HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2371 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 01. 21:53

Idézet: Kola77 - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 21:16

Tanácstalanság felsőfokon...

Üdv!

Szvsz hagyd a csudába! Nagyobb kárt tehetsz a TV-ben, mint amennyi hasznod származhat belőle! Legalábbis, ha csinálsz valamit, akkor azt saját felelősségedre teszed! Sajnos RGB-ből elég macera YPbPr-t csinálni, mivel az RGB a 3 alapszínt viszi át és abból jön ki az Y (világosság) jel. (Y = 0.3 R + 0.59 G + 0.11 B) Az YPbPr pedig - ahogy a neve is mutatja - Y jelből és a két színkülönbségi jelből áll (Pb + Pr = U + V). Továbbá mintha olyasmi is rémlene, hogy valamelyik átviteli mód a gamma előtorzítás szempontjából is trükkös. (Zsugorított jelek?! Vagy az csak a színekre vonatkozik?! :confused: ) De erre nem esküszöm meg, csak mintha rémlene! (Szezon vs. fazon?!  :confused:  ) Régen volt már! :)

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 11. 01. 21:54 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2372 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 00:10

Előszöris tisztázzuk, a SCART az maga az RGB kapcsolat alapból (+ a kompozit).
Ehhez szabványon felül általában a TV ismerhetik az S-Video jelet, de nem kötelező nekik (az újak gyakran tudják).

Másodszor, nagyfelbontású videót csak HDMI (DVI) vagy komponens jellel tudsz átvinni TV-re (vagy esetleg D-SUB, ha támogatja).

Ebből adódóan nem tudom milyen kártyád van, de lehet érdemes lenne venned egy olyat amihez adnak komponens kábelt, illetve ha a DVD-d tudja a komponenst akkor azzal kötöd össze, a PC meg mehet a HDMI-re.

Ennyi.

#2373 Felhasználó inaktív   Zuzo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:55

Szevasztok!

Az a gondom támadt, hogy itt ülök egy laptop elött amiben Intel® 82852/82855 Graphics Controller Family típusú videókari van benn. Na már most S-video kimenetele van (4 tűs) és szereztem hozzá egy S-video/Scart csatlakozóval ellátott kábelt. Na összekötöttem a laptoppal a TV-t és az a gond hogy van kép, de csak fekete fehér!  :( Kipróbáltam minden felajánlott videoszabványt,több drivert, több megjelenítőként is próbáltam(noteszgép,televízió,noteszgép+televízió,kiterjesztett asztal). Mindig van kép,de csak fekete fehér. Kábel vadonatúj.
Laptop: Albacomp Activia - Eco Mobil 8089c
Televízió: LG Super slim (síkképernyős)
AMD Athlon 64 3200+ | MSI K8N Sli Platinum | 2x Kingmax 512mb DDR 400 Mhz | MSI NX6600GT-TD128E | FEEL LC-B400ATX with passive PFC | Samsung SyncMaster 720N | Samsung SP2504C | Logitech x-530

#2374 Felhasználó inaktív   Zuzo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 20:15

Üdv mindenki!

Lehet a kábel rossz,amiatt hogy csak fekete fehér a kép??????? Mert kipróbáltam S-Video/S-Video kábellel egy digitalizáló kártyán keresztül összekötni egy asztali pc-vel és ott színes lett a kép. Tehát a laptopból biztos hogy színese jön kép a kép. Tehát a nagy kérséd: Kábel az oka a fekete fehér képnek????????????
Please answer!!!!! Help :o
AMD Athlon 64 3200+ | MSI K8N Sli Platinum | 2x Kingmax 512mb DDR 400 Mhz | MSI NX6600GT-TD128E | FEEL LC-B400ATX with passive PFC | Samsung SyncMaster 720N | Samsung SP2504C | Logitech x-530

#2375 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 21:12

Idézet: Zuzo - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 20:15

Üdv mindenki!

Lehet a kábel rossz,amiatt hogy csak fekete fehér a kép??????? Mert kipróbáltam S-Video/S-Video kábellel egy digitalizáló kártyán keresztül összekötni egy asztali pc-vel és ott színes lett a kép. Tehát a laptopból biztos hogy színese jön kép a kép. Tehát a nagy kérséd: Kábel az oka a fekete fehér képnek????????????
Please answer!!!!! Help :o

Üdv!

Egyszerű a képlet! A TV-d nem kezeli az S-Video jelet! Venni kell egy S-Video -> kompozit(RCA) átalakítót. Azzal már fog menni, ergo színes képet kapsz!

#2376 Felhasználó inaktív   Terrier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 22:22

Sziasztok!

