HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2411 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 24. 15:19

Van egy alapproblémám;

van egy videokarim amin dvi kimenet van és van egy tv-m amin komponens (Y-Pb-Pr) bemenet van.
(az rgb-s scart már foglalt)
hogy kössem össze a kettőt???

(van egy dvi-vga átalakítóm is de se dvi-komponens, se vga-komponens kábelt nem találtam sehol)

Szerkesztette: Matykó 2007. 11. 24. 15:20 -kor

#2412 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 18:55

Idézet: wordsworth - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 12:14

Na hali!
Sikerült képet varázsolnom a TV-re, de megint bejött két probléma...
Az elso az, hogy a monitoron rendesen látom a képet ugye széle a képnek jó helyen van.. viszont a TVnél kilóg kb csak a képernyő felét látom, evvel mit lehet kezdeni?
A másik, hogy enyhén csíkos a kép, ez valami zaj akar lenni? Valahogy meg tudom szüntetni (S-Video kabel)
Köszi

Üdv!

A zaj valószínűleg földhurok! Próbáld meg kihúzni az antennát a TV-ből, ha megszűnik, akkor az a gond! Megoldás lehet rá egy földhurok izolátor a lakásba bejövő kábel tv csatlakozáshoz, vagy a TV és a PC-t közös (földelésű) konnektroba kell dugni.

A képernyővel meg csak szórakozz tovább!  :D  Előbb utóbb csak megtalálod a klón módot és a videotükröt!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2413 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 18:57

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 15:19

Van egy alapproblémám;

van egy videokarim amin dvi kimenet van és van egy tv-m amin komponens (Y-Pb-Pr) bemenet van.
(az rgb-s scart már foglalt)
hogy kössem össze a kettőt???

(van egy dvi-vga átalakítóm is de se dvi-komponens, se vga-komponens kábelt nem találtam sehol)

Üdv!

Ha kicsit visszaolvasnál, akkor láthatnád, hogy a VGA -> YPbPr nem fog menni! Max úgy ha van olyan kimenet a TV-Out-on. Ha nincs, akkor meg szerezz be egy Scart elosztót. Azzal több Scart forrást is ráköthetsz a TV-re.

#2414 Felhasználó inaktív   Matykó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 20:31

Idézet: Klown - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 18:57

Üdv!

Ha kicsit visszaolvasnál, akkor láthatnád, hogy a VGA -> YPbPr nem fog menni! Max úgy ha van olyan kimenet a TV-Out-on. Ha nincs, akkor meg szerezz be egy Scart elosztót. Azzal több Scart forrást is ráköthetsz a TV-re.

köszönöm, tényleg nem olvastam vissza, nem mentegetőzök, viszont egy másik fórumon azt olvastam hogy:
(a vga-scart összekötéssel kapcsolatban)

"Arra kell ügyelni, hogy a video kártya 50 Hz-en menjen, interlaced módban. Különben a TV el fog füstölni."

ez mennyire igaz?

amúgy Leadtek 7900Gs kari és egy 100hz-es samsung tv-ről van szó (ami a komponens bemenet miatt elvileg hd-ready).

Szerkesztette: Matykó 2007. 11. 24. 20:32 -kor

#2415 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 20:32

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 20:31

köszönöm, tényleg nem olvastam vissza, nem mentegetőzök, viszont egy másik fórumon azt olvastam hogy:
(a vga-scart összekötéssel kapcsolatban)

"Arra kell ügyelni, hogy a video kártya 50 Hz-en menjen, interlaced módban. Különben a TV el fog füstölni."

ez mennyire igaz?

amúgy Leadtek 7900Gs kari és egy 100hz-es samsung tv-ről van szó (ami a komponens bemenet miatt elvileg hd-ready).

Üdv!

Valószínűleg ez csak "látens" 100Hz-es TV. Nem hinném, hogy tudna mit kezdeni a 100Hz-es bemenő jellel. Szvsz csak 2x adja le ugyanazt a képet. De azt lehet, hogy tévedek!  :)  Szal' ha biztosat akarsz, akkor jár Te magad utána!

