HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3191 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 16. 10:45

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:07

de ezek demok ... :(

Küldtem privit.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3192 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 10:49

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:44

Canon 20D (kitobival) VS Canon Pro1 (L objektiv)

jó ez a marketing szöveg, hogy Pro1-ben L-es obi van, sokan be is dőltek neki...

Az egész gép áráért nem adnak L-es obit. :Đ
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3193 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 16. 10:54

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:44

Canon 20D (kitobival) VS Canon Pro1 (L objektiv)

jó ez a marketing szöveg, hogy Pro1-ben L-es obi van, sokan be is dőltek neki...

Nem értem! :( Most a bal oldali a kitobis, jól vettem le?
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3194 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 11:04

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:54

Nem értem! :( Most a bal oldali a kitobis, jól vettem le?

Szerintem a jobb oldali a kitobis. Az obik mögött lévő érzékelőket is figyelembe véve.

#3195 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 11:14

oda is van írva:
Pro1 is on the left, D20 is on the right.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3196 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 11:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 11:14

oda is van írva:
Pro1 is on the left, D20 is on the right.

A további hozzászólásokat nem néztem. :)

A lényeg, hogy nem olyan nagy a differencia, hogy attól hanyatt kellene esnem. Főleg, hogy ha azt nézzük, hogy a kitobi csak háromszoros, míg a Pro1-é hétszeres zoomátfogású, valamint azt, hogy a 20D érzékelője közel hatszor akkora felületű.

szerk: És a 20D ára több, mint kétszer annyi. :)

Szerkesztette: Studi 2005. 02. 16. 11:23 -kor

#3197 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 12:00

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 11:21

A további hozzászólásokat nem néztem. :)

A lényeg, hogy nem olyan nagy a differencia, hogy attól hanyatt kellene esnem. Főleg, hogy ha azt nézzük, hogy a kitobi csak háromszoros, míg a Pro1-é hétszeres zoomátfogású, valamint azt, hogy a 20D érzékelője közel hatszor akkora felületű.

szerk: És a 20D ára több, mint kétszer annyi. :)

Hiányzik a tesztből még egy oszlop, ahol a 20D L-es obival szerepel. Mert ha már L, akkor legyen ott is L. Akkor biztos hanyattesnél.  :D 

Szerk: szerintem ez a teszt arról szól, hogy mennyivel jobb a DSLR még egy gagyi obival is, mint egy csúcs kompakt az L-es obinak kikiáltott optikájával.

Szerkesztette: Thrawn 2005. 02. 16. 12:02 -kor

#3198 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 12:02

nem olyan nagy differencia. de épp elég.

és ez csak az obi-érzékelő.
a többi különbségről szó sincs.  (sebesség, iso...)

de azért nevetséges, hogy a legolcsóbb, leggagyibb EF-S objektiv ennyivel jobb képminőséget tud, mint az L-esnek reklámozott izé....  szerintem leginkább ez a teszt lényege.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3199 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 12:03

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 12:00

Szerk: szerintem ez a teszt arról szól, hogy mennyivel jobb a DSLR még egy gagyi obival is, mint egy csúcs kompakt az L-es obinak kikiáltott optikájával.

pontosan

#3200 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 12:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 12:00

Hiányzik a tesztből még egy oszlop, ahol a 20D L-es obival szerepel. Mert ha már L, akkor legyen ott is L. Akkor biztos hanyattesnél.  :D 

Egyetértek, de azt is látni kellene, hogy ahhoz a kis érzékelőhöz ez tényleg egy nagyon jó minőségű objektív. És nem mindenkinek van igény/szüksége DSLR-re.

Egy apró megjegyzést engedjetek meg: ha az az érzékelő a megapixelháborúban nem 8, hanem csak 6 megapixelesnek született volna, akkor még sokkal közelebb lett volna a képminőség mondjuk egy 300D-hez.

#3201 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:11

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 12:40

Egyetértek, de azt is látni kellene, hogy ahhoz a kis érzékelőhöz ez tényleg egy nagyon jó minőségű objektív. És nem mindenkinek van igény/szüksége DSLR-re.

Egy apró megjegyzést engedjetek meg: ha az az érzékelő a megapixelháborúban nem 8, hanem csak 6 megapixelesnek született volna, akkor még sokkal közelebb lett volna a képminőség mondjuk egy 300D-hez.

Kép
Kép

20D-vel és 300D-vel készült 100%-os képrészlet, a 300D értelemszerűen kisebb. A 300D nem marad szégyenben, szerintem teljesen mindegy, 20D-t, vagy 300D-t állítunk szembe a Pro1-el. Másrészt a tesztben szereplő Pro1 képen már nem lehet javítani, kész, ennyit tud a gép. Egy 20D, vagy egy 300D viszont a tesztben szereplő képminőségről indul, annál csak jobb lehet, az alkalmazott optika függvényében akár fényévekkel jobb. Ez persze az árban is megmutatkozik.

