HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 08:51

Idézet: tsotso - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 7:28

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, de úgy gondolom kérdezni nem szégyen :)
Van egy TV-out-al rendelkező videókártyám, amin az említett kimenet (nem tudom milyen névvel illetik) 9 lyukkal rendelkezik. A videókárlyámhoz kapott RCA átalakítóval összekötöttem a TV-vel. A TV-n nem jelenik meg semmi csak a konstans fekete, annak ellenére, hogy a videókárlya egyes menüpontjai arról árulkodnak, hogy a számítógép érzékeli a TV-t.
A kérdésem az lenne, hogy melyek azok a beállítások amelyek elengedhetetlenek akkor, ha az ember gyereke összeakarja kötni a TV-t a számítógéppel, illetve úgy egyáltalán mi lehet a baj?

Előre is köszönöm.

amiről te beszélsz azt hívják s-videónak... és egyszerüen ha fenn van a videókártyád drivere.. (beszéljünk a gyári driverről mert lehet hogy nem a leggyorsabb de általában működik) ... akkor a képernyő bállításainál
asztal jobbklikk / beállitás / speciálisnál keresd a tv kimenetet ott tudod beállítani a felbontást azt hogy tükrözni akarod az asztalod vagy kibővíteni... konkrétumokat nem tudok mert minden kártyának máshogy kell és a driverek felülete is más de egy kis angoltudással elboldogulsz... persze ez windows alatt van így...
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#1942 Felhasználó inaktív   hornipapa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 21. 22:43

Hello
Nemrég vettem egy Gef 7600 GS karit előtte 6600-osom volt.
Ha kiteszek egy filmet a tv-re, akkor széthúzza a képet egész képernyőre. Ezt csak az új 90-es driver családoknál csinálja, a régebbiekkel nem (80-asok). De azokat már nem tudom használni az új kártyával.
Bárkitől bármilyen ötlet?

#1943 Felhasználó inaktív   ambrus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 23. 21:09

Nem tud valaki segiteni ati 1900xt van a tv kimenet elmegy néha,mikor boutol a gép még van kép ahogy  a windozhoz ér elmegy mit tegyek.

#1944 Felhasználó inaktív   tsotso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 07:55

Idézet: uno - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 8:51

amiről te beszélsz azt hívják s-videónak... és egyszerüen ha fenn van a videókártyád drivere.. (beszéljünk a gyári driverről mert lehet hogy nem a leggyorsabb de általában működik) ... akkor a képernyő bállításainál
asztal jobbklikk / beállitás / speciálisnál keresd a tv kimenetet ott tudod beállítani a felbontást azt hogy tükrözni akarod az asztalod vagy kibővíteni... konkrétumokat nem tudok mert minden kártyának máshogy kell és a driverek felülete is más de egy kis angoltudással elboldogulsz... persze ez windows alatt van így...

Köszönöm válaszod, de azóta sajnos kiderült, hogy a videókártyám TV kimenete meg van hallva. Szóval most videókártyát keresek és tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen is legyen az. Nekem egy olyan videókártya kell, amivel egyszerűen és jó minőségben össze tudom kötni a számítógépem a TV-vel egyébként pedig nincsenek nagy elvárásaim. Szóval a TV-met szeretném összekötni a számítógéppel filmnézés céljából és erre kellene megoldás. Kb 20000 ft-ot szánnék rá. Milyen lehetőségek lennének?

#1945 Felhasználó inaktív   tsotso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 08:02

Idézet: uno - Dátum: 2006. nov. 21., kedd - 8:51

ja és elfelejtettem, hogy az alaplapom PCI-express foglalattal rendelkezik

#1946 Felhasználó inaktív   akleas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 30. 22:36

Ebben a témában még eléggé kezdőnek számítok, ezért is írok ide :) A problémám a következő lenne: a videókártyám-on van videókimenet (s-video, 7-tűs), a tv-n pedig lévén régi modell csak scart bemenet. Otthon a rendelkezésemre álltak a következő eszközök: egy scart-os "dugasz" (ez menne a tv-be), amibe 3 rca vezeték mehetne ; 1 szép hosszú rca-rca vezeték (ennek az egyik vége megy a scart-os dologba) ; valamint 1 rca-s-video átalakító (ennek az egyik vége menne az rca vezeték végére, a másik pedig a kártyába). Itt viszont az a gond, hogy ez az utóbbi átalakító s-video része 4-tűs. Ebből fakad tehát a kérdés: ha én bedugom a 7-tűs s-video lyukba, akkor az működni fog, és nem lesz semmi baja tőlle? Ha pedig mégse szabad bedugjam, akkor hol tudnék venni olyan átalakítót ami 7-tűs-höz való, mert neten még jelenleg csak külföldi oldalon láttam. Vagy túlbonyolítottam az egészet, és teljesen más megoldás a célszerű? A válaszokat nagyon szivesen látom, és előre is köszönöm :)

