idézet:
Ezt írta Joeapi:
Ugy latom akinek ATI VGA-ja van az felejtse el nyugodtan a DVI-s TFT-ket.Lehet hogy jobb mint az Nvida,de a DVI az Nvidia-val mukodik az ATI-val nem.Az analog bemeneten keresztul jo[/quote]
Hi,
hát ez így azért elég alapos csúsztatás, bár némi igazságtartalma van. Én is Ati kártyával nyomulok DVI-n.
Érzékeny a kicsike a DVI-re, írják is, hogy nem 100%-osan felel meg a DVI specifikációknak. Ha már egyszer bebootol-t nincs gond csak kerülni kell a standby-t.
kokok
Asztali TFT-k
Elküldve: 2003. 12. 15. 08:08
Elküldve: 2003. 12. 15. 09:00
idézet:
Ezt írta kokok:
Hi,
hát ez így azért elég alapos csúsztatás, bár némi igazságtartalma van. Én is Ati kártyával nyomulok DVI-n.
Érzékeny a kicsike a DVI-re, írják is, hogy nem 100%-osan felel meg a DVI specifikációknak. Ha már egyszer bebootol-t nincs gond csak kerülni kell a standby-t.
kokok[/quote]
Ratyi, bal2esdzsunka 9000-esem van a céges gépben, DVI-ről hajtott 15" panellal. Standby-ból simán felébred. Mikor van vele a gond? :confused:
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:05
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Ratyi, bal2esdzsunka 9000-esem van a céges gépben, DVI-ről hajtott 15" panellal. Standby-ból simán felébred. Mikor van vele a gond? :confused:[/quote]
Nekem 9600-as jobb3asdzsunka és 17"-os monitor, főleg boot-oláskor dobja el a képet, no input signal üzenettel. Most analógról boot-olok, majd váltok DVI-re. A neten keresgélve főleg 17" és nagyobb monitoroknál anyáznak az ATI DVI-re. A Viewsonic support jelenti ki konkrétan, hogy
"ATI doesn't fully conform to the DVI spec"
Google: "ATI DVI doesn't work" és "ATI DVI problem" szövegre kerestem rá és elég bőséges találat volt.
kokok
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:13
Délután tudnak hozni nekem LG 1710B-t.
Most azonnal kell döntenem(fél órán belül) és hirtelen nem emlékszem részleteiben és tényleg nincs időm visszaolvasni.
A fő kérdés, hogy amennyiben jól emlékszem már nem az eredeti 16ms panel van benne?! Hanem 20ms-es?
Van ennek jelentősége képminőség/sebesség(játék) szempontjából?
Köszönöm a válaszokat!
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:50
idézet:
Ezt írta kokok:
Nekem 9600-as jobb3asdzsunka és 17"-os monitor, főleg boot-oláskor dobja el a képet, no input signal üzenettel. Most analógról boot-olok, majd váltok DVI-re. A neten keresgélve főleg 17" és nagyobb monitoroknál anyáznak az ATI DVI-re. A Viewsonic support jelenti ki konkrétan, hogy
"ATI doesn't fully conform to the DVI spec"
Google: "ATI DVI doesn't work" és "ATI DVI problem" szövegre kerestem rá és elég bőséges találat volt.
kokok[/quote]
Aham... Teljesen világos, ezexerint a 15"-os monitorok más szabványú DVI-bemenetet használnak, mint a 17"-os és nagyobb készülékek!
Nem vagyok ATI-fan, mindenféle kártya megfordul a kezeim között, mindezek ellenére logikailag nem stimmel számomra a probléma. Elvégre ha ez egyértelműen a kártya hibája, akkor bármilyen tipusú és méretű DVI-bemenetes kijelzővel ki kellene jönnie. Nem lehet, hogy a display-gyártók is sárosak az ügyben, "bemeneti oldalról"?!
Asszem valamiért nem akarok "érdemben" belemélyedni ebbe a témába...![]()
p.s. Azért jövő héten megnézem egy nagyobb kijelzővel is!
p.s. 2. Javaslom a "nVidia DVI doesn't work"-re való rákeresést, szintén bőséges találatot eredményez!![]()
![]()
p.s. 3. A "no input signal" nálam is felvillan egy pillanatra bootoláskor, de nem "dobja el a képet".
[ 2003. december 15.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:01
először is 1 évig használtam retail ati 8500 vgammal egy 18as philipset dvi-n. majd 2 hétig 2 másik 18as tft-t, dvin, utána 1 napig 19es tft-t (azt is dvdin), most pedig 2 hónapja egy 17est. (jah közben párnapig volt egy 15ös is)
haver csak 4 hónapja használ ati 9800al egy 17es tft-t dvin
NEM TUDOM MINEK AKARNAK EGYESEK EGY MONITOROKRÓL SZÓLÓ TOPICBA MINDENÁRON ATI VS NVIDIA FLAME-ET KIROBBANTANI, DE IMHO SÜRGŐSEN HAGYJÁK ABBA!!!

