HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit NF7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit NF7 Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 26. 08:24

idézet:
Ezt írta Hasse:

Olyan értékek vannak az SPD-ben az adott órajelre, amelyet a modul nem támogat.
[/quote]
Aha, köszi, így már érthető. :)
Sebaj, úgyis jobb játszadozni egy kicsit a beállításokkal. :cool:

#122 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 10:09

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Legujabb BIOS+SATA driver?

Vmit modositottak a SATA vezerlo BIOS-aban, emiatt a legfrissebb driver kell hozza, regivel nem teljesen kompatibilis.
[/quote]

-Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller esetében az 1.2 verziószámú driverdisk és a most letölthető 1.2.1 driverdisk kközött annyiban van eltérés, hogy a 3114-es driver is rajta van (de ezzel nem megye abszolút) és rajt van még a VIA drivere is. Azonban a 3112-es driver bitről bitre és fájlról fájlra azonos mindkét disk esetében. SZóval nem tudom, hogy van e ezektől újabb 3112-es driver.
-BIOS tekintetében a hibás évszámot megjelölő (2020 :-) ) -as van. Azt hiszem ebből sincs újabb.

Tehát ennek ellenére nem értem, hogy miért lassabb jóval a SATA disk SATA kábelen, mint az IDE diskem az IDE kábelen.
Emellett a másolás közbeni relatív magas CPU használat is gyanús.

#123 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 10:14

idézet:
Ezt írta FakeJack:

Aha, köszi, így már érthető. :)
Sebaj, úgyis jobb játszadozni egy kicsit a beállításokkal. :cool:
[/quote]

Hali!
Nekem is teljesen ugyanez a konfigom: ABIT NF7 2.0 és 512 mega Samsung DDR400 és nálam müxik by SPD-vel is.
Viszont sok más minden meg nem okés a géppel. Játékokból kidobál bizonyos időközönként. Nem tudom, mi a franc baja lehet, pedig minden driver a legfrissebb és semmit sem tuningolok... :confused:

#124 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 11:07

nálam is megy a 2x Samsung 256 DDR400-al by SPD, de inkább manuálisan jóval agresszívebbre állítom...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#125 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 13:41

idézet:
Ezt írta yeahsp:
nálam is megy a 2x Samsung 256 DDR400-al by SPD, de inkább manuálisan jóval agresszívebbre állítom...[/quote]

Ez a jóval agresszívebb számokban hogy néz ki?

#126 Felhasználó inaktív   Cifu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 14:48

Nekem a 333Mhz-es noname Samsung chipes ramjaim (2x512MB) By SPD-n futnak 400Mhz-n, így 8-3-3-3-on megy... :)

Ha viszont kézzel hozzányúlok, azonnal lehal...

[ 2004. február 26.: Cifu szerkesztette a hozzászólást ]

#127 Felhasználó inaktív   Hrváthg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 17:09

Nálam 2x512 Mb Kingston Value 400 mHz, by SPD..

minden ok.

hg

#128 Felhasználó inaktív   Bl@ck Knight 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 26. 17:27

Hmm... valami újdonság van az abit táján, mert réginek találja a windowsos flashmenumet...

#129 Felhasználó inaktív   Bl@ck Knight 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 26. 17:45

Sajnos még nincs új bios, csak a flashmenu frissült....

#130 Felhasználó inaktív   MyCroft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 18:27

köszi mindenkinek.. úgy tűnik sikerül megoldani a problémát... szereztem még 512 ugyanolyan típusú king.et. :D
Szavaz a hejesirók pártyára!

