HWSW Informatikai Kerekasztal: PDA-król mindent - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

PDA-król mindent Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 10:27

Idézet: pimpu - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 10:54

nagyon jó ez a táblázat :up:  csak az asushoz nem 7cm-es a gyári tartó, hanem sokkal hosszabb. ráadásul betonstabilan fogja a pda-t.

Ebben a tesztben olvastam, hogy: " The windscreen holder comprises two parts: a short but extremely sturdy goose neck (ca 7 cm) with a suction fastener on one end to be attached to the glass and a plastic part on the other to attach to the other part of the holder."
És akárhogy nézem a képet, ha a nyak 7 cm, akkor az egész se lehet duplájánál nagyobb.
Kép
Mondjuk ez már nagyon részletkérdés. PDA megvan után lehet nézni hol a egjobb a kocsiban és oda mekkora kar kell.

Idézet

a 1871-es hsz-ben árulnak vadi új  636-ososokat bruttó 93e-ért

Az a számla amit ír, az én nevemre fog szólni? Mert ez fontos, ugyanis el kell számolni róla.

pimpu: Nálad mennyit teljesít az akksi? Mi a véleményed a készülékről? Van valami ami rossz, idegesítő benne (akár oprendszer téren)?

BT billentyűk elég drágák, ahogy elnézem.

#302 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 22. 11:36

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 11:27

Ebben a tesztben olvastam, hogy: " The windscreen holder comprises two parts: a short but extremely sturdy goose neck (ca 7 cm) with a suction fastener on one end to be attached to the glass and a plastic part on the other to attach to the other part of the holder."
És akárhogy nézem a képet, ha a nyak 7 cm, akkor az egész se lehet duplájánál nagyobb.
Kép
Mondjuk ez már nagyon részletkérdés. PDA megvan után lehet nézni hol a egjobb a kocsiban és oda mekkora kar kell.

Az a számla amit ír, az én nevemre fog szólni? Mert ez fontos, ugyanis el kell számolni róla.

pimpu: Nálad mennyit teljesít az akksi? Mi a véleményed a készülékről? Van valami ami rossz, idegesítő benne (akár oprendszer téren)?

BT billentyűk elég drágák, ahogy elnézem.

a számláról nem tudom mit ír rá, kérdezd meg tőle, ott van a telszáma :cool:
akku: vegyes használattal 5-6 órát, eddig a rekordom 6óra 39perc volt, 10%-os töltöttségi szintig :respect:  lejjebb nem merítem, nem kínozom szegényt :D  ha kell képernyőfotókat is tudok mutatni ;)
maga a pda szép is jó is :up:  az oprendszer (WM5) még nem a legtámogatottabb, de az újaknál mindíg ez van. nekem a legnagyobb szívfájdalmam az, hogy nem lehet wifin keresztül sznkronizálni, ugyanis a hülye MS kivette az 4.0-tól kezdődően az AS-ből ezt a lehetőséget valami hülye biztonsági kockázatra hivatkozva :down:
szerintem egy nagyon jó készülék, ár-érték arányban meg egyenesen kiváló :lol:

#303 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:47

Idézet: pimpu - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 12:36

a számláról nem tudom mit ír rá, kérdezd meg tőle, ott van a telszáma :cool:
akku: vegyes használattal 5-6 órát, eddig a rekordom 6óra 39perc volt, 10%-os töltöttségi szintig :respect:  lejjebb nem merítem, nem kínozom szegényt :D  ha kell képernyőfotókat is tudok mutatni ;)
maga a pda szép is jó is :up:  az oprendszer (WM5) még nem a legtámogatottabb, de az újaknál mindíg ez van. nekem a legnagyobb szívfájdalmam az, hogy nem lehet wifin keresztül sznkronizálni, ugyanis a hülye MS kivette az 4.0-tól kezdődően az AS-ből ezt a lehetőséget valami hülye biztonsági kockázatra hivatkozva :down:
szerintem egy nagyon jó készülék, ár-érték arányban meg egyenesen kiváló :lol:

Hétvégén teszteltem az N520-amat GPS-el. Nagyon elégedett vagyok mind a készülékkel mind a programmal.
Az üzemidőre nem lehet panasz, 5-6órát ez is kibírt.
Ami hátrány, hogy tényleg nincsenek hozzá autós cuccok, de szombaton bementem a speedshop-ba és mindent megvettem. Autós töltő 1990, fólia 2ezervalamennyi, tartóka összesen 4ezer körül (fej+kar).
GPS-en kívül csak játszott vele a abrátnőm, tehát egyenlőre ezt a feature-t használtm belőle, valószínűleg sokkal többre ezután se fogom. A dizájn nagyon kellemes, megnéztem a MIO 180-at a boltba, hát elég olcsó hatást kelt.
Mondjuk a választásomat nagy mértékben befolyásolta, hogy hadur-tól 67ért vettem, ha nem mondja, hogy 2hetes, azt hittem volna róla, hogy új.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#304 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 14:49

