idézet:
Ezt írta Victor:
Te tudod. Kész kínszenvedés most újra a régit nézni (mondjuk vannak vele problémák, alapból talán egy fokkal jobb lenne). Egy még ma is 100e fölött lévő profi CRT talán még elég használható (ha ennyiért még el tudják adni), de élességben már ezek sem tudnak versenyezni a TFT-kkel.
[/quote]
Cégnél crt van, szóval tudom milyen. Excelben mondjuk imádom a tft-t, nincs is jobb oda annál, de ha ránézek egy képre akkor meg sirhatnékom támad. Nagyon jó dolog a tft, de sajna még kicsit kell fejlődnie.
Asztali TFT-k
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:09
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:12
idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Na, én is ide jutottam el fél év tökölés után. Inkább legyen kicsit drágább, de tuti. Ha nem jön egy lehetőség Neovo-ra, valószínűleg én is náluk kötök ki![/quote]
Kíváncsi lennék, hogy csinálják. Talán a kinti raktárosok kiválogatják a tökéleteseket, és azoknak adják ki, akik a zsebükbe is csúsztatnak valamit? A többiek - a naívok - meg kapják a maradékot? Mert akkor nem túl rokonszenves a dolog.
Meglepő, hogy a Neovo helyszíni cseregarit vállal. De én nem tudtam megbarátkozni a X-eseknél a sarkokban lévő kiszögellésekkel, meg ugye fekete is. (Meg csak asztali karral érhettem volna el, amit akartam.)
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:14

Most lehúzom, két nagyon kezdő TFT kérdés:

1) kell-e screen saver TFT-re
2) szereti-e ha ki-be kapcsolom, vagy olyan mint a CRT, hogy 20 percre sem érdemes kikapcsolni?
Bocs.
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:16
idézet:
Ezt írta saen:
Cégnél crt van, szóval tudom milyen. Excelben mondjuk imádom a tft-t, nincs is jobb oda annál, de ha ránézek egy képre akkor meg sirhatnékom támad. Nagyon jó dolog a tft, de sajna még kicsit kell fejlődnie.[/quote]
De láttál már valami jobb MVA vagy S-IPS panelost? Nekem sem tetszettek még nem is olyan rég a TFT-k, de amikor megláttam egy MVA-st (Viewsonic VX500 vagy 700, már nem emlékszem, mert nem is figyeltem oda erre), már tudtam, hogy eljött az idő.![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:26
idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:
Na, elég, túl magasra hág a topic színvonala.
2) szereti-e ha ki-be kapcsolom, vagy olyan mint a CRT, hogy 20 percre sem érdemes kikapcsolni?[/quote]
1. Nem kötelező, de hasznos. Ha nem is maradandóan, de itt is előfordul "beégés", enyhe elszíneződés formájában. Itt a folyadékkristály rosszalkodásáról van szó, és ha más kép kerül ki, idővel eltűnik (elvileg, FAQ-kban legalábbis ezt írják).
2. Szerintem a TFT-nek sokkal kevésbé árt a kapcsolgatás. Sőt, növeli a háttérvilágítás élettartamát, ami nem hátrány, mert az korlátozott. (1-2 manualban direkt fel is hívják erre a figyelmet.)
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:31
idézet:
Ezt írta Victor:
De láttál már valami jobb MVA vagy S-IPS panelost? Nekem sem tetszettek még nem is olyan rég a TFT-k, de amikor megláttam egy MVA-st (Viewsonic VX500 vagy 700, már nem emlékszem, mert nem is figyeltem oda erre), már tudtam, hogy eljött az idő.[/quote]
Ilyet pont nem, vagy legalábbis nem tudtam róla. A probléma az az, hogy Fehérváron nem tudok olyan helyet ahol ilyen monitorokat meg lehetne nézni és vaktában belerendelni meg nem akarok, ráadásul az ilyen moncsik igen drágák is. A subpixelhiba meg nem érdkel, de a pixelhiba már igen és azt sem tudom előre ellenőrizni itt sajna. Persze még nem döntöttem el 100%-ra a dolgot, csak nagyon valószínű. Igazából az kéne, hogy fognék egy cd-t teleraknám jó képekkel aztán megnézni pár jobb moncsit, de ezért nem szivesen mennék fel pestre, sok időbe telik, ráadásul a boltokat sem ismerem.
[ 2004. március 01.: saen szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:33
idézet:
Ezt írta Georgo a dékán:
Na, elég, túl magasra hág a topic színvonala.
2) szereti-e ha ki-be kapcsolom, vagy olyan mint a CRT, hogy 20 percre sem érdemes kikapcsolni?
Bocs.[/quote]
Kimélö nem kell.. állittsd be ,h kikapcsoljon bizonyos perc UTan és kész! Nálam ez 3 perc!
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
#588 Guest_atee_*
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:34
idézet:
Ezt írta saen:
Cégnél crt van, szóval tudom milyen. Excelben mondjuk imádom a tft-t, nincs is jobb oda annál, de ha ránézek egy képre akkor meg sirhatnékom támad. Nagyon jó dolog a tft, de sajna még kicsit kell fejlődnie.[/quote]
Én nemtudom mi bajotok a szinekkel!?
A lent emlitett TFT-n szerintem teljesenZ
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:40
idézet:
Ezt írta atee:
Kimélö nem kell.. állittsd be ,h kikapcsoljon bizonyos perc UTan és kész! Nálam ez 3 perc![/quote]
Ja, tényleg, az a legegyszerűbb. Végülis kb. 1mp, mire visszakapcsol. (Még CRT-ben gondolkodom.)
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:40
idézet:
Ezt írta atee:
Én nemtudom mi bajotok a szinekkel!?
A lent emlitett TFT-n szerintem teljesen[/quote]
Az, hogy nincs belőle elég
Nem látszanak a finom átmenetek, elvesznek a részletek, ilyesmi. Fotózgatok nagyon amatőr szinten és így rengeteg képet is nézek + photoshoppolgatok és hát nem az igazi. Ugyanazok a képek egy normális crt-n sokkal jobban néznek ki.
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:48
idézet:
Ezt írta saen:
Nem látszanak a finom átmenetek, elvesznek a részletek, ilyesmi. Fotózgatok nagyon amatőr szinten és így rengeteg képet is nézek + photoshoppolgatok és hát nem az igazi. Ugyanazok a képek egy normális crt-n sokkal jobban néznek ki.[/quote]
Ja ertem. Viszont egy atlag hasznalonak tokeletes!
Abit AI7 / P4 3.0c
/ 2*512 Geil 400 ddr / Gigabyte Ati 9600pro / Viewsonic VP171b / Audigy2 / Maxtor SATA 80g / Seagate Barracuda4 80g
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:50
idézet:
Ezt írta saen:
Nem látszanak a finom átmenetek, elvesznek a részletek, ilyesmi. Fotózgatok nagyon amatőr szinten és így rengeteg képet is nézek + photoshoppolgatok és hát nem az igazi. Ugyanazok a képek egy normális crt-n sokkal jobban néznek ki.[/quote]
Hát, ez lehet, hogy igaz az olcsóbbakra, de pl. néhai és leendő Eizómon semmi probléma nem volt ezzel. Inkább azt vettem észre, hogy jobban látszik, hogy kevés az a 24 bit, azaz színenként 256 fokozat, mert hogy látni őket. És sokkal élesebb is a kép, jobban kijönnek a részletek. Perszre a tömörítési hibák is, de hát nem 10%-os jpeggel kell játszadozni. Ha lesz majd rá lehetőséged, nézz meg egy jobb MVA-s, S-IPS-es monitort, meg fogsz lepődni!![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 22:00
idézet:
Ezt írta Victor:
Hát, ez lehet, hogy igaz az olcsóbbakra, de pl. néhai és leendő Eizómon semmi probléma nem volt ezzel. Inkább azt vettem észre, hogy jobban látszik, hogy kevés az a 24 bit, azaz színenként 256 fokozat, mert hogy látni őket. És sokkal élesebb is a kép, jobban kijönnek a részletek. Perszre a tömörítési hibák is, de hát nem 10%-os jpeggel kell játszadozni. Ha lesz majd rá lehetőséged, nézz meg egy jobb MVA-s, S-IPS-es monitort, meg fogsz lepődni![/quote]
Tudod, ha már egy kis egyenetlenség van a feketében már az is gáz... Hidd el, nem 10%-os jpegeket nézegetek
Persze ettől az Eizod lehet egy jó monitor, olyat még nem láttam.
Elküldve: 2004. 03. 01. 22:03

Elküldve: 2004. 03. 01. 22:08
idézet:
Ezt írta saen:
Tudod, ha már egy kis egyenetlenség van a feketében már az is gáz... Hidd el, nem 10%-os jpegeket nézegetek[/quote]
Ja, nem azért mondtam. Hanem azért, mert TFT-n nem is lehet, annyira kijönnek a bugok. Ez is azt mutatja, hogy jobban kijönnek rajta a részletek, stb., mint CRT-n, hát nem?
idézet:[/quote]
Persze ettől az Eizod lehet egy jó monitor, olyat még nem láttam.
Nem dicsekedni akartam (de tényleg jó), csak hogy nézz meg egy ilyesmit. (És akkor talán neked is lesz...
)
[ 2004. március 01.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 01. 22:08
idézet:
Ezt írta atee:
[/quote]
idézet:
Ezt írta Victor:
[/quote]
Köcönöm!![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 22:49

Mondjuk azt le lehet szögezni, hogy sokkal élesebb minden TFT-n. És mondom, ha nem találtam volna egyéb tekintetben is elég szép (bár talán te azt mondanád, viszonylag szép) TFT-t, valszeg nem váltottam volna (de akkor egy új CRT-t kellett volna vennem, amiből kénytelen lettem volna egy drágát venni, tehát anyagilag így is - úgy is nagy kiadás várt).
[ 2004. március 01.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2004. március 02.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 01. 23:32

Jó pár hete filozom már, hogy melyiket kellene megvenni, de valahogy nem sikerül zöldágra vergődni.

A Viewsonic-ról volt már pár vélemény, ami nem volt túl meggyőző.
Kérdezném, hogy mi lett az egykori nagy favorit acer tulajokkal?

Esetleg tudtok még mondani olyan típust amivel érdemes lenne foglalkozni? Ami kell dvi, 16-20ms válaszidő és max. 130k nettó nagyker ár.

Jó lenne valami megoldást találni már és remélem, hogy tudtok pár tanácsot adni.
Elküldve: 2004. 03. 02. 00:52
idézet:
Ezt írta Flashman:
Üdv mindenki, lassan én is belépek a tft tulajok táborába.Sajna pár hete megadta magát egy hűséges Compaq s910-es crt. Egyszerűen imádtam, nagyon jó monitor volt.
Jó pár hete filozom már, hogy melyiket kellene megvenni, de valahogy nem sikerül zöldágra vergődni.Nekem inkább valami gyorsabb típus lenne jó, mert bizony nem vetem meg a játékokat és a filmeket. Igazából 2 típus közt tipródom. Acer AL1731 és Viewsonic VP-171b.
A Viewsonic-ról volt már pár vélemény, ami nem volt túl meggyőző.
Kérdezném, hogy mi lett az egykori nagy favorit acer tulajokkal?Azóta gondolom, már rendesen van tapasztalat, nem írna valaki róla véleményt?
Esetleg tudtok még mondani olyan típust amivel érdemes lenne foglalkozni? Ami kell dvi, 16-20ms válaszidő és max. 130k nettó nagyker ár.![]()
Jó lenne valami megoldást találni már és remélem, hogy tudtok pár tanácsot adni.[/quote]
Hat gyorsabbat nem hiszem ,h sokat talalsz! VP171b Leginkabb ezt ajanljak jatekra!
Mi az a sok rossz amit halottal rola? Nekem csak jo tapasztalataim vannak! Ellenben az Acer eleg kozepszeru!
Nem rossz ,de nem is kiemelkedo!
Abit AI7 / P4 3.0c
Elküldve: 2004. 03. 02. 00:56