HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 06. 18:39

Idézet: Crybaby - Dátum: 2004. április 6, kedd - 17:27

Victor és mit szólsz a BenQ767-12 höz?

Mivel még nem láttam (én se láthatok mindent  :D ), itt én is csak az adatokból tudok kiindulni: TN panel, 12ms (itt kicsit zavar, hogy nincs egyértelműen leírva, hogy ez tuti Tr+Tf?), nincs DVI, 140°/140°, 16.2m szín (saját honlap szerint, máshol 16.7-et írtak, ami csak 24 bites panel esetén lenne igaz). Ez sokmindent meghatároz (már le lett írva, nem ismétlem meg), de élőben is kellene látni. Kompromisszumként teszteket lehet keresni róla. Itt találhatsz egyéni teszteket: http://www.prad.de/b...boardid=82&sid= (Németül van, használd a Babelfish-t.)

A továbbiakban nem vállalkozok rá, hogy minden egyes monitorról véleményt mondjak... :p

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 06. 20:18 -kor

#802 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:05

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 6, kedd - 17:43

Mivel még nem láttam (én se láthatok mindent  :D ), itt én is csak az adatokból tudok kiindulni: TN panel, 12ms (itt kicsit zavar, hogy nincs egyértelműen leírva, hogy ez tuti Tr+Tf?), nincs DVI, 140°/140°, 16.2m szín (saját honlap szerint, máshol 16.7-et írtak, ami csak 24 bites panel esetén lenne igaz). Ez sokmindent meghatároz (már le lett írva, nem ismétlem meg), de élőben is kellene látni. Kompromisszumként teszteket lehet keresni róla. Itt találhatsz egyéni teszteket: http://www.prad.de/b...boardid=82&sid= (Németül van, használd a Babelfish-t.)

A továbbiakban nem vállalkozok rá, hogy minden egyes monitorról véleményt mondjak... :p

Victor:

Jólvan na, csak kérdeztem hátha láttad már élőben is.
Mert nálam már tagnap óta itt figyel ;)
Nincs sok viszonyítási alapom, de ennyi pénzért ezt találtam a legjobbnak.
Kicsit szoknom kell a tűéles képet ;)
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#803 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 22:26

Idézet: Crybaby - Dátum: 2004. április 6, kedd - 21:09

Victor:

Jólvan na, csak kérdeztem hátha láttad már élőben is.
Mert nálam már tagnap óta itt figyel ;)
Nincs sok viszonyítási alapom, de ennyi pénzért ezt találtam a legjobbnak.
Kicsit szoknom kell a tűéles képet ;)

Azért a tűéles kép sok mindenért kárpótol... ;)

#804 Felhasználó inaktív   Crybaby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 09:57

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 6, kedd - 21:30

Azért a tűéles kép sok mindenért kárpótol... ;)

Hát az LG797FT+-omnál  élesebb a képe ;)
Utánahúzást  csak akkor látok, ha cibálok egy ablakot ;) , játékban (Mafia, NFSU,NHL,FIFA,NBA - FPS game-ket én nem játszok) én nem látok semmi zavaró dolgot.
Színátmeneteivel nekem abszolút nincs gondom, NEM foltos a képe, a fekete színek sem zavarnak CRT moncsi után sem. (fel sem tűnt semmi, csak az itt leírtak után kezdtem ám a tüzetesebb átvizsgálás és az biztos hogy crt-n a fekete feketébb ;) )

brightness 50 körül
contrast 65 körül van jelenelg beállítva

Amúgy nem értem hogy hiába jobb mondjuk egy MVA/PVA, IPS panelnek a látószöge (nekem ez a 140/140 is elég, nemhinném hogy ez ne lenne elég akárkinek is) és esetleg a színkeverése, fekete színe is jobb/élethűbb, baszhatom ha lassú és játékra  "alkalmatlan", nemigaz?
És akkor én még nem is vagyok nagy Gamer!!!!

