HWSW Informatikai Kerekasztal: MSI alaplapok találkahelye - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MSI alaplapok találkahelye Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Lez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:28

Idézet: lnbaci - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 11:23

Nem is a fordított  rádugás aggaszt :)
hanem, hogy elég lesz e neki a táp.

Az nem azon dől el hogy 20 vagy 24 mert 24 en nem ad le nagyobb teljesítményt mint 20 on hanem azon bukhat meg hogy van e elég kraft a tápban, nálam az enermax 465 simán viszi az egész kócerájt a k8n neo4 3500+amd64 en7800gtx, 5 vinyó+dvdiró+5 ventillátor

Szerkesztette: Lez 2005. 09. 30. 12:29 -kor

#862 Felhasználó inaktív   lnbaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:34

380W Antec táp
3.0 P4. 2 vinyo, 1 GB mem, X700pro

eddig egy 2.8 P4 volt benne, 9600XT-vel, a többi ugyanez

#863 Felhasználó inaktív   Lez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:46

Idézet: lnbaci - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 11:34

380W Antec táp
3.0 P4. 2 vinyo, 1 GB mem, X700pro

eddig egy 2.8 P4 volt benne, 9600XT-vel, a többi ugyanez

papíron ez elég kellene hogy legyen
van is itt valami kalkulátor de hátha majd valami profi megmondja a frankót :)

#864 Felhasználó inaktív   lnbaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 12:59

Idézet: Lez - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 13:46

papíron ez elég kellene hogy legyen
van is itt valami kalkulátor de hátha majd valami profi megmondja a frankót :)

KB 300. Watt amit számol.
Ha beleveszem, hogy max még egy kártya jön digizni, akkor is elég lesz remélem :)

#865 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 14:03

Idézet: gmanus - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 9:20

Ha valkinek SATA az XP BOOT-ja az előtte innen töltse le a driver-t, mert a dobozban adott 3,5" lemezt nem mindig fogadja el!
Nvidia nForce3 SATA/RAID driver for Windows 2K/XP :up:

Köszi, ez később még jól jöhet. :up:

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 18:33

én a felismerést bios szinten értettem, nem XP telepítés közben.
tehát úgy, hogy már a POST képernyőn malmozik HDD detektálás helyett.
az XP telepítő indítás akkor még messze van....

Így utólag már lényegtelen, de válaszolok, hogy ne legyenek elvarratlan szálak. :D

A BIOS rendesen felismerte a vinyót bekapcsolás után, így a POST is normálisan lefutott. Miután elindítottam a telepítőt, és bekínáltam neki a flopis nvidia drivert, annál a résznél ahol a hdd-t és a partíciót kell választani megált 8-10 percre gondolkodni, majd közölte, hogy nem talált merevlemezt. Ha ekkor kiléptem és/vagy hideg/meleg resettel indítottam a gépet, akkor viszont megált POST közben — pont ahogy írod —, majd szintén 8-10 perc "malmozás" után a vinyó dedektálása nélkül ment tovább. A power-off segített, bekapcsolás után a BIOS ismét gyorsan felismert minden meghajtót, de az XP telepítő ugyanúgy elakadt, ahogy korábban.

Mondom, a driver-frissítés megoldotta a dolgot, de lehet, hogy egy BIOS-downgrade/upgrade, vagy egy szimpla CMOS clear ugyanúgy segített volna. Ezt már én nem fogom kideríteni. ;)

#866 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 16:51

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 15:03

Köszi, ez később még jól jöhet. :up:

Így utólag már lényegtelen, de válaszolok, hogy ne legyenek elvarratlan szálak. :D

A BIOS rendesen felismerte a vinyót bekapcsolás után...

hmmm...

nálam az 1.37mod bios és az eredeti (talán 1.3 volt) a POST-nál nem ismerte fel a SATA-n lévő vinyót bizonyos együttállásokban. illetve akkor várt még sokat, ha abszolút nem volt rádugva, de a SATA engedélyezve volt.

azt hittem ez volt a baj itt is.  :)

#867 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 05:37

Idézet: Lez - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 13:14

simán rádugod a 20 tűs tápot, (nekem is olyan van Enermax 465)
csak egyféleképpen lehet rádugni tehát no para

Ha PCI-E vga karesz van rajta, ki fog purcan az egyik alkatrész, mert a többlet feszültség a plusz 4 csatlakozóban van a PCI-E számára. :omg: Vagy csak integrált vagy PCI vga karesszal szeretne működni, biztosan elég a 20 tűs táp. :o
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#868 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 16:45

Idézet: bolic system - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 6:37

Ha PCI-E vga karesz van rajta, ki fog purcan az egyik alkatrész...

Nem fog, csak nem működik majd ezzel a táppal (ill. csatlakozóval).

