HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - második rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - második rész

#401 Felhasználó inaktív   KáZé 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 29. 23:19

idézet:
Ezt írta antz:

Nincs friss 3DMark progim, a jelenlegi dialup netemmel pedig nem megyek neki letölteni... Majd 1 hónap múlva ADSL-lel.
Másrészt ez soha nem mozgatott, nem játszom és nem 3D modellezek; inkább grafika és video területen használom, ja meg persze mjúzik.
[/quote]

Csak a sajat notebookomhoz kellene egy osszehasonlitas erejeig :)

#402 Felhasználó inaktív   antz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 06:41

idézet:
Ezt írta KáZé:

Csak a sajat notebookomhoz kellene egy osszehasonlitas erejeig :)
[/quote]

Beszerzek egyet akkor, szerintem jövő héten meglesz!

#403 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 30. 08:51

idézet:
Ezt írta ThEvil:

A [url="http://"http://www.clevo.com.tw-n"]www.clevo.com.tw-n[/url] miért csak M400S van?
Ennek a sepcifikációt, hol lehet megtalálni?
[/quote]

Azért, hogy meglepetést szerezzek :) A cucc olyan új, hogy még hivatalosan nincs is. Június 1-től kezdődően szállítják ki. Ha az M400S-nél letöltöd az adatlapot, abban már benne van.

ps.:Asszem nyitni kéne egy külön topikon a Clevonak, mert ezt lassan megesszük.

#404 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 13:16

idézet:
Ezt írta KáZé:
Mennyi pontot kapsz 3dmark2001SE-vel?[/quote]

Azért teszteltem egyet én is:
3DMark 2001SE 7128pont

PCMark 2002 CPU: 6313, Memory:5553, HDD:465

#405 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 15:19

sziasztok!

nekem kéne ajánlani valamelyiket a 3 következő modell közül:
  • compaq Evo N1015V
  • compaq Evo N1020V
  • ASUS L3500DX

egyelőre többet én sem tudok :confused:, ha tudtok valamelyikről nagyobb hibát, szóljatok lécci...

én a P4 miatt a 1020-asra hajlok így első körben...

#406 Felhasználó inaktív   X-COM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 15:30

ezek közül én is azt választanám

#407 Felhasználó inaktív   vizeslocska 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 20:06

3D-hez keresek notebook-ot. Van vkinek tapsztalata, mire érdemes odafigyelni? Ha gépet tud ajánlani annak is nagyon örülnék!

#408 Felhasználó inaktív   KáZé 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 10:39

idézet:
Ezt írta BoGyesz:

Azért teszteltem egyet én is:
3DMark 2001SE 7128pont

PCMark 2002 CPU: 6313, Memory:5553, HDD:465
[/quote]

Es milyen geped van?

#409 Felhasználó inaktív   szilanofil 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 08. 01. 11:06

Hello!

Van egy 3 éves SVGA (800x600) notebookom, tök lényegtelen, hogy milyen paraméterekkel . Tervezem lecserélni egy UXGA-sra (1600x1200)szintén lényegtelen, hogy milyenre. Cél a sok doksi + fotók megjelenítése, de !! - szeretném az ósdi progijaimat SVGA-felbontásban is használni. Tudom, hogy "native resolution" az egyedül üdvözítő, magam is láttam, de plz enibadi magyarázza meg, hogy ha az UXGA az SVGA-nak pont egész számú többszöröse (azaz 2-szerese), akkor mér nem müxik a dolog :confused: ? Ha u.i. leveszem a felbontást pont a felére, akkor - gondolnám - 1 pixel helyébe 4, azonos színértékű pixel lépne a helyére. Ezt szvsz vagy hardveresen, vagy szoftveresen meg lehetne oldani :p Ha tudtok webcímet ezzel kapcs, az is jó!
Thanx

#410 Felhasználó inaktív   Mr. Bean - Most Hurvinek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 12:21

idézet:
Ezt írta UseR:
sziasztok!

• compaq Evo N1015V
  • compaq Evo N1020V
  • ASUS L3500DX

egyelőre többet én sem tudok :confused:, ha tudtok valamelyikről nagyobb hibát, szóljatok lécci...