Nem tudom mennyivel tudnak többet a gyári cuccok, de elég durva, hogy pl egy autós tartó az N520hoz 11000, az utánygyártott meg ennek a negyede...
www.radioQ.hu

#305 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:01

Gondolkodj, hol lehet a legtöbbet spórolni. Az anyagminőségen. ;) Ha a gyenge minőségű tapadókorong / rögzítőkonzol miatt félúton a földön landol a PDA, akkor lehet kezdeni gondolkodni, melyik a legszimpatikusabb járókelő, akitől útbaigazítást kérhetsz :)

Sajnos az anyagminőségre a nagy márka sem garancia. A legegyszerűbb módszer: google, külföldi fórumokban keresel utalásokat egy-egy márkára. Amelyiket a legkevesebben szidnak, az a nyerő :)

#306 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:01

Sajnos az anyagminőségre a nagy márka sem garancia. A legegyszerűbb módszer: google, külföldi fórumokban keresel utalásokat egy-egy márkára. Amelyiket a legkevesebben szidnak, az a nyerő :)

HR tartókról eddig csak pozitívat olvastam.

Voltam ma MM-ben... Térdmagasságban, vitrin mögött 5 darab készülék volt. N520  ott volt, jól néz ki, de kéne asust is látni mellette.

#307 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:42

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:05

HR tartókról eddig csak pozitívat olvastam.

Voltam ma MM-ben... Térdmagasságban, vitrin mögött 5 darab készülék volt. N520  ott volt, jól néz ki, de kéne asust is látni mellette.

Szerintem ne a MM-ban vedd, múlt héten amikor én ott voltam elég elborult árakat láttam.
www.radioQ.hu

#308 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 15:44

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:01

Gondolkodj, hol lehet a legtöbbet spórolni. Az anyagminőségen. ;) Ha a gyenge minőségű tapadókorong / rögzítőkonzol miatt félúton a földön landol a PDA, akkor lehet kezdeni gondolkodni, melyik a legszimpatikusabb járókelő, akitől útbaigazítást kérhetsz :)

Hát azért nem hiszem, hogy ekkora különbség lenne. Mert egy autógumi az más, de egy tapadókorongon nem hiszem, hogy olyan nagy mértékben különböző technológiákat használnának.
www.radioQ.hu

#309 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:11

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 15:49

Nem tudom mennyivel tudnak többet a gyári cuccok, de elég durva, hogy pl egy autós tartó az N520hoz 11000, az utánygyártott meg ennek a negyede...

a márkás cuccoknál sok esetben csak a nevet fizeted meg pluszban. azért a tartónál észen kell lenni, mert ha egy rázós úton leesik a pda az nem egészséges rá nézve :smoker:

#310 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:19

Idézet: pimpu - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 12:36

...az oprendszer (WM5) még nem a legtámogatottabb...

Konkrétan mire gondolsz?

#311 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:21

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:42

Szerintem ne a MM-ban vedd...

Szerintem Fresi csak a kiállított darabokat akarta megnyomkodni-meglesni, vásárolni máshol szeretne. ;) A MM általában tényleg elég drága PDA-k tekintetében. Kivétel ez alól, amikor Kedvesem testvére (MM dolgozó) kiírt magának egy másfél éve raktáron lévő Axim X3-ast 10.000 kemény magyar forintért.

#312 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 16:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 17:21

Szerintem Fresi csak a kiállított darabokat akarta megnyomkodni-meglesni, vásárolni máshol szeretne. ;) A MM általában tényleg elég drága PDA-k tekintetében. Kivétel ez alól, amikor Kedvesem testvére (MM dolgozó) kiírt magának egy másfél éve raktáron lévő Axim X3-ast 10.000 kemény magyar forintért.

Hozzám a westend esik közel, összesen 3darabot láttam kirakva. Electroworldbe meg kettőt a múltkor.
Az edigitalba érdemes menni, nem tudom be is kapcsolják-e, de a fényképezőket kiadják kézbe.
www.radioQ.hu

#313 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:01

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 16:44

de egy tapadókorongon nem hiszem, hogy olyan nagy mértékben különböző technológiákat használnának.

Olcsóbb gumi hamarabb elöregedik, rásüt a nap, megkeményedik, megrepedezik, egyszer csak potty. Egy darabnál szinte minimális az árkülönbség, többszázezres tételnél már hatalmas megtakarítás. :) Nem beszélve a silány minőségű, sorjás öntőformákról (made in dzsunka), nem zár rendesen a gumiharang, nem egységes anyagszerkezetű a műanyag, satöbbi, satöbbi. :) Egy ilyen autós tartónál létkérdés a masszív, szilárd felépítés, végülis egy többtízezer forintos ketyerét kell megtartania, nem szabad garasoskodni rajta.