#3202 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:33

Nme vitatom én, hogy a DSLR-ek sokkal jobbak, sőt. Csak csúfoljátok szegény Pro1 optikáját, holott annak egy sokkal kisebb érzékelőn kell produkálnia, és nagyobb zoomátfogással, mint a tükörreflexeseknél megszokott. Szerintem az egy kategóriájában nagyon jó objektív, még akkor is, ha ti kikéritek magatoknak az eLnevezését. :p Szerintem egy 5-6mp-es érzékelőn tényleg nagyon csúcs lenne az a gép, a 8mp-t ellenben én is túlzásnak érzem.

#3203 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 16:47

Gyors kérdés: valaki elmondaná nekem, mi a különbség a cirkuláris és a lineáris polárszűrő között? :lama:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3204 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 16:55

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 16:47

Gyors kérdés: valaki elmondaná nekem, mi a különbség a cirkuláris és a lineáris polárszűrő között? :lama:

>> klikk <<

Annyit tennék hozzá, hogy a cirkuláris polár szűrőrétege ugyanaz, mint a lineárisé, csak van mögötte egy másik réteg, ami újra szétzilálja a linearizált fénysugarakat. Autófókuszos gépekre elvileg cirkuláris kell, de 100-ból legalább 99 esetben működik a lineáris is, de garancia nincs rá, hogy minden helyzetben jó lesz. Mára némileg csökkent az árbeli különbség a lineáris és a cirkuláris között, megéri az utóbbit venni.

#3205 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:16

Üdv!

Pont a most boncolgatott "csúcs" kompakt vs. DSLR témával kapcsolatban merülnének fel kérdéseim, ugyanis tervezem az S1 IS lecserélését.

A jelölt Minolta A200 vagy EOS 300D kit lenne. Sajnos nálam az anyagiak nagyon számítanak és ezért kérném a tanácsotokat.

Érdemes-e most vásárolnom egy Minolta A200-at és használni 2-3 évig, amíg (talán) elérhetőbb árban lesznek a DSLR-ek és tartozékai, vagy venni most egy EOS 300D kit-et, annak ellenére, hogy 1-2 éven belül nem lesz lehetőségem egy jobb objektívet vásárolni hozzá.

Szerintetek ???

Köszönöm!
gubitibi

#3206 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:41

pont ez a dilemmám és a két kiszemelt áldozat nálam is

de nem hiszem hogy a dslr kiegészítők valaha is olcsóbbak lesznek :(

egyébként a minolta tetszik, sok jó paramétere is van, a képei is tetszenek ezért szemeltem ki, ami még hasonló a nikon 8700-8800 de drágább, csúnyább :)

----atyuska----

#3207 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:44

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:20

Hozzád? :irigy: :D

Azt nem így jelenteném be, sokkal inkább úgy, hogy megdönteném az egy hozzászóláson belüli smiley-k számának világrekordját :)

#3208 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:55

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 17:44

Azt nem így jelenteném be, sokkal inkább úgy, hogy megdönteném az egy hozzászóláson belüli smiley-k számának világrekordját :)

Még szerencse, hogy korlátozva van. :p Vagy nem? :think:

#3209 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:58

Idézet: caratyuska - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 17:41

pont ez a dilemmám és a két kiszemelt áldozat nálam is

de nem hiszem hogy a dslr kiegészítők valaha is olcsóbbak lesznek :(

egyébként a minolta tetszik, sok jó paramétere is van, a képei is tetszenek ezért szemeltem ki, ami még hasonló a nikon 8700-8800 de drágább, csúnyább :)

Nálam a Nikon 8700 eleve kiesik mert nincs benne stabilizátor.
A 8800-as pedig drága és a képe sem tetszik annyira mint az A200-é.

Az lehet, hogy a tartozékok ára nem fog csökkenni, de szerintem az újonnan megjelenő vázak ára igen.
gubitibi

#3210 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:02

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 17:16

Üdv!

Pont a most boncolgatott "csúcs" kompakt vs. DSLR témával kapcsolatban merülnének fel kérdéseim, ugyanis tervezem az S1 IS lecserélését.

A jelölt Minolta A200 vagy EOS 300D kit lenne. Sajnos nálam az anyagiak nagyon számítanak és ezért kérném a tanácsotokat.

Érdemes-e most vásárolnom egy Minolta A200-at és használni 2-3 évig, amíg (talán) elérhetőbb árban lesznek a DSLR-ek és tartozékai, vagy venni most egy EOS 300D kit-et, annak ellenére, hogy 1-2 éven belül nem lesz lehetőségem egy jobb objektívet vásárolni hozzá.

Szerintetek ???

Köszönöm!

A tükörreflexes az tükörreflexes. A csúcskompaktok még jó darabig nem fognak felnőni hozzájuk. A kisebb érzékelő még nagyon nagy hátrány, és az EVF se fog felnőni a tükörreflexes keresőképéhez. Szerintem mindenképp 300D, a Minoltának hamar elérnéd a határait.

Pentax vonalban nem gondolkodtál? A *ist Ds kicsit drágább, mint a 300D, ellenben olcsón lehet hozzá jó minőségű, jó állapotú használt obikat szerezni, akár manuálisat is. Érdemes utána nézni szvsz.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.