[/quote]

Compaq evo n1015v -t haszálok. most a legjobb ár amit fel lehet kutatni 199.000,- netto
jó kis gép, de ha telepakolod programokkal + aktív vírusfigyelés akkor eléggé le tud lassulni.
mindamellett jó vétel, ajánlom.
nézz körül az ACER házatáján is, tuti gépeik vannak.
tudnod kell hogy az említett két Compaq gép kifutó típus ezért van akciós áron, gyorsan kell döntened.
:cool:
MSI 850 Pro 5, Intel Pentium 4 1.6 GHz, 768 MB Kingston RAM, MSI nVidia Geforce4 Ti4200 64 MB, stb....Plextor PlexWriter Premium cédéíró, meg Plextor 116A dévédéolvasó, SB Live! 5.1, Codegen ház + Enermax 365, Hercules ProphetView 720 monitor.

#411 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 12:28

idézet:
Ezt írta UseR:
sziasztok!

• compaq Evo N1015V
  • compaq Evo N1020V
  • ASUS L3500DX

[/quote]Ha valóban ezek az alternativák, akkor egy szavazat az ASUS-ra. Kiemelt HP Business Partnerek vagyunk, remélem nem olvasssa onnan senki

:o

#412 Felhasználó inaktív   llacus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 15:29

zsozso regebben lehuzta az ATI 9000-t, hogy a fogyasztasa miatt nem notebook-ba valo!

mostan en nagyon belevagyok szeretve a HP nx7000-be, abban ATI 9200 van. Egy kutya???

9600 meg'ma tud DX9-t is de sajna csak tokismeretlen cegeket mutat az ATI weblapja...

Kernek szepen valami kozelito itthoni arat az nx7000-re, meg kicsit kepbe helyezest mobil videokartya ugyben! (ott leragadtam, hogy a 9000-es a csucs)

koszi!

#413 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 15:41

idézet:
Ezt írta llacus:
zsozso regebben lehuzta az ATI 9000-t, hogy a fogyasztasa miatt nem notebook-ba valo!

mostan en nagyon belevagyok szeretve a HP nx7000-be, abban ATI 9200 van. Egy kutya???

9600 meg'ma tud DX9-t is de sajna csak tokismeretlen cegeket mutat az ATI weblapja...

Kernek szepen valami kozelito itthoni arat az nx7000-re, meg kicsit kepbe helyezest mobil videokartya ugyben! (ott leragadtam, hogy a 9000-es a csucs)

koszi!
[/quote]
Egészen pontosan azt írtam, hogy Centrino-val elég fura párosítás

#414 Felhasználó inaktív   Pella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 16:11

idézet:
Ezt írta vizeslocska:
3D-hez keresek notebook-ot. Van vkinek tapsztalata, mire érdemes odafigyelni? Ha gépet tud ajánlani annak is nagyon örülnék![/quote]

Nekem a következő dolgok lennének fontosak:
+ min 1400x1050 LCD
+ dual monitor kezelés,
( 19' colos CRT monitor sokat jelent)
+ legalább egy ATI9000-
+ min512 MB memória - de ha lehet rakass bele 1Gb-ot
+ P4 vagy centrino ( én inkább a centrinot választanám.)
A többi igény szerint .. ( SVGA, USB2.0, )

Hogy milyen gépet?
- Clevo ( Radeon 9000-rel)
- ACER (pl. TM800i - Radeon9000+Centrino+WinXP )
+ a felső árkategóriában rengeteg gép ..
Kérdés, hogy mit szánsz rá (Ft?) ...

#415 Felhasználó inaktív   bgeri 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 16:45

Hi!

Most vettem egy Asus L3800c-t, nagyon meggyőző a kicsike ;) lenne viszont néhány kérdésem, amire nem tudok rájönni:
1, Az normális, hogy 1400*1050-es felbontást kivéve olyan darabosnak tűnnek a betűk?
2, Hogyan tudom beállítani, hogy mikor milyen teljesítményt adjon le a proci (mobil p4 2,2), mikor vegye vissza az órajelet és mennyire, mikor menjen teljes erőbedobással? A biosban nem találtam...
3, A touchpad alatti bal oldali gomb (bal katt) néha nem akar reagálni. Ez normális (bejáródik??) vagy vigyem vissza?

Előre is köszi a segítséget!
bgeri

#416 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 16:58

idézet:
Ezt írta bgeri:
Hi!

