HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#141 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 09. 04:51

idézet:
Ezt írta picard:
viszont ne felejetsük el azt is, hogy ezáltal a korábbi diagonális felbontás csökken. tehát ha van egy bármilyen csikozott felületem, akkor legjobban úgy járok, ha arra 45 fokban elforgatott ráccsal fényképezem.

a kérdés mostmár csak az, hogy a valós világban melyik irányú felbontásra van jobban szükség. a másik próbléma meg abból adodik, amit már korábban is irtam, hogy a kész képnek mindenféleképp adott irányítottságunak kell lenni, mert egy jpeg (vagy bármi más) így tárolja. ezért ha CCD-t elforgatom (bármennyivel) akkor kénytelen vagyok a képet vissza forgatni tárolás elött. ez viszont információ veszteséggel járna, ha nem növelném a pixelek számát (redundáns információ visszek a képbe)
[/quote]

pontosan erről van szó!

sehol nem írtam, h ez egy univerzális, kizárólag előnyös módszer, végig pusztán annyit állítottam:

1. valódi, hasznos pixelekkel nő a keresztirányú felbontás
2. egy kész képet utólag, szoftverrel feldolgozva ilyen hatás nem érhető el
3. az ebből alulmintavételezett kép már csak rosszabb lehet
4. ezek miatt a Fuji gépeknél erősen ajánlott ennek használata

ha ezek értelmezésével másnak gondja volt, ott tényleg a magyar szövegértéssel van probléma

#142 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 09. 06:00

idézet:
Ezt írta Degeczi:

pontosan erről van szó!
[/quote]

LOL! :D

idézet:

sehol nem írtam, h ez egy univerzális, kizárólag előnyös módszer, végig pusztán annyit állítottam:

[/quote]

Nem igaz, lasd a magyarazatot, amire irod.

idézet:

[/quote]

Plane nem bizonyitott. Sajat kuyfejed meggyozodese, semmi egyeb. AMig nincs biznyitva, addig leht IGAZ IS, MEG NEM IGAZ IS, ugyi?

idézet:

3. az ebből alulmintavételezett kép már csak rosszabb lehet
4. ezek miatt a Fuji gépeknél erősen ajánlott ennek használata
[/quote]

No comment... :D

idézet:

ha ezek értelmezésével másnak gondja volt, ott tényleg a magyar szövegértéssel van probléma
[/quote]

LOL! :D Sot!
EN fenntartom, hogy egesz biztosan szovegertessel elsz a problema - csak nem nalunk... :D

#143 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 09. 09. 06:45

idézet:
Ezt írta Degeczi:
........sehol nem írtam, h ez egy univerzális, kizárólag előnyös módszer, végig pusztán annyit állítottam:

ha ezek értelmezésével másnak gondja volt, ott tényleg a magyar szövegértéssel van probléma[/quote]

:confused: :confused: :confused:

Elárulnád, ki csempészte bele üzem közben azokat a VALÓDI pixeleket????????????????????????????????

Mert ha nem történt ilyen, akkor még mindig 6 MP a felbontás fizikailag. És innentől kezdve megint az interpoláció algoritmusa kerül szóba, amit bőszen tagadsz te is, meg a Fuji is :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#144 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 09:01

idézet:
Ezt írta T2k:
------------------------------------------------------------
Nem igaz, lasd a magyarazatot, amire irod.
[/quote]

Mi nem igaz?! Nem nagyobb egy 3Mpixeles SCCD érzékelő keresztirányú fölbontása, mint egy hagyományos 3Mpixelesé? Dehogynem! Nem csak elméletben, de tesztekkel igazoltan is.

Nem nagyobb a 602-es kamera 6Mpixeles módjában a részletgazdagság, mint az abból alulmintavételezett 3Mpixelesben? Dehogynem!
Ezért szükséges ezt a módot használni ha csak lehet.

