HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-out/TV kimenet problémák topicja. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 21:54

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 20:22

n+2.-ik:

PAL B legyen a TV szabvány!

Ne S-Video-val kösd össze, hanem kompozit RCA kábellal! (Ettől független a ForceWare-ba maradhat S-Video-n a csatlakozó típusa. (Ill. ha van kompozit, akkor azt válaszd)

Méretezd át a képet ízlés szerint. (Képernyő méretének és helyzetének beállítása c. menüpont)

Üdv: Klown

Ugy van összekötve h a Videokarit összekötöttem a kapott kábellel az erősítőre, és onnan egy scartal a Tv-t,
és ugy csak fekete fehér képet ad . Meg az nem számit h HD tv-t ír? Azt nem lehet átálítani másra?
Mindent beállítottam amire mondtad.

#2502 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 06. 09:07

Idézet: Roli007 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 21:54

Ugy van összekötve h a Videokarit összekötöttem a kapott kábellel az erősítőre, és onnan egy scartal a Tv-t,
és ugy csak fekete fehér képet ad . Meg az nem számit h HD tv-t ír? Azt nem lehet átálítani másra?
Mindent beállítottam amire mondtad.

Miért kell az erősítő a képhez?  :think:

Úgyy látom nekem nem nagyon tudtok segíteni...van kép az LCD TV-n, színes meg minden, de a felbontását nem tudom állítani, csak mindkét képernyőt(TV+ monitor) egyszerre, de ott nincs 1368×akárhány.

Ha veszek vmi HD videókarit, akkor azon van HDMI csati, amivel talán emberib módon össze lehet kötni őket. Mindig is utáltam az NV-féle TV-out megoldást  :omg:

#2503 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 09:47

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 20:22

n+2.-ik:

Ne S-Video-val kösd össze, hanem kompozit RCA kábellal! (Ettől független a ForceWare-ba maradhat S-Video-n a csatlakozó típusa. (Ill. ha van kompozit, akkor azt válaszd)

Méretezd át a képet ízlés szerint. (Képernyő méretének és helyzetének beállítása c. menüpont)

Miért ne? s-video val szebb a kép. A fekete-fehér képnél  a formátum a ludas.
Kép

#2504 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 09:54

Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 9:07

Miért kell az erősítő a képhez?  :think:

Úgyy látom nekem nem nagyon tudtok segíteni...van kép az LCD TV-n, színes meg minden, de a felbontását nem tudom állítani, csak mindkét képernyőt(TV+ monitor) egyszerre, de ott nincs 1368×akárhány.

Ha veszek vmi HD videókarit, akkor azon van HDMI csati, amivel talán emberib módon össze lehet kötni őket. Mindig is utáltam az NV-féle TV-out megoldást  :omg:

Mert clone módban használod és annak az a lényege hogy mindkét képernyőn azonos a felbontás.
Én dualview módban használom, ott a két képernyő eltérő felbontásban üzemelhet. Sőt a forceware panelen azt is be bírod állítani hogy a hdtv-d natív felbontáson üzemeljen.
Mondjuk én dvi-hdmi kábellel kötöttem össze, de nem hinném hogy a komponens kábellel ne érzékelné tisztességesen a hdtv-t.

Szerkesztette: Lacee78 2008. 01. 06. 09:55 -kor

Kép

#2505 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 11:19

NA szóval , nekem nem HD  Tv-m van . hanem az a sima domború képcsöves Tv. Samsun 55-ös átméröjű.
Azért van az erősítőre kötve, mert azzal van összekötve a Tv,DVD,meg mostmár a videokari is ,ez azért van h ne kelljen össze vissza dugdosni a kábeleket. De valamiért mindenhol HD Tv-t ír a NVIDIA vezérlőpanelben. És fekete-fehér minden a Tv-n. Már ugy is probáltam h simán a Tv-vel kötöm össze.
RCA-t alakít át scart-á de ugy is sima fekete fehér képet kapok  :confused:
Ezt h kellene megcsinálni h színes képet adjon?
Előre is köszönöm

#2506 Felhasználó inaktív   Roli007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 12:39

Na sikerült ,de nem tom hogy hogyan  :)

#2507 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 12:57

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 9:54

Mert clone módban használod és annak az a lényege hogy mindkét képernyőn azonos a felbontás.
Én dualview módban használom, ott a két képernyő eltérő felbontásban üzemelhet. Sőt a forceware panelen azt is be bírod állítani hogy a hdtv-d natív felbontáson üzemeljen.
Mondjuk én dvi-hdmi kábellel kötöttem össze, de nem hinném hogy a komponens kábellel ne érzékelné tisztességesen a hdtv-t.

