HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#3201 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:11

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 12:40

Egyetértek, de azt is látni kellene, hogy ahhoz a kis érzékelőhöz ez tényleg egy nagyon jó minőségű objektív. És nem mindenkinek van igény/szüksége DSLR-re.

Egy apró megjegyzést engedjetek meg: ha az az érzékelő a megapixelháborúban nem 8, hanem csak 6 megapixelesnek született volna, akkor még sokkal közelebb lett volna a képminőség mondjuk egy 300D-hez.

Kép
Kép

20D-vel és 300D-vel készült 100%-os képrészlet, a 300D értelemszerűen kisebb. A 300D nem marad szégyenben, szerintem teljesen mindegy, 20D-t, vagy 300D-t állítunk szembe a Pro1-el. Másrészt a tesztben szereplő Pro1 képen már nem lehet javítani, kész, ennyit tud a gép. Egy 20D, vagy egy 300D viszont a tesztben szereplő képminőségről indul, annál csak jobb lehet, az alkalmazott optika függvényében akár fényévekkel jobb. Ez persze az árban is megmutatkozik.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3202 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 02. 16. 14:33

Nme vitatom én, hogy a DSLR-ek sokkal jobbak, sőt. Csak csúfoljátok szegény Pro1 optikáját, holott annak egy sokkal kisebb érzékelőn kell produkálnia, és nagyobb zoomátfogással, mint a tükörreflexeseknél megszokott. Szerintem az egy kategóriájában nagyon jó objektív, még akkor is, ha ti kikéritek magatoknak az eLnevezését. :p Szerintem egy 5-6mp-es érzékelőn tényleg nagyon csúcs lenne az a gép, a 8mp-t ellenben én is túlzásnak érzem.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#3203 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 16:47

Gyors kérdés: valaki elmondaná nekem, mi a különbség a cirkuláris és a lineáris polárszűrő között? :lama:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#3204 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 16:55

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 16:47

Gyors kérdés: valaki elmondaná nekem, mi a különbség a cirkuláris és a lineáris polárszűrő között? :lama:

>> klikk <<

Annyit tennék hozzá, hogy a cirkuláris polár szűrőrétege ugyanaz, mint a lineárisé, csak van mögötte egy másik réteg, ami újra szétzilálja a linearizált fénysugarakat. Autófókuszos gépekre elvileg cirkuláris kell, de 100-ból legalább 99 esetben működik a lineáris is, de garancia nincs rá, hogy minden helyzetben jó lesz. Mára némileg csökkent az árbeli különbség a lineáris és a cirkuláris között, megéri az utóbbit venni.

#3205 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:16

Üdv!

Pont a most boncolgatott "csúcs" kompakt vs. DSLR témával kapcsolatban merülnének fel kérdéseim, ugyanis tervezem az S1 IS lecserélését.

A jelölt Minolta A200 vagy EOS 300D kit lenne. Sajnos nálam az anyagiak nagyon számítanak és ezért kérném a tanácsotokat.

Érdemes-e most vásárolnom egy Minolta A200-at és használni 2-3 évig, amíg (talán) elérhetőbb árban lesznek a DSLR-ek és tartozékai, vagy venni most egy EOS 300D kit-et, annak ellenére, hogy 1-2 éven belül nem lesz lehetőségem egy jobb objektívet vásárolni hozzá.

Szerintetek ???

Köszönöm!
gubitibi

#3206 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:41

pont ez a dilemmám és a két kiszemelt áldozat nálam is

de nem hiszem hogy a dslr kiegészítők valaha is olcsóbbak lesznek :(

egyébként a minolta tetszik, sok jó paramétere is van, a képei is tetszenek ezért szemeltem ki, ami még hasonló a nikon 8700-8800 de drágább, csúnyább :)

----atyuska----

#3207 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:44

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 10:20

Hozzád? :irigy: :D

Azt nem így jelenteném be, sokkal inkább úgy, hogy megdönteném az egy hozzászóláson belüli smiley-k számának világrekordját :)

#3208 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:55

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 17:44

Azt nem így jelenteném be, sokkal inkább úgy, hogy megdönteném az egy hozzászóláson belüli smiley-k számának világrekordját :)

Még szerencse, hogy korlátozva van. :p Vagy nem? :think:

#3209 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 17:58

Idézet: caratyuska - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 17:41

pont ez a dilemmám és a két kiszemelt áldozat nálam is

de nem hiszem hogy a dslr kiegészítők valaha is olcsóbbak lesznek :(

egyébként a minolta tetszik, sok jó paramétere is van, a képei is tetszenek ezért szemeltem ki, ami még hasonló a nikon 8700-8800 de drágább, csúnyább :)

Nálam a Nikon 8700 eleve kiesik mert nincs benne stabilizátor.
A 8800-as pedig drága és a képe sem tetszik annyira mint az A200-é.

Az lehet, hogy a tartozékok ára nem fog csökkenni, de szerintem az újonnan megjelenő vázak ára igen.
gubitibi

#3210 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:02

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 17:16

Üdv!

Pont a most boncolgatott "csúcs" kompakt vs. DSLR témával kapcsolatban merülnének fel kérdéseim, ugyanis tervezem az S1 IS lecserélését.

A jelölt Minolta A200 vagy EOS 300D kit lenne. Sajnos nálam az anyagiak nagyon számítanak és ezért kérném a tanácsotokat.