Az biztos, hogy én nem küldenék rá első blikkre 100Hz-es jelet max. csak akkor ha tuti, hogy kezeli! Viszont az tényleg igaz, ha - RGB-n keresztül - nem szabvány PAL 50i jelet küldessz a TV-re, akkor az nem fog neki túl jót tenni! Szal' csak óvatosan!

#2416 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 25. 23:35

Idézet: Hawkeye - Dátum: 2007. jún. 12., kedd - 6:53

Te, az nem lehet, hogy tévéd kicsit sok áramot zavar át a kábelen a számítógépedbe? Egy kicsit zárlatos hulladék tévé csodákat tud tenni egy PC-vel. Van lehetőséged másik tévével kipróbálni a rendszert?

kicsit zárlatos-az milyen? :rolleyes:

#2417 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 15:31

hi all

lehet volt mar tema, de nem tudom 100 oldalt vegiglesni, így felvazolom nagyjabol a gondom

dell notebook, ati mobility x300as a kartya, svideo kimenettel

most vettem HAMA svideo video kabelt(2rca piros fekete), osszekotom, kinyomom a jelet FN F8al, de a kep a TVn fekete feher, barmit allitok olyan....

tudtok ra vmi megoldast?

#2418 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 10:30

Lehet hogy hülye kérdés, de ha extended desktopot használok, secondaryként a TV, az befolyásolja a 3D-s teljesítményemet? (persze a monitoron játszok)

Vagy jobb ha az extended desktopot kikapcsolom amikor nem nézek filmet a tv-n?

Most végre sikerült életet lehelni a tvoutba... kiderült hogy a svideo-scart átalakítómat nem komálta a radeon. Bedugtam a tv-be csak úgy simán svideo-ba, és igy már megy (csak ez meg a tv elején van, mindig ki fogja piszkálni a gyerek :D)

Ja és az milyen dolog már, hogy extended desktop módban nincs aero vista alatt? normális?

#2419 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 01:45

Idézet: pauz - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 16:31

hi all

lehet volt mar tema, de nem tudom 100 oldalt vegiglesni, így felvazolom nagyjabol a gondom

dell notebook, ati mobility x300as a kartya, svideo kimenettel

most vettem HAMA svideo video kabelt(2rca piros fekete), osszekotom, kinyomom a jelet FN F8al, de a kep a TVn fekete feher, barmit allitok olyan....

tudtok ra vmi megoldast?

probalgattam itt a napokban, svideo 2rca, egyik piros masik fekete

fekete a video, pirosat ha nem dugom be teljesen, csak hozzakoccolom az erintkezohoz, akkor van vmi szin, de nem a legjobb, elegge zajos...

szerintetek akkor a kabel rossz? vagy kellene meg vmi atalakito????
nemertem :s

#2420 Felhasználó inaktív   bucsky 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 04. 18:26

sziasztok! kellene nekem is 1 kis help. olyantól akinek estleg van 2600 xt-je vagy aki tudja hogy milyen kábel kell ahoz hogy a képet át varázsoljam a sima képcsöves sony tv-mre. eddig 9600pro-m volt azzal ugy ment hogy vid card tv out 4pines csati ugyeés abból---->1 rca (sárga) de ezzel a kábellel nem sokra megyek az uj kártyámmal. előre is köszi

#2421 Felhasználó inaktív   robocop11 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 04. 21:04

Nekem 260XT-m van és épp az előbb tettem ki ak épet a tévémre, sima tv-m van semmi plazma vagy ilyemsi. Előre is elnézést a szakmaiatlanságért, de nem tudom pontosan minek mi a neve. Szóval ak ártyához kaptam egy átalakítót, ilyen sárga, ami belemegy a videókártya tv kimeentébe és a másik vége olyan jack dugó bemenet szerű. Van egy sárga kábelem, aminek mind a két vége jakcszerű kimenet. A kábelt rákötöttem erre az átalakítóra, és belekötöttem tévé sárga bemenetébe. A catalyst panelen rányomtam, hogy clone, a tévén meg megkerestem a források menüt és meg is volt.