#1947 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 16:22

Idézet: akleas - Dátum: 2006. nov. 30., csütörtök - 22:36

Ebben a témában még eléggé kezdőnek számítok, ezért is írok ide :) A problémám a következő lenne: a videókártyám-on van videókimenet (s-video, 7-tűs), a tv-n pedig lévén régi modell csak scart bemenet. Otthon a rendelkezésemre álltak a következő eszközök: egy scart-os "dugasz" (ez menne a tv-be), amibe 3 rca vezeték mehetne ; 1 szép hosszú rca-rca vezeték (ennek az egyik vége megy a scart-os dologba) ; valamint 1 rca-s-video átalakító (ennek az egyik vége menne az rca vezeték végére, a másik pedig a kártyába). Itt viszont az a gond, hogy ez az utóbbi átalakító s-video része 4-tűs. Ebből fakad tehát a kérdés: ha én bedugom a 7-tűs s-video lyukba, akkor az működni fog, és nem lesz semmi baja tőlle? Ha pedig mégse szabad bedugjam, akkor hol tudnék venni olyan átalakítót ami 7-tűs-höz való, mert neten még jelenleg csak külföldi oldalon láttam. Vagy túlbonyolítottam az egészet, és teljesen más megoldás a célszerű? A válaszokat nagyon szivesen látom, és előre is köszönöm :)

Üdv!

Fizikailag valószínű bele fog menni, ha jól értem. (Ha 7 p@ncija van az anyának és 4 kalbásza az apának) Viszont a lábkiosztást jó lenne tudni! Hogy melyik eren (1db) megy a kompozit jel?  Ha mázlid van, akkor pont azon megy, amelyik be van kötve az S-Video -> kompozit átalakítóba. Ezt ki kellene próbálni! Szvsz semmi baja nem lesz, max. fekete marad a kép az AV csatornán! DE A DUGDOSÁS ELŐTT MINDENKÉPP KAPCSOLD KI A PC-T ÉS A TV-T! (Bár felelőséget azért nem vállalok!  :D ) Sok sikert!

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#1948 Felhasználó inaktív   hali 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 02. 23:27

Sziasztok:)

Szeretnék segítséget kérni, most vettünk egy Pinnacle PCTV 50e külső TV tunert. Windows XP-nk van és kábeltévénk. Feltelepítettük a tunert, de de nincs hangja, amikor szeretnénk behozni az adókat. A hangszóró működik.
Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a baj?

Köszi előre is:)

#1949 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 23:47

Idézet: hali - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 22:27

Sziasztok:)

Szeretnék segítséget kérni, most vettünk egy Pinnacle PCTV 50e külső TV tunert. Windows XP-nk van és kábeltévénk. Feltelepítettük a tunert, de de nincs hangja, amikor szeretnénk behozni az adókat. A hangszóró működik.
Tud valaki segíteni, hogy mi lehet a baj?

Köszi előre is:)

Ha egyáltalán nincsen semmi zaj, még zúgás se, akkor nincs összekötve a hang... a külső tv tuner hangkiemenetét rá kell dugni a hangkártya linein bemenetére, és engedélyezni kell a windows hangerő beállításnál, és/vagy a hozzáadott lejátszó programban kell megadni honnan érkezik a hang (line in), adni kell neki valamennyi hangerőt is...

#1950 Felhasználó inaktív   hkari 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 03. 17:15

Sziasztok.Plz segícsetek.Vettem egy laptopot és van benne tv out.Amugy Nvidia 7300 Go van benne.Az a bajom hogy nem észleli a gép hogy tv re van kapcsolva.Letöltöttem a tvtool-t és az meg azt mondja hogy nem talál kimenetet.A furcsa még az hogy tulajdonságok>megjelenítés>speciálisnál nincs ott az Nview,ahol tudnék állítgatni.A legfrisebb driver van fönnt.Régen is volt ilyen még asztalin ,hogy egyszerüen eltünk az a menü.  :(

#1951 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 15:37

Sziasztok!