Nem azt mondom, hogy az utángyártott biztosan rosszabb (mert ez így, ebben a formában nem igaz!), de észen kell lenni. Amit kevesen szidnak, az a jó. :)

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 22. 17:03 -kor

#314 Felhasználó inaktív   pimpu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 17:20

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 17:19

Konkrétan mire gondolsz?

sok program még csak a régebbi oprendszerekre van meg, ezek jó része megy ugyan wm5-ön is, de nem mindegyik...
ráadásul egy kissé még bugos is.  jó MS szokás szerint kiadják, és majd "menet közben toldjuk-foldjuk" elvet követve nesztek júzerek :reklamacio:

Szerkesztette: pimpu 2006. 05. 22. 17:22 -kor

#315 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 18:01

Nemtom, nekem a WM5-ben az nem tetszik, hogy a flash romot tárolónak is használja. (Indoklás: hard resetkor ne vesszen el minden dokumentum, névjegy, satöbbi.) Ahogy olvasgattam, a flash rom sokkal kevesebb törlés-újraírás ciklust bír ki, mint egy normál memóriakártya, szóval megnézheti magát az ember, ha hopp, egyszer csak a flash rom (vagy annak egy része) úgy gondolja, elöregedett.

#316 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:09

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 23:58

SD MMC között mi a különbség felhasználói szinten?
Töltőről hogy állapítom meg, hogy működés közben is képes tölteni? E három közül melyik milyen: 1, 2, 3 ?

C550-t én is nézegettem, csak az a bajom vele, hogy külső gps modul van hozzá. Van mód, hogy egyszerre töltődjenek az autóban, szivargyújtó bír ekkora teljesítményt? Neked van valami nehézséged a külön modullal?

A 170ezerből lejön körülbelül 20 ezer (SD kártya, autós tartó+bölcső, töltő).

Kisebb cégeknél mennyire kell félve vásárolni? Mert elég nagy árkülönbözeteket látok:
n560: 147.600.- (pdamania), 135.000.- (plantrading), 125.000.- (fusimarket)
n520 + iGo hun 06: 126.000.- (pdamania), 105.000.- (edigital)

Nekem az első fajta autós töltő van. Ha bevan kapcsolva a PDA, akkor sűrűn villog kicsiket a töltésjelző, ha kikapcsolom, akkor villog rendesen (kb. 1 másodpercenként világít 1 másodpercig). De attól függetlenül tölti kocsiban is, bekapcsolva. Loox 600-ashoz használom.

#317 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:12

Idézet: pimpu - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 18:20

sok program még csak a régebbi oprendszerekre van meg, ezek jó része megy ugyan wm5-ön is, de nem mindegyik...
ráadásul egy kissé még bugos is.  jó MS szokás szerint kiadják, és majd "menet közben toldjuk-foldjuk" elvet követve nesztek júzerek :reklamacio:

Szóval semmi konkrétum... :think:

Nekem eddig 2-3 régi program nem indult el, de azoknak is volt újabb verziójuk, ami ment WM5 alatt.
A bugokat folyamatosan javítják; tavaly szeptemberben még egyetértettem volna veled, most viszont nem igazán tudsz olyan bugot mondani, ami az op.rendszerre lenne jellemző.

#318 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:13

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 19:01

(Indoklás: hard resetkor ne vesszen el minden dokumentum, névjegy, satöbbi.)

Hard resetkor elveszik minden.

#319 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:24

Tegnap én is megvettem végre az autós tartót. Egy univerzális pda tartót vettem meg egy szellőzőrácsra szerelhető tartót. Gondoltam, hogy kipróbálom ezt, mivel még a leghosszabb (26 centis) tapadókorongos kar is rövid a kocsimhoz (még kb. 4-5 centivel hosszabb kellene). Felraktam a bal oldali szellőzőrácsra, jól látható a PDA benne és stabil is. Igazából csak próbaképp raktam fel baloldalra, hogy hol lenne a jobb: bal oldalt vagy középen. De utána nem bírtam sehogysem kiszedni a szellőzőből, pedig 10 percig küzdöttem vele :) Így megoldódott a kérdés, hogy hova kerüljön :cool:
(viszont, most csinálhatok szivargyújtó hosszabbítót, mivel a szivargyújtó középen van)

#320 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 08:49

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 9:24

Egy univerzális pda tartót vettem meg egy szellőzőrácsra szerelhető tartót. Felraktam a bal oldali szellőzőrácsra, jól látható a PDA benne és stabil is.

Én is ilyet akarok venni, rossz tapasztalataim vannak a tapadókorongossal, csavarozósat meg nem akarok.
2 kérdésem lenne: a szellőzővel nem billeg, rögzíti azt is, