Kicsit halódik ez a topik (így ránézésre)

De azért kérdezek, mert egy elég érdekes problémába ütköztem.
Adott egy Radeon 9800pro (most vettem... nem röhög, az én céljaimnak tökéletesen megfelel).
A TV kimentére először egy bolti S-video kábelen kötöttem, ami egy S-video-RCA átalakítón kerszetül ment bele egy Scart átalakítóba majd a tv-be. Ezzel gond nélkül meg tudtam hajtani a tv-t egy Fujitsu laptop integrált videojával.
Amikor azonban a Radeonra kötöm ugyanazzal a kábellel, akkor a kép sötétebb, életlenebb. Nézegettem a Catalyst beállításokat, elvileg jók. Kipróbáltam más verziószámúval, ugyanaz a helyzet.
Átkötöttem közvetlenül a TV RCA bemenetére, ugyanaz... ekkor elkezdtem megnézdegetni a kártya kimentetét és nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Azt hittem az S-video szabvány kimenet: négy tű (kb trapéz alakban) és egy műanyagnak kinéző téglatest alakú pöcök (elnézést, ha túl laikusan fogalmazok).
Namost ez máskép néz ki. A 4 tű helyett 7 azaz hét tű van rajta. De mivel a kártyán anya foglalat van, a kevesebb tűs kábel simán belemegy...
Ekkor megpróbáltam az erdeti kábelével, ami S-video (annyi lábbal, mint a kártyán, azzal a különbésggel, hogy a kis téglatest alakú bizbasz helyett itt még két plusz tű van)-RCA átalakítós. Láss csodát a kép határozottan jobb volt... egy darabig. Ugyanis miközben ki-be huzogattam a kábeleket, egyszercsak megcsípett az áram. Kurvára megijedtem, gép lelő, áramatlanít, szétszed, megnéz, semmi gyanús. Ok, vissza az egész. Minden okés, amíg be nem kapcsolom a kártya TV kimenetét, akkor ismét ráz... És most már akép is folyamatosan fut.
Ha visszarakom az eredeti kábelt, a kép jó, csak szokás szerint homályos...
Szerintetek?
Köszi a választ!
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...