Egy MSI RX2400PROt (ATI) szeretnék rábirni már jópár órája, hogy ugyan kezelje már a TVt is 64bites Vista alatt (64 bites XP alatt se működik), de nem megy. Fölraktam a legújabb drivert, már próbaltam 7, meg 4 tűs átalakítóval is az S-videó ajzatba is, meg mindkét scart-ba is, de semmi, abszolút nincs kép.
Régebbi grafkártya már a bootolasi képet is kinyomta TVre. Ennek is kellene, vagy ez grafkártyafüggő?
Előre is köszönöm a segítséget.

#2377 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 09:31

Idézet: Terrier - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 23:22

Sziasztok!

Egy MSI RX2400PROt (ATI) szeretnék rábirni már jópár órája, hogy ugyan kezelje már a TVt is 64bites Vista alatt (64 bites XP alatt se működik), de nem megy. Fölraktam a legújabb drivert, már próbaltam 7, meg 4 tűs átalakítóval is az S-videó ajzatba is, meg mindkét scart-ba is, de semmi, abszolút nincs kép.
Régebbi grafkártya már a bootolasi képet is kinyomta TVre. Ennek is kellene, vagy ez grafkártyafüggő?
Előre is köszönöm a segítséget.

Hasonló a gondom 2600xt-vel, mint fentebb írtam...

#2378 Felhasználó inaktív   vampire21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 04. 22:23

hali a kovetkezo lenne a kerdesem: van egy alaplapom egy Asus M2NPV-VM amin alaplapra integralt videokari van. namost jar hozza egy kiegeszito, amin rajta van az svideo es a komponens kimenet. igy nez ki: http://prohardver.hu/dl/rev/2006-10/1301/p...backpanel_b.jpg
namost eddig svideo val kotottem ossze a tv-m a geppel ( tv-m egy 82 es Panasonic TX-29PN1P CRT televizio ket scart csatival, amibol az egyik tud svideo-t is fogadni, (illetve termeszetesen RGB-t is kepes fogadni, ezt ki is irja. igy van az asztalimmal ugyanis osszekotve)) de par napja talaltam egy erdekes kabelt. megpedig ezt: http://www.ebolt.hu/product132753.html
illetve ugyanezt adapterben: http://www.mimezis.h...oducts_id=92865

kerdesem: szerintetek ilyen tenyleg letezik? az arabol arra kovetkeztetek hogy ez valamifele aktiv eszkoz.(ezert is vagyok bizakodo). illetva ha tenyleg mukodne, a svideonal jobb minosegu kepet kapnek?? gondolom igen :) szoval szerintetek megerne egy ilyet venni??

a valaszokat elore is koszi!!

Szerkesztette: vampire21 2007. 11. 04. 22:26 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 20:42

Idézet: vampire21 - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:23

hali a kovetkezo lenne a kerdesem: van egy alaplapom egy Asus M2NPV-VM amin alaplapra integralt videokari van. namost jar hozza egy kiegeszito, amin rajta van az svideo es a komponens kimenet. igy nez ki: http://prohardver.hu/dl/rev/2006-10/1301/p...backpanel_b.jpg
namost eddig svideo val kotottem ossze a tv-m a geppel ( tv-m egy 82 es Panasonic TX-29PN1P CRT televizio ket scart csatival, amibol az egyik tud svideo-t is fogadni, (illetve termeszetesen RGB-t is kepes fogadni, ezt ki is irja. igy van az asztalimmal ugyanis osszekotve)) de par napja talaltam egy erdekes kabelt. megpedig ezt: http://www.ebolt.hu/product132753.html
illetve ugyanezt adapterben: http://www.mimezis.h...oducts_id=92865

kerdesem: szerintetek ilyen tenyleg letezik? az arabol arra kovetkeztetek hogy ez valamifele aktiv eszkoz.(ezert is vagyok bizakodo). illetva ha tenyleg mukodne, a svideonal jobb minosegu kepet kapnek?? gondolom igen :) szoval szerintetek megerne egy ilyet venni??

a valaszokat elore is koszi!!

Üdv!

Hát Te vagy a próbapatkány!  :D  Bevallom, én is néztem már az általad linkelt kábelt, de nem mertem "belevágni", mert mivan, ha mégse megy! Magyarázkodhatok, hogy van egy papíron működő kábelem, de én mégis vissza akarom vinni. Czinkes!  :Đ  Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez RGB <-> Scart átalakító. Tudtommal a Scart nem tud YPbPr (YUV) jelet fogadni. De hátha, én drukkolok Neked!  :up:

#2380 Felhasználó inaktív   Kola77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 00:31

igen. scart nem tud YPbPr-t fogadni. nekem is a D-Sub->"3Scart" (ami csak RGB és nem komponens) megy a fiókba, tanulópénz volt...). YUV nem ugyanaz mint YPbPr. Ami itt scart-YUV (3 scart) adapter/kábel, az a gyakorlatban arra hivatott, hogy scarton viszi bea tv-be az RGB jelet. mondjuk ez még mindíg jobb minőség elvileg mint az s-video, de ha s-videobol alakítod át, nem lesz jobb, marad az s-video minőség. (ugye rosszabb minőséget nem lehet feljavítani: pl mp3-ból írt audio CD sem lesz a gyári audio CD-vel egyenértékű). Sajnos én is saját káromon és rengeteg utánnaolvasással jutottam el ide.
Viszont az oldal amit linkeltél érdekes lehet: ha létezne D-Sub->YPbPr adapter (gondolom valami aktív eszköz, elméletileg a d-subon kijön egy LCD tv natív felbontása 1360/66*768), akkor ez esetleg megoldás lehet az én előzőekben leírt problémámra is... :confused:

#2381 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 14:14

Idézet: Kola77 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 0:31

YUV nem ugyanaz mint YPbPr.

Üdv!

Ezekszerint kissé szegényes a tudásom!  :D  Megosztanád velem, hogy mi a YUV és az YPbPr közti különbség?!  :think:  Az "Y" mindkettőnél a világosság jel. A "V" (= [R-Y]/1,14), az pedig "U" (= [B-Y]/2,03). Az YPbPr-t, pedig közvetlen idézem a Wikipédiáról:

* Y carries luma (brightness) information.
    * Pb carries the difference between blue and luma (B - Y).
    * Pr carries the difference between red and luma (R - Y).

Így ránézésre igen hasonlónak tűnik! Oszt lehet, hogy tévedek!  :D  Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az YPbPr-nél a színjel zsugorított-e?!  :think:  Jól esne, ha valaki kicsit felhomályosítana!

#2382 Felhasználó inaktív   DannyL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 18:07

Halihó!

Nividia driverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Az a gondom, hogy eddig azért nem tettem fel a legújabb drivert, mert azzal nem működik rendesen a TV out. Egyszerűen szar a kép a TV-n vele.

Most a 94.24 van fent.

Ha valaki használja a TV out-ot, akkor mondja meg légyszi melyik a legújabb driver amivel még működik!

Egyébként nem értem miért lesz rosszabb egy új driver mint a régi.

A gond csak az hogy a TV fasza most csak a játékok halnak meg folyamatosan.

A kérdésem röviden az lenne, hogy: Melyik a legújabb Force Ware driver amivel stabil a TV out?

Szerkesztette: DannyL 2007. 11. 07. 18:08 -kor

#2383 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 20:55

Idézet: DannyL - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 18:07

Halihó!

Nividia driverrel kapcsolatos kérdésem lenne. Az a gondom, hogy eddig azért nem tettem fel a legújabb drivert, mert azzal nem működik rendesen a TV out. Egyszerűen szar a kép a TV-n vele.

Most a 94.24 van fent.

Ha valaki használja a TV out-ot, akkor mondja meg légyszi melyik a legújabb driver amivel még működik!

Egyébként nem értem miért lesz rosszabb egy új driver mint a régi.

A gond csak az hogy a TV fasza most csak a játékok halnak meg folyamatosan.

A kérdésem röviden az lenne, hogy: Melyik a legújabb Force Ware driver amivel stabil a TV out?

Üdv!

Nekem a FW 163.71-gyel jó a TV-Out, csak meg kellet tanulni kezelni, mert már nincs benne "klasszikus nézet". Játszani ritkán szoktam. (M3 Challenge, Flat-Out 2 megy vele)

Szerkesztette: Klown 2007. 11. 07. 20:56 -kor

#2384 Felhasználó inaktív   Kola77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 01:11

Idézet: Klown - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 14:14

Üdv!

Ezekszerint kissé szegényes a tudásom!  :D  Megosztanád velem, hogy mi a YUV és az YPbPr közti különbség?!  :think:  Az "Y" mindkettőnél a világosság jel. A "V" (= [R-Y]/1,14), az pedig "U" (= [B-Y]/2,03). Az YPbPr-t, pedig közvetlen idézem a Wikipédiáról:

* Y carries luma (brightness) information.
    * Pb carries the difference between blue and luma (B - Y).
    * Pr carries the difference between red and luma (R - Y).

Így ránézésre igen hasonlónak tűnik! Oszt lehet, hogy tévedek!  :D  Abban viszont nem vagyok biztos, hogy az YPbPr-nél a színjel zsugorított-e?!  :think:  Jól esne, ha valaki kicsit felhomályosítana!

