idézet:
Ezt írta picard:
viszont ne felejetsük el azt is, hogy ezáltal a korábbi diagonális felbontás csökken. tehát ha van egy bármilyen csikozott felületem, akkor legjobban úgy járok, ha arra 45 fokban elforgatott ráccsal fényképezem.
a kérdés mostmár csak az, hogy a valós világban melyik irányú felbontásra van jobban szükség. a másik próbléma meg abból adodik, amit már korábban is irtam, hogy a kész képnek mindenféleképp adott irányítottságunak kell lenni, mert egy jpeg (vagy bármi más) így tárolja. ezért ha CCD-t elforgatom (bármennyivel) akkor kénytelen vagyok a képet vissza forgatni tárolás elött. ez viszont információ veszteséggel járna, ha nem növelném a pixelek számát (redundáns információ visszek a képbe)[/quote]
pontosan erről van szó!
sehol nem írtam, h ez egy univerzális, kizárólag előnyös módszer, végig pusztán annyit állítottam:
1. valódi, hasznos pixelekkel nő a keresztirányú felbontás
2. egy kész képet utólag, szoftverrel feldolgozva ilyen hatás nem érhető el
3. az ebből alulmintavételezett kép már csak rosszabb lehet
4. ezek miatt a Fuji gépeknél erősen ajánlott ennek használata
ha ezek értelmezésével másnak gondja volt, ott tényleg a magyar szövegértéssel van probléma
Digitális fényképezőgépek II.
Elküldve: 2003. 09. 09. 04:51
Elküldve: 2003. 09. 09. 06:00
idézet:
Ezt írta Degeczi:
pontosan erről van szó!
[/quote]
LOL!
idézet:[/quote]
sehol nem írtam, h ez egy univerzális, kizárólag előnyös módszer, végig pusztán annyit állítottam:
Nem igaz, lasd a magyarazatot, amire irod.
Plane nem bizonyitott. Sajat kuyfejed meggyozodese, semmi egyeb. AMig nincs biznyitva, addig leht IGAZ IS, MEG NEM IGAZ IS, ugyi?
3. az ebből alulmintavételezett kép már csak rosszabb lehet
4. ezek miatt a Fuji gépeknél erősen ajánlott ennek használata
No comment...
ha ezek értelmezésével másnak gondja volt, ott tényleg a magyar szövegértéssel van probléma
LOL!Sot!
EN fenntartom, hogy egesz biztosan szovegertessel elsz a problema - csak nem nalunk...![]()
Elküldve: 2003. 09. 09. 06:45
idézet:
Ezt írta Degeczi:
........sehol nem írtam, h ez egy univerzális, kizárólag előnyös módszer, végig pusztán annyit állítottam:
ha ezek értelmezésével másnak gondja volt, ott tényleg a magyar szövegértéssel van probléma[/quote]
:confused: :confused: :confused:
Elárulnád, ki csempészte bele üzem közben azokat a VALÓDI pixeleket????????????????????????????????
Mert ha nem történt ilyen, akkor még mindig 6 MP a felbontás fizikailag. És innentől kezdve megint az interpoláció algoritmusa kerül szóba, amit bőszen tagadsz te is, meg a Fuji is![]()
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 09. 09. 09:01
idézet:
Ezt írta T2k:
------------------------------------------------------------
Nem igaz, lasd a magyarazatot, amire irod.
[/quote]
Mi nem igaz?! Nem nagyobb egy 3Mpixeles SCCD érzékelő keresztirányú fölbontása, mint egy hagyományos 3Mpixelesé? Dehogynem! Nem csak elméletben, de tesztekkel igazoltan is.
Nem nagyobb a 602-es kamera 6Mpixeles módjában a részletgazdagság, mint az abból alulmintavételezett 3Mpixelesben? Dehogynem!
Ezért szükséges ezt a módot használni ha csak lehet.
Ez volt az az alapállítás, amit lazán "marhaságnak" minősítettél.
idézet:
------------------------------------------------------------
Plane nem bizonyitott. Sajat kuyfejed meggyozodese, semmi egyeb.[/quote]
A 3Mpixeles tesztképen egy adott ponton már egybeolvadnak a vonalak, egyetlen szürke masszává. Miféle szoftver az, ami úgy növeli meg a felbontást, h a vonalak ismét szétváljanak?
Elküldve: 2003. 09. 09. 09:52
Elküldve: 2003. 09. 09. 11:14
idézet:
Ezt írta doszy:
Canon G3-ashoz keresek vízálló tokot. Létezik ilyen?
