HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 20:00

Üdv!

Wpepi nagyon szuperül leírta! De ha Galaxy-d van, akkor sajnos a bal oldali kábel hiányzik! Egyszerűen nem adnak hozzá!  :reklamacio:  Csak 7tűs kimenetből -> YPbPr átalakítót adnak (akinek ugye nincs profi készüléke az a hajára kenheti!  :omg: ), illetve kb. 1 méter S-Video kábelt, ami belemegy a 7tűs kimenetbe!

Annyit azért hozzátennék, hogy milyen kábelek kellenek Galaxy + Scart bemenetes TV összekötéséhez:

1., Ilyen S-Video kábelt adnak a Galaxy kártyákhoz:
Kép

2., S-Video -> kompozit RCA: (Arra vigyázz, hogy ténylegesen S-Video -> kompozit RCA átalakító legyen, hogy ne csak a fekete-fehér (Y) jel jöjjön ki az RCA oldalon!)
Kép

3., RCA kábel:
Kép

4., RCA -> Scart átalakító:
Kép

Remélem a képek magukért beszélnek és így már teljesen egyértelmű!

Üdv: Klown

Szerkesztette: Klown 2007. 07. 24. 20:04 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2182 Felhasználó inaktív   Tommas84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:00

Sziasztok!Van egy régi ITT Nokia TVm 63cm, és nem tudom rá a képet kitenni. Azaz egy ideig ment is minden rendben, de aztán megadta magát, és azóta nem tudom kitenni rá a jelet. Kábel jó, videókártya kimenete oké. Szerintem elromlott a scart rész a TVn. Ha ezek alapján vkinek van valami ötlete az szóljon. Az igazi kérdésem az, meglehet e oldani, hogy a TVre nem a scarton keresztül teszem ki a képet, hanem az antenna bemenetén keresztül....(lehet ez hülyeség). köszi!

#2183 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 08:10

Idézet: Tommas84 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:00

Sziasztok!Van egy régi ITT Nokia TVm 63cm, és nem tudom rá a képet kitenni. Azaz egy ideig ment is minden rendben, de aztán megadta magát, és azóta nem tudom kitenni rá a jelet. Kábel jó, videókártya kimenete oké. Szerintem elromlott a scart rész a TVn. Ha ezek alapján vkinek van valami ötlete az szóljon. Az igazi kérdésem az, meglehet e oldani, hogy a TVre nem a scarton keresztül teszem ki a képet, hanem az antenna bemenetén keresztül....(lehet ez hülyeség). köszi!

Ha a TV-d SCART csatlakozójára rákötsz egy videomagnót, DVD lejátszót/felvevőt, kamerát, stb. és van kép akkor a TV jó  :D . Ha nincs kép akkor szerviz vagy új TV vásárlás ha szükséged van külső jelforrás bekötésére.

Idézet

Az igazi kérdésem az, meglehet e oldani, hogy a TVre nem a scarton keresztül teszem ki a képet, hanem az antenna bemenetén keresztül....(lehet ez hülyeség). köszi!

Ezt az eszközt hívják RF modulátornak. A legegyszerűbb az ha a PC-det rákötöd egy videomagnóra melynek az RF kimenetét (coax antenna kimenet) kötöd a TV-re és a TV valamelyik csatornáját ráhangolod a videomagnó RF modulátorának frekvenciájára.

#2184 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 15:52

Idézet: Tommas84 - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 9:00

Ha mégsem jó a scart bemeneted, többet ne próbálkozz vele.
Hasonló hibával bíró ITT-Nokia tv-met kétszer javították annyi pénzért, hogy a teszkóban már kapni érte újat.
Harmadjára lomtalanításba került.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2185 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:52

Hi. Olyan problémám lenne, hogy amikor Clone módba teszem a videó kimenetet, akkor rendesen megjelenik a TV-n az asztal meg minden. Beállítottam, hogy a Full Screen Video-t küldje a TV-re.
De ahogy elindul egy film, a TV-n a kép kilóg a képből, a felirat fele általában nem fér bele a képbe, ezért a "Device Adjustments"-ben kisebbre vettem a képet a "Screen Positioning" segítségével. Csakhogy ez a beállítás addig van érvényben úgy látszik, amíg megy a film. Ha leállítom a film lejátszását, és újrakezdem, ismét túl nagy a kép, és vehetem megint kisebbre a képet. El lehet menteni a beállítást abban a menüpontban, de attól még minden film elindítása után visszaugrik nagyra, és be kell lépkedni jó mélyre a beállításokhoz, és ott betölteni a jó pozíciót. Elég fárasztó tud lenni, főleg ha sorozatot nézek, és berakom a lejátszó bookmarkjába, befekszek a kényelmes ágyba, de két rész közben a váltásnál "elveszti" a beállítást, és mehetek a géphez lekicsinyíteni a képet :(