Iskolai kábeltévé rendszerbe dugva a számítógép TV kimenete zajos, csíkos, rossz lesz, a hang pedig szörnyű zúgás.
Mitévő legyek?
Galvanikus leválasztás szükséges?
De hogyan válasszam le?
A videómagnó RF bemenete üres, az RF kimenetre megy egy jelerősítő, és az megy a padlásra, ahol becsatlakozik a kábeltévéhez, és úgy megy a termekbe.
Az elég, hogyha a videómagnó RF kimenete és az erősítő közé beteszem?

Amúgy érdekes, hogy csak számítógépnél jelentkezik ez, kamerát, dvd lejátszót bármit rákötve hibátlan a kép.

#1952 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 15:41

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 14:37

Sziasztok!

Iskolai kábeltévé rendszerbe dugva a számítógép TV kimenete zajos, csíkos, rossz lesz, a hang pedig szörnyű zúgás.
Mitévő legyek?
Galvanikus leválasztás szükséges?
De hogyan válasszam le?
A videómagnó RF bemenete üres, az RF kimenetre megy egy jelerősítő, és az megy a padlásra, ahol becsatlakozik a kábeltévéhez, és úgy megy a termekbe.
Az elég, hogyha a videómagnó RF kimenete és az erősítő közé beteszem?

Amúgy érdekes, hogy csak számítógépnél jelentkezik ez, kamerát, dvd lejátszót bármit rákötve hibátlan a kép.

Örülj hogy nem ment tönkre semmi, dugdosást minden eszköz kikapcsolt állapotában végezd, a galvanikus leválasztó arra a kábelre kell, amelyiken jön a kábeltv. Igy a kábeltv földjén át földhurok nem alakul ki a számítógép földje miatt.

#1953 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 05. 20:45

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 15:41

Örülj hogy nem ment tönkre semmi, dugdosást minden eszköz kikapcsolt állapotában végezd, a galvanikus leválasztó arra a kábelre kell, amelyiken jön a kábeltv. Igy a kábeltv földjén át földhurok nem alakul ki a számítógép földje miatt.

Sajna csak a modulátor és a házerősítő közé tudnék tenni F csatlakozós galvanikus leválasztót...
Vagy tegyek inkább a modulátor és a bejövő kompozit jel közé egy RCA-s galvanikus leválasztót?

#1954 Felhasználó inaktív   akleas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 06. 18:50

Idézet: Klown - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 16:22

Üdv!

Fizikailag valószínű bele fog menni, ha jól értem. (Ha 7 p@ncija van az anyának és 4 kalbásza az apának) Viszont a lábkiosztást jó lenne tudni! Hogy melyik eren (1db) megy a kompozit jel?  Ha mázlid van, akkor pont azon megy, amelyik be van kötve az S-Video -> kompozit átalakítóba. Ezt ki kellene próbálni! Szvsz semmi baja nem lesz, max. fekete marad a kép az AV csatornán! DE A DUGDOSÁS ELŐTT MINDENKÉPP KAPCSOLD KI A PC-T ÉS A TV-T! (Bár felelőséget azért nem vállalok!  :D ) Sok sikert!

Üdv: Klown

Köszönöm szépen a segítséget ;) A biztatásra kipróbáltam, és működik. Az Ati-s Catalyst Control Center-ében kikisérletezgettem a dolgokat, és tényleg minden remekült ment. Ezek után már csak azt nem értem, akkor mégis mire volt való az a maradék 3 lyuk, ami nem lett "betömve" az átalakító álltal. :)

Oh, és még egy kérdés (ami szerintem nem megoldható, de ugyebár sose tudja az ember :D). Tehát megoldható-e hogy egyszerre két aktív ablak legyen? Tehát pl. amíg x a tv-n kontrollerrel játszik, addig y a képernyőn egérrel meg böngésszen. (Mert jelenleg ugyebár - egyébként logikusan - az történik, hogy amikor klikkelek egyet a böngészőbe az egérrel, akkor a másik ablak szépen inaktív lesz, és máris nem lehet a kontrollerrel irányítani a dolgokat)
Annyira egyébként ez utóbbi nem fontos, csak elgondolkodtam rajta, mert számomra eléggé érdekesnek tűnt ez a probléma :) (De azért nem lenne rossz, ha valaki mégis tudna valami okosságot mondani rá :) )

#1955 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 20:37

Idézet: zotyaa - Dátum: 2006. dec. 5., kedd - 19:45

Sajna csak a modulátor és a házerősítő közé tudnék tenni F csatlakozós galvanikus leválasztót...
Vagy tegyek inkább a modulátor és a bejövő kompozit jel közé egy RCA-s galvanikus leválasztót?