Szerkesztette: brd 2005. 10. 01. 16:46 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#869 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 17:55

Adva vagyon egy MSI K8N NEO V2.0 deszka. Egyetlen egy Nvidia-s videókari nem műxik benne .
A kártyák más alaplapban rendesen ellátják a dolgukat.

Valaki valamit tud erre mozdulni ????
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#870 Felhasználó inaktív   karesi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 10. 05. 21:06

Üdv olvasó!
A problémám igen kiterjett és nem találtam rá más módot, mint hogy írjak, hisz mindig van nálunknál okosabb!!!
Egy MSI neo-2-es alaplapom van (MS-6728) és egyik pillanatról a másikra jelentkezett egy hiba az újraindításnál: nem kapott a monitor jelent, majd a reset gomb után mint a kisangyal! Nos azóta már túl vagyok legalább 4 BIOS frissítési próbálkozáson, de mint írja az indításokat követő reset után ''bios not installed''. Látszólag megcsinálja, de újrainduláskor kiderül semmi se történik.
Nos ha bárki is találkozott ehhez hasonló problémával, kérem írjon. Sejtelmeim vannak, ami valószínűsíthető, hogy a ROM modulom tönkrement, de akkor miért megy a reset után hibátlanul? Ha ez a helyzet szerintetek mit, és azt hogyan??

Köszi!!!

#871 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:10

És is egy problémámmal hozakodnék elő. Remélem még nem volt kérdés (nem találtam), ha mégis, akkor elnézést kérek.
MSI K8N Neo FSR V2.0 (Nforce3) + Sempron 2800+ cuccom van. Van a gépben még egy Maxtor 40G vinyó, egy LG DVD-rom, ill. egy HP DVD+RW meghajtó.
Szépen fel is telepítettem a Vindózt, ahogy kell. Fel is tettem az nForce Drivereket (Köztük az IDE drivert is.) Ezután kezdődtek a problémák.
A Vindóz bootloása enyhén szólva meghosszabbodott, a Logónál megáll vagy 15-20 másodpercre mielőtt továbbmenne. Ez még a jobbik eset. Van, hogy eltűnnek a vindózból a DVD meghajtóim, olyan is előfordult, hogy használat közben, na ilyenkor jól megfagyott.
Az nVidia IDE driver leszedése után a Vindóz standard IDE vezérlőjével minden megy ahogy megvan írva.
Találkozott-e valaki eme problémával? Ha igen mi a megoldás? Van-e valamilyen hátrányom abból, hogy a MS IDE driverét használom nVidia driver helyett?

(Érdekesség: a Windows Vista1, alapból feltelepíti az nVidia IDE driverét, és az tökéletesen működik)

Köszönöm a segítséget előre is!
.: The day the whole world went away. :.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:45

MSI K8N NEO3-at használ valaki? s754, 1AGR és 1PCI-ex csatoló.

#873 Felhasználó inaktív   miluuu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 20:36

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy ilyet én még életemben nem láttam.
Vettem egy MSI K8T Neo-V alaplapot, egy 120-as IDE HDD-t,  egy sima alap videókarit, meg egy DVD olvasót.
Teljesen szűz rendszer (vinyó még soha nem volt formattálva, most raktam össze), akkor mondom most mehet rá az XP. elindul a rendszer beszámolja a ramot, megnézi a CD-t, rájön, hogy arról kell bootolnia mivel a HDD-n nincs semmi, majd a hardverkiegészítők vizsgálata után 5-10 másodperccel megáll, hogy a \i386\ntkernel valami fájl nem olvasható/hiba van, a telepítés nem folytatható, indítsam újra a gépet.

3 különböző XP telepítővel próbáltam, mindegyik itt akad ki, tehát nem a CD a hibás. Látott már esetleg valaki ilyet? Hogy lehet az, hogy az XP telepítő nem indul el?!?  :think: én ilyet még életemben nem láttam.  :confused:
Valakinek valami 5let? Már kicseréltem a DVD olvasót is, de mindegyikkel ugyan ezt a hibát hozza. Biztos vagyok benne, hogy az alaplappal van valami baj. Esetleg valamit a BIOSban kellene varázsolni vagy mi?!

#874 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 22:10

Kábel csere az optikai meghajtó alatt volt? Memóriateszt volt már?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#875 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 16:35

Nah megoldottam az S754+Kingmax superram+c'n'q instabil problémát. A megoldás annyi volt, hogy visszaraktam a memókat 333-as osztóra és minden ment szuperül. Ha meg már vissza kellett osztanom, akkor meghúztam a procit és így most 416Mhz-en futkároznak hibátlanul.