Ez volt az az alapállítás, amit lazán "marhaságnak" minősítettél.

idézet:
------------------------------------------------------------
Plane nem bizonyitott. Sajat kuyfejed meggyozodese, semmi egyeb.
[/quote]

A 3Mpixeles tesztképen egy adott ponton már egybeolvadnak a vonalak, egyetlen szürke masszává. Miféle szoftver az, ami úgy növeli meg a felbontást, h a vonalak ismét szétváljanak?

#145 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 09:52

aj... nemtom mit vitatkoztok ilyen elmeleti dolgokon. ezer es egy dolog van meg befolyasolja a vegeredmenyt. ez szamit. a ccdk felbontasa meg elerte azt a hatart, hogy lehet az alacsonyabb felbontasu gep szebb (akar elesebb, vagy annak tuno!) kepet produkal. nincsenek olyan egetrengeto differenciak es ugrasok mint regen.

#146 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 11:14

idézet:
Ezt írta doszy:
Canon G3-ashoz keresek vízálló tokot. Létezik ilyen?
Előre is köszi a válaszokat.
[/quote]

létezik, nagyon drága :( (50,000+ Ft)

#147 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 11:36

idézet:
Ezt írta arn:
a ccdk felbontasa meg elerte azt a hatart, hogy lehet az alacsonyabb felbontasu gep szebb (akar elesebb, vagy annak tuno!) kepet produkal. nincsenek olyan egetrengeto differenciak es ugrasok mint regen.[/quote]

Ezt inkább meg se hallottam... úgy mondod, mintha itt volna a digicsális kánaán. Majd ha egy egyszerű nép-fényképezővel tudok nagyítani 60*80 centit kényelmesen, akkor jó. (ha meg sok pixel kell, akkor fogom a diát, betolom egy diaszkennerbe behúzom vagy 5000dpi-vel, és akkor nyomdai minőségben 300dpi-vel nyomva kijön belőle egy szerény A2-es nyomat... na, majd ha itt fognak tartani a digitek, akkor lehet beszélgetni felbontásról - de asszem ezt már elmondtam)

#148 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 09. 12:25

dehogy beszeltem en itt kananrol...

csak egy 3mpixeles utan a 4, a 4 utan az 5, az 5 utan 6. stbstb. nincsenek nagy ugrasok, sot egyre kisebbek. arrol van szo, hogy egy 4mpixeles g3 lehet jobb kepet alkot egy 5mpixeles divatmasinanal...

egyaltalan nem akarom bekeverni a normalisabb analog gepekkel. persze, hogy eg es fold a felbontas, dinamika beli kulonbseg. ha eleg kifinomult egy szerkezet ahhoz csak kozeliteni fog a digitalis verzioja. csak hogy a kifinomult szerkezetek az atlagember szamara elerhetetlenek... mint minden mas analog-digitalis valtasnal az also regio jar a legjobban. tehat kompakt gepeknel tenyleg elorelepes mar most is. mindent egybeveve.

#149 Felhasználó inaktív   kezol 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 09. 23:22

Sziasztok!

A közeljövôben szeretnék digitgépet vásárolni! Olvasgattam már néhány fórumot, de itt még nem jártam.. Szal úgy t?nik, hogy két gépre sz?kült a kör, amik közül nem tudok választani: Nikon CP2100, Canon PS A300! Elmondanám melyik miért tetszik és miért nem:

Nikon
+
3* zoom
Tv-out
Pofás külsô
-
Auto ISO (800-ig) Ez a legnagyobb bajom, mert láttam már bazi zajos tesztképeket is... :(
1/3.2 CCD (Nem tudom, hogy mennyivel zajosabb, mint egy 1/2.7-es)

Canon
+
Állítólag Nagyon jó autofókusz :)
Hosszú videórögzítési lehetôség
Masszív külsô
-
Nagy
TV-out hiánya (ez nagy kár) :(

Egyértelm?en, ami az egyiknél plusz, az a másiknál mínusz, csak nem akartam mégegyszer leírni... Mindkét masina másért jó és én nem tudok dönteni... A Nikonnak a Több elôny mellett több a hátránya, a Canonnak viszont kevesebb a hátránya, de elônynek sem tudtam sokmindent felhozni... Viszont így egyensújban vannak, de mindenképp jó lenne, ha valahogy tudnék dönteni... :)

Bazz így visszaolvasva borzasztó "értelmesre" sikerült ez a hozzászólás... :D
Azért várom a segítségeket/tapasztalatokat/tanácsokat!