Pls segítsen valaki, mert már lassan egy éve együttélek ezzel a hibával, de most telt meg az a bizonyos pohár, hogy segítséget kérjek  :reklamacio:  :Đ
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2186 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 28. 22:24

Sziasztok! Van arra mód, hogy d-sub csatlakozón (régebbi monitorok csatlakozója) keresztül kivigyem a laptopom képét  tévére? Sajna semmi más kimenet nincs rajta.

#2187 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 12:57

Idézet: Monkey - Dátum: 2007. júl. 28., szombat - 23:24

Sziasztok! Van arra mód, hogy d-sub csatlakozón (régebbi monitorok csatlakozója) keresztül kivigyem a laptopom képét  tévére? Sajna semmi más kimenet nincs rajta.

Üdv!

2 mód van rá! Van a "lustábbik" és egyben drágábbik, azaz veszel egy D-Sub -> TV átalakítót.

Kép

Vagy a macerássabb, de jobb minőségű, hogy készítessz egy D-Sub -> Scart átalakítót. Ennek külön topic-ja van ITT!

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2188 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 29. 18:09

Idézet: Klown - Dátum: 2007. júl. 29., vasárnap - 13:57

Üdv!

2 mód van rá! Van a "lustábbik" és egyben drágábbik, azaz veszel egy D-Sub -> TV átalakítót.

Kép

Vagy a macerássabb, de jobb minőségű, hogy készítessz egy D-Sub -> Scart átalakítót. Ennek külön topic-ja van ITT!

Köszi a választ! A második megoldás linkjét beszúrnád újra? A meglévő a fenti képre mutat.

#2189 Felhasználó inaktív   Forest22 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 17:23

Sziasztok! Pls Help! Nemt tudom kivarázsolni a képet TV-re mióta Vistám (64bites) van. :confused: Nincs egyelőre Mobility Radeon x1600 hoz driver  :mad:  és Catalyst ezért sajna nem tudom beállítani. Van valakinek Tippje? Köszi ;)

#2190 Felhasználó inaktív   settenkedo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 09:51

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy létezik-e valamiféle elosztó, vagy hálózati eszköz, amivel a gépemből küldött jelet (S-video?) akár 5felé is oszthatom, mert az lenne a feladat, hogy kb.5 különböző TV-n menjen szinkronban, az amit én "vetítek"! Azt is jó lenne tudni, hogy a sima koax kábel kb. hány méterig műxik jelentősebb veszteség nélkül és hány T elosztót rakhatok egy madzagra...
köszi a tippeket!

#2191 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 19:26

Hi all!

van egy Inno 8600 gt-m és egy Thomson 32wh412b típusú 82cm-es 100Hz-es tv. Ezt a kettőt kötöttem össze S-Video kimenet Scart bemenet. Szépen meg is jelenik. De nagyon életlen a kép, amikor játszom rajta. És hogy lehet külön felbontást állítani a Tv-nek és a monitornak?

Előre is köszi

#2192 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 16:32

Sziasztok egy olyan problémam lenne hogy vette S-video kábelt a karihoz 7300GS Gigabyte van kép a tv-n de fekete-fehér LG 72cm Flatron. Mi lehet a probléma és egy kicsit életlen a kép. Válaszotokat előre is köszönöm

#2193 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 16:59

Idézet: T-BALL - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 20:26

Hi all!

van egy Inno 8600 gt-m és egy Thomson 32wh412b típusú 82cm-es 100Hz-es tv. Ezt a kettőt kötöttem össze S-Video kimenet Scart bemenet. Szépen meg is jelenik. De nagyon életlen a kép, amikor játszom rajta. És hogy lehet külön felbontást állítani a Tv-nek és a monitornak?

Előre is köszi

valakinek ötlete?

#2194 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 00:26

Látom sokan látogatják ezt topicot:( pedig jó lenne választ kapni a kérdésemre meg a többiekére. Üdv

#2195 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 08:52

Kicsit halódik ez a topik (így ránézésre) :( De azért kérdezek, mert egy elég érdekes problémába ütköztem.

Adott egy Radeon 9800pro (most vettem... nem röhög, az én céljaimnak tökéletesen megfelel).

