HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek II.

#2461 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 04. 12:08

Idézet: DooDoo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 11:49

Nah úgytűnik maradt a Panasonic, és a Canon egyenlöre többit kilőttem, DPreview-t nézegetem, Panasonicot jobbnak hozzák ki, 12x zoom, 5 cm makro, képminőségben is jobbnak tűnik, egyedül a videot sajnálom nagyon, hogy csak 320x240-es...  Az az AF segédfény mire jó? Canonban az sincs, ja és csak tömöritett formátum van...

vélemény?

Az AF segédfény gyenge fényviszonyok között segíti az autofókusz rendszert.

Hát, nem tudom. Canon előnye az ISO50, továbbá hogy előtétlencsét is használhatsz hozzá, majd meglátod, hogy madarakhoz nem létezik elég nagy optika. Bár nem tudom, hogy egy kétszerezővel milyen lesz a képminőség? :think:
Tömörítetlen formátumot valóban kihasználnád?

Szerk:videóról meg annyit, hogy szvsz suszter maradjon a kaptafánál. Fényképezőgéppel fényképezni kell, videokamerával meg videózni. Tudom, ez eléggé konzervatív felfogás.

Szerkesztette: Thrawn 2004. 11. 04. 12:11 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2462 Felhasználó inaktív   DooDoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 04. 12:17

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 11:08

Az AF segédfény gyenge fényviszonyok között segíti az autofókusz rendszert.

Hát, nem tudom. Canon előnye az ISO50, továbbá hogy előtétlencsét is használhatsz hozzá, majd meglátod, hogy madarakhoz nem létezik elég nagy optika. Bár nem tudom, hogy egy kétszerezővel milyen lesz a képminőség? :think:
Tömörítetlen formátumot valóban kihasználnád?

Szerk:videóról meg annyit, hogy szvsz suszter maradjon a kaptafánál. Fényképezőgéppel fényképezni kell, videokamerával meg videózni. Tudom, ez eléggé konzervatív felfogás.

Fogalmam sincs :) nemtudom mekkora lenne a különbség a 2 kép között (mármint a tömöritetlen és a Super Fine között), lehet én észre se venném..  és ha lenne videokamerám, akkor nem foglalkoznék azzal, hogy melyik mit tud, de így, ha már van bennük ilyen, akkor azért használnám.. ha csak a képminőséget nézném, akkor valszeg Panasonicot venném, mert leírások alapján szinte mindenben jobb kicsivel.. győzzetek meg hogy van a Canon olyan jó képben is,  meg tudásban is, és akkor nyugodt lélekkel veszem azt :)
Core2Duo E6750; Gigabyte P35-DS3; 4G DDR2 800; MSI GTX460 Hawk; SBAudigy 2ZS; Samsung 200+500G HDD, Pioneer DVR-212; Winfast TV2000 XP; Chieftec 550W

#2463 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 13:21

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 12:08

Bár nem tudom, hogy egy kétszerezővel milyen lesz a képminőség? :think:

Majd mutatok pár tesztképet; igaz, nekem csak 1,6x-os az előtét-lencsém. Automata módban aberrál rendesen, de rekeszeléssel eltűnik a CA. F5 körül már korrekt eredményt lehet kapni.

#2464 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 13:29

Idézet: DooDoo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 12:17

győzzetek meg hogy van a Canon olyan jó képben is,  meg tudásban is, és akkor nyugodt lélekkel veszem azt :)

Tudásban ott van a két gép egymás mellett. A Pana mellett szól a rugalmasabb optika, az élő hisztogram; az AF segédfénynek természetben nem veszed hasznát, az biztos. A Canon mellett szól a kihajtható kijelző (király, imádom), a Thrawn által említett előtétlencse-lehetőség, a gyorsabb zoom rendszer (az USM tényleg nagyon gyors, szinte szokni kell), és az, hogy utólag fogod tudni a gépet bővíteni, ha esetleg az alapgép kevés lenne.

Képminőségben a Pana jobb, mivel valamivel részletgazdagabbak a képei. A Canon sem rossz, nem arról van szó (nézd csak meg egy topikkal odébb *EX* képeit), egyszerűen a Pana egy lehelletnyivel részletesebb, és kevésbé aberrál. Mindkettő gép kompakthoz képest kevés zajt produkál.