Most vettem egy Asus L3800c-t, nagyon meggyőző a kicsike ;) lenne viszont néhány kérdésem, amire nem tudok rájönni:
1, Az normális, hogy 1400*1050-es felbontást kivéve olyan darabosnak tűnnek a betűk?
2, Hogyan tudom beállítani, hogy mikor milyen teljesítményt adjon le a proci (mobil p4 2,2), mikor vegye vissza az órajelet és mennyire, mikor menjen teljes erőbedobással? A biosban nem találtam...
3, A touchpad alatti bal oldali gomb (bal katt) néha nem akar reagálni. Ez normális (bejáródik??) vagy vigyem vissza?

Előre is köszi a segítséget!
bgeri
[/quote]

1) Ez LCD tulajdonság. Csak a megadott felbontásban tökéletes a kép. Ha XP-t használsz valamivel árnyaltabb a probléma, de létezik.
2) Ha nincs a driverlemezen, akkor az intel oldaláról tudod letölteni a speedstep programot. Addig is default lejjebb kapcsol, ha aksiról használod és full sebességgel meg ha adapteren vagy. Magát a frekvenciát MHz-re pontosan nem fogod tudni szabályozni.
3)Szerintem nézesd meg. Valószínűleg egy kicsit el van csúszva.

#417 Felhasználó inaktív   Pella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 17:31

idézet:
Ezt írta zsozso:

"Centrino+Radeon9000 jelenleg csak a Acer kínálatában van, de az bődületes nagy baromságnak tartom, mert a GPU a CPU többszöröség fogyasztja ebben a felállásban. A mobilitás és a teljesítményhajszolás között valahol meg kell húzni a határvonalat"

"Egészen pontosan azt írtam, hogy Centrino-val elég fura párosítás"
[/quote]

Szia Zsozso,

Valószinüleg az Acer Tm800-ra céloztál.
Szeretném megvédeni a gépet, :cool: mivel ilyet használok ... Nekem éppen ez tetszett meg benne (Centrino+Radeon9000) .
Ha nem használom a 3D-t, akkor
nem sokat fogyaszt, de ha kell mégis meg tudok nézni
rajta egy 3D-s játékot .. ( opcionális lehetöség ..)

"Battery life of around 4 hours 40 minutes in desktop mode is excellent. The TravelMate 800 comes with a powerful 65.1Wh Li-ion battery, and you can get around 5.5 hours with judicious power management tweaks." [url="http://"http://reviews.zdnet.co.uk/review/13/4/3243.html"]http://reviews.zdnet.../13/4/3243.html[/url] [url="http://"http://reviews.zdnet.co.uk/review/13/1/1455.html"]http://reviews.zdnet.../13/1/1455.html[/url]
( egy kicsit régi tesztek... 2003 márc)

A nagyteljesitményű akku miatt viszont egy kicsit nehezebb a gép. ( 2.7Kg ) de hát valamit- valamiért ...

Én emiatt választottam ezt a gépet ... és eddig nem bántam meg ...
Elméletileg a Centrino-s chipset-be már integráltak grafikát, de ez egy Radeon9000-hoz képest gyengusz ...
Szerintem egyre több centrino+radeon9000 modell fog megjelenni (pl. "Toshiba Tecra S1" ) , de ezt majd a piac ugyis eldönti ... ha lesz rá kereslet, akkor fognak ilyet gyártani ...

más:
Külföldön láttam Samsung centrino-s laptopot, és
igencsak megtetszett. Sajnos M.O-n még nem forgalmazzák.
Ha láttok benne fantáziát, és van rá lehetöség, akkor forgalmazhatnátok is ...

[ 2003. augusztus 01.: Pella szerkesztette a hozzászólást ]

#418 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 17:47

idézet:
Ezt írta Pella:
[QB]

Szia Zsozso,

Valószinüleg az Acer Tm800-ra céloztál.
Szeretném megvédeni a gépet, :cool: mivel ilyet használok ... Nekem éppen ez tetszett meg benne (Centrino+Radeon9000) .
Ha nem használom a 3D-t, akkor
nem sokat fogyaszt, de ha kell mégis meg tudok nézni
rajta egy 3D-s játékot .. ( opcionális lehetöség ..)

"Battery life of around 4 hours 40 minutes in desktop mode is excellent. The TravelMate 800 comes with a powerful 65.1Wh Li-ion battery, and you can get around 5.5 hours with judicious power management tweaks." [url="http://"http://reviews.zdnet.co.uk/review/13/4/3243.html"]http://reviews.zdnet.../13/4/3243.html[/url] [url="http://"http://reviews.zdnet.co.uk/review/13/1/1455.html"]http://reviews.zdnet.../13/1/1455.html[/url]
( egy kicsit régi tesztek... 2003 márc)

A nagyteljesitményű akku miatt viszont egy kicsit nehezebb a gép. ( 2.7Kg ) de hát valamit- valamiért ...

