HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2391 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 20:13

Az ügyben volt már észrevétel, hogy a második számú kijelző helyzete nem marad meg a windows emlékeiben? :think: Nekem a tv-m a bal oldalán van a  gépnek és hiába pakolom át a beállításokban a megfelelő koordinátára, a köv. indításnál mindig a default jobb oldalon lesz a kijelző... :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2392 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 00:35

Lehet mar volt rola szo, de mar ezer oldalt elolvastam es nem talalom a megoldast:)

van egy 8600gt kartyam, amibe van ket dvi csatlakozo meg egy s-vhs vagy micsoda, 4 tuske alatta meg 3 tuske es kor alaku, mint az s-video. na ezt kellene tvvel osszekotni, de sajnos azon nincs rgb es egy kabel van a kartyahoz az pedig ilyen. talaltam olyat, ami az rgb-bol csinal scartot, de allitoalg ezt hiaba kotom a tvre nem fog menni. na szoval mia  megoldas? volt aki azt mondja, hogy siman dugjak bele s-video kabelt allitolag az is belemegy. varom az otleteket.

#2393 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 01:43

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 23:35

Lehet mar volt rola szo, de mar ezer oldalt elolvastam es nem talalom a megoldast:)

van egy 8600gt kartyam, amibe van ket dvi csatlakozo meg egy s-vhs vagy micsoda, 4 tuske alatta meg 3 tuske es kor alaku, mint az s-video. na ezt kellene tvvel osszekotni, de sajnos azon nincs rgb es egy kabel van a kartyahoz az pedig ilyen. talaltam olyat, ami az rgb-bol csinal scartot, de allitoalg ezt hiaba kotom a tvre nem fog menni. na szoval mia  megoldas? volt aki azt mondja, hogy siman dugjak bele s-video kabelt allitolag az is belemegy. varom az otleteket.

Problema megoldva! Hala daagi-nak, volt idom es elolvastam a topicbol par oldalt es ott volt a megoldas:)

#2394 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 18:06

Közben újabb gondom akadt.. :D Sikerült szerezni egy PES2008-at, gondoltam kipróbálom a tv-n, de nem tudom sehogy se rábírni a gépet, hogy a TV-n megjelenjen a játék képe fullscreenben. Ablakos módban át tudom húzni, de nyomok egy alt-enter-t és visszateszi a fő kijelzőre... :( Ezt mivel lehet megoldani? :think:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#2395 Felhasználó inaktív   trblaise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 11. 10:10

Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám, remélem tudtok segíteni.
Van egy LG 26lc2r típusú tv-m és a videókártya(geforce 7100GS) dvi csatlakozóján keresztül van csatlakoztatva a számítógéphez.
Az a probléma, hogy több játéknál(NFS: Carbon, COD4...) is azt csinálja, hogy mikor elindítom a játékot, egyszerűen eltűnik a kép(mintha a tv kimenetre rakná a képet) és nem látok semmit az egész játékból. Természetesen a játék fut, mert minden intro-t és hangeffektet lehet hallani a hangszórókon.
A tv kimenet be sincs kapcsolva, mégis fennáll a probléma...
Ha bárkinek bármiféle ötlete lenne a megoldásra, nagyon hálás lennék érte!
Üdv!

#2396 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:16

Sziasztok! El tudná valaki magyarázni, hogy hogyan kell a 163.71 NV driverrel TV-re kitenni a képet? 93.71 előtt Nview-ban gyorsbill. oszt' csá, már ment is, de ebben az ocsmányságban nem találom... :(

#2397 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 18:26

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 18:16

Sziasztok! El tudná valaki magyarázni, hogy hogyan kell a 163.71 NV driverrel TV-re kitenni a képet? 93.71 előtt Nview-ban gyorsbill. oszt' csá, már ment is, de ebben az ocsmányságban nem találom... :(

Már rájöttem  :D

#2398 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 14:12

Idézet: trblaise - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 10:10

Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám, remélem tudtok segíteni.
Van egy LG 26lc2r típusú tv-m és a videókártya(geforce 7100GS) dvi csatlakozóján keresztül van csatlakoztatva a számítógéphez.
Az a probléma, hogy több játéknál(NFS: Carbon, COD4...) is azt csinálja, hogy mikor elindítom a játékot, egyszerűen eltűnik a kép(mintha a tv kimenetre rakná a képet) és nem látok semmit az egész játékból. Természetesen a játék fut, mert minden intro-t és hangeffektet lehet hallani a hangszórókon.
A tv kimenet be sincs kapcsolva, mégis fennáll a probléma...
Ha bárkinek bármiféle ötlete lenne a megoldásra, nagyon hálás lennék érte!
Üdv!

