Sony Ericsson T610
Elküldve: 2003. 07. 15. 09:49
Elküldve: 2003. 07. 15. 10:50
--------
1, Feher a 777 ikon hattere a menuben..
Valasz:
A fehér háttér valóban hiba, az általunk forgalmazott telefonokra a Sony Ericsson átlátszó hátterű ikont töltött, ez valószinűleg egyedi probléma lehet.
(enugy tudom, hogy az egesz eslo szeria el lett cseszve, de mindegy, javithato)
2, A westel honlapjan az a megteveszto informacio szerepel, hogy a telefonban akar 100-150 kepet is lehet tarolni a nagyobb felbontasubol (persze szabad memoriatol fuggoen). Leirtam nekik, hogy ez nem igaz, es aki ez alapjan dont keszulek vasarlaskor az megszivja, mert ugye mint tudjuk a telo szoftvere eleg erdekesen kezeli a kepeket es a legkisebb 4-5-6 KB-os kep is 40KB koruli helyet zabal, a nagyobb 20KB koruli kepek meg 60KB-ot is megesznek, es igy 20-30 keppel be is telik szepen a memoria
Valasz:
A képek valós mérete a Képinfó menüből derül ki egyértelműen, ezzel számolva el kell férnie akár 100 képnek is. Sajnálatos módon a képek azonban valóban nem ekkora helyet foglalnak el. A hibát mi is tapasztaltuk és jeleztük a gyártónak, remélhetőleg a készülék következő szoftverében már javítják.
3, Megkerdeztem, hogy a szamomra teljesen felesleges -es az amugy is szukosmemoriabol 200KB-ot elpazarlo- 777-es hatterek es screensaverek eltavolithatok-e?
Valasz:
A Westel-es képek szerviz-szoftver segítségével távolíthatóak csak el, azonban ez minden esetben a készülékben tárolt egyéb adatok (képek, csengőhangok, SMS -ek, MMS -ek, telefonszámok, letöltött játékok) elvesztésével is jár. Ezzel együtt a 777 ikon is eltűnik, és helyette a Sony Ericsson logója és linkje látható.
Ezt a műveletet csak a Westel Központi Szervize tudja végrehajtani, így tehát le kellene adni a telefont bármely Westel szervizben, ahol felküldik a központba.
--------
Teljesen korrektek. Amin meglepodtem, hogy nem ragaszodnak a 777-es cuccokhoz, hanem ha nekem nem tetszik, akkor szo nelkul beleflesselik az eredeti SE szoftvert. Jovo heten viszem is a szervizbe
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:10
az esato forumon is mindenki meg akar szabadulni tole
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:29
idézet:
Ezt írta zZsOlTi:
remélhetőleg a készülék következő szoftverében már javítják[/quote]
ez sajnos nem valószínű, h így lenne, a többi modell is épp ilyen pazarlóan adatformátumot használ a képekhez
nyilván van vmi oka, ezért nehezen hiszem, h egy egyszerű javításról lenne szó
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:33
idézet:
Ezt írta Whave:
barcsak igy lenne a live-al is
az esato forumon is mindenki meg akar szabadulni tole[/quote]
Jaja, ezzel a live!-os szofttal mindenhol szivnak az emberek.
Viszont a szoftver frissitest hol csinaltassam BP-n?
Az ugyfelszolgalat azt irta, hogy ezt csak a kozponti szervizben lehet (ez hol van?) es csak ugy, hogy leadom a keszuleket es ok bekuldik megcsinaltatni, majd ha kesz szolnak (napok kerdese), kozbe meg adnak valami cserekeszuleket. Most egy ilyen frissites kb 10 perc, ezert nem akarom egy hetig nelkulozni a telot, es nem hiszem, hogy barhol, ahol tudnak SE keszuleket flesselni, ott ne tudnak a westeles helyett a gyarit besutni nekem. Szoval hova vigyem ahol jo esellyel megcsinaljak helyben?
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:50
idézet:
Ezt írta Degeczi:
ez sajnos nem valószínű, h így lenne, a többi modell is épp ilyen pazarlóan adatformátumot használ a képekhez
nyilván van vmi oka, ezért nehezen hiszem, h egy egyszerű javításról lenne szó[/quote]
Így van ez jellemző, már a T300 is csinálta(ja) nekem is egy 10K-s hangot feltöltve van amikor 20K-val kevesebb hely lesz. Játékoknál még jobban előfordul: minigolf a gépen 56 Kb mpn formátumban telóra töltve, kb. 80K-val kevesebb hely lesz.
Csak tipp: szerintem a telefon "kibontja" ezeket. Én azért nem hiszem hogy ez szoftverfrissítéssel megoldható.