Hali!
Én örülnék a legjobban, ha benéztem volna valamit :Đ 
de e szerint: http://www.hazi-mozi...p?cid=107&old=3 sajnos ez nem megfelelő...
tehát"komponens kimenete progresszív képfrissítésű jelet is képes kiadni (ez csak az Y, Pb/Cb és Pr/Cr jeleket három RCA aljzaton kiadó komponens videó kimenetre igaz, a SCART csatlakozó RGB+szikron jelére nem, ez utóbbi csak váltott-soros képfrissítési jelet szolgáltat)."
nekem ebből az jön le, hogy a scart RGB-je nem ugyanaz mint a megjelenítő bemeneteként szolgáló YBpPr különálló bemenete. Sajnos egyenlőre nekem a gyakorlat is ezt bizonyítja, amit az előző oldalon kifejtettem. A TV leírása szerint a nagy felbontású jelet csak a komponens ill. a HDMI bemenet tudja fogadni, az (RGB-t is tudó) scart nem. Ennek ellenére hálás lennék, ha valaki meglepne a megoldással, hogy egy D-SUB kimenetet hogyan tudok összekötni egy komponens bemenettel, úgy hogy ki tudjam használni a tv natív felbontását :respect:

#2385 Felhasználó inaktív   Kola77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 01:42

és még egy ilyet is találtam: http://forum.mpeg4-p...?showtopic=1485

#2386 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 10:01

Idézet: Kola77 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 1:42

és még egy ilyet is találtam: http://forum.mpeg4-p...?showtopic=1485

Üdv!

Végigolvastam a topic-ot, amit linkeltél. Abból is az jött le, hogy az YPbPr = YUV. Az RGB az tényleg más tészta, de ezt nem is tagadtam!  :)  Abban igazad van, hogy a Scart csak PAL szabványú interlaced jelet fogad. (Bár ezt előtte is sejtettem!) Az YPbPr tud csak progresszív, nagyfelbontású jelet fogadni. Bár ez se 100%-ban igaz. Emlékezzünk csak vissza a D-Sub -> RGBHV BNC átalakítós megoldásokra! Régebbi projektorokon / profi monitorokon (Eizo) is volt RGBHV bemenet. És ugye azok se 576i @ 50Hz-en üzemeltek!

Kép
Kép

1 szó mint 100: sajna D-Sub-ból (RGB) egykönnyen nem fogsz tudni YUV-ot csinálni! Max. aktív eszközökkel, amiket heroin árban mérnek!

Szerkesztette: Klown 2007. 11. 08. 10:04 -kor

#2387 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 10:18

Látom nagy itt a kavarodás.
Az YUV és az YPbPr ugyanazt jelenti azaz mind a kettő színkülönbségi (component) jel. Az RGB valóban más tészta tehát nem keverendő ide. A SCART csatlakozó szabványban nincs színkülönbségi (component) átvitel azaz csak RGB, S-Video, Composite van.

#2388 Felhasználó inaktív   colt67 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:31

Üdv mindenkinek! Kérem, aki tud segítsen! A következő dologgal akadtam el: nemrég beköttetük a UPC-t otthon. Ennek örömére vettem egy ADS INSTANT TV DELUXE PCI típusú TV-tuner kártyát. A hardware telepítésével megbirkóztam, de a szoftver telepítésénél v.hogy sehogy sem sikerül elérnem, h. a TV-kártya távvezérlőjével tudjak csatornát váltani a számítógépemen. A UPC-nél nem tudtak segíteni, a számítástechnikai szaküzletben sem igazán. Ha v.kinek sikerült már ezt a típ. kártyát összebarátkoztatnia a beltérijével, kérem, írja meg, mi lehet a gond? Frissítések, egyéb szoftwerek telepítése után a probléma még mindig u.az.: át kell menni a szomszéd szobába, ha csatornát akarok váltani. (De akkor minek a "DELUXE" TV-kártya távvezérlője???)  :reklamacio: Ha valaki tud segíteni, írok bővebben is erről a kis telepítési gondról. Köszönöm.

Csatolt fájl:

#2389 Felhasználó inaktív   DannyL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 17:21

Köszi a segítséget!

Szerkesztette: DannyL 2007. 11. 08. 17:22 -kor

#2390 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 21:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 10:18

Látom nagy itt a kavarodás.
Az YUV és az YPbPr ugyanazt jelenti azaz mind a kettő színkülönbségi (component) jel. Az RGB valóban más tészta tehát nem keverendő ide. A SCART csatlakozó szabványban nincs színkülönbségi (component) átvitel azaz csak RGB, S-Video, Composite van.

Üdv!

Köszi!  :respect:  Bár eddig is így tudtam, de kissé elbizonytalanodtam! Most már biztos vagyok benne, hogy jól tudtam!  :)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Utolsó »