Nekem olyasmi kérdésem lenne, hogy ezzel a fenti módszerrel kaptam egy szerintem jó minőségű képet, a monitor képéhez képest egy kicsit talán világosabb, de csak egy fokkal. Ha más módszerrel kötöm rá a kártyát a tévére, (scart) akkor kaphatok ennél is jobb minőségű képet?

A másik kérdésem, hogy olvastam, hogy nem mindegy milyen sorrendben kapcsolja ki meg be a gépet és a tévét az ember. Az oké, hogy bekötésnél minden ki van lőve, de mikor úgy döntök, hogy nem használom a tévét, de a gépet igen, akkor simán ki is kapcsolhatom a tévét, miközben a gépet bekapcsolva hagyom?

Köszi a válaszokat.

#2422 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 05. 21:59

Üdv!

Több legyet 1 csapásra!

A TV-Out nem vehet vissza a 3D teljesítményből! Elvileg...  :D

Ha ff a TV-n a kép, akkor feltehetőleg a TV-d nem támogatja az S-Video-t! Kell szerezni egy normális S-Video -> kompozit RCA átalakítót! Azzal már színes képet kell, hogy kapj! Ja és menetközben nem szabad húzogatni a kábeleket! Itt nem az a yóó, ha húzogatják! Az más... Sőt kifejezetten káros! Simán elszállhat a készülék! Tehát csak kikapcsolt állapotban szabad dugni!  :Đ

Legjobb minőségű képet DVI/HDMI digitális kábellel kaphatsz. Vagy esetleg analóg YPbPr-vel, de ezek zömmel csak a felsőkategóriás (LCD/Plazma) TV-knél találhatóak meg. Átlagos TV-n pedig a legjobb az RGBl. De hát azzal is vigyázni kell, mert könnyen ki lehet vele csinálni a TV-t, ha nem megfelelő frekvenciájú és felbontású videojelet küldünk rá!

A TV-t/PC-t/Monitort nyugodtan kapcsolhatod egymástól függetlenül! Csak a kábelezésnél kell mindennek kikapcsolt állapotban lennie!

#2423 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 04:26

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 22:59

Üdv!

Több legyet 1 csapásra!

A TV-Out nem vehet vissza a 3D teljesítményből! Elvileg...  :D

Ha ff a TV-n a kép, akkor feltehetőleg a TV-d nem támogatja az S-Video-t! Kell szerezni egy normális S-Video -> kompozit RCA átalakítót! Azzal már színes képet kell, hogy kapj! Ja és menetközben nem szabad húzogatni a kábeleket! Itt nem az a yóó, ha húzogatják! Az más... Sőt kifejezetten káros! Simán elszállhat a készülék! Tehát csak kikapcsolt állapotban szabad dugni!  :Đ

Legjobb minőségű képet DVI/HDMI digitális kábellel kaphatsz. Vagy esetleg analóg YPbPr-vel, de ezek zömmel csak a felsőkategóriás (LCD/Plazma) TV-knél találhatóak meg. Átlagos TV-n pedig a legjobb az RGBl. De hát azzal is vigyázni kell, mert könnyen ki lehet vele csinálni a TV-t, ha nem megfelelő frekvenciájú és felbontású videojelet küldünk rá!

A TV-t/PC-t/Monitort nyugodtan kapcsolhatod egymástól függetlenül! Csak a kábelezésnél kell mindennek kikapcsolt állapotban lennie!

media marktban vettem, HAMA svideo-video 2k volt

a TV van feher piros fekete rcanak hely, az az svideo nem? akkor meg tamogatja elvileg, megis ff kep megy

hol a hiba akkor?

#2424 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:13

Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 4:26

media marktban vettem, HAMA svideo-video 2k volt

a TV van feher piros fekete rcanak hely, az az svideo nem? akkor meg tamogatja elvileg, megis ff kep megy

hol a hiba akkor?

Üdv!

Kép

Balról a 3. az S-Video! A másik 3 pedig az RCA! Általában a piros/fekete RCA a stereo hangnak van! Ha megnézed a képen, akkor itt is! (Audio L, Audio R) A video-t általában sárgára színezik.