#2465 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:08

engem ami a canon mellé állított az a gép menüje

----atyuska----

#2466 Felhasználó inaktív   DooDoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:15

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 12:29

az AF segédfénynek természetben nem veszed hasznát,

Nem csak természetben szeretném használni, hanem mindenhol, anyám a madarakat szereti neki lenne jó a nagy optikai zoom, apám meg a gyógynövényeket, neki meg a makro távolság kellene, hogy kicsi legyen (pana 5, canon 10 asszem)...  egyre jobban hajlok Canon felé, ha tényleg nem rosszabb annyival a képe, mint Panasonicnak, meg ez legalább olcsóbb is :)

Ezt írja DPreview Canonról: And if you shoot a lot of telephoto action, forget it - unless you're prepared to turn of the autofocus.

Vagyis hogy távolra rosszul fókuszál? És mi az a hisztogram? :)

Szerkesztette: DooDoo 2004. 11. 04. 14:24 -kor

Core2Duo E6750; Gigabyte P35-DS3; 4G DDR2 800; MSI GTX460 Hawk; SBAudigy 2ZS; Samsung 200+500G HDD, Pioneer DVR-212; Winfast TV2000 XP; Chieftec 550W

#2467 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 14:22

Idézet: DooDoo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:15

Nem csak természetben szeretném használni, hanem mindenhol, anyám a madarakat szereti neki lenne jó a nagy optikai zoom, apám meg a gyógynövényeket, neki meg a makro távolság kellene, hogy kicsi legyen (pana 5, canon 10 asszem)...  egyre jobban hajlok Canon felé, ha tényleg nem rosszabb annyival a képe, mint Panasonicnak, meg ez legalább olcsóbb is :)

Ami a Canon makrót illeti, Satriani tudna felvilágosítást adni, annyit azért megjegyzek, hogy nem kizárólag a minimális fókusztáv a mérvadó. Makroobjektíveknél ez 30 centiméter körül van és mégis, a profi fotósok inkább ezeket használják, nem a 2 centiméteres "makrocsodákat". Szóval én is kíváncsi vagyok, Ő mit mond.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2468 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:22

Idézet: DooDoo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:15

Ezt írja DPreview Canonról: And if you shoot a lot of telephoto action, forget it - unless you're prepared to turn of the autofocus.

Vagyis hogy távolra rosszul fókuszál? És mi az a hisztogram? :)

Ezt a mondatot én nem értettem a tesztben. Illetve értettem :), de nem tudtam mire vélni. Az AF nálam csak (tényleg) alacsony fényviszonyok között bizonytalan, illetve akkor, ha kis távolságra (mondjuk pár méteren belülre) szeretnék telével fotózni - ami nem is nagyon indokolt.  Szóval nekem semmi bajom a gép AF-jével.

Hisztogram linkek:
http://www.photoxels..._histogram.html
http://www.luminous-landscape.com/tutorial...istograms.shtml
http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/D...istogram_01.htm

#2469 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:28

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 14:22

Ami a Canon makrót illeti, Satriani tudna felvilágosítást adni, annyit azért megjegyzek, hogy nem kizárólag a minimális fókusztáv a mérvadó. Makroobjektíveknél ez 30 centiméter körül van és mégis, a profi fotósok inkább ezeket használják, nem a 2 centiméteres "makrocsodákat". Szóval én is kíváncsi vagyok, Ő mit mond.

Én csak annyit mondok, hogy a digifotós topikban meg kell nézni *EX* régebbi makró képeit ;)

Kicsit bővebben: nincs dedikált makró módja a gépnek, de 10 cm-s közelponttal dolgozik, tehát papíron közepes makróképességűnek mondható. Több gépen lehet újabban találkozni Super Macro móddal - na olyat az S1 csak előtétlencsével tud. Raktam be anno tesztképet egy szöcske pofájáról, talán van, ki emlékszik rá. Így tényleg brutális nagyítás érhető el. Lencse nélkül viszont vannak az S1-nél jobb gépek makróra (pl. az FZ3).

PS: még annyit, hogy a lencse torzítása nagyon korrekt (nagylátószögnél alacsony, telénél szinte kimutathatatlan), úgyhogy ha a nagyítás megfelel, akkor azért nagyon szép makrókat lehet vele készíteni.

Szerkesztette: Satriani 2004. 11. 04. 17:30 -kor

#2470 Felhasználó inaktív   DooDoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:33

Nagyon úgy néz ki hogy Canon lesz belőle, de külföldi review-k olvasgatása közben látom hogy 320 dolcsi körül is lehet már venni ilyet.. Mennyire macerás külföldről rendelni? Mennyi lesz miután ideér?

#2471 Felhasználó inaktív   DooDoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:51

Lehet hülyeséget kérdezek, de lehet ezeket a gépeket számítógépre kötve webcam-ként használni?

#2472 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 23:31

Idézet: zolnagy - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 8:14

Sziasztok!