A TV kimentére először egy bolti S-video kábelen kötöttem, ami egy S-video-RCA átalakítón kerszetül ment bele egy Scart átalakítóba majd a tv-be. Ezzel gond nélkül meg tudtam hajtani a tv-t egy Fujitsu laptop integrált videojával.

Amikor azonban a Radeonra kötöm ugyanazzal a kábellel, akkor a kép sötétebb, életlenebb. Nézegettem a Catalyst beállításokat, elvileg jók. Kipróbáltam más verziószámúval, ugyanaz a helyzet.

Átkötöttem közvetlenül a TV RCA bemenetére, ugyanaz... ekkor elkezdtem megnézdegetni a kártya kimentetét és nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Azt hittem az S-video szabvány kimenet: négy tű (kb trapéz alakban) és egy műanyagnak kinéző téglatest alakú pöcök (elnézést, ha túl laikusan fogalmazok).

Namost ez máskép néz ki. A 4 tű helyett 7 azaz hét tű van rajta. De mivel a kártyán anya foglalat van, a kevesebb tűs kábel simán belemegy...

Ekkor megpróbáltam az erdeti kábelével, ami S-video (annyi lábbal, mint a kártyán, azzal a különbésggel, hogy a kis téglatest alakú bizbasz helyett itt még két plusz tű van)-RCA átalakítós. Láss csodát a kép határozottan jobb volt... egy darabig. Ugyanis miközben ki-be huzogattam a kábeleket, egyszercsak megcsípett az áram. Kurvára megijedtem, gép lelő, áramatlanít, szétszed, megnéz, semmi gyanús. Ok, vissza az egész. Minden okés, amíg be nem kapcsolom a kártya TV kimenetét, akkor ismét ráz... És most már akép is folyamatosan fut.

Ha visszarakom az eredeti kábelt, a kép jó, csak szokás szerint homályos...

Szerintetek?

Köszi a választ!
Attól még, hogy paranoiás vagyok, nem biztos, hogy nem üldöznek...

#2196 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 09:31

Sziasztok ismét!

Találtam képet a kiemetről... nyiván a felső lenne. Bár nem értem, hogy miért in-ként szerepel...

S-video

Szerkesztette: hartyi 2007. 08. 06. 09:32 -kor

#2197 Felhasználó inaktív   T-BALL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:06

Annyi kérdésem lenne még, hogy a videókarihoz adtak egy s-video rca átalakítót, amin 3 kimenet van. (zöld, kék, piros) melyik mire való?

#2198 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:25

Idézet: hartyi - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 9:52

Kicsit halódik ez a topik (így ránézésre) :( De azért kérdezek, mert egy elég érdekes problémába ütköztem.

Adott egy Radeon 9800pro (most vettem... nem röhög, az én céljaimnak tökéletesen megfelel).

A TV kimentére először egy bolti S-video kábelen kötöttem, ami egy S-video-RCA átalakítón kerszetül ment bele egy Scart átalakítóba majd a tv-be. Ezzel gond nélkül meg tudtam hajtani a tv-t egy Fujitsu laptop integrált videojával.

Amikor azonban a Radeonra kötöm ugyanazzal a kábellel, akkor a kép sötétebb, életlenebb. Nézegettem a Catalyst beállításokat, elvileg jók. Kipróbáltam más verziószámúval, ugyanaz a helyzet.

Átkötöttem közvetlenül a TV RCA bemenetére, ugyanaz... ekkor elkezdtem megnézdegetni a kártya kimentetét és nagyon érdekes dolgot tapasztaltam. Azt hittem az S-video szabvány kimenet: négy tű (kb trapéz alakban) és egy műanyagnak kinéző téglatest alakú pöcök (elnézést, ha túl laikusan fogalmazok).

Namost ez máskép néz ki. A 4 tű helyett 7 azaz hét tű van rajta. De mivel a kártyán anya foglalat van, a kevesebb tűs kábel simán belemegy...

Ekkor megpróbáltam az erdeti kábelével, ami S-video (annyi lábbal, mint a kártyán, azzal a különbésggel, hogy a kis téglatest alakú bizbasz helyett itt még két plusz tű van)-RCA átalakítós. Láss csodát a kép határozottan jobb volt... egy darabig. Ugyanis miközben ki-be huzogattam a kábeleket, egyszercsak megcsípett az áram. Kurvára megijedtem, gép lelő, áramatlanít, szétszed, megnéz, semmi gyanús. Ok, vissza az egész. Minden okés, amíg be nem kapcsolom a kártya TV kimenetét, akkor ismét ráz... És most már akép is folyamatosan fut.