Bocs, sajnos nem tiszta nekem mi az összeállítás ami ott van, galvanikus leválasztót én eddig csak koaxra valót láttam, F csatival, ami azt a kb 1ghz-es tartományt átengedi, míg az alacsony frekis tartományt vágja.
A bejövő kompozit kábel persze lehet koax, és tudsz rászerelni antennacsatlakozót, csak azon egyetlenegy csatorna lesz, és nem vagyok benne biztos hogy a szűrő alsó határfrekije nem-e vág bele. Az enyém 5-1000Mhz-et ír, az 5 MHZ pedig elég húzós... szerintem saccra egy teljes PAL adás teljes tartomány lehet ez. Röviden : kompozit kábelre való függetlenítőről nemtudok. És akkor lehet hogy a hang kábelre is kellene tenni...

Szereltessetek be pedig arra a kábelre földfüggetlenítőt, amin a kábeltv jön, nincs mese :) Elvileg a szolgáltató kötelessége lenne ez.

Tőlem ennyi telt, esetleg várj egy kicsit hogy nálam okosabbak mit mondanak.

Szerkesztette: mikk2000 2006. 12. 06. 20:40 -kor

#1956 Felhasználó inaktív   bacizone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 23:42

Sziasztok,

érdekelne, hogy van-e megoldás az alábbi helyzetre?

Vettem egy Panasonic S-42 DVD lejátszót, de mivel elsősorban zenehallgatásra használom és nincs is tv-m, az onscreen menüit nem tudom megnézni. Azért ritkán mégis néha jó lenne, ha a képernyőn tudnék navigálni a könyvtárak között...

Van egy Neovo F-419-es TFT monitorom is, amit jelenleg a DVI csatlakozóján keresztül használom PC-vel, a VGA bemenete szabad.

Az a kérdésem, hogy a DVD lejátszó Scart vagy komponens kimenetét valami speciális megoldással össze lehet hozni a monitor VGA bemenetével?

Ha igen, hol és mennyiért lehet ilyet szerezni?

Köszi,
B.

#1957 Felhasználó inaktív   Zolt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:10

Sziasztok!

Notebook képének TV-n való megjelenítéséhez kérném a segítségeteket. Egyelőre vásárlás előtt vagyok, a notebook Toshiba L30-134 lenne, nincs rajta s-video kimenet. Van viszont VGA, azaz monitort rá lehetne kötni.
Milyen lehetőségeim vannak a notebook képét TV-n megjeleníteni? Egy másik topic-ban írtak átalakítóról. Vannak ennek az átalakításnak a notebookra vagy a tv-re nézve veszélyei? Valaki meg tudná mondani, hol lehet ilyet beszerezni és kb hány forint? :)

Kösz,

Zolt

#1958 Felhasználó inaktív   zotyaa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:04

Idézet: Zolt - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 19:10

Sziasztok!

Notebook képének TV-n való megjelenítéséhez kérném a segítségeteket. Egyelőre vásárlás előtt vagyok, a notebook Toshiba L30-134 lenne, nincs rajta s-video kimenet. Van viszont VGA, azaz monitort rá lehetne kötni.
Milyen lehetőségeim vannak a notebook képét TV-n megjeleníteni? Egy másik topic-ban írtak átalakítóról. Vannak ennek az átalakításnak a notebookra vagy a tv-re nézve veszélyei? Valaki meg tudná mondani, hol lehet ilyet beszerezni és kb hány forint? :)

Kösz,

Zolt

Nézz itt körül: www.tavir.hu

#1959 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:18

Sziasztok !
Az volna az én nagy gondom, hogy van egy aránylag régi tévém, amire szeretném a számítógép képét rávarázsolni.
A videókártya tv kimenetével nincs is semmi gondom, másik televizión szépen meg is jelenik a kép,
csak ennek a tévének az átváltása az a/v csatornára nem sikerül.
Viszont más készülék(dvd lejátszó) a scart csatlakozón keresztül automatikusan át tudja kapcsolni..
A számítógép jele is egy scart-rca kábel segítségével kerülne rá, csak a tévét kéne valahogy tudni átkapcsolni az a/v csatornára.
Nem lehet valamelyik bemenet segítségével átváltani?

#1960 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 20:36

Idézet: isi101 - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 19:18

(...) csak a tévét kéne valahogy tudni átkapcsolni az a/v csatornára. (...)

A távirányítón nincs a/v gomb? :)

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.