Én csak ajánlani tudom mindenkinek.
Konfig #2:
IWill XP333-R; XP 1700@1633Mhz 1.55V,Zalman NB47j; Spire Whisperrock IV ; 512MB Corsair VS PC3200 DDR;  Inno 6600GT 128MB AGP; Samsung 80GB 7200 RPM ATA-133 ; IBM DTLA 75MB 7200 RPM , Pioneer 110D DVD-RW, Pioneer 120S DVD , Benq 937s+ , Chieftec 360W , Jazz 9902 ,  XP Prof Hun SP2
Szorgos népünk győzni fog! ;)

#805 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:19

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:55

Nem egészen. Már 3x leírtam: a megadott ms értékek 2 változás összegét jelentik: Tr (feketéből fehérbe, rise time) + Tf (fehérből feketébe, falling time). Ez egy ilyen szabványos értékmegadási módszer, így írják elő. Egy képernyőfrissítésnél viszont természetesen csak egy változás van egy adott szubpixelen. Ezért, a max. (elméleti!) frissítés kiszámolásához a két érték (Tr vagy Tf) közül a nagyobbat kell venni (mert az a lassabb, az lesz a meghatározó).

35ms -> 15ms+20ms -> 50Hz
30ms -> 15ms+15ms -> 66Hz
25ms -> 10ms+15ms -> 66Hz
20ms ->   6ms+14ms -> 71Hz
16ms ->   4ms+12ms -> 83Hz

Az ne zavarjon minket, hogy 1-2 gyártó sem tud számolni (pl. Viewsonic, bár néhány helyen érdekes módon jól számol, azaz nem az összeget veszi alapul). És vigyázni kell, mert újabban néhány helyen nem szabványosan van megadva, tehát nem a Tr+Tf van megadva, csak az egyik.

És a másik, hogy ez csak elméleti számítás. 75Hz-et is meg lehet jeleníteni egy elvileg 66Hz-et megjeleníteni képes LCD-n (már ha tudja vogadni az elektronika), csak picivel több "utánhúzást" lehet majd látni, mintha egy gyorsabb LCD-n lenne. (Illetve, bonyolódik a kérdés, ha MVA vs. S-IPS összahasonlítást csinálunk, lásd korábban.)

Nem tudom ezek a számpárok milyen panelre érvényesek, de pl az NEC a 25ms-es S-IPS-re 12ms+13ms-t ad meg, amiből viszont már a 76 Hz elméleti frissítés is kijön.
Tehát valóban nem mindegy, hogy az a 25ms hogyan jön össze.

#806 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 11:24

Idézet: Crybaby - Dátum: 2004. április 7, szerda - 9:01

Amúgy nem értem hogy hiába jobb mondjuk egy MVA/PVA, IPS panelnek a látószöge (nekem ez a 140/140 is elég, nemhinném hogy ez ne lenne elég akárkinek is) és esetleg a színkeverése, fekete színe is jobb/élethűbb, baszhatom ha lassú és játékra  "alkalmatlan", nemigaz?

Lásd a fenti hozzászólásomat. A fenti S-IPS panel átlagembernek játékra ugyanúgy alkalmas lehet (az is), mint az a TN paneles, aminél a 16 ms úgy jön ki, hogy 4ms+12ms.
Ebben az esetben az S-IPS csak 1 ms-sel lassab, cserébe a több színért és nagyobb látószögért.

#807 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:57

Idézet: Rlaci - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:23

Nem tudom ezek a számpárok milyen panelre érvényesek, de pl az NEC a 25ms-es S-IPS-re 12ms+13ms-t ad meg, amiből viszont már a 76 Hz elméleti frissítés is kijön.
Tehát valóban nem mindegy, hogy az a 25ms hogyan jön össze.

Igen, a fenti számpárok MVA panelre vonatkoztak.

#808 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 13:58

Idézet: Rlaci - Dátum: 2004. április 7, szerda - 10:28

Lásd a fenti hozzászólásomat. A fenti S-IPS panel átlagembernek játékra ugyanúgy alkalmas lehet (az is), mint az a TN paneles, aminél a 16 ms úgy jön ki, hogy 4ms+12ms.
Ebben az esetben az S-IPS csak 1 ms-sel lassab, cserébe a több színért és nagyobb látószögért.