#876 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 17:20

Idézet: latency - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 17:35

Nah megoldottam az S754+Kingmax superram+c'n'q instabil problémát. A megoldás annyi volt, hogy visszaraktam a memókat 333-as osztóra és minden ment szuperül. Ha meg már vissza kellett osztanom, akkor meghúztam a procit és így most 416Mhz-en futkároznak hibátlanul.

latency, írtam neked emailt..

amúgy mi a RAM-jaid azonosítója?
MPXC22D-38KT3R-FHA?
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#877 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 22:01

Ma vettem egy MSI K8N SLI Platinum alaplapot és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.

Egy őskori (februári) 3.1-es biossal jött. Melyik újabbat érdemes beletolni ? 3.7-est már leszedtem, ez a legutolsó. Nincs ezzel semmi gebasz ?

Húzásnál ha túlhúzom a ramot/procit és csak sötét képernyő fogad, akkor van valamilyen magic billentyű (pl. Abiton Insert), amit lenyomva tartva bootnál az alapbeállításokkal indul a lap ? Vagy csak a biosreset gomb segít ekkor ?

Thx előre is a válaszokat  :up:

#878 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 15:01

Na sikerült valamit elbaltáznom. Frissítettem (volna) a Sideeffect által moddolt 1.B beta4 BIOS-ra, és azóta a gép nem akar életre kelni, pontosabban lefagy az NVIDIA RAID BIOS betöltésénél annál a pontnál, hogy "Detecting array..." :(

A bioszfrissítés látszólag rendben ment, első alkalommal be is tudtam lépni, de akkor csak lefuttattam egy "Load optimized defaults"-ot, és újraindítottam a gépet. Ekkor kezdődtek a bajok, mert a következő rebootnál, mikor újra be akartam lépni a bios-ba, hogy a finomhangolást elvégezzem, a fent említett résznél megállt a gép, miközben kiírta ezt is:
"Warning: Have Option ROM can not be invoke (Vendor ID:10DEh, Device ID:00DFh)"

Csináltam egy CMOS-cleart, de még rosszabb lett a helyzet, most már minden bootoláskor kiírja, hogy "CMOS checksum error". Ez önmagában nem gond, innen még tovább megy (F1 vagy DEL), de a következő képernyőnél, ahol a raid bios töltődik, végleg megáll a "Detecting array..." résznél. Tehát nem tudok se floppyról se CD-ről se vinyóról bootolni, mert el se jut odáig a gép.

Javítható?

(Olvastam valahol, hogy flopiról be lehet tölteni egy bios-fájlt valami titkos billentyűkombinációval, de lehet hogy csak álmodtam. :Đ)

#879 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 16:24

Idézet: Rudi - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 23:01

Ma vettem egy MSI K8N SLI Platinum alaplapot és lenne pár kérdésem vele kapcsolatban.

Egy őskori (februári) 3.1-es biossal jött. Melyik újabbat érdemes beletolni ? 3.7-est már leszedtem, ez a legutolsó. Nincs ezzel semmi gebasz ?

Húzásnál ha túlhúzom a ramot/procit és csak sötét képernyő fogad, akkor van valamilyen magic billentyű (pl. Abiton Insert), amit lenyomva tartva bootnál az alapbeállításokkal indul a lap ? Vagy csak a biosreset gomb segít ekkor ?

Thx előre is a válaszokat  :up:

K8N Neo2-őn az Insert ugyanígy működik
illetve nem alapbeállításokat vesz elő, hanem az előzőt, ami elvileg ugyebár még jó volt.

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 16:01

Na sikerült valamit elbaltáznom. Frissítettem (volna) a Sideeffect által moddolt 1.B beta4 BIOS-ra, és azóta a gép nem akar életre kelni, pontosabban lefagy az NVIDIA RAID BIOS betöltésénél annál a pontnál, hogy "Detecting array..." :(

RAID-ben vannak a vinyóid?

a detecting array rész nem a post utáni második képernyő?
szal arra gondolok, hogy előtte nyomod a DEL-t és BIOS-ba mész, RAID letilt és...

... ha nem abban vannak a HDD-k, akkor bódottág, ha abban, akkor talán letiltva eljut egy kisfloppy boot-ig, amiről visszaflasheled a régi BIOS-t.

Szerkesztette: vipisrac 2005. 10. 15. 16:29 -kor

#880 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 16:59

Nem, nincsenek RAID-ben, és nem is voltak soha. Egy 120-as sata, meg egy 80-as pata vinyóm van, egymástól függetlenül. Kipróbáltam külön-külön is, illetve az összes meghajtót lehúzva, de ugyanúgy megáll a "Detecting array..."-nél (igen, a POST utáni második képernyőnél). Tehát nem tudok bemenni a BIOS-ba, hiába nyomom a DEL-t az első képernyőn. Ugyanígy hiába nyomok F11-et, nem jut el a boot-meüig sem.

Most már csak az érdekel, hogy javítható-e szervízben, vagy mehet a kukába?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.