HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AN7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AN7 Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:40

Megnézem.

De most már nem is nagyon izgat, mert ugye megoldottam a tápventi fordulatszámmérőjével. :)

Viszont az új biosban a qrva nagy és ronda Abit logo a boot elejéről elpucolható, szerencsére.

Megjegyzem érthetetlen számomra, hogy miért nem a legújabb bios volt a lapomban... ma hozták nekem a nagykerből. :(

#242 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 19:42

idézet:
Ezt írta Etele:
Megjegyzem érthetetlen számomra, hogy miért nem a legújabb bios volt a lapomban... ma hozták nekem a nagykerből. :([/quote]

Ki tudja medig hevert az ott a polcon...
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#243 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 08. 23:35

Mivel eléggé fogy haver szerint, nem hiszem hogy sokáig pihentetnek egy szállítmányt. :) :)

Vagy Ausztrálián keresztül jött, és az első példányok egyike. :)

#244 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 00:09

Kicsit tuningolgattam a cuccost, és 220-as FSB-nél sajna a chipsetem nem nagyon megy feljebb. :(

Ja.

A Motherboard Monitor működik nálatok? Nálam nem. Valószínűleg az nGuru miatt. :(
Ha valakinél mégis okés, leírhatná hogyan érte el. :)

#245 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 09. 08:40

idézet:
Ezt írta Etele:
Mivel eléggé fogy haver szerint, nem hiszem hogy sokáig pihentetnek egy szállítmányt. :) :)

Vagy Ausztrálián keresztül jött, és az első példányok egyike. :)
[/quote]

Hát nem tudom, nekem egy MSI KT6V-LSR volt két hete a kezem alatt, szintén nagykerből, de abban is initial release volt a BIOS, pedig a legújabb v1.30 hozzá jan. 15-én jelent meg! Szóval passz...
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#246 Felhasználó inaktív   G.Muk 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 10. 20:53

Hallotatók már AN7-E Deluxe-ról
miben külömbözhet a sima AN7-töl?

Csaba

#247 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 10. 20:56

Hol láttál te ilyet?
Mert még az Abit honlapon sincsen...

#248 Felhasználó inaktív   Belca 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 10. 21:20

Sziasztok az n kis An7 es lapom 3 honap utan behalt !
bekapcsolaskor a Passcode kijelzo

90 et irt
AWARD BIOS TAKE OVER BOOT JOB nah ehez mit szoltok?
szoval most visszakuldtem az ABIT nak jelenleg egy ASUS A7N8X et hasznalok hat ABIT 100X jobb

#249 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 07:49

@Etele:

Haver asszondja őneki csak akkor működik más mbm vagy hasonló (pl.: speedfan), ha megy a nGuru.

@Belca:

Havernak is volt ilyen, azért mert amikor biosból lépsz ki és kiírja, hogy mentés folyamatban, nem szabad kikapcsolni a gépet! (ezt hívják nagybetűs VICC-nek!) 1 hét alatt megcsinálták neki a kékhalban.
firefox+foobar+mplayerc

#250 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 11:56

Nekem az lenne a problemam, hogy sem az uguru sem az mb monitor nem akar feltelepitodni :( :( :( Amikor a fajlok telepitesere kerulne a sor akkor a progress csik a legelejen megall es nem moccan! A rendszerem winxp de egy nf7-s volt alatta de csere utan nem raktam uj windowst!
En nem vagyok programozo;

#251 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 12:17

idézet:
Ezt írta Kalebris:
Nekem az lenne a problemam, hogy sem az uguru sem az mb monitor nem akar feltelepitodni :( :( :( Amikor a fajlok telepitesere kerulne a sor akkor a progress csik a legelejen megall es nem moccan! A rendszerem winxp de egy nf7-s volt alatta de csere utan nem raktam uj windowst![/quote]
A helyedben megpróbálnám a WinXP újratelepítést...
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#252 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:34

idézet:
Ezt írta happy_harry:
@Etele:

Haver asszondja őneki csak akkor működik más mbm vagy hasonló (pl.: speedfan), ha megy a nGuru.

...
[/quote]

Írtam tegnap a MBM supportjának emilt, meglátjuk mit válaszolnak. :)
Ide is kirakom majd.

#253 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 13:52

idézet:
Ezt írta Etele:

Írtam tegnap a MBM supportjának emilt, meglátjuk mit válaszolnak. :)
Ide is kirakom majd.
[/quote]

Arra én is kíváncsi leszek! Amúgy az ausztrál OCPORTAL-on (vagy hol...) egy srác leszedte a címkét a Gurucsippről, és kiderült, hogy az valójában egy újfajta Winbond IC. Annyi mobón van már Winbond chip, ez sem különbözhet olyan sokban...
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#254 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 14:35

[url="http://"http://www.overclockers.com.au/article.php?id=239628"]www.overclockers.com.au[/url] a site ahol az ominózus AN7 teszt volt.