Digigépet szeretnék venni használtan és 2 között vacillálok:

-Canon A70
-Kodak DX6340

A Canonról sokmindent lehet olvasni itt a fórumon. Amit írtatok, nem tűnik rossznak, de a Kodakról nem igazán láttam semmit.
Néztem az Indexen a gépeket, de ott mindkettőről jókat írtak. A Kodak azért tetszik jobban, mert a legszűkebb blendéje 13-as, a Canoné 8-as és csak 2 elem kell bele. A Canon pedig azért tetszik jobban, mert nemcsak Blende előválasztás és Záridő előválasztás van, mint a Kodaknál, hanem e kettő egymástól függetlenül is állítható, tehát lehet full manuális.
Mondjuk ezek az előnyök nem akkorák egyiknél sem, hogy eldönthetnék a dolgot. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, főleg a Kodakról, mert arról nem nagyon láttam, akkor írja meg.

Az én kérdésemre senki?  :(

#2473 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 01:04

Idézet: DooDoo - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 18:51

Lehet hülyeséget kérdezek, de lehet ezeket a gépeket számítógépre kötve webcam-ként használni?

Canont hivatalosan nem, hekkelt/nem hivatalos módot pedig nem ismerek. A többiről nem tudok.

#2474 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 01:06

Idézet: zolnagy - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 23:31

Az én kérdésemre senki?  :(

Gondolom, a Kodakkal nincs senkinek közvetlen tapasztalata :) Egyébként ha visszaolvasol cirka egy hónapot, én is vacilláltam az A75 és egy Kodak között, akkor kaptam véleményeket valakitől. Keresd meg az "informátorom", biztos segít neked is :)

#2475 Felhasználó inaktív   zolnagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 11:11

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 0:06

Gondolom, a Kodakkal nincs senkinek közvetlen tapasztalata :) Egyébként ha visszaolvasol cirka egy hónapot, én is vacilláltam az A75 és egy Kodak között, akkor kaptam véleményeket valakitől. Keresd meg az "informátorom", biztos segít neked is :)

Hello Satriani!

Megtaláltam azt a részt a topicban, amit írtál. Édesapád, végül is milyen gépet vett? Én az említett két gépet használtan láttam 40-ért. Gondolom az A70 se lehet sokkal rosszabb, mint az A75.

#2476 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 13:34

Használtatok már valamilyen Image Tank kütyüt? Talán a jövő nyáron sikerül egy két hetes nyaralást nyélbeütni külföldön, kellene a nagy kapacitás. Egy 20-30 GB-os Image Tank talán jobb és olcsóbb megoldás, mint több GB-nyi kártyát venni.

#2477 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 13:36

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 13:34

Használtatok már valamilyen Image Tank kütyüt? Talán a jövő nyáron sikerül egy két hetes nyaralást nyélbeütni külföldön, kellene a nagy kapacitás. Egy 20-30 GB-os Image Tank talán jobb és olcsóbb megoldás, mint több GB-nyi kártyát venni.

én most tervezem, hogy vegyek

vosonic cuccokat néztem, 20-25ezer forintból megvan (+ winchester, 40 gigás noti vinyó 23ezer ft)

de valahogy nem feltétlen győzött meg a sebessége...

szóval még nemtom mit vegyek.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2478 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 13:47

Idézet: zolnagy - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 11:11

Hello Satriani!

Megtaláltam azt a részt a topicban, amit írtál. Édesapád, végül is milyen gépet vett? Én az említett két gépet használtan láttam 40-ért. Gondolom az A70 se lehet sokkal rosszabb, mint az A75.

A75-öt, és nagyon meg van vele elégedve. Nemrég jött haza Sri Lankáról, hétvégén lesz kis időm, és bedobok pár képet, amit ott készített. Előrebocsátom, művészi kompozíciókra nem kell számítani, a képek viszont nagyrészt kiválóan sikerültek.

#2479 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 13:49

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 13:36

vosonic cuccokat néztem, 20-25ezer forintból megvan (+ winchester, 40 gigás noti vinyó 23ezer ft)

Hol ennyi?

Én is gondolkodtam rajta, egy hosszabb nyaralásra elkél egy ilyen még az S1 mellé is; nektek a 300D pedig nagyobb képeket is csinál, főleg, ha vesztesémentest használtok. A sebessége engem nem izgat, évente pár alkalommal ráérek +10 percet is akár :)

#2480 Felhasználó inaktív   DooDoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 14:13

Külföldi rendelésről tud mondani vki vmit? Mert ahogy láttam kint sokkal olcsóbbak a gépek.. járulékos költségek? szállítási idő? stb?

Téma megosztása:

• (169 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.