Előre is köszi a válaszokat.[/quote]
létezik, nagyon drága(50,000+ Ft)
Elküldve: 2003. 09. 09. 11:36
idézet:
Ezt írta arn:
a ccdk felbontasa meg elerte azt a hatart, hogy lehet az alacsonyabb felbontasu gep szebb (akar elesebb, vagy annak tuno!) kepet produkal. nincsenek olyan egetrengeto differenciak es ugrasok mint regen.[/quote]
Ezt inkább meg se hallottam... úgy mondod, mintha itt volna a digicsális kánaán. Majd ha egy egyszerű nép-fényképezővel tudok nagyítani 60*80 centit kényelmesen, akkor jó. (ha meg sok pixel kell, akkor fogom a diát, betolom egy diaszkennerbe behúzom vagy 5000dpi-vel, és akkor nyomdai minőségben 300dpi-vel nyomva kijön belőle egy szerény A2-es nyomat... na, majd ha itt fognak tartani a digitek, akkor lehet beszélgetni felbontásról - de asszem ezt már elmondtam)
Elküldve: 2003. 09. 09. 12:25
csak egy 3mpixeles utan a 4, a 4 utan az 5, az 5 utan 6. stbstb. nincsenek nagy ugrasok, sot egyre kisebbek. arrol van szo, hogy egy 4mpixeles g3 lehet jobb kepet alkot egy 5mpixeles divatmasinanal...
egyaltalan nem akarom bekeverni a normalisabb analog gepekkel. persze, hogy eg es fold a felbontas, dinamika beli kulonbseg. ha eleg kifinomult egy szerkezet ahhoz csak kozeliteni fog a digitalis verzioja. csak hogy a kifinomult szerkezetek az atlagember szamara elerhetetlenek... mint minden mas analog-digitalis valtasnal az also regio jar a legjobban. tehat kompakt gepeknel tenyleg elorelepes mar most is. mindent egybeveve.
Elküldve: 2003. 09. 09. 23:22
A közeljövôben szeretnék digitgépet vásárolni! Olvasgattam már néhány fórumot, de itt még nem jártam.. Szal úgy t?nik, hogy két gépre sz?kült a kör, amik közül nem tudok választani: Nikon CP2100, Canon PS A300! Elmondanám melyik miért tetszik és miért nem:
Nikon
+
3* zoom
Tv-out
Pofás külsô
-
Auto ISO (800-ig) Ez a legnagyobb bajom, mert láttam már bazi zajos tesztképeket is...
1/3.2 CCD (Nem tudom, hogy mennyivel zajosabb, mint egy 1/2.7-es)
Canon
+
Állítólag Nagyon jó autofókusz
Hosszú videórögzítési lehetôség
Masszív külsô
-
Nagy
TV-out hiánya (ez nagy kár)
Egyértelm?en, ami az egyiknél plusz, az a másiknál mínusz, csak nem akartam mégegyszer leírni... Mindkét masina másért jó és én nem tudok dönteni... A Nikonnak a Több elôny mellett több a hátránya, a Canonnak viszont kevesebb a hátránya, de elônynek sem tudtam sokmindent felhozni... Viszont így egyensújban vannak, de mindenképp jó lenne, ha valahogy tudnék dönteni...
Bazz így visszaolvasva borzasztó "értelmesre" sikerült ez a hozzászólás...
Azért várom a segítségeket/tapasztalatokat/tanácsokat!
[ 2003. szeptember 10.: kezol szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 10. 08:44
idézet:
Ezt írta kezol:
Sziasztok!
A közeljövôben szeretnék digitgépet vásárolni! Olvasgattam már néhány fórumot, de itt még nem jártam.. Szal úgy t?nik, hogy két gépre sz?kült a kör, amik közül nem tudok választani: Nikon CP2100, Canon PS A300! Elmondanám melyik miért tetszik és miért nem:
Nikon
+
3* zoom
Tv-out
Pofás külsô
-
Auto ISO (800-ig) Ez a legnagyobb bajom, mert láttam már bazi zajos tesztképeket is...
1/3.2 CCD (Nem tudom, hogy mennyivel zajosabb, mint egy 1/2.7-es)
Canon
+
Állítólag Nagyon jó autofókusz
Hosszú videórögzítési lehetôség
Masszív külsô
-
Nagy
TV-out hiánya (ez nagy kár)
Egyértelm?en, ami az egyiknél plusz, az a másiknál mínusz, csak nem akartam mégegyszer leírni... Mindkét masina másért jó és én nem tudok dönteni... A Nikonnak a Több elôny mellett több a hátránya, a Canonnak viszont kevesebb a hátránya, de elônynek sem tudtam sokmindent felhozni... Viszont így egyensújban vannak, de mindenképp jó lenne, ha valahogy tudnék dönteni...
Bazz így visszaolvasva borzasztó "értelmesre" sikerült ez a hozzászólás...![]()
Azért várom a segítségeket/tapasztalatokat/tanácsokat!
