HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k Értékeld a témát: -----

#4081 Felhasználó inaktív   Silco 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 10:52

Idézet: PeC - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 5:53

Majdnem jó.  :rolleyes:
Ha behozod a hidegről, akkor a hideg alkatrészeken lecsapódik a pára, és azért kell (érdemes) várni, hogy ez a finom páraréteg leszáradjon. Egyébként nem vagy szemüveges? Ők is ezzel küszködnek ilyenkor, ha bejönnek a hidegről. Rögtön pára, bár ők le tudják törölni. Neked várni kell, hogy megszáradjon.

Valami hasonlót akartam kihozni a mondandómból. :) Tegnap mégiscsak találtam egy rossz pixel-t vagy subpixel-t. Fekete, fehér és kék háttéren nem látszik semmi, viszont zöldön fekete, piroson meg sárgás a pixel.

#4082 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:08

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:47

És épp ezért ezzel sem értek egyet.

Egy 9600Xt de még egy 9200 is szép képet ad 1280-ban. A játékok más kérdéskörbe tartoznak, de ha más miatt kell kisebb felbontás (pl. régebbi DOS alkalmazás, vagy más programok stb) akkor is szó lehet kényszerű átméretezésről! Ekkor nem a vga 3d teljesítménye számít.

Aki Doom3-azni akar persze 17" tft-n natív felbontásban, pláne szűrőkkel annak nyilván jól jön a 6600GT vagy jobb vga.

Üdv!

Ja így már értem, világos, erre nemis gondoltam.  :up:
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4083 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:09

Idézet: Silco - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:52

Valami hasonlót akartam kihozni a mondandómból. :) Tegnap mégiscsak találtam egy rossz pixel-t vagy subpixel-t. Fekete, fehér és kék háttéren nem látszik semmi, viszont zöldön fekete, piroson meg sárgás a pixel.

És ilyenkor mit tudsz csinálni? Ez garanciális dolog? Vagy nemis olyan zavaró?
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#4084 Felhasználó inaktív   durward 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:11

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:49

A pixelhibákat mindenképpen nézd meg, van "utánhúzás" teszt is, azt is érdemes kipróbálni. Itt arra gondolok, hogy van 1 teszt aminél 1 síkidom mozog jobbra balra és látod mekkora az utánhúzása és persze irja is, hogy éppen hány ms-el "megy" a monitor.

Az utánhúzásnál is lehetnek problémák?
Mi az a határ, amikor utánhúzásnál azt mondom, hogy másikat kérek?

Ezek a teszprogikkal rendelkezem:
ttp://www.passmark.com/download/

http://www.iiyama.com/ (az amerikai vagy kanadai oldalról)

http://www.origo.hu/szoftverbazis (nokia monitor test V1.0)

http://www.construnet.hu/nokia/Monitors/TE...nitor_test.html

http://www.tuttogratis.it/software_gratis/...rk_monitor.html

#4085 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 11:33

Idézet: durward - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:11

Az utánhúzásnál is lehetnek problémák?
Mi az a határ, amikor utánhúzásnál azt mondom, hogy másikat kérek?

Arra gondoltam, hogy neked nem tetszik majd, mert olyan lesz az utánhúzása ami nem fog tetszeni. A 710T-nek van egy minimális utánhúzása fekete-fehérnél, de az nem zavaró. Szinesben pedig nincsen.

#4086 Felhasználó inaktív   durward 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 04. 12:01

Ha képes voltam megszokni a crt-t ,akkor 12 ms reakcióidejű tft már nem okozhat meglepetést. Remélem :confused:

A munkahelyemen a 21-es től estére kifolyik a szemem pedig 100Hrtz-es a frissitése.
Otthoni haszálatról nem is beszélve.
Csak félek az esetleges hibáktól.

#4087 Felhasználó inaktív   Freetz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 13:25

Hi all  :respect:

LG 1915S
Relisys TL19 (ez a legszebb  )
Sony SDM-S93
HP1902
AG Neovo F419
SAMSUNG 910N

Ezek közül a versenyzők közül melyik lenne az ideális játékra/filmre? DVI nem fontos ...

Szerkesztette: Freetz 2005. 03. 04. 13:30 -kor

#4088 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:14

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:49

A pixelhibákat mindenképpen nézd meg, van "utánhúzás" teszt is, azt is érdemes kipróbálni. Itt arra gondolok, hogy van 1 teszt aminél 1 síkidom mozog jobbra balra és látod mekkora az utánhúzása és persze irja is, hogy éppen hány ms-el "megy" a monitor.

Melyik ez az utánhúzás teszt? Esetleg be tudnád linkelni? ;)
Weblap: Terragen Images

#4089 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:16

Idézet: Silco - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 11:52

Nincs még TFT-m, így csak okoskodom, de szerintem ez a "színjátszás" inkább subpixel, mint pixelhiba. Amúgy  a HP vevőszolgálaton azt mondták, hogy ennél a monitornál már 1 pixelhiba esetén is cserélik 3 napon belül!

Esetleg újabb tapasztalatok vannak már? Még mindig főleg a Doom-hányás érdekelne (persze ha nincs Doomod - nekem sincs, nem is kell - akkor ezt nehéz leellenőrizni, de talán valami hasonló FPS jellegű dologgal kipróbálhatnád). ;)

Szerkesztette: tempjoel 2005. 03. 04. 14:20 -kor

Weblap: Terragen Images

#4090 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:24

Szerintem játékok alatt egyáltalán nem zavaró ha nem natív felbontáson megy a monitor.