Valószínűleg a TV által nem támogatott felbontású jelet küld a kártyád a TV-re.

#2399 Felhasználó inaktív   trblaise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 12. 19:45

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2007. nov. 12., hétfő - 15:12

Valószínűleg a TV által nem támogatott felbontású jelet küld a kártyád a TV-re.

És ezzel mit tudok kezdeni, ha még az options menüt sem látom? :(

#2400 Felhasználó inaktív   gyiku 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 09:55

sziasztok!
hd2600xt van osszekotve tvvel dvi-hdmi-vel. az lenne a kerdesem, hogy allandoan ossze lehetnek dugva? arra gondolok, hogy ha vmi elszall a gepben, kinyirodhat a tv? :confused:  lehet lamma kerdes, de inkabb megkerdezem, feltem a tv-t  ;)
cpu 5400BE ram 4x1 Geil Ultra lap JW-790GX-Extreme gpu HD3300

#2401 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 20:48

egyszerre kilehet kuldeni harom kepernyore a kepet? szoval mondjuk ket monitor meg egy tv? vagy a masodlagos kepet mindig elkell donteni, hogy az a tv legyen vagy a masodik monitor?

#2402 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 12:37

Idézet: Bal - Dátum: 2007. nov. 14., szerda - 21:48

egyszerre kilehet kuldeni harom kepernyore a kepet? szoval mondjuk ket monitor meg egy tv?

1 nVidia/Ati kartyaval tudomasom szerint nem. Egyes Matrox modellekkel viszont igen.

Idézet

vagy a masodlagos kepet mindig elkell donteni, hogy az a tv legyen vagy a masodik monitor?

Igen.
May the bastard rest in pieces ;)

#2403 Felhasználó inaktív   tetsugeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 11:37

Sziasztok!

Nem olvastam végig a topicot, ezért előre bocsi, ha már van válasz a kérdésemre.
Leadtek PX8600 GT-m van, 256 MB DDR3. Alapjában véve jól műxik, de amikor át akarok váltani, hogy a TV-n is lássam a képet (mind1, hogy klón,vagy dualview, vagy bármi), nemhogy semmit sem látok, de a monitorról is elmegy a kép. Néha pittyen egyet-kettőt a gép, majd újraindul, vagy nekemkell resetelnem.
Aztán újraindítás után szintén nem jelenik meg semmi a monitoron, aztán újra restart, "legutóbbi működő vindóz bla-bla..", és visszaáll az eredetibe.
Nahh ez van, lécci segítsetek!

Köszi

#2404 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 14:31

Idézet: tetsugeri - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 12:37

Leadtek PX8600 GT-m van, 256 MB DDR3. Alapjában véve jól műxik, de amikor át akarok váltani, hogy a TV-n is lássam a képet (mind1, hogy klón,vagy dualview, vagy bármi), nemhogy semmit sem látok, de a monitorról is elmegy a kép. Néha pittyen egyet-kettőt a gép, majd újraindul, vagy nekemkell resetelnem.

Egyebkent jol muködik a gep (pl. jatekok, filmnezes alatt)?

Event Viewerben (Esemenynaplo) van-e valami hibabejegyzes?

#2405 Felhasználó inaktív   tetsugeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 15:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 14:31

Egyebkent jol muködik a gep (pl. jatekok, filmnezes alatt)?

Event Viewerben (Esemenynaplo) van-e valami hibabejegyzes?

Minden jól működik, nem szaggat.
Eseménynaplót majd megnézem otthon, most dolgozom:)

Lehetséges,h kábelprobléma?
A tv kimenete egy látszólag s-video out, de komponensnek írják, és mellékelnek egy átalakítót is hozzá.
Viszont én nem azt használom, mert nincs komponens bemenetem a tv-n, így a régi s-video-kompozit átalakítóm van benne.

#2406 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 16:00

Idézet: tetsugeri - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 16:20

Lehetséges,h kábelprobléma?