Érdemes-e most vásárolnom egy Minolta A200-at és használni 2-3 évig, amíg (talán) elérhetőbb árban lesznek a DSLR-ek és tartozékai, vagy venni most egy EOS 300D kit-et, annak ellenére, hogy 1-2 éven belül nem lesz lehetőségem egy jobb objektívet vásárolni hozzá.

Szerintetek ???

Köszönöm!

A tükörreflexes az tükörreflexes. A csúcskompaktok még jó darabig nem fognak felnőni hozzájuk. A kisebb érzékelő még nagyon nagy hátrány, és az EVF se fog felnőni a tükörreflexes keresőképéhez. Szerintem mindenképp 300D, a Minoltának hamar elérnéd a határait.

Pentax vonalban nem gondolkodtál? A *ist Ds kicsit drágább, mint a 300D, ellenben olcsón lehet hozzá jó minőségű, jó állapotú használt obikat szerezni, akár manuálisat is. Érdemes utána nézni szvsz.

#3211 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:06

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 18:58

Nálam a Nikon 8700 eleve kiesik mert nincs benne stabilizátor.
A 8800-as pedig drága és a képe sem tetszik annyira mint az A200-é.

Az lehet, hogy a tartozékok ára nem fog csökkenni, de szerintem az újonnan megjelenő vázak ára igen.

szvsz a vázak már jó árban vannak, még a szomszédos nyugati országokhoz képest is, de hát ugye egy dslr-nél nem áll meg az ember a kit obinál

szóval nem a váz ára húzós, főleg ha esetleg használtban is gondolkodik az ember

----atyuska----

#3212 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:28

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 18:55

Még szerencse, hogy korlátozva van. :p Vagy nem? :think:

Nem tudom, de ha egyszer lesz pénzem valami tuti vázra akkor igérem kipróbálom :)

#3213 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 18:34

Nem tudom, hogy volt-e már: Thom Hogan jövendölése 2005-re.

#3214 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 19:17

Ez már elég régi... Thom oldalát egyébként érdemes mindenkinek tanulmányozni, nemcsak Nikonosoknak, sok okosságot ír.

#3215 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 19:32

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 19:17

Ez már elég régi... Thom oldalát egyébként érdemes mindenkinek tanulmányozni, nemcsak Nikonosoknak, sok okosságot ír.

Én most bukkantam rá. :) Tényleg nem rossz, sok érdekességet találni.

#3216 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 19:55

Idézet: Studi - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 20:32

Én most bukkantam rá. :) Tényleg nem rossz, sok érdekességet találni.

Jaja, megvan a könyve is a D70-ről az is szuper, meg dpreview-n is elolvasom az összes hozzászólását, érdemes.

#3217 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 20:16

Üdv!

Szerintetek ???

Köszönöm!

Nehéz kérdés, DSLR-nél inkább az objektívpark viszi a pénzt, a váz csak a kezdet. Bár szerintem Te egy szódásüveg fenekével is jó képeket csinálnál. :up: Én sem hiszem, hogy a DSLR tartozékok jelentősen olcsóbbak legyenek, a jó objektív mindig drága lesz. Szerintem vedd meg azt a 300D kitet.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#3218 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 20:47

d70-et :)

----atyuska----

#3219 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 21:01

Szerintetek ???

szerintem érdemesebb 300D-t venned.
ha most megveszed, akkor most elkezdheted a dslr előnyeit kihasználni, kitapasztalni. bármikor vehetsz hozzá kiegészítőket.

ha minoltát veszed, akkor maradsz a kompaktnál annak minden hátrányával, és ha pár éven belül eladod, akkor buksz is rajta. ugyanakkor nem hiszem hogy jelentősen jobb dslr-t vehetnél 1-2 éven belül, amikor a minoltát lecseréled, valamint az objektivek, tartozékok ára szerintem egyáltalán nem fog csökkenni.

és azért 300Dhez tartozékokat nem csak L kategóriában, csillagászati áron lehet venni.
egy 50/1.8 objektiv 25ezer ft. és eléggé jó...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3220 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 16. 21:48

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 18:16

Szia!

Nekem is számítottak az anyagiak, de a Fuji S5000-nél eldöntöttem, hogy másik kompakt gépet már nem veszek helyette. Összehúztam a nadrágszíjat, álmodoztam, koplaltam, vártam, 300D. :) Megérte.

Igaza van Thrawn-nak, amilyen látásmódod, érzéked és tehetséged van, neked elég a kitobi mellé egy "szódásüveg alja". :D

WiZARD is írta az 50/1,8-at.

És a statikus képekhez kis gyakorlással tudnál használni olcsó de jó M42-es obikat. Pl.:
Pentacon 2.8/135  7.900
Pentacon 4/200  8.900
Zeiss Flektogon 2.4/35 6.000

Nagylátónak jó a kitobi, és pl. M42-es fixekkel tudnál olcsón telézni is, az 1,6-os szorzó segít.
Külföldről postával pedig 60-70e-ből kijön egy 70-300 körüli consumer Sigma, vagy Canon. Minden obinak van jó tartománya, még az olcsóbbaknak is, és jobb egy közepes minőségű, lerekeszelt obival készített kép, mint egy obi hiányában nem elkészített.

(remélem nem írtam hülyeséget)  :D

Szerkesztette: eszpe 2005. 02. 16. 21:56 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.