Bizony, bizony!!!

#809 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 14:38

Idézet: Crybaby - Dátum: 2004. április 7, szerda - 9:01

Egyátalán nem "alkalmatlan"-ok. Főleg az újabbak, lásd RLaci hozzászólása!

Az MVA/PVA panelek jellegzetessége, hogy a változás (szubpixelek intenzitás-változása mozgóképnél) alsó ill. felső 10%-ánál (más források szerint mondíg az utolsó 20%-ánál) (ami tehát nem számít bele a hivatalos mérésbe) eléggé lelassul a folyamat, ezért - bár a teljes elmosás nem sok - marad egy halvány, de hosszabb elmosódás mozgó részeknél. (De, még ez sem zavaró mindíg, mindenkinek! Ilyet egyébként egyes TV-knél is lehet látni - már aki látja.)

IPS/S-IPS paneloknál nincs ilyen "hosszanti" elhúzás, tényleg csak annyit mosnak el, amennyi a hivatalos számokból adódik. A régebbi modelleknél is "kibírható" (de tény, hogy észrevehetőbb, mint a gyors TN-eken), az újabbaknál egyenesen alig látható (tehát nagyon is felveszik a versenyt a TN-ekkel).

A nagy látószög nem csak azt jelenti, hogy idétlen szögekből is lehet látni a képet, hanem hogy mennyire egyenletes a kép akár szemből nézve, ill. attól kissé eltérve. A hivatalosan megadott max. szögek erősen leesett kontraszarányra vonatkoznak (10:1). Távolodva a derékszögtől fokozatosan esik az érték. Tehát, pl. a megadott szög felénél kb. a felére esik a kontrasztarány (a "leesés" ívétől függően). Nos, szemből nézve a képernyőt is csak a közepét látod 0°-os eltérésben a derékszögtől, a széleit már úgy 25-40°-ban látod (távolságtól függően). Ha meg pl. a kép felső szélével van egy szintben a szemed, az alsó élt már akár 50-60°-os eltéréssel látod. Ilyenkor már az alsó szél láthatóan sötétebb/világosabb.

Olyan különbség is van, hogy a TN adott pontját magasabbról nézve a fehér felé változik, alacsonyabbról nézve sötétedik, ill. egy bizonyos pont után hirtelen negatívba vált. Utóbbi egyátalán nincs az IPS/S-IPS-en (és úgy emlékszem MVA-nál sem láttam). Ezeknél minden irányban egyformán, fokozatosan lecsökken a fényesség egy bizonyos pontig, de más nem nagyon változik. (Szóval nagyjából úgy néz ki, mint amikor pl. trinitron CRT-t nézünk erősen oldalról.)

És ugye nem csak látószögben van itt eltérés.

Egyébként, szvsz azért siettek a TN panelok gyártói bevezetni ezeket a gyorsított típusokat, mert piacot kezdtek veszteni a jobbfajta panelek térnyerése miatt.

u.i. mégegyszer: az, hogy valaminél van jobb, nem jelenti azt, hogy rossz.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 07. 15:04 -kor

#810 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 15:10

Még valami: régebben volt egy spéci, nagy utánvilágítási idejű, így erősen utánhúzó CRT monitorom. Ez tényleg teljesen használhatatlan volt játékra, egyszerűen lehetetlen volt megszokni. Nos, ehhez képest a mostani 35ms-es (15ms+20ms) S-IPS-emen már észre se veszem az utánhúzást, hozzászoktam. (De az lehet, hogy egy FPS-játékost attól még zavarna.)

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 07. 15:10 -kor

#811 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 15:17

Ezt Lufinyul linkelte be egy másik topikban. 1-2 különbség képekben. (Bár nálam a vörös vörös, nem enyhén narancsos, de lehet, hogy ez a kép hibája.)
http://albums.photo.epson.com/j/ViewPhoto?...&p=67457761&f=0

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 07. 15:27 -kor

#812 Felhasználó inaktív   lipstick 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 15:31

hello csak 1 1szerű kérdésem lenne 70ezer forint körül lehet venni 17" TFT-t?

köszi

#813 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 15:38

Ezt szintén Lufinyul linkelte be egy másik topikban. Szépen ki van fejtve a különféle panelek közötti néhány különbség. Sajnos svédül(?) van (Babelfish?), de vannak itt is képek.
http://www.tweakers.net/reviews/486/1

#814 Felhasználó inaktív   Pulsar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 07. 16:11

Idézet: lipstick - Dátum: 2004. április 7, szerda - 14:36

hello csak 1 1szerű kérdésem lenne 70ezer forint körül lehet venni 17" TFT-t?

köszi

Lehet, de nem ajánlom anno. 2-3 db-t vettünk ügyfeleknek kb. 3 nap alatt mind elfehéredett, vagy szivárványosodott... szóval itt is igaz olcsó húsnak híg a leve... inkább ad ki a 100K-t de legyen megbízható
Kezdetben vala sötétség...
...érdekes pedig megesküdtem volna, hogy a közelében se jártam...

#815 Felhasználó inaktív   Fehérsólyom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 08. 15:35

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 6, kedd - 16:56

Nem egészen. Már 3x leírtam: a megadott ms értékek 2 változás összegét jelentik: Tr (feketéből fehérbe, rise time) + Tf (fehérből feketébe, falling time). Ez egy ilyen szabványos értékmegadási módszer, így írják elő. Egy képernyőfrissítésnél viszont természetesen csak egy változás van egy adott szubpixelen. Ezért, a max. (elméleti!) frissítés kiszámolásához a két érték (Tr vagy Tf) közül a nagyobbat kell venni (mert az a lassabb, az lesz a meghatározó).

35ms -> 15ms+20ms -> 50Hz
30ms -> 15ms+15ms -> 66Hz
25ms -> 10ms+15ms -> 66Hz
20ms ->   6ms+14ms -> 71Hz
16ms ->   4ms+12ms -> 83Hz

Az ne zavarjon minket, hogy 1-2 gyártó sem tud számolni (pl. Viewsonic, bár néhány helyen érdekes módon jól számol, azaz nem az összeget veszi alapul). És vigyázni kell, mert újabban néhány helyen nem szabványosan van megadva, tehát nem a Tr+Tf van megadva, csak az egyik.

És a másik, hogy ez csak elméleti számítás. 75Hz-et is meg lehet jeleníteni egy elvileg 66Hz-et megjeleníteni képes LCD-n (már ha tudja vogadni az elektronika), csak picivel több "utánhúzást" lehet majd látni, mintha egy gyorsabb LCD-n lenne. (Illetve, bonyolódik a kérdés, ha MVA vs. S-IPS összahasonlítást csinálunk, lásd korábban.)

Mellesleg, a DVI csatlakozás jelen idő szerint mindíg 60Hz-re áll be.