Na ez már egész érthető így  :respect:  :D 

Du csinálok képet a kábelről és akkor nem kell feleslegesen barkobázni róla ;)

#2508 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 00:02

már órák óta olvasgatom ezt a topicot...tuti benne van au én gondolmra is a megoldás, de nem találom... :rolleyes:

Szvaé adott ASUS ATi9600XT VIVO és XP, a legújabb ASUS driverrel (843), sajnos a TV kimenetére nem tudok a videónak képet csinálni(cask sötétség van a kép helyén a lejátszó ablakában..)..minden más (asztal, kép, ablakok) patentul megy rajta, de ez nem akar összejönni :omg:

Vki árúlja el mi a gáz...mit tegyek... :respect:  :think:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#2509 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 02:44

Idézet: Qpack - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 23:02

már órák óta olvasgatom ezt a topicot...tuti benne van au én gondolmra is a megoldás, de nem találom... :rolleyes:

Szvaé adott ASUS ATi9600XT VIVO és XP, a legújabb ASUS driverrel (843), sajnos a TV kimenetére nem tudok a videónak képet csinálni(cask sötétség van a kép helyén a lejátszó ablakában..)..minden más (asztal, kép, ablakok) patentul megy rajta, de ez nem akar összejönni :omg:

Vki árúlja el mi a gáz...mit tegyek... :respect:  :think:

Töltsd le a MediaPlayer Classic-ot innen (nem igényel telepítést), és azzal próbáld ki a lejátszást, így ki tudod szűrni, hogy a használt lejátszód beállításával van-e a baj.

Szerkesztette: tlala 2008. 01. 07. 02:47 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   kaszacska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 11:38

Hellosztok!

A kovetkezo a harci helyzet: 7600GT-t  svideo kabellel kotottem ossze egy 82cm-es Philips 16:9-es CRT tv-vel (monitorom egy 20"-os 4:3-as Samsung 203B). Csak filmeket akarok nezni a tv-n teljeskepernyon. Eddig sehogy sem tudtam osszehozni, mert mindig vagy lelogott a film egy resze vagy szar volt a keparany.  Valaki le tudna irni, hogy pontosan mit mire allitsak az nvidia control panelen es hogy melyik lejatszoval? En mplayerrel, media player classiccal es vlc-vel probalkoztam.

#2511 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 19:28

Idézet: kaszacska - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 11:38

Hellosztok!

A kovetkezo a harci helyzet: 7600GT-t  svideo kabellel kotottem ossze egy 82cm-es Philips 16:9-es CRT tv-vel (monitorom egy 20"-os 4:3-as Samsung 203B). Csak filmeket akarok nezni a tv-n teljeskepernyon. Eddig sehogy sem tudtam osszehozni, mert mindig vagy lelogott a film egy resze vagy szar volt a keparany.  Valaki le tudna irni, hogy pontosan mit mire allitsak az nvidia control panelen es hogy melyik lejatszoval? En mplayerrel, media player classiccal es vlc-vel probalkoztam.

Üdv!

Nvidia driver para (nálam is jelentkezik), de van rá megoldás!

Rakj fel egy Ffdshow-t! Majd abban "Méret és arány" -> "Méret" szót be kell pipálni. A "Pontos méretarányhoz" pedig írd be a TV-d képarányát. (4:3, 16:9, 16:10, stb.) Ha megvagy, akkor próbáld ki egy nem beépített kodekeket használó (tehát NEM VLC!) lejátszóval. (pl.: Windows Medai Player, BSPlayer, stb.)