En inkabb driverproblemara tippelnek, ezert is javasoltam a naplobejegyzesek atnezeset. Kabelhibanal legfeljebb nincs kep, de nem kellene lefagynia.

Idézet

A tv kimenete egy látszólag s-video out, de komponensnek írják, és mellékelnek egy átalakítót is hozzá.

Nem tudom, hogy a 8600-as szerianal hogy van (erdemes lenne utannanezned), de a regebbi 7600-as szerianal a "komponens" kimenetetre (7 pines, S-video szeru) siman ra lehetett dugni a 4 pines S-video kabelt es azzal vigan ment a TV (S-video joval jobb minösegu, mint a kompozit). Ha pedig valoban komponens jelet akart az ember, akkor radugta az atalakitot (7-pines -> 3 RCA), amit mellekeltek a kartyahoz.

#2407 Felhasználó inaktív   tetsugeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 20. 23:31

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 16:00

En inkabb driverproblemara tippelnek, ezert is javasoltam a naplobejegyzesek atnezeset. Kabelhibanal legfeljebb nincs kep, de nem kellene lefagynia.

Nem tudom, hogy a 8600-as szerianal hogy van (erdemes lenne utannanezned), de a regebbi 7600-as szerianal a "komponens" kimenetetre (7 pines, S-video szeru) siman ra lehetett dugni a 4 pines S-video kabelt es azzal vigan ment a TV (S-video joval jobb minösegu, mint a kompozit). Ha pedig valoban komponens jelet akart az ember, akkor radugta az atalakitot (7-pines -> 3 RCA), amit mellekeltek a kartyahoz.

Megnéztem az eseménynaplót.
Az alkalmazásoknál ez van sűrűn:
Forrás: SecurityCenter, Eseményazonosító: 1800

A rendszernél meg ez:
Forrás: Service Control Manager, Eseményazonosító: 7036, de van itt 6005, és 6009 is
Nekem ezek semmit sem mondanak

Közben siekrült elérni, hogy vmilyen kép már jön a tv-n, de ez leginkább egy ntsc jelre hasonlít, amit nem tudok átállítani, mert szintén lefagy az egész.

Feltettem a legfrissebb (nvidia.com) drivert, de semmi változás.

Kezdem unni...
Lehet, hogy veszek inkább egy ATi-t...

#2408 Felhasználó inaktív   ChrisNo.1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 07:31

Sziasztok!

Egy elég extrém kérdéssel forulok hozzátok, hátha tudtok segíteni.
Van egy Dell GX60-as gépem, amibe szeretnék Tv out-os video kártyát szerezni, de a probléma az, hogy egész egyszerüen nincs benne AGP foglalat, csak PCI bővítő.
Úgy tudom sima PCI-os videokártya nem létezik, legalábbis olyan amit mostanában használni lehetne.
A gyári kari integrált, de azon nincs Tv kimenet, csak monitor kimenet.
A célom az lenne, hogy tudjam használni a gépemet normál módban, és fimnézésre TV-n.
Sajnos alaplapot nem tudok benne cserélni, mert nem kompatibilis bele más, csak a sajátja.
Tud valaki megoldást?
Az is érdekelne, hogy létezik-e olyan eszköz amivel el tudom osztani az alaplapi kártya jelét, monitorra, és Tv-re.
Tud valaki ilyen elosztó szerű eszközt?

Ha valaki tud valamilyen megoldást, akkor kérem írja meg,.
Előre is köszönöm.

#2409 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 11:54

Idézet: ChrisNo.1 - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 8:31

Úgy tudom sima PCI-os videokártya nem létezik, legalábbis olyan amit mostanában használni lehetne.

Mar hogyne letezne. Persze a PCI busz savszelessege miatt 3D gamingre nem nagyon fogod tudni hasznalni, viszont TV-out-ra jo.

Mindegyik gyartonak - Ati/nVidia/Matrox - vannak PCI-os kartyai.

#2410 Felhasználó inaktív   wordsworth 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 12:14

Na hali!
Sikerült képet varázsolnom a TV-re, de megint bejött két probléma...
Az elso az, hogy a monitoron rendesen látom a képet ugye széle a képnek jó helyen van.. viszont a TVnél kilóg kb csak a képernyő felét látom, evvel mit lehet kezdeni?
A másik, hogy enyhén csíkos a kép, ez valami zaj akar lenni? Valahogy meg tudom szüntetni (S-Video kabel)
Köszi

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.