[ 2003. szeptember 10.: kezol szerkesztette a hozzászólást ]

#150 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 08:44

idézet:
Ezt írta kezol:
Sziasztok!

A közeljövôben szeretnék digitgépet vásárolni! Olvasgattam már néhány fórumot, de itt még nem jártam.. Szal úgy t?nik, hogy két gépre sz?kült a kör, amik közül nem tudok választani: Nikon CP2100, Canon PS A300! Elmondanám melyik miért tetszik és miért nem:

Nikon
+
3* zoom
Tv-out
Pofás külsô
-
Auto ISO (800-ig) Ez a legnagyobb bajom, mert láttam már bazi zajos tesztképeket is... :(
1/3.2 CCD (Nem tudom, hogy mennyivel zajosabb, mint egy 1/2.7-es)

Canon
+
Állítólag Nagyon jó autofókusz :)
Hosszú videórögzítési lehetôség
Masszív külsô
-
Nagy
TV-out hiánya (ez nagy kár) :(

Egyértelm?en, ami az egyiknél plusz, az a másiknál mínusz, csak nem akartam mégegyszer leírni... Mindkét masina másért jó és én nem tudok dönteni... A Nikonnak a Több elôny mellett több a hátránya, a Canonnak viszont kevesebb a hátránya, de elônynek sem tudtam sokmindent felhozni... Viszont így egyensújban vannak, de mindenképp jó lenne, ha valahogy tudnék dönteni... :)

Bazz így visszaolvasva borzasztó "értelmesre" sikerült ez a hozzászólás... :D
Azért várom a segítségeket/tapasztalatokat/tanácsokat!

[ 2003. szeptember 10.: kezol szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

itt en nikont vennek... az a60 mennyivel dragabb??? erdemes ra gyujtogetned. valahol ott kezdodik a normalis hobbygep. amivel ki lehet probalgatni mindenfelet.

#151 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 08:45

idézet:
Ezt írta UseR:

létezik, nagyon drága :( (50,000+ Ft)
[/quote]

jo lenne, ha ilyen "olcson" megusznad :)

#152 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 18:25

Fuji 602-eshez keresek valami nem túl drága, de tartós és nem kofferméretű hordtáskát... ha tudtok valami jót, ne fogjátok vissza magatokat! :)

#153 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 20:01

Akár mezei bevásárlóközpontokban is nagy a választék: 4-5e körül már nagyon jókat lehet találni. Vagy az őrrel beszéled meg előtte, h próbálgatni viszed be a kamerád, vagy MM-ban akár lehet is ilyen típus, akkor még egyszerűbb (én is így próbáltam magamnak).

Fontos viszont még a vásárlás előtt eldönteni, h fogsz-e valaha is szűrőket (és a hozzájuk szükséges átalakítótubust) használni hozzá! Ezt uis nyilván nem veszed majd le minden alkalommal, tehát akkor olyan kell amiben fölhelyezett átalakítóval is elfér.