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:53
idézet:
Ezt írta Kory:
Így van ez jellemző, már a T300 is csinálta(ja) nekem is egy 10K-s hangot feltöltve van amikor 20K-val kevesebb hely lesz. Játékoknál még jobban előfordul: minigolf a gépen 56 Kb mpn formátumban telóra töltve, kb. 80K-val kevesebb hely lesz.
Csak tipp: szerintem a telefon "kibontja" ezeket. Én azért nem hiszem hogy ez szoftverfrissítéssel megoldható.[/quote]
Akkor ezek szerint bármely telefon sw-je így kezelheti a dolgokat? Vagy esetleg a többi "tömörítve" tárolja és csak akkor bontja ki, amikor menyitod? Érdekes lenne, az egyik előnye, hogy gyors a programfuttatás, de sok a helyfoglalás, a másik esetében lassú lesz a progi, de annyi helyet foglal el, amennyi tényleg... Nemde?
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:56
idézet:
Ezt írta Vóbert:
Akkor ezek szerint bármely telefon sw-je így kezelheti a dolgokat? Vagy esetleg a többi "tömörítve" tárolja és csak akkor bontja ki, amikor menyitod? Érdekes lenne, az egyik előnye, hogy gyors a programfuttatás, de sok a helyfoglalás, a másik esetében lassú lesz a progi, de annyi helyet foglal el, amennyi tényleg... Nemde?[/quote]
Azt nem tudom hogy "bármely" telefon ezt csinálja-e. Ez csak személyes tapasztalat. Egyébként MMS-eknél is megfigyelhető. A telefonban volt 2 előre a gyárban betett üdvözlő bemutattó MMS hanggal, amit ha megnyitottam (érezhetően lassabban nyitotta meg), egyenként 15K-val kevesebb hely lett...
Elküldve: 2003. 07. 15. 11:58
idézet:
Ezt írta Kory:
Azt nem tudom hogy "bármely" telefon ezt csinálja-e. Ez csak személyes tapasztalat. Egyébként MMS-eknél is megfigyelhető. A telefonban volt 2 előre a gyárban betett üdvözlő bemutattó MMS hanggal, amit ha megnyitottam (érezhetően lassabban nyitotta meg), egyenként 15K-val kevesebb hely lett...[/quote]
Akkor elméletileg megvan a magyarázat... a SE kitömörítve tárol, márha ténylegesen tömörített állományok ezek... a többi meg ugye betömörítve... más ésszerű magyarázat nemigen lehet...
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:08
idézet:
Ezt írta Vóbert:
Akkor elméletileg megvan a magyarázat... a SE kitömörítve tárol, márha ténylegesen tömörített állományok ezek... [/quote]
igen, ez roppant valószínű
persze, eredetileg tömörített nem csak a JPG de a GIF is
s mivel mindegyik SE-ben egy elég kis teljesítményű 8 bites fő proci van, ezért érthető, ha offline végzi a kitömörítést
és szinte kizárt, h egy szoftvercsere után ez megváltozzon
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:10
idézet:
Ezt írta Degeczi:
igen, ez roppant valószínű...
...és szinte kizárt, h egy szoftvercsere után ez megváltozzon[/quote]
Nos igen, viszont ebben az esetben felesleges amiatt törni az agyunkat, hogy hogyan oldjuk meg ezt a problémát, ha egyszer gyárilag nem így készült a teló![]()
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:11
idézet:
Ezt írta Degeczi:
igen, ez roppant valószínű
persze, eredetileg tömörített nem csak a JPG de a GIF is
s mivel mindegyik SE-ben egy elég kis teljesítményű 8 bites fő proci van, ezért érthető, ha offline végzi a kitömörítést
és szinte kizárt, h egy szoftvercsere után ez megváltozzon[/quote]
Szó-szó, hála Imhotepnek
Sajnos az a gond hogy túlságosan lassú a benne lévő chip ezekben a telefonokban, de túl gyors sem lehet (frekvenciában sem), hiszen akkor meg túlságosan sokat fogyasztana, és merülne az akksi...
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:14
idézet:
Ezt írta Kory:
Szó-szó, hála Imhotepnek
[/quote]
Nem kellett volna megmutatnom a múltkor az Asterix-et![]()
![]()
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:16
idézet:
Ezt írta Vóbert:
Nem kellett volna megmutatnom a múltkor az Asterix-et![]()
[/quote]
Ne offold szét a topicot
Ha még tudnád hogy a Le Boulet-et is megnéztem...
Bár erről a telefonról mit is mondhatnánk már, kérem most mindenki kapcsojja ki.....
