idézet:
Ezt írta Hasse:
Olyan értékek vannak az SPD-ben az adott órajelre, amelyet a modul nem támogat.[/quote]
Aha, köszi, így már érthető.
Sebaj, úgyis jobb játszadozni egy kicsit a beállításokkal.![]()
Abit NF7
Elküldve: 2004. 02. 26. 08:24
Elküldve: 2004. 02. 26. 10:09
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Legujabb BIOS+SATA driver?
Vmit modositottak a SATA vezerlo BIOS-aban, emiatt a legfrissebb driver kell hozza, regivel nem teljesen kompatibilis.[/quote]
-Silicon Image SiI 3112 SATARaid Controller esetében az 1.2 verziószámú driverdisk és a most letölthető 1.2.1 driverdisk kközött annyiban van eltérés, hogy a 3114-es driver is rajta van (de ezzel nem megye abszolút) és rajt van még a VIA drivere is. Azonban a 3112-es driver bitről bitre és fájlról fájlra azonos mindkét disk esetében. SZóval nem tudom, hogy van e ezektől újabb 3112-es driver.
-BIOS tekintetében a hibás évszámot megjelölő (2020) -as van. Azt hiszem ebből sincs újabb.
Tehát ennek ellenére nem értem, hogy miért lassabb jóval a SATA disk SATA kábelen, mint az IDE diskem az IDE kábelen.
Emellett a másolás közbeni relatív magas CPU használat is gyanús.
Elküldve: 2004. 02. 26. 10:14
idézet:
Ezt írta FakeJack:
Aha, köszi, így már érthető.
Sebaj, úgyis jobb játszadozni egy kicsit a beállításokkal.[/quote]
Hali!
Nekem is teljesen ugyanez a konfigom: ABIT NF7 2.0 és 512 mega Samsung DDR400 és nálam müxik by SPD-vel is.
Viszont sok más minden meg nem okés a géppel. Játékokból kidobál bizonyos időközönként. Nem tudom, mi a franc baja lehet, pedig minden driver a legfrissebb és semmit sem tuningolok... :confused:
Elküldve: 2004. 02. 26. 11:07
Elküldve: 2004. 02. 26. 13:41
idézet:
Ezt írta yeahsp:
nálam is megy a 2x Samsung 256 DDR400-al by SPD, de inkább manuálisan jóval agresszívebbre állítom...[/quote]
Ez a jóval agresszívebb számokban hogy néz ki?
Elküldve: 2004. 02. 26. 14:48
Ha viszont kézzel hozzányúlok, azonnal lehal...
[ 2004. február 26.: Cifu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 26. 17:09
minden ok.
hg
Elküldve: 2004. 02. 26. 17:27
Elküldve: 2004. 02. 26. 18:27
Elküldve: 2004. 02. 26. 20:44
idézet:
Ezt írta yeahsp:
ezek szerint nekem ekkora mákom van a memóimmal? 2 különböző 256 megás Samsung CL3 DDR400-as szépen megy 440-en CL2.5-el duálban... ha mellérakom a kisebb gépemből a 128 megás, ugyancsak 400-as Samsungot, az sem kavar be, 640 mega memó duálban... és persze nagyon gyors is...[/quote]
ez nem világos.. 3 ramot raksz be, és dualban mennek????
Amugy ha 440-en mennek cl2.5-ön akkor akkora mákod van, hogy 30 ezer ft-os ramok szoktak tudni igy futni (mondjuk azok 512Mb-osak)
Elküldve: 2004. 02. 26. 21:14
Idézet: Ezt írta agabe:
Dual channel: a slot 1 és 2 a channel 1, a 3. slot a channel 2. A memória elérése 128 bites a két csatorna közül a megabájtban kisebbik erejéig, a fennmaradó rész 64 bites.
Példák (slot 1 2 3):
- x x 512: 512 MB, single channel
- 512 x 512: 1024 MB dual channel
- 512 512 x: 1024 MB single channel, már ha elindul
- 256 x 512: 512 MB dual + 256 MB single
- 256 256 512: 1024 MB dual (ugyanaz, mint a 2x512 eset, csak a 3 modul miatt ugye nagyobb a hibalehetőség)
Szerkesztette: Hasse 2004. 04. 03. 21:33 -kor
Elküldve: 2004. 02. 26. 21:46
Előljáróban: végigolvastam az EGÉSZ topicot!!!
Mind a 3 oldalt
1: USB billenytyű: Ha a BIOS kezeli, akkor minden gond nélkül megy DOS alatt ... nekem Logitech Cordless cuccom van és műxik!
2: Vinyó hőfok: 70 fok? Asszem a 55 fok felett már nagy gond van! A Maxtoroknál olvastam! Haveromnak 5x fokosak voltak átlagban a Maxtorjai, el is füstöltek, vett egy hűtőt a következőre, azóta mennek
Kérdés: Bocs, hogy a 8 db ezeroldalas topic elolvasása nélkül, de nekem is hanggondom van ...
Szóval: Összeraktam egy gépet a Kedvesem hugának: NF7-S, Barton + minden jó ...
Este lefekvés előtt feldobtam rá egy XP-t , gyorsan kipróbáltam, aztán másnap átvittem neki, és akkor jött elő egy "kis" gond ...
Karaokézik a lelkem ... :confused:
Filmeknél szól a háttérhang, beszélgetés meg semmi ...
Jedi Academy, Star Trek Elite force, ugyanígy.