[ 2003. szeptember 10.: kezol szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
itt en nikont vennek... az a60 mennyivel dragabb??? erdemes ra gyujtogetned. valahol ott kezdodik a normalis hobbygep. amivel ki lehet probalgatni mindenfelet.
Elküldve: 2003. 09. 10. 08:45
idézet:
Ezt írta UseR:
létezik, nagyon drága(50,000+ Ft)[/quote]
jo lenne, ha ilyen "olcson" megusznad![]()
Elküldve: 2003. 09. 10. 18:25
Elküldve: 2003. 09. 10. 20:01
Fontos viszont még a vásárlás előtt eldönteni, h fogsz-e valaha is szűrőket (és a hozzájuk szükséges átalakítótubust) használni hozzá! Ezt uis nyilván nem veszed majd le minden alkalommal, tehát akkor olyan kell amiben fölhelyezett átalakítóval is elfér.
Elküldve: 2003. 09. 10. 21:36
idézet:
Ezt írta arn:
itt en nikont vennek... az a60 mennyivel dragabb??? erdemes ra gyujtogetned. valahol ott kezdodik a normalis hobbygep. amivel ki lehet probalgatni mindenfelet.[/quote]
Az A60-ast is nézegettem, de nem tetszik! Aztán végigolvastam egy A60-as topicot, ahol jópáran panaszkodtak rá: E18, koszosodó LCD, karcolódó objektív...
Valóban vonzóak a speckói és a full manual mód, de nekem nagyon csúnya és a 4 elemmel sem tudtam megbarátkozni...Szal a fenti két gép közül igyekszem választani, de lehet, hogy CP 3100-as lesz belôle, mert annál nincsenek hotpixelek a sötétebb tesztképeken (a 2100-asé nagyon gáz (Steve/Imagin))... Viszont én csak 1600*1200-ban szeretém használni! Szerintetek árthat egy 3Mpixeles fényképezônek, ha csak 1600*1200-ban használom(mindig)... A 3100-as egyedüli szépséghibája, hogy 1600*1200-ban nem választható superfine mód, csak normal... Azért ennek a minôségére kíváncsi lennék... Remélem nem 60%-os jpg...
Ha valakinek van 3100-asa megnézhetné, hogy hány százalékos képet csinál a masinája 1600*1200-ban...
Köszi!
Elküldve: 2003. 09. 10. 21:39
de lehet, h akkor 2 hordtaskat veszek
Elküldve: 2003. 09. 10. 22:17
idézet:
Ezt írta UseR:
igen. meg lencsetisztito, meg potelemek, meg stb... szoval nem csak tok kell, ezert kene valami specko nemtuldraga fotosbolt.
de lehet, h akkor 2 hordtaskat veszek[/quote]
Beballagsz szépen a mediamarktba, és ott van kb 187 féle táska, picitől a böhöncig.
Elküldve: 2003. 09. 13. 10:06
Lehet, hogy ismeritek, de most olvastam egy újságban /DFM/ egy joó kis
Részemről várok a Canon 300D-re, aztán döntök, hogy ez vs. 10D!
Így előzetesben szerintetek?
Üdv!
(szerk.: most látomm ott is van összehasonlítás...) :o
[ 2003. szeptember 13.: Cancer szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 13. 10:13
A FM-ikban 369.900.- pénzt írnak várható árra!
Ezkib*szás. 999$ azért nem annyi. (tudom VÁM/MÁV/ miegymás, de akkor is...)
Ez az objektíves változat.
(szerk.: télleg, ha postán rendelem, akkor is VÁM köteles?
[ 2003. szeptember 13.: Cancer szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 09. 13. 10:46
idézet:
Ezt írta Cancer:
még1x
(szerk.: télleg, ha postán rendelem, akkor is VÁM köteles?![]()
)
[/quote]
ofkóz. VÁM+ÁFA. És tényleg nem annyi, de ez Magyarországki kell menni Bécsbe érte...
Elküldve: 2003. 09. 14. 08:23
idézet:
Ezt írta Cancer:
Hali!
Részemről várok a Canon 300D-re, aztán döntök, hogy ez vs. 10D!![]()
Így előzetesben szerintetek?
[/quote]
sziasztok!
szerintem eleg jo a 300D is, ha nem kell az erosebb vaz. mert a vaza mintha a 300V-tol (masik neve Rebel) eredne, ami tartalmaz muanyagot is. a 10D viszont full fem, itt-ott finom kis gumiboritassal (tok jo szaga lesz tole az ember ujjainak)
talan meg a sorozatlovo kepessege ter el a ket gepnek, de minimalis mertekben.
szerintem tehat normalis felhasznalas eseten felesleges annyi penzt kiadni a 10D-re, ha van mellette 300D is. szerintem menj el egy boltba es probald ki, ha megengedik. a feeling allati
remelem, hogy segitettem!
udv!
.
.

Súgó
A téma zárva.