Én emiatt választottam ezt a gépet ... és eddig nem bántam meg ...
Elméletileg a Centrino-s chipset-be már integráltak grafikát, de ez egy Radeon9000-hoz képest gyengusz ...
Szerintem egyre több centrino+radeon9000 modell fog megjelenni (pl. "Toshiba Tecra S1" ) , de ezt majd a piac ugyis eldönti ... ha lesz rá kereslet, akkor fognak ilyet gyártani ...

QB][/quote]

Hmm, Igy lesz a könnyű centrinoból nehéz állat. Már alig várom a 17"-os verziót :confused: . Összehasonlítva ugyanezzel az aksival kb. 8-9-órát megy egy Intel ExtremeGraphics kártyás verzió. És az 5.5 órás üzemidő esetén a 3D még be sem kapcsolt! Nekem erról a V10-es duplaturbó dízel über négykerékhajtású VW Tuareg jut eszembe. Keveset fogyaszt is, meg nem is (22.7 l (Totalcar), könnyű is meg nem is (3t), megy is meg nem is, viszont akkora kereke van, hogy téligumit nem gyártanak rá, ergo lehet egy kis traction problem.

Ha egy géptől egyszerre elvárod, hogy gyors legyen, könnyű és még sokat is bírjon aksiról, akkor egyik feltétel sem fog maradéktalanul teljesülni.
A TM800-as 40%-kal nehezebb, 40%-kal többet fogyasz, mint hasonszőrű társai, viszont tényleg gyors. Csak már megint egy majd' 3 kilós dögöt kell vonszolni! Nálam a hordozható gép egy 12.1"-es gép, amiben nincs belső drive, Centrino és nem nehezebb 1.3kg-nál és valóban arra termett, hogy mindenhová elkisérjen.

[ 2003. augusztus 01.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]

#419 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 19:13

idézet:
Ezt írta KáZé:

Es milyen geped van?
[/quote]

Egy Medion 6100es, 2,6Ghz P4, GF4 488Go, 512 RAM.

Az előző oldalon említett problémám megoldódott, felraktam egy új nvidia drivert. :D

#420 Felhasználó inaktív   Pella 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 21:04

idézet:
Ezt írta zsozso:

Hmm, Igy lesz a könnyű centrinoból nehéz állat.
....
A TM800-as 40%-kal nehezebb, 40%-kal többet fogyasz, mint hasonszőrű társai, viszont tényleg gyors.

[ 2003. augusztus 01.: zsozso szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

csak pár gondolat ... mert ez már kezd hitvitába menni :)

A "hasonszőrű társai" alatt sok mindent lehet érteni,
Ha a Radeon9000-es grafikájú 15' gépekre vonatkozik, akkor a 40% se a súlyra se a fogyasztásra nem igaz. Ha viszont a P4-es gépek 3.2 kg súlyához és fogyasztásához hasonlitjuk akkor már kifejezetten jó gép.

Ha a Centrino-s, grafikára nem igazán alkalmas gépeket nézzük, és a kb 2,1kg átlagsúlyt nézzük (Asus,Dell,Sony,Clevo), akkor se pontos a 40%.
Csak az 1.9kg-es gépekhez képest, de ekkor pedig a 40%-al
többet fogyaszt nem igaz.

Ha tudsz küldhetnél konkrét számokat (BatteryMark) a többi
centrino-s gépekől, amiből a 40%-ot kiszámoltad.
( ClevoM360C, ASUS )
Nem gyári adatokat, hanem konkrét tesztprogrammal mértet. (BatteryMark)
Ha hozzáteszzük a többi adatot,
(ár,teljesitmény,súly,kijelző,grafika,akkumlátor idő).
akkor mindenki objektiven tud mérni ...
Ha csak 1-2 jellemzőjét hasonlitjuk össze akkor néhányan helytelen következtetéseket fognak levonni. pl azt, hogy
az AcerTm800 -t elcseszték, mert 40%-al nehezebb, ráadásul 40%-al többet fogyaszt és "nehéz állat".
- ezt te irtad ..
- pedig rengeteg teszt ajánlja ...
és megvan a maga helye a Clevo és az Asus mellett.

Téma megosztása:

• (172 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.