Ha visszarakom az eredeti kábelt, a kép jó, csak szokás szerint homályos...

Szerintetek?

Köszi a választ!

Bekapcsolt állapotban (PC és a TV) ne húzd ki és ne csatlakoztasd a kábelt mert pillanatok alatt tönkreteheted a TV-t vagy a VGA TV kimenetét ill. mind a kettőt.

Továbbá használd a VGA-hoz adott eredeti kábelt mert a radeon kártyákon a 7 pines csatlakozó egyedi bekötés és az amit a kártyához adnak az jó hozzá.

Idézet

Találtam képet a kiemetről... nyiván a felső lenne. Bár nem értem, hogy miért in-ként szerepel...

Ez nem a VGA-k 7 pines kiosztása. Olvass egy kicsit vissza ott van képekkel illusztrálva a kiosztás.
De az alábbi linken is megtalálod:
http://www.weethet.n...nnect_pc2tv.php

#2199 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 09:22

Köszi a választ... bár időközben kiderült, hogy teljesen más volt a probléma... ugyanis az a 220, amire rá volt kötve néhány eszköz (a gép maga nem) nem volt földelve... kissé morcos vagyok, mert a dugalj meg földeltnek nézett ki. Bár még rosszabul is jáhattam volna... Érdekes módon a probléma csak akkor jött elő, amikor a TV-t csatlakoztattam, ezért eddig nem vettem észre. Ha minden igaz emaiatt a kis apróság miatt elszállt a TV kimenetem  :reklamacio:
A kép továbbra is fut és/vagy homály...

Most aztán gondolkodhatok, hogy mi legyen. Van esetleg arra ötlet, hogy miként tudok egy másik TV kimenetet varázsolnom a gépre.

#2200 Felhasználó inaktív   hartyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 09:36

Ezt találtam... jó lenne nem kicserélni a videokártyát ezért:

VGA->RGB(TV) átalakító ATI videókártyához illetve VGA->RGB(TV) átalakító (szinkronjel-közösítővel)

A lapos (LCD/TFT) monitorok elterjedésével a videókártyák hagyományos D-Sub15 csatlakozója helyett a DVI kivezetésre kerülnek a monitorok. A felszabadult VGA kimenet sokkal jobb, élesebbés tisztább képet ad a TV képernyőjén, mintha mindenféle oda-vissza átalakítást kellene végeznünk vele. Ezt az S-videó illetve kompozit videójel át- majd visszaalakítást válthatjuk ki, ha ún. RGB jelként továbbítjuk a TV képernyőjére monitor képét. Ehhez az szükséges, hogy a videójel jelfolyama a TV-szabványban rögzítettel megegyezzen és némi elektronikával megtámogatva eljusson a készülékig. A kábel jelenleg 5 méteres kiszerelésben készül. Egyik vége D-Sub VGA csatlakozóval, a másik vége SCART csatlakozóval szerelt.
A kábel ATI videókártyához ajánlva illetve minden videókártyához innen megrendelhető. A telepítést megkönnyíti, ha két PC áll rendelkezésre vagy a PC két független monitorkimenettel rendelkezik (ha netán a beállítást elrontjuk, ne kelljen sokat visszabűvészkedni). A telepítés leírása innen elérhető, az esetlegesen szükséges szoftverek elérhetőek a letöltés szekcióból.

A vásárlás előtt a Powerstrip programmal a beállításokat mindenképpen! végezze el, ezzel kizárható hogy a videókártya esetlegesen a nem támogatott hardvere miatt a kábel csak porfogóvá válik!  A beállításoknak nem feltétele a kábel megléte.
Néhány videókártya (pl. ATI All-in-wonder Rage, S3 Savage, S3 trio 32/64 stb.) nem támogatja az ilyen jellegű szoftvereket!
A videókártyák közül ezeket állt módomban a nem működés kapcsán letesztelni. Tesztelt, működő típusok : ATI 7500, ATI 8500, ATI 9800, ATI X800, egyes Nvidia MX440 modellek, MX480).

Van esetleg ezzel valakinek tapasztalata. Nehezen hinném el, ha valaki azt mondaná, hogy jobban járok így (eleget idegeskedtem mostanság emiatt), de valaki azt írta az egyik fórumban, hogy így szebb a kép a tv-n... hmmm

Szerkesztette: hartyi 2007. 08. 07. 09:38 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.