És itt a winbond kütyü ami az nGuru matrica alatt van:

http://www.overclock...9628/uguru2.jpg

#255 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 14:59

Igaz is, az Abit EQ CPU hőmérsékletnek a maghőmérsékletet írja, vagy az alaplapi diódáét? Ha az utóbbit, akkor mennyi lehet a különbség a kijelzett és a maghőmérséklet között? Bár most, hogy megnéztem a képeket, lehet, hogy az AN7-en nincs is hőmérő-dióda?

[ 2004. március 11.: Apaf3j szerkesztette a hozzászólást ]

#256 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 15:45

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
Igaz is, az Abit EQ CPU hőmérsékletnek a maghőmérsékletet írja, vagy az alaplapi diódáét? Ha az utóbbit, akkor mennyi lehet a különbség a kijelzett és a maghőmérséklet között? Bár most, hogy megnéztem a képeket, lehet, hogy az AN7-en nincs is hőmérő-dióda?

[/quote]

Valoszinu, hogy a maghomersekletet, mert az alaplapon nincs ott dioda ahol az nf7-en volt a proci foglalat kozepen!!! Es mashova rakni egy homerodiodat ami a proci homersekletet hivatott merni szvsz hulyeseg!
En nem vagyok programozo;

#257 Felhasználó inaktív   mgf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 16:03

idézet:
Ezt írta Apaf3j:
Igaz is, az Abit EQ CPU hőmérsékletnek a maghőmérsékletet írja, vagy az alaplapi diódáét? Ha az utóbbit, akkor mennyi lehet a különbség a kijelzett és a maghőmérséklet között? Bár most, hogy megnéztem a képeket, lehet, hogy az AN7-en nincs is hőmérő-dióda?[/quote]

Na ez engem is érdekelne, ha valaki tud biztosat, írjon. :)

[ 2004. március 11.: mgf szerkesztette a hozzászólást ]
mgf

#258 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 16:04

idézet:
Ezt írta Kalebris:

Valoszinu, hogy a maghomersekletet, mert az alaplapon nincs ott dioda ahol az nf7-en volt a proci foglalat kozepen!!! Es mashova rakni egy homerodiodat ami a proci homersekletet hivatott merni szvsz hulyeseg!
[/quote]

SZVSZ nem maghőmérsékletet mér. Vagy csak nagyon el van cseszve a hőmérője.
Mivel az előző CT lapom (ami 1000% hogy maghőmérsékletet mért) kábé 8-10 fokkal mért többet u.olyan procira, u.olyan hűtéssel... És szvsz az volt a valós adat.

#259 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 16:19

idézet:
Ezt írta Etele:

SZVSZ nem maghőmérsékletet mér. Vagy csak nagyon el van cseszve a hőmérője.
Mivel az előző CT lapom (ami 1000% hogy maghőmérsékletet mért) kábé 8-10 fokkal mért többet u.olyan procira, u.olyan hűtéssel... És szvsz az volt a valós adat.
[/quote]

Nekem eddig nem volt hőmérős alaplapom, így nincs viszonyítási alapom. Az biztos, hogy gyakorlatilag azonnal reagál a terhelésváltásra - nem tudom, hogy ezt a proci alá dugott dióda is tudja-e.

Amúgy nálam terhelés nélkül, 21 fok körüli szobahőmérséklet mellett, külön szellőztetés nélküli házban 42 fok körül jelez az Abit EQ (Barton 2500+@2500), ez terheléskor felugrik 52-53, illetve jelentősebb terheléskor 55-56 fokra. (A Whisperrock IV hűtő vezérlését úgy állítottam be, hogy 52 foknál kezdje növelni a fordulatszámot.)
Egy kicsit félek a nyártól, mert itt, a tetőtérben 28-30 fokra is felmegy a hőmérséklet. Azt hiszem, némi ház-szellőztetés segít majd... Mondjuk pont azért választottam az AN7-et, hogy az OC Guruval olyankor majd leviszem 100 MHz-re az FSB-t, de az a hülye OC Guru nálam sajna csak fagyni tud :( BIOS-ból persze 100-ra meg 200-ra is szépen be lehet állítani, klasszul megy. De ez azért akkor is bosszant. És ráadásul egyelőre egyik okos "szoft" FSB progi sem tudja kezelni. Na, mind1. Amúgy nagyon jó kis lap...

#260 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 11. 16:56

Az MBM támogatásról [url="http://"http://www.livewiredev.com/bbs/showthread.php?threadid=5453&perpage=15&pagenumber=3"]ezt[/url] találtam:

The latest official reply In ABit Forum from Abit Marketing (USA) is:

"I have been working with Alex as well as our BIOS engineers in Taiwan regarding this issue. Currently, we will NOT release any information reagarding uGuru, therefore the MBM will not be supported. However, I am personally a long time user of MBM as well, and I will do the best I can to deliver your messages to them, but no promise."

Ha esetleg valaki nem tudna angolul:

Az ABIT Taiwan NEM AD KI a uGuru-ra vonatkozó adatokat senkinek, beleértve az MBM-et fejlesztő Alex van Kaam-ot is. Ez azért csúnya húzás. A kinti fórumokon eléggé zúgolódnak emiatt -- kérdés, hogy ez elég lesz-e az ABIT álláspontjának a megváltoztatásához.

Téma megosztása:

• (60 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.