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#2512 Felhasználó inaktív   Dumdudum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 11:59

Sziasztok !
Az ASUS notebooknak csak USB kimenete van,lehetséges valamilyen megoldással a TV-hez kapcsolódni vele ?Magyarúl a notebookról szeretnénk filmet nézni a TV-n.A választ előre is köszönöm.

#2513 Felhasználó inaktív   onehecsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 15:55

hi Mindenkinek,

köv probláma laptop HP ATI fireGL5200 7 pin-es TV kimenet. ehhez van 2db( mert már kértem másikat is hátha...de nem) composit csati, a másikon meg van S-video is...
Plazmára szerettem volna kötni de a probláma vagy fekete-fehér a kép vagy "undorito":) rozsaszin árnyalatos...
mi fenét lehet vele kezdeni?? kábel nel lehet mert másikkal is ugyanezt csinálja...laptop csatija sem mert egy másik laptop is ugyanezt csinálja, TV bemenete se mert a COmposit-on használom Xbox360-at s annak semmi baja. S-videoval probizva meg nem is érzékeli egyik laptop sem a TV-t :(

PLS help.... :respect:  :respect:  :respect: 

#2514 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 16:05

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 18:28

Nvidia driver para (nálam is jelentkezik), de van rá megoldás!
[...]

Ez 16:9-es TV-nél nem biztos hogy müködik. Én újabban egy 1366*768-as LCD TV-vel filmezek, és azt tapasztaltam, hogy a 7600GT egyszerüen nem hajlandó 16:9-es video overlayt csinálni. Csak úgy tudtam megoldani a dolgot, hogy DualView, a media playert átrakom a 2. displayre, és Alt+Enter-rel fullscreenbe teszem...

Szerk.: nyomorult ékezetek...

Szerkesztette: FLaszlo 2008. 01. 08. 16:06 -kor

#2515 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 16:09

Idézet: Dumdudum - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 11:59

Sziasztok !
Az ASUS notebooknak csak USB kimenete van,lehetséges valamilyen megoldással a TV-hez kapcsolódni vele ?Magyarúl a notebookról szeretnénk filmet nézni a TV-n.A választ előre is köszönöm.

Nem!

#2516 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 16:12

Idézet: onehecsa - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 15:55

hi Mindenkinek,

köv probláma laptop HP ATI fireGL5200 7 pin-es TV kimenet. ehhez van 2db( mert már kértem másikat is hátha...de nem) composit csati, a másikon meg van S-video is...
Plazmára szerettem volna kötni de a probláma vagy fekete-fehér a kép vagy "undorito":) rozsaszin árnyalatos...
mi fenét lehet vele kezdeni?? kábel nel lehet mert másikkal is ugyanezt csinálja...laptop csatija sem mert egy másik laptop is ugyanezt csinálja, TV bemenete se mert a COmposit-on használom Xbox360-at s annak semmi baja. S-videoval probizva meg nem is érzékeli egyik laptop sem a TV-t :(

PLS help.... :respect:  :respect:  :respect:

Fuss neki mégegyszer! Olvasd vissza, hogy mekkora khmm.. értelmetlenséget írtál!  :omg:  Csak akkor tudunk segíteni, ha értjük a kérdést!

#2517 Felhasználó inaktív   bigrabbit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 19:27

Sziasztok, elég fura TVOUT problémám van!

NVIDIA GeForce 6600 GT (MSI) videókártyám van. Teljesen jól működött eddig a TVOUT-om egy régi grundig meg siemens TV-vel is (mindkettő vagy 15 éves). Kompozit kimenetet használok, a PC és a DVD lejátszó kimeneti jelét is AV erősítőbe vezetem, majd onnan a TV-be egy scart átalakítón keresztül.
Azonban most hozzánk került egy új TV, mivel a grundig megadta magát. Ez jóval újabb, SAMSUNG CZ21A8VN síkképernyős CRT TV.
Most jön a misztikus bibi:
A DVD lejátszó képe továbbra is tök jó a TV-n (!), viszont a PC jelét nem tudja megjeleníteni!!! Próbáltam minden létező beállítást változtatgatni (PAL, NTSC, felbontás, ...), de semmi.
Néha megjelenik egy rövid időre valami teljesen eltorzult kép: rossz színek, fut a kép és zajos.
Egy kb. 7m hosszú koax-on megy a kompozit az erősítőbe, de próbáltam SVIDEO-t is, ugyan ez a helyzet.
Más TV-vel OK a dolog, csak ez a samsung nem bírja valamiért a PC jelét.