MP3-aknál pedig némelyik jó, némelyik pedig olyan "buborékosan" szól ...
Előző gépem KT400, most I865
Ötlet?
Elküldve: 2004. 02. 27. 00:31
idézet:
Ezt írta agabe:
ez nem világos.. 3 ramot raksz be, és dualban mennek????
Amugy ha 440-en mennek cl2.5-ön akkor akkora mákod van, hogy 30 ezer ft-os ramok szoktak tudni igy futni (mondjuk azok 512Mb-osak)[/quote]
ezt írja ki boot-nál...
viszont:
a másodlagos gépem VIA KT333-as. az AIDA szerint 266MHz/64 bites a busz, és 333MHz/64 bites a memó vezérlő. viszont az NF7-nél 440MHz/64 bites a busz, a memóriavezérlőről meg halgat... a legújabb verzió... ez normális?
Elküldve: 2004. 02. 27. 09:11
idézet:
Ezt írta belga:
[QB]Köszönöm a válaszokat. A memóriát kicserélték, hibás volt.
Egyébként másmilyenre akarták cserélni, gondolom leválogatják a TwinMOS-okat, hogy a legócskábbakat sózzák az egyszerű halandókra. Tehát meg voltak győződve, hogy a memó náluk működött és az alaplapom nem szereti... De végül megint TwinMOS lett.
[/quote]
Azért nem csak a gyenge twin-ből hoznak be. Nálam igaz 2x256-van (400-as), twinmos chip-es és gyönyörűen mennek dualban 440-en 2,5-3-3-7 késleltetésekkel.![]()
-->KONFIG<--
Logitech G25 Wheel
www.rallysimfans.hu
My photos
Elküldve: 2004. 02. 27. 09:25
Row-active delay / RAS-to-CAS delay / Row-precharge delay / CAS Latency Time
440MHz, dual, 2.7v
by SPD : 9/4/4/3.0
manuálisan : 5/3/2/2.5
lehet, hogy valamelyik mehetne lejjebb is, de nem volt kedvem tovább szórakozni - esetleg feszt emelni tovább. ha az első értéket 4-re vettem, kapásból fagyott, úgyhogy leáltam a próbálgatással...
Elküldve: 2004. 02. 27. 10:12
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Legujabb BIOS+SATA driver?
Vmit modositottak a SATA vezerlo BIOS-aban, emiatt a legfrissebb driver kell hozza, regivel nem teljesen kompatibilis.[/quote]
Azt már sikerült elérnem, hogy ha gyorsabb nem is, de azonos sebességű legyen a SATA winchester az IDE-vel. Azonban valami miatt nem tudom a rendszert (WinXP) feltolni erre az új szerzeményre. Amit próbáltam:
-Az IDE vinyókat ideiglenesen lekötöttem, hogy ne kavarjanak be. Install CD-t be a meghajtóba. SATA driver disket be a meghajtóba. Biosban a boot sorrendet az alábbira állítottam: first: CD, second: SATA. Aztán boot. A megfelelő helyen "F6", a szükséges SATA drivert betöltöttem. Aztán az XP telepítő meg is lelte a SATA vinyót. Elindult a telepítés a szokásos módon: fájlok másolása. Azonban a reboot után nem bootolt be a SATA diskről és nem folytatódott a telepítés.
Erre fel bekötöttem a régi IDE vinyót és arról bootolva ezen a SATA vinyón elvileg minden a helyén volt (ntldr, boot.ini, bootfont.bin stb.) mégsem bootol...
Elküldve: 2004. 02. 27. 12:27
idézet:
Ezt írta pumper:
Azt már sikerült elérnem, hogy ha gyorsabb nem is, de azonos sebességű legyen a SATA winchester az IDE-vel. Azonban valami miatt nem tudom a rendszert (WinXP) feltolni erre az új szerzeményre. Amit próbáltam:
-Az IDE vinyókat ideiglenesen lekötöttem, hogy ne kavarjanak be. Install CD-t be a meghajtóba. SATA driver disket be a meghajtóba. Biosban a boot sorrendet az alábbira állítottam: first: CD, second: SATA. Aztán boot. A megfelelő helyen "F6", a szükséges SATA drivert betöltöttem. Aztán az XP telepítő meg is lelte a SATA vinyót. Elindult a telepítés a szokásos módon: fájlok másolása. Azonban a reboot után nem bootolt be a SATA diskről és nem folytatódott a telepítés.
Erre fel bekötöttem a régi IDE vinyót és arról bootolva ezen a SATA vinyón elvileg minden a helyén volt (ntldr, boot.ini, bootfont.bin stb.) mégsem bootol...[/quote]
Van egy olyan beállítás, hogy az első sikertelen boot eszköz után ugorjon át a másikra. Megvan: Boot Other Device. Amikor arra kér, hogy nyomj meg egy gombot a CD-ről való butuláshoz, akkor nem nyúlsz semmihez, akkor sem jó?
Elküldve: 2004. 02. 27. 13:10
idézet:
Ezt írta pumper:
Erre fel bekötöttem a régi IDE vinyót és arról bootolva ezen a SATA vinyón elvileg minden a helyén volt (ntldr, boot.ini, bootfont.bin stb.) mégsem bootol...[/quote]
Ha jól emlékszem valaki azt írta, hogy SCSI-ra állítva ment neki.
Elküldve: 2004. 02. 27. 17:10

Súgó
A téma zárva.