes tv-kimenet között mondjuk egy video magnóval "képet vágni", hol az egyik látszódjon hol a másik.

Na most, ugye nincsen összeszinkronizálva a két eszköz, ezért vágáskor néha "ugrik" a kép. Vajon meglehet-e azt csinálni, hogy én mondjuk egy számítógépes programmal "érzésre" hozzászinkronizálom a jelet a kameráéhoz?

Bocs ha nagy hülyeséget mondtam és köszi a válaszokat:)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.