Van bármi ötlete valakinek, hogy merre tapogatózzak???
Előre is kösz!

#2518 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 20:56

Idézet: bigrabbit - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:27

Sziasztok, elég fura TVOUT problémám van!

NVIDIA GeForce 6600 GT (MSI) videókártyám van. Teljesen jól működött eddig a TVOUT-om egy régi grundig meg siemens TV-vel is (mindkettő vagy 15 éves). Kompozit kimenetet használok, a PC és a DVD lejátszó kimeneti jelét is AV erősítőbe vezetem, majd onnan a TV-be egy scart átalakítón keresztül.
Azonban most hozzánk került egy új TV, mivel a grundig megadta magát. Ez jóval újabb, SAMSUNG CZ21A8VN síkképernyős CRT TV.
Most jön a misztikus bibi:
A DVD lejátszó képe továbbra is tök jó a TV-n (!), viszont a PC jelét nem tudja megjeleníteni!!! Próbáltam minden létező beállítást változtatgatni (PAL, NTSC, felbontás, ...), de semmi.
Néha megjelenik egy rövid időre valami teljesen eltorzult kép: rossz színek, fut a kép és zajos.
Egy kb. 7m hosszú koax-on megy a kompozit az erősítőbe, de próbáltam SVIDEO-t is, ugyan ez a helyzet.
Más TV-vel OK a dolog, csak ez a samsung nem bírja valamiért a PC jelét.

Van bármi ötlete valakinek, hogy merre tapogatózzak???
Előre is kösz!

Üdv!

Valószínűleg földhurok lesz! Amit úgy tudsz megszüntetni, hogy kihúzod az antennát (az első eszközből, amibe bemegy), vagy veszel egy föld hurok izolátort (ajánlott!), amit betoldassz a lakásba bejövő koax-ba. Vagy azonos földelésen legyen a TV (és az összes eszköz, ami az erősítőbe megy) és a PC.

#2519 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 22:16

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 21:22

n+2.-ik:

Szia!
Ugyanaz a helyzet nálam is, hogy ha beállítom, hogy a TV 1360*768 legyen, akkor scrollozni lehet a TV képernyőn, nem jelenik meg a teljes kép. Pal B-re van állítva, van 2 gépem, az egyikben ATI, a másikban Nvidia kártyával, mindkettővel ugyanaz a helyzet. A képet Svideo-RCA átalakítóval a TV video bemenetére rakom. Az egyik gép a TV D-SUB bemenetére van kötve, és a másikat szeretném az RCA-s video bemenetére kötni, hogy lehessen filmet nézni bárhonnan. Van tipp, hogy hogy lehet a scrollozást megszüntetni?

#2520 Felhasználó inaktív   onehecsa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:14

Idézet: Klown - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 16:12

Fuss neki mégegyszer! Olvasd vissza, hogy mekkora khmm.. értelmetlenséget írtál!  :omg:  Csak akkor tudunk segíteni, ha értjük a kérdést!

oks nekifutok megint:) bár én értettem...
Szóval LAptop FireGL 5200 kártyával amin a TV kimenet a 7pines csatis. ehhez van egy composit átalakitós csati aminek az egyik vége ugyebár a 7pin-es a másik fele pedig a 3 dugos (red, Gree, Blue) ezzel kötöttem rá a plazmára. de a probláma az hogy pal szabvány esetén a szine a tvn rozsaszin árnyalatú ellenkező esetben viszont fekete fehér. Probáltam másik kábellel is, s másik laptoppal is amiben Nvidia kártya van de az eredmény ugyanaz.

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.