Lehet, hogy leírtad már harmadszor is, de nem lehet, hogy esetleg hülyeségeket írkálsz és azért merül fel az emberekben újra és újra a kérdés?
Akkor haladjunk az elejétől. Abban teljesen egyetértek veled, hogy van Tr és Tf idő. Ez korrekt. Nincs is mit magyarázni. :up:
A gondok csak ez után kezdődnek... Hogyan lehetséges az, hogy egy képernyőfrissítésnél csak egyetlen egy változás van????? Ha van egy pixeled ami kiad egy adott színt, akkor annak ki kell aludnia majd fel kell gyulladnia (a kért színen), mert különben vagy a kialudt állapotban vagy a felgyulladt állapotban van, azaz semmilyen frissítés nem történik. Ha az elképzelésed ma meg tudnák oldani akkor nem is görcsölnének azon, h 16ms, 12ms-es monitort gyártsanak, mert akkor a TE elképzelésed szerint már ma is 83Hz-es monitoroknál tartunk...
A másik ami kissé zavaró lehet, az az, hogy magad is leírod azt, hogy nem minden gyártó adja meg az összeget. Vajon miért nem adják meg az összeget? Miért csak a számodra "előnyös" szám szerepel? Gondolkodjunk egy kicsit...
Vannak monitorgyártók, akik versenyeznek egymással és az céljuk, hogy eladják az általuk termelt terméket. Mint mindenhol itt is vannak nemesebb és kevésbé elismert cégek. Ahhoz hogy TE vagy én megvegyek valamit meg kell ismernem, hogy el tudjam dönteni, h jó-e az nekem vagy sem. Erre a legjobb módszer a reklám... Ennek segítségével képes eljuttatni a gyártó az üzeneteit az egyszerű ember felé mint például én is. A célja az, hogy olyan képet adjon termékéről, hogy teljesen meggyőzzön a vásárlásról. Itt jön a lényeg. Ha például sétálunk kicsiny hazánkban láthatunk különböző akciókat eltérő kölcsönök lehetőségekről. Pl.: "most csak 5% kezelési költség és fedezet nélkül!!!"... azt hiszem nem kell ecsetelnem, mert már mindenki látott ilyet. Ha az ember közelebb megy a plakáthoz észrevesz valami nagyon furcsát, általában valamyelyik sarokban kb 10es betűmérettel. Ez általában azt mondja meg, h mekkora - jelen példában - a THM. Villamosokon is jól olvasható (38,92%-45,62%) Azaz az egész szemfényvesztés, hisz aki felveszi a kölcsönt annak minden féle számlavezetéssel, elbírálással... együtt már 39%-ot kell fizetnie és nem pedig 5%-ot! :(
Ha most visszakanyarodunk a monitorokhoz, akkor hasonló a helyzet. Van két szám, ami együtt - szerinted külön-külön - jelemmzi a monitort. Itt is "közelebb kell állnuk a plakáthoz" és megnézni mit is rejtettek el előlünk.
Persze ha ezt valamiért nem fogadod el tőlem, azt is megértem. De akkor nézzük meg a teszteket... Álatlában azért tesztelnek, valamit/valamiket, hogy bővebb képet láthassunk, és ne csak a prospektusból keljen ítélni. Azt mondd meg nekem, hogy miért van az, hogy minden tesztben a 25ms-es monitort inkább irodai felhasználásra ajánlják és általában azt írják, hogy nem az FPS játékokat kedvelők álma? Miért van az, hogy ha egy új 16ms-es kerül a piacra rögtön azzal kezdik a tesztet, hogy valyon alkalmas lesz-e FPS-re? Miért van az, hogy néha ilyenre is azt írják, hogy nem jó, mert lassú és utánhúzása van? Persze hát egyzerű a válasz.. biztos rosszat néztek és az általad számolt 83Hz kevés, de egy  jó kis 25ms-es ami szerinted 66Hz-en fut az frankó az FPS-re

Hát ennyi...

Mégsem! Én is nemrég vettem monitort (TFT persze). Fogtam és elolvsatam 10-20 tesztet, majd megnéztem a boltban az adott monitorokat. Nem fogod elhinni, hogy mit láttam! A 25ms-es brutális utánhúzással rendelkezett és az a 16ms-es amire azt írták, hogy nincs utánhúzása és egészen jó már FPS alatt is tökéletes képet adott azonos játékkal, szonos gépen, azonos...
Bár lehet, hogy én vagyok vak és nagyon kényes, csak valahogy úgy gondolkoztam, hogy ha egy monitorért kiadok 100k feletti összeget az legyen jó mindenhova, és feleljen meg a lehető legtöbb elvárásnak... Bár lehet, hogy csak én törekszem a tökéletesre :) :confused:  :(  :(  :(  :(

#816 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 08. 18:41

Izlések és pofonok, erre csak ennyit tudok mondani. Én még játékra is tökéletesen elvagyok a 30ms-es monitorommal, nekem inkább a 24bites szinmélység hiányzik pl...

