Idézet: bigrabbit - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:27
Sziasztok, elég fura TVOUT problémám van!
NVIDIA GeForce 6600 GT (MSI) videókártyám van. Teljesen jól működött eddig a TVOUT-om egy régi grundig meg siemens TV-vel is (mindkettő vagy 15 éves). Kompozit kimenetet használok, a PC és a DVD lejátszó kimeneti jelét is AV erősítőbe vezetem, majd onnan a TV-be egy scart átalakítón keresztül.
Azonban most hozzánk került egy új TV, mivel a grundig megadta magát. Ez jóval újabb, SAMSUNG CZ21A8VN síkképernyős CRT TV.
Most jön a misztikus bibi:
A DVD lejátszó képe továbbra is tök jó a TV-n (!), viszont a PC jelét nem tudja megjeleníteni!!! Próbáltam minden létező beállítást változtatgatni (PAL, NTSC, felbontás, ...), de semmi.
Néha megjelenik egy rövid időre valami teljesen eltorzult kép: rossz színek, fut a kép és zajos.
Egy kb. 7m hosszú koax-on megy a kompozit az erősítőbe, de próbáltam SVIDEO-t is, ugyan ez a helyzet.
Más TV-vel OK a dolog, csak ez a samsung nem bírja valamiért a PC jelét.
Van bármi ötlete valakinek, hogy merre tapogatózzak???
Előre is kösz!
Üdv!
Valószínűleg földhurok lesz! Amit úgy tudsz megszüntetni, hogy kihúzod az antennát (az első eszközből, amibe bemegy), vagy veszel egy föld hurok izolátort (ajánlott!), amit betoldassz a lakásba bejövő koax-ba. Vagy azonos földelésen legyen a TV (és az összes eszköz, ami az erősítőbe megy) és a PC.
Üdv: Klown