[ 2003. december 15.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:42

Hogyan lehet rávenni az ATI Radeon 9000-et, hogy ne csak Windows alatt adjon ki képet a DVI kimeneten, hanem karakteres felületen is. (Bootoláskor csak a "Welcome" képernyőtől kap jelet a TFT XP alatt, addig semmi...)
???
Köszike
Bye
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:52
idézet:
Ezt írta KikiTaki:
Hi! Hátha valaki itt tud segíteni (A topicomra senki sem válaszolt)
Hogyan lehet rávenni az ATI Radeon 9000-et, hogy ne csak Windows alatt adjon ki képet a DVI kimeneten, hanem karakteres felületen is. (Bootoláskor csak a "Welcome" képernyőtől kap jelet a TFT XP alatt, addig semmi...)
???
Köszike
Bye[/quote]
Passz... Radeon 9000/ Fujitsu-Siemens 383V-FA/ Roline DVI-kábel - rendesen látszik a POST.
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:55
idézet:
Ezt írta WiZARD:
huhh nálam lehet ezexerint valami rettentő nagy gubanc
először is 1 évig használtam retail ati 8500 vgammal egy 18as philipset dvi-n. majd 2 hétig 2 másik 18as tft-t, dvin, utána 1 napig 19es tft-t (azt is dvdin), most pedig 2 hónapja egy 17est. (jah közben párnapig volt egy 15ös is)
haver csak 4 hónapja használ ati 9800al egy 17es tft-t dvin
NEM TUDOM MINEK AKARNAK EGYESEK EGY MONITOROKRÓL SZÓLÓ TOPICBA MINDENÁRON ATI VS NVIDIA FLAME-ET KIROBBANTANI, DE IMHO SÜRGŐSEN HAGYJÁK ABBA!!!
![]()
![]()
:confused:
![]()
![]()
[ 2003. december 15.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Kár kiabálni, egy monitorokról szóló topikban miért ne lehetne beszélni egy problémáról. Hónapok óta arról is vitázunk, hogy kell-e egyáltalán DVI, pro és kontra érvek tömkelege, de a legtöbb szubjektív. Joeapi kicsit bunkón dobta fel a témát, de azzal kezdtem, hogy csúsztatás.
A probléma meg van nem ATI-s kártyáknál is, attól függ, hogy milyen chip csinálja a DVI jelet (pl. Sil 164, Thine THC63DVI164 stb.), ami ráadásul gyártó függő is. A dolog ráadásul összetett, függ a felbontástól, ezért több a gond a 19"-osoknál, ott már 1600x1200 a default, és bármennyire furcsa magától a DVI kábeltől és annak hosszától is.
Az meg, hogy neked meg a haverodnak a negyedik párosítás is probléma mentes az öröm neked, de akinek meg szar az szeretne megoldást.
kokok
[ 2003. december 15.: kokok szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 15. 11:58
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Passz... Radeon 9000/ Fujitsu-Siemens 383V-FA/ Roline DVI-kábel - rendesen látszik a POST.[/quote]
Elküldve: 2003. 12. 15. 16:03
idézet:
Ezt írta kokok:
... ezért több a gond a 19"-osoknál, ott már 1600x1200 a default ...
[/quote]
MIIIII ???!!!![]()
![]()
![]()
Hombre, olvasgatni kéne picit, mielőtt ilyeneket írsz - akár ezt a topicot!
p.s. Vagy én értettelek félre, és analóg 19"-es CRT-t hajtasz meg a DVI-kimenetről?
[ 2003. december 15.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 15. 20:07
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
MIIIII ???!!!![]()
![]()
![]()
Hombre, olvasgatni kéne picit, mielőtt ilyeneket írsz - akár ezt a topicot!
p.s. Vagy én értettelek félre, és analóg 19"-es CRT-t hajtasz meg a DVI-kimenetről?
[ 2003. december 15.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Bocs AMIGO, igazad van elirtam 1 collal, 20"-tól él az 1600x1200. Hamu +hamu a fejemre.
kokok
Elküldve: 2003. 12. 15. 21:34
A probléma meg van nem ATI-s kártyáknál is, attól függ, hogy milyen chip csinálja a DVI jelet (pl. Sil 164, Thine THC63DVI164 stb.), ami ráadásul gyártó függő is. A dolog ráadásul összetett, függ a felbontástól, ezért több a gond a 19"-osoknál, ott már 1600x1200 a default, és bármennyire furcsa magától a DVI kábeltől és annak hosszától is.
Az meg, hogy neked meg a haverodnak a negyedik párosítás is probléma mentes az öröm neked, de akinek meg szar az szeretne megoldást.
Azt hiszem ez az igazsag.A DVI jelet generalo chip lesz a ludas.Foleg ha ahany gyarto annyi chip.Magam is egy 9000Pro nezek.
Hamar lehulyezitek a masikat