#817 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 03:17

Idézet: Fehérsólyom - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 14:40

A gondok csak ez után kezdődnek... Hogyan lehetséges az, hogy egy képernyőfrissítésnél csak egyetlen egy változás van????? Ha van egy pixeled ami kiad egy adott színt, akkor annak ki kell aludnia majd fel kell gyulladnia (a kért színen), mert különben vagy a kialudt állapotban vagy a felgyulladt állapotban van, azaz semmilyen frissítés nem történik. Ha az elképzelésed ma meg tudnák oldani akkor nem is görcsölnének azon, h 16ms, 12ms-es monitort gyártsanak, mert akkor a TE elképzelésed szerint már ma is 83Hz-es monitoroknál tartunk...

Szinte tudtam, hogy valaki majd ilyesmivel fog jönni... :rolleyes:

Belegondolsz egyátalán, miket beszélsz? (Mielőtt másokat lehülyézel???) Vagy ha az nem megy, legalább a gyakorlatban lepróbálhattad volna az elképzelésedet!  :mad:

Egy egyszerű ablakmozgatással, kb. fél másodperc alatt rájöhettél volna erre.  :(

Ha úgy lenne, ahogy modod, azaz pl. egy világosszürke pixel sötétszürkére állításához először ki kellene kapcsolni (ez paneltípustól függően feketét vagy fehéret jelent), majd vissza a kívánt értékre, mindezt úgy, hogy mindkét művelet jópár ms-ig tart, akkor tudod mi lenne? Egy világosszürke háttér előtt mozgó sötétebb szürke mozgó alakzat szélein egy fekete v. fehér (paneltípustól függően) csík lenne! De ilyen csík a valóságban egyátalán nincs. Fokozatos az átmenet a háttér és az objektum szélei között. Azaz, az elején (amerre halad) van egy 1x a világos háttérbúl való lesötétedés az objektum árnyalatára, a másik oldalon meg 1x vissza. Ha meg a sötétebb a háttér, és világosabb az objektum, akkor fordítva. (Mindez persze egy-egy alapszínre is vonatkozik. Ha a háttér pl. kék, és az objektum sárga, akkor az érintett pixelekben (csak nem ugyanazon a szubpixelen) egy időbem két irányú változás is lezajlik!  (Remélem, az világos a számodra, hogy a mozgás szépen láthatóvá teszi a változásokkor történő eseményeket.)

A mai LCD paneloknak nincs szükségük arra, hogy "kioltódjanak" a pixeleik a frissítéskor. (Ha egyátalán korábban volt ilyen.) A Tf+Tr azért van együtt megadva, mert így írja elő az LCD-kre vonatkozó szabvány (mivel a folyadékkristály eltérő sebességgel fordul el, ill. áll vissza az eredeti poziciójába; másszóval, eltérően reagál a megnövelt, illetve a lecsökkentett elekromos feszültségre/áramra).

Ha még most sem hiszed, futtass le egy ms-mérő tesztprogramot! (Nem mondok linket, feltételezem, találsz magad is.) Ezekben pl. sötét háttér előtt adott sebességgel mozgó világos négyzet "elején" lévő elmosódás (sötét-világos átmenet) szélességéből kerül kiszámításra a Tr érték, és a "hátulján" lévő világos-sötét átmenet szélességéből meg a Tf érték.

Ennyit erről.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 09. 05:00 -kor

#818 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 03:31

Azt mondd meg nekem, hogy miért van az, hogy minden tesztben a 25ms-es monitort inkább irodai felhasználásra ajánlják és általában azt írják, hogy nem az FPS játékokat kedvelők álma? Miért van az, hogy ha egy új 16ms-es kerül a piacra rögtön azzal kezdik a tesztet, hogy valyon alkalmas lesz-e FPS-re? Miért van az, hogy néha ilyenre is azt írják, hogy nem jó, mert lassú és utánhúzása van? Persze hát egyzerű a válasz.. biztos rosszat néztek és az általad számolt 83Hz kevés, de egy  jó kis 25ms-es ami szerinted 66Hz-en fut az frankó az FPS-re

Erről meg annyit, hogy hol is mondtam én olyat, hogy pl. az MVA (ez szokott "25ms"-es lenni) tuti FPS-re? Ilyet nem mondtam, te értelmezed rosszul, amit mondtam. Ez nem ugyanaz...