#131 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 20:44

idézet:
Ezt írta yeahsp:
ezek szerint nekem ekkora mákom van a memóimmal? 2 különböző 256 megás Samsung CL3 DDR400-as szépen megy 440-en CL2.5-el duálban... ha mellérakom a kisebb gépemből a 128 megás, ugyancsak 400-as Samsungot, az sem kavar be, 640 mega memó duálban... és persze nagyon gyors is...[/quote]

ez nem világos.. 3 ramot raksz be, és dualban mennek????
Amugy ha 440-en mennek cl2.5-ön akkor akkora mákod van, hogy 30 ezer ft-os ramok szoktak tudni igy futni (mondjuk azok 512Mb-osak)

#132 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 21:14

Idézet: Ezt írta agabe:

ez nem világos.. 3 ramot raksz be, és dualban mennek???? ...

Dual channel: a slot 1 és 2 a channel 1, a 3. slot a channel 2. A memória elérése 128 bites a két csatorna közül a megabájtban kisebbik erejéig, a fennmaradó rész 64 bites.

Példák (slot 1 2 3):
- x x 512: 512 MB, single channel
- 512 x 512: 1024 MB dual channel
- 512 512 x: 1024 MB single channel, már ha elindul
- 256 x 512: 512 MB dual + 256 MB single
- 256 256 512: 1024 MB dual (ugyanaz, mint a 2x512 eset, csak a 3 modul miatt ugye nagyobb a hibalehetőség)

Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 03. 21:33 -kor

#133 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 21:46

Sziasztok!

Előljáróban: végigolvastam az EGÉSZ topicot!!!

Mind a 3 oldalt :) És lenne egy pár hozzászólásom és egy kérdésem is :) (A többihez kicsit több idő kell!)

1: USB billenytyű: Ha a BIOS kezeli, akkor minden gond nélkül megy DOS alatt ... nekem Logitech Cordless cuccom van és műxik!

2: Vinyó hőfok: 70 fok? Asszem a 55 fok felett már nagy gond van! A Maxtoroknál olvastam! Haveromnak 5x fokosak voltak átlagban a Maxtorjai, el is füstöltek, vett egy hűtőt a következőre, azóta mennek :) Bár utánna csaerélte Samsungra!

Kérdés: Bocs, hogy a 8 db ezeroldalas topic elolvasása nélkül, de nekem is hanggondom van ...

Szóval: Összeraktam egy gépet a Kedvesem hugának: NF7-S, Barton + minden jó ...

Este lefekvés előtt feldobtam rá egy XP-t , gyorsan kipróbáltam, aztán másnap átvittem neki, és akkor jött elő egy "kis" gond ...

Karaokézik a lelkem ... :confused:

Filmeknél szól a háttérhang, beszélgetés meg semmi ...
Jedi Academy, Star Trek Elite force, ugyanígy.

MP3-aknál pedig némelyik jó, némelyik pedig olyan "buborékosan" szól ...

Előző gépem KT400, most I865 :) nem tudom mi lehet ...

Ötlet?
"Live Fast! Die Young!"

#134 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 00:31

idézet:
Ezt írta agabe:
ez nem világos.. 3 ramot raksz be, és dualban mennek????
Amugy ha 440-en mennek cl2.5-ön akkor akkora mákod van, hogy 30 ezer ft-os ramok szoktak tudni igy futni (mondjuk azok 512Mb-osak)
[/quote]

ezt írja ki boot-nál...

viszont:
a másodlagos gépem VIA KT333-as. az AIDA szerint 266MHz/64 bites a busz, és 333MHz/64 bites a memó vezérlő. viszont az NF7-nél 440MHz/64 bites a busz, a memóriavezérlőről meg halgat... a legújabb verzió... ez normális?
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#135 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 09:11

idézet:
Ezt írta belga:
[QB]Köszönöm a válaszokat. A memóriát kicserélték, hibás volt.