A hidegen nem kapcsoljuk be dolgot részben én is pártolom, de ki tud várni, hogy melegedjen? Én hazahoztam és 5 perc után ment is. Annyi pára nem tud lecsapódni, hogy gondot okozzon, és különben se nagyon tud zárlatot okozni 1-2 vizcsepp. Nekem volt olyan amikor vízhűtést teszteltem, hogy gyanúsan csillogott az alaplap... kifolyt a víz. :) Simán ment vizesenen is, persze kikapcsoltam és zsepivel felitattam a nagyját. A panelok le vannak lakkozva, ott nem nagyon tud zárlatot okozni egy kis pára.

#4091 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:41

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 14:24

Szerintem játékok alatt egyáltalán nem zavaró ha nem natív felbontáson megy a monitor.

Igen, ott nem látod annyira a dolgokat, most is 1024-ben játszok (vmiért nem engedi a battlefield vietnam a nagyobb felbontást :( )

#4092 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:43

Idézet: tempjoel - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 14:14

Melyik ez az utánhúzás teszt? Esetleg be tudnád linkelni? ;)

Nem tudom belinkelni, mert ahol én vettem ott volt nekik program amivel lehetett tesztelni. Én nem vittem programot (tudtam, hogy van nekik).

#4093 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 14:48

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 15:24

A hidegen nem kapcsoljuk be dolgot részben én is pártolom, de ki tud várni, hogy melegedjen? Én hazahoztam és 5 perc után ment is. Annyi pára nem tud lecsapódni, hogy gondot okozzon, és különben se nagyon tud zárlatot okozni 1-2 vizcsepp. Nekem volt olyan amikor vízhűtést teszteltem, hogy gyanúsan csillogott az alaplap... kifolyt a víz. :) Simán ment vizesenen is, persze kikapcsoltam és zsepivel felitattam a nagyját. A panelok le vannak lakkozva, ott nem nagyon tud zárlatot okozni egy kis pára.

Persze, szerintem is elvan túlozva ez a nem kapcsolom be a monitort mertmég hideg dolog. Mire lepakolsz, átöltözöl, kiveszed a dobozból, felszereled, addigra eltűnik az a minimális páralecsapódás is, nem hinném, hogy bármi gond lehetne.

#4094 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 17:11

Sziasztok!

Kb. a 120-as oldaltól olvastam át a topikot.
15 colos TFT monitort szeretnék venni, egyrészt a pénz miatt, másrészt nincs nagyobbra szükségem. 8 bit felbontást szeretnék mindenféleképpen, és a kontraszt is jó legyen. A fényerő és a válaszidő nem izgat nagyon. DVI is jó lenne.

Ahogy olvastam a hozzászólásokat, MVA paneles monitort célszerű keresni, mert annak 8 bites a felbontása, és a kontrasztja is viszonylag nagy.

De eddig még nem találtam 15 colosban MVA paneleset, szinte mindegyik TN paneles.
Egyáltalán létezik ilyen?

Köszönettel
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#4095 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 18:11

Most így hirtelen, még egy keresés után, a következőt találtam, ami nem tűnik rossznak:
Viewsonic VG510s
http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products...G510s.htm#Specs
Van rajta DVI csati, 450:1 kontraszt, egy helyen úgy láttam, hogy 16,7 Millió szín, azaz 8 bites felbontás, bár TN paneles. Egy helyen 61900 Ft. Jó vétel szerintetek?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#4096 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 18:16

Idézet: batagy - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 18:11

Most így hirtelen, még egy keresés után, a következőt találtam, ami nem tűnik rossznak:
Viewsonic VG510s
http://www.viewsoniceurope.com/UK/Products...G510s.htm#Specs
Van rajta DVI csati, 450:1 kontraszt, egy helyen úgy láttam, hogy 16,7 Millió szín, azaz 8 bites felbontás, bár TN paneles. Egy helyen 61900 Ft. Jó vétel szerintetek?

Nem rossz ár, de én 15-set nem vennék, akkor inkább crt.

#4097 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 18:31

Idézet: batagy - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 18:11

Jó vétel szerintetek?

Kép
Ez 80-90 környéke, és már 17 colos. Tegnap ültem egy ilyen előtt, ha nemzavar a TN kicsi látószöge akkor nemrosz monitor...

Egyetértek az előttem szólóval, 60-ból inkább valami crt-t... 15 az nagyon kicsi... (Én mondjuk már a 17eset is picinek látom)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#4098 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 18:40

Idézet: Charles - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 9:44

Na tehát ha egy tft-t NEM natív felbontásban használsz, akkor a monitornak kell a képet átméretezni, és ez sokszor komoly minőségromlással jár...

Ez függ a monitort tipusától is, vannak melyek elég jól jelenitik meg a képet 1024-ben, de van amelyiknél már ez is pocsék. 800*600-ban már még rosszabb a helyzet.

Ez az átméretezési probléma jelentkezik akkor is, ha a Windowst átállítja az ember nagyobb betűtípusra?
Magyarul csúnyábbak lesznek a betűk is?

#4099 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 19:04

Idézet: tlala - Dátum: 2005. márc. 4., péntek - 18:40

Ez az átméretezési probléma jelentkezik akkor is, ha a Windowst átállítja az ember nagyobb betűtípusra?
Magyarul csúnyábbak lesznek a betűk is?

azok nem lesznek csúnyák

#4100 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 04. 19:25

Sziasztok!

Éppen váltani készülök CRT-ről (Samsung 959NF) TFT-re (Dell 1703 FP Ultrasharp). A fórumon nemigen találtam erről a monitorról semmit. Esetleg van valakinek valami tapasztalata vele? Érdemes megvenni? Elég olcsón tudnék hozzájutni.

A válaszokat előre is köszi
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

Téma megosztása:

• (211 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.