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:20
idézet:
Ezt írta Kory:
Ne offold szét a topicot
Ha még tudnád hogy a Le Boulet-et is megnéztem...
Bár erről a telefonról mit is mondhatnánk már, kérem most mindenki kapcsojja ki.....[/quote]
OFF
és jó volt??? Különben meg nem akartam offolniNem én kezdtem...
ON
Most akkor ki lehet szedni a Live!-os hülyeséget egy sw cserével vagy sem? Mert addig semmi értelme venni egy telót...
Elküldve: 2003. 07. 15. 12:42
Mert a honlapjukon az szerepel, hogy 100-150 nagy kepet lehet tarolni a teloban, es ha valaki ez alappjan dont, akkor az nagyon pofara esik mikor 20 kep utan megtelik a memoria. Nekem egyebkent ezzel a hibajaval egyutt is tokeletesen megfelel ez a keszulek, csak ne tajekoztassanak mar felre egy rakas embert (tudnak a hibarol, de a honlapjukon meg mindig az szerepel hogy 150 kepet lehet tarolni).
Egyebkent a telefon szvsz eleg eros ahhoz, hogy rendesen tomoritve tarolja a kepeket es menet kozben tomoritse ki. De ha ez a nagyonbb kepeknel meg gond is lenne, akkor taroljon el egy desktop meretu (128x127px) kepet de ne raw formatumban ami kb +32K helyet eszik. Ez a letezo leghulyebb megoldas egy olyan eszkozben amiben eleve keves a memoria. Minden kep 2x tarolva egyszer tomoritve, egyszer meg ugyan egy kisebb verzio, de raw formatumban.. pff..
Elküldve: 2003. 07. 15. 13:29
idézet:
Ezt írta Vóbert:
OFF
és jó volt??? Különben meg nem akartam offolniNem én kezdtem...
ON
Most akkor ki lehet szedni a Live!-os hülyeséget egy sw cserével vagy sem? Mert addig semmi értelme venni egy telót...[/quote]
termeszetesen ratoltheto gyari firmware, de akkor addig tartott a garid. ergo nem sok ertelme vodanal venni... mivel neki kell engedelyezni a liveos firm felulirasat, es o nem olyan engedekeny mint a westel...![]()
Elküldve: 2003. 07. 15. 13:33
idézet:
Ezt írta Krinyo:
"Mutass olyan telefont a siemens SL45-on kivul (es nem smartphone-t) aminek lehet boviteni a memoriajat."
Nokia 3650.
Krinyo[/quote]
A NOKIA 3650 már okostelefonakárcsak a 7650 vagy a 6600 (ennek már aktív mátrix kijelzője van), mind Series 60 platformon fut (Symbian OS 6.1 vagy 7.0).
Elküldve: 2003. 07. 15. 13:45
idézet:
Ezt írta Attila999:
HELP !!!Segítsen már valaki nekem! Van egy T610-es készülékem....Küldtem mms-t már nokia 3510i, 7210, 7250, siemens s55-re is egyik készülékkel sem tudjuk megnézni az mms tartalmát. kiírja hogy mms érkezett, de abban csak a feladó neve, és hogy mikor küldte található meg.Ezzel a készülékkel csak ugyanilyenre lehet mms-t küldeni? az mms-nek nem az lenne a lényege hogy minden arra képes készülékkel meg lehessen nézni?Most az én telómmal van a baj???Írhatna vki akinek ugyanilyen telcsije van pár tapasztalatot e témával kapcsolatban....elõre is köszönöm a segítséget mindenkinek .
Ja, kipróbáltam, és ha a saját számomra küldök mms-t, akkor én azt meg is tudom nézni, ahogyan kell..... Érdekes dolgok ezek....
![]()
[/quote]
Tipp: akinek küldted annál nem volt aktiválva az MMS szolgáltatás (az csak egy dolog, hogy az üzletben kéred, az pedig megint más, hogy meg is csinálták - friss negatív tapasztalat.... s néha a rendszer is hülyülhet: pl. magától kikapcsolja az átirányítást -> nem megy a hangposta, az ügyfélszolgálat utána persze hajbókolva elnézést kér).
Elküldve: 2003. 07. 15. 13:47
idézet:
Ezt írta Kory:
A képeknek és a szövegnek SZVSZ mindenképp meg kell jelenniük, a hang már nagyon telefonfüggő (SE fogad és küld midit is), más telók viszont nem nagyon szeretik.[/quote]
3650 -> T300 minden megérkezik (ok rosszabb minőségben, de ez a képességek különbözősége miatt természetes).

Súgó
A téma zárva.