Nekem is ugyanolyan MM-os HAMA 2k-s S-Video -> kompozit RCA átalakítóm van! Én a követekezővel oldottam meg. TV-Out-ba bedugtam egy S-Video kábelt. Erre csatlakozik az átalakító. Az átalakítóból pedig RCA jön ki, s az megy a TV-felé. A TV előtt pedig van egy ugyanolyan átalakító, mint a fenti képen, amely az RCA -> Scart átalakítást végzi.

Szerkesztette: Klown 2007. 12. 06. 16:15 -kor

#2425 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 09:15

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 17:13

Üdv!

Kép

Balról a 3. az S-Video! A másik 3 pedig az RCA! Általában a piros/fekete RCA a stereo hangnak van! Ha megnézed a képen, akkor itt is! (Audio L, Audio R) A video-t általában sárgára színezik.

Nekem is ugyanolyan MM-os HAMA 2k-s S-Video -> kompozit RCA átalakítóm van! Én a követekezővel oldottam meg. TV-Out-ba bedugtam egy S-Video kábelt. Erre csatlakozik az átalakító. Az átalakítóból pedig RCA jön ki, s az megy a TV-felé. A TV előtt pedig van egy ugyanolyan átalakító, mint a fenti képen, amely az RCA -> Scart átalakítást végzi.

es olyat hol tudok venni? azt is media marktban? es mennyibe kerul, meg 2k?

#2426 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 13:04

Idézet: pauz - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 9:15

es olyat hol tudok venni? azt is media marktban? es mennyibe kerul, meg 2k?

Üdv!

Mi az az "olyat"?!  :think:

S-Video kábelt nekem adtak a VGA-hoz. Ha nincs az se gond, mert az S-Video -> kompozit RCA átalakítót rögtön a TV-Out-ba is be tudod dugni.

A képen látható kompozit RCA -> Scart átalakítót párszáz Ft-ért bármilyen - szórakoztató elektronikával foglalkozó - boltban tudsz venni.

#2427 Felhasználó inaktív   szaki celld 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 09. 11:09

sziasztok minap vettem egy saphhire radeonx 1550 et monitor jó minden de a tvs össze kiöttetésekkel gondjaim vannak a kábel jó de kép nem igazán jön a tv  segítségeteket előre is köszönöm

#2428 Felhasználó inaktív   Atesz79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 14:49

Sziasztok!

Videókártya vásárlása előtt állok, per pillanat még azt sem döntöttem el, hogy Nvidia vagy Ati.
A segítésgeteket szeretném kérni...
A fő szempont a TV kimenet lenne, ezért is itt teszem fel itt a kérdésemet. Már annyit szórakoztam korábban a tv kimenettel, ilyen-olyan kártyán, hogy kicsit besokaltam.
A lényeg a lényeg, hogy milyen kártyát vásároljak, ha egy plazmát szeretnék összekötni a vga kártyával és problémamentesen szeretnék teljes képernyős videót nézni a gépről lejátszva, automatikusan, szívás nélkül.
A TV-nek a HDMI vagy a composit Y-Pb-Pr bemenetét szeretném használni.

Előre is köszi!
Atesz

#2429 Felhasználó inaktív   Atesz79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 15:03

Kiegészítés: Az oprendszer a gépen Vista... Hátha számít :)

#2430 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 01:13

Idézet: Klown - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 14:04

Üdv!

Mi az az "olyat"?!  :think:

S-Video kábelt nekem adtak a VGA-hoz. Ha nincs az se gond, mert az S-Video -> kompozit RCA átalakítót rögtön a TV-Out-ba is be tudod dugni.

A képen látható kompozit RCA -> Scart átalakítót párszáz Ft-ért bármilyen - szórakoztató elektronikával foglalkozó - boltban tudsz venni.

http://www.ittveddme..._1105919661.jpg

na nekem ez van, s video meg 2 rca

piros az vmi hang akar lenni, fekete meg a video.

ehhez vegyek akkor vmi atalakitot? a feketevel megy szepen a kep, csak fekete feher :s

?

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.