Az, ha egy panel elvileg 66Hz frissítést tud, az csak annyit jelent, hogy a képernyő adott részének átállása pont annyi idő alatt zajlik le, mint amennyi idő múlva küldi a grafkártya az új tartalmat. Azaz, pl. 1/66-od másodperc alatt. De ez nem jelenti azt, hogy egyátalán nem látszik semmi elmosódás. Világos? Ezért írtam azt, hogy ez mindenképp csak elméleti számítgatásm mert a TFT és a CRT máshogy működik.

#819 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 03:52

Mégsem! Én is nemrég vettem monitort (TFT persze). Fogtam és elolvsatam 10-20 tesztet, majd megnéztem a boltban az adott monitorokat. Nem fogod elhinni, hogy mit láttam! A 25ms-es brutális utánhúzással rendelkezett és az a 16ms-es amire azt írták, hogy nincs utánhúzása és egészen jó már FPS alatt is tökéletes képet adott azonos játékkal, szonos gépen, azonos...
Bár lehet, hogy én vagyok vak és nagyon kényes, csak valahogy úgy gondolkoztam, hogy ha egy monitorért kiadok 100k feletti összeget az legyen jó mindenhova, és feleljen meg a lehető legtöbb elvárásnak... Bár lehet, hogy csak én törekszem a tökéletesre :)   :confused:  :(  :(  :(  :(

Argh. Írtam, hogy az MVA-n (most ezek vannak a boltokban 25ms-mal) van egy másodlagos utánhúzás is. (Bár MVA és MVA között is van ilyen tekintetben is különbség, azonos hivatalos értékek mellett is.) És hogy összességében játékra csak módjával alkalmas. (Nyílván egy kimondottan rossz karakterisztikájú darab még kevésbé.) Én sem vennék játékra. De pl. egy S-IPS kevésbé mossa a képet, főleg az újabbak. (Mint már 1-2 ezeket összehasonlító teszben is olvasható volt.)

Ha neked a TN "tökéletes"... Akkor neked tökéletes... Ennyi.

Nekem nem jött be, mert fontosabb a képminőség, és hajlandó voltam jóval többet adni érte (S-IPS). Van némi elmodódás, de kibírható.

Nézd, a CRT-t pártólók 2 dolog miatt nem szeretik az LCD-ket: 1. (játékosok:) az elmosódás, 2. (grafikusok:) képminőség, szín-visszaadás, stb. (Természetesen élességben az LCD a nyerő.) Nos, gyorsaság szempontjából jól állnak a 16ms-es TN-ek, de hogy tökéletesek lennének... Az S-IPS-ek is örülhetnek, hogy egyátalán szóba jönnek, mint alternatíva, a második szempontból... Ehhez képest a "tökéletes"... Hát érdekes vélemény. És attól sem lesz az, hogy 100k fölött van. Videokamerát is lehet venni 300k-ért, de attól még nem lesz egy studiominőség. Ezen megsértődni meg infantilis.

Szerkesztette: Victor 2004. 04. 09. 05:06 -kor

#820 Felhasználó inaktív   Füleske 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 14:37

Idézet: Victor - Dátum: 2004. április 9, péntek - 2:57

Nekem nem jött be, mert fontosabb a képminőség, és hajlandó voltam jóval többet adni érte (S-IPS).

Milyet vettél  ? Hol és mennyiért ? Én is gondolkodom hasonló tudású monitoron , de még nem tudtam dönteni.
Gazdaságos szemek by AOC

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.