#154 Felhasználó inaktív   kezol 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 10. 21:36

idézet:
Ezt írta arn:

itt en nikont vennek... az a60 mennyivel dragabb??? erdemes ra gyujtogetned. valahol ott kezdodik a normalis hobbygep. amivel ki lehet probalgatni mindenfelet.
[/quote]

Az A60-ast is nézegettem, de nem tetszik! Aztán végigolvastam egy A60-as topicot, ahol jópáran panaszkodtak rá: E18, koszosodó LCD, karcolódó objektív...
Valóban vonzóak a speckói és a full manual mód, de nekem nagyon csúnya és a 4 elemmel sem tudtam megbarátkozni... :( Szal a fenti két gép közül igyekszem választani, de lehet, hogy CP 3100-as lesz belôle, mert annál nincsenek hotpixelek a sötétebb tesztképeken (a 2100-asé nagyon gáz (Steve/Imagin))... Viszont én csak 1600*1200-ban szeretém használni! Szerintetek árthat egy 3Mpixeles fényképezônek, ha csak 1600*1200-ban használom(mindig)... A 3100-as egyedüli szépséghibája, hogy 1600*1200-ban nem választható superfine mód, csak normal... Azért ennek a minôségére kíváncsi lennék... Remélem nem 60%-os jpg... :) Ha valakinek van 3100-asa megnézhetné, hogy hány százalékos képet csinál a masinája 1600*1200-ban...

Köszi!

#155 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 21:39

igen. meg lencsetisztito, meg potelemek, meg stb... szoval nem csak tok kell, ezert kene valami specko nemtuldraga fotosbolt.
de lehet, h akkor 2 hordtaskat veszek :)

#156 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 10. 22:17

idézet:
Ezt írta UseR:
igen. meg lencsetisztito, meg potelemek, meg stb... szoval nem csak tok kell, ezert kene valami specko nemtuldraga fotosbolt.
de lehet, h akkor 2 hordtaskat veszek :)
[/quote]

Beballagsz szépen a mediamarktba, és ott van kb 187 féle táska, picitől a böhöncig.

#157 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 10:06

Hali!

Lehet, hogy ismeritek, de most olvastam egy újságban /DFM/ egy joó kis :cool: [url="http://"http://www.dpreview.com/"]webcímet[/url] :cool: ami segíthet mindenkinek, aki gépet akar venni.

Részemről várok a Canon 300D-re, aztán döntök, hogy ez vs. 10D! :D
Így előzetesben szerintetek?

Üdv! ;)

(szerk.: most látomm ott is van összehasonlítás...) :o

[ 2003. szeptember 13.: Cancer szerkesztette a hozzászólást ]
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#158 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 10:13

még1x

A FM-ikban 369.900.- pénzt írnak várható árra! :eek:
Ezkib*szás. 999$ azért nem annyi. (tudom VÁM/MÁV/ miegymás, de akkor is...) :eek: :eek:
Ez az objektíves változat.

(szerk.: télleg, ha postán rendelem, akkor is VÁM köteles? :D :D )

[ 2003. szeptember 13.: Cancer szerkesztette a hozzászólást ]
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#159 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 13. 10:46

idézet:
Ezt írta Cancer:
még1x
(szerk.: télleg, ha postán rendelem, akkor is VÁM köteles? :D :D )
[/quote]

ofkóz. VÁM+ÁFA. És tényleg nem annyi, de ez Magyarország :( ki kell menni Bécsbe érte...

#160 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 14. 08:23

idézet:
Ezt írta Cancer:
Hali!
Részemről várok a Canon 300D-re, aztán döntök, hogy ez vs. 10D! :D
Így előzetesben szerintetek?
[/quote]

sziasztok!

szerintem eleg jo a 300D is, ha nem kell az erosebb vaz. mert a vaza mintha a 300V-tol (masik neve Rebel) eredne, ami tartalmaz muanyagot is. a 10D viszont full fem, itt-ott finom kis gumiboritassal (tok jo szaga lesz tole az ember ujjainak :) )

talan meg a sorozatlovo kepessege ter el a ket gepnek, de minimalis mertekben.

szerintem tehat normalis felhasznalas eseten felesleges annyi penzt kiadni a 10D-re, ha van mellette 300D is. szerintem menj el egy boltba es probald ki, ha megengedik. a feeling allati :)

remelem, hogy segitettem!
udv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8