Elküldve: 2003. 12. 16. 07:59
idézet:
Ezt írta Joeapi:
Azt hiszem ez az igazsag.A DVI jelet generalo chip lesz a ludas.Foleg ha ahany gyarto annyi chip.Magam is egy 9000Pro nezek.
Hamar lehulyezitek a masikat[/quote]
"Ugy latom akinek ATI VGA-ja van az felejtse el nyugodtan a DVI-s TFT-ket.Lehet hogy jobb mint az Nvida,de a DVI az Nvidia-val mukodik az ATI-val nem."
/OFF
Nem igazán értelek. Őszintén, egy ilyen kijelentés után mégis mit vártál? Virágesőt, szentté avatást vagy Becsületrendet?![]()
/ON
[ 2003. december 16.: Atomcsirke szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 16. 10:17

Yany
Logout.hu blog
Elküldve: 2003. 12. 16. 11:51
idézet:
Ezt írta Yany:
Tegnap vettem egy BBA ATI 9800 Pro-t, s
Yany[/quote]
Off:
Gratulálok a kártyához!![]()
![]()
![]()
On:
Egyébként, nekem 9000-el is simán látom a boot-ot. Az Acernek talán annyi tulajdonsága van, hogy túl hamar NO signal-t ír ki, így pl. resetnél vagy restartnál nem marad bekapcsolva, No signal-t ír ki, így várni kell kicsit mire bekapcsol.
Elküldve: 2003. 12. 16. 17:41

Remelem valaki tud segiteni...
Van egy Leadtek A250 TD GF4 4400-as videokartyam DVI kimenettel.
Most rendeltem meg a karacsonyi "meglepetes"-monitoromat egy DELL 2001FP LCD-t.
Elszomorodva vettem eszre,hogy a kartyamnal feltuntetett maximalis DVI-n keresztuli felbontas 1280*1024

/a 4600-asoknal mar 1600*1200/
EZ IGAZ??Nem szivesen valnek meg tole...de a monitornak 1600*1200-as az optimalis felbontasa.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Koszonom a segitseget!!!
[ 2003. december 16.: trex4d szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 16. 21:23
Adott egy Viewsonic VP171B TFT és egy BBA ATI 9800PRO kártya.A kártya DVI-jére dugva tökéletes minden, bootnál is és windows alatt is. Viszont ha az ATI analógjára dugom a TFT-t akkor nincs kép bootolás alatt, csak ha már bejön a windows!! Pár hónapja ugyanezen a kártyán egy Acer AL732 TFT volt azzal a kártya mindkét csatiján jól ment minden.
Ergo ebben a DVI mizériában a TFT-k a hibásak s nem az ATI!

Elküldve: 2003. 12. 16. 23:30
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Na akkor még egy érdekes dolog:
Adott egy Viewsonic VP171B TFT és egy BBA ATI 9800PRO kártya.A kártya DVI-jére dugva tökéletes minden, bootnál is és windows alatt is. Viszont ha az ATI analógjára dugom a TFT-t akkor nincs kép bootolás alatt, csak ha már bejön a windows!! Pár hónapja ugyanezen a kártyán egy Acer AL732 TFT volt azzal a kártya mindkét csatiján jól ment minden.
Ergo ebben a DVI mizériában a TFT-k a hibásak s nem az ATI![/quote]
HI
Ezt holnap kiprobalom...
Nalam is Viewsonic 171b lapul az asztalon egy Ati 9500@9700 DVIn meghajtva.
Elküldve: 2003. 12. 17. 02:26
idézet:
Ezt írta Gyulavitéz:
Aki szerint a DVI-nél van képfrissítési frekvencia-állítási lehetőség, az szeritnem olvassa el az Asztali TFT-k I. topiktól kezdve újra az egészet...[/quote]
Erre abszolút nincs időm (bár néha bele-bele olvastam). Leírnád 1-2 szóban, hogy ugyan miért nem értelmezhető DVI-n a frissítés? (Hogy mennyire látszik, vagy nem lászik, az más kérdés.)
Az egy dolog, hogy a TFT monitorokon mást jelent a képernyőfrissítés (nem kell újrarajzolni a képet, mint a CRT-n, csak átírni a pixelek aktuális állapotát), de attól még van. És ha DVI-n megy át az adat, akkor sem egyszerre megy át az egész, hanem részletekben (pl. soronként), és ciklikusan (pl. elsőtől utolsó sorig, majd előlről kezdve). És a ciklikus dolgok "jellemző adata" a Hz. Vagy DVI-n ez máshogy megy? Pl. csak azokat a részeket frissíti (küldi át a monitornak), ami változott? Ezt nem hiszem, mert ehhez a teljes képernyőtartalmat pufferelnie kellene a DVI chipnek, ami érdekes lenne, tekintve, hogy az embedded RAM (mármint ilyen nagy mennyiség) csak ezután fog megjelenni a GPU-kban is. Ha jól tudom, az újabb GPU-kban a DVI vezérlő is integrálva van, de saját RAM-ja nem sok van.
És itt van még az a dolog, hogy pl. DirectX-ben, OGL-ben bekapcsolható a képernyőfrissítéshez való szinkronizáció (double/triple buffering-hez), aminek a célja, hogy ne látszódhassanak "félbevágott" mozgó objektumok, stb. Ezt is könnyen keresztülhúzná a DVI, ha ő ezzel mit sem törődne.
[ 2003. december 17.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]