Egyébként másmilyenre akarták cserélni, gondolom leválogatják a TwinMOS-okat, hogy a legócskábbakat sózzák az egyszerű halandókra. Tehát meg voltak győződve, hogy a memó náluk működött és az alaplapom nem szereti... De végül megint TwinMOS lett.
[/quote]

Azért nem csak a gyenge twin-ből hoznak be. Nálam igaz 2x256-van (400-as), twinmos chip-es és gyönyörűen mennek dualban 440-en 2,5-3-3-7 késleltetésekkel. :cool:
My photos

#136 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 09:25

megnéztem az időzítéseket. nem tom, hogy ti milyen sorrendben írjátok, szóval:

Row-active delay / RAS-to-CAS delay / Row-precharge delay / CAS Latency Time

440MHz, dual, 2.7v
by SPD : 9/4/4/3.0
manuálisan : 5/3/2/2.5
lehet, hogy valamelyik mehetne lejjebb is, de nem volt kedvem tovább szórakozni - esetleg feszt emelni tovább. ha az első értéket 4-re vettem, kapásból fagyott, úgyhogy leáltam a próbálgatással...

#137 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 10:12

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Legujabb BIOS+SATA driver?

Vmit modositottak a SATA vezerlo BIOS-aban, emiatt a legfrissebb driver kell hozza, regivel nem teljesen kompatibilis.
[/quote]

Azt már sikerült elérnem, hogy ha gyorsabb nem is, de azonos sebességű legyen a SATA winchester az IDE-vel. Azonban valami miatt nem tudom a rendszert (WinXP) feltolni erre az új szerzeményre. Amit próbáltam:
-Az IDE vinyókat ideiglenesen lekötöttem, hogy ne kavarjanak be. Install CD-t be a meghajtóba. SATA driver disket be a meghajtóba. Biosban a boot sorrendet az alábbira állítottam: first: CD, second: SATA. Aztán boot. A megfelelő helyen "F6", a szükséges SATA drivert betöltöttem. Aztán az XP telepítő meg is lelte a SATA vinyót. Elindult a telepítés a szokásos módon: fájlok másolása. Azonban a reboot után nem bootolt be a SATA diskről és nem folytatódott a telepítés.
Erre fel bekötöttem a régi IDE vinyót és arról bootolva ezen a SATA vinyón elvileg minden a helyén volt (ntldr, boot.ini, bootfont.bin stb.) mégsem bootol...

#138 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 12:27

idézet:
Ezt írta pumper:

Azt már sikerült elérnem, hogy ha gyorsabb nem is, de azonos sebességű legyen a SATA winchester az IDE-vel. Azonban valami miatt nem tudom a rendszert (WinXP) feltolni erre az új szerzeményre. Amit próbáltam:
-Az IDE vinyókat ideiglenesen lekötöttem, hogy ne kavarjanak be. Install CD-t be a meghajtóba. SATA driver disket be a meghajtóba. Biosban a boot sorrendet az alábbira állítottam: first: CD, second: SATA. Aztán boot. A megfelelő helyen "F6", a szükséges SATA drivert betöltöttem. Aztán az XP telepítő meg is lelte a SATA vinyót. Elindult a telepítés a szokásos módon: fájlok másolása. Azonban a reboot után nem bootolt be a SATA diskről és nem folytatódott a telepítés.
Erre fel bekötöttem a régi IDE vinyót és arról bootolva ezen a SATA vinyón elvileg minden a helyén volt (ntldr, boot.ini, bootfont.bin stb.) mégsem bootol...
[/quote]

Van egy olyan beállítás, hogy az első sikertelen boot eszköz után ugorjon át a másikra. Megvan: Boot Other Device. Amikor arra kér, hogy nyomj meg egy gombot a CD-ről való butuláshoz, akkor nem nyúlsz semmihez, akkor sem jó?
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#139 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 13:10

idézet:
Ezt írta pumper:

[/quote]

Ha jól emlékszem valaki azt írta, hogy SCSI-ra állítva ment neki.

#140 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 17:10

Kösz a válaszokat szkacsok, nemtom mé' nem megy a "by SPD", majd a 7végén összerakom a gépet és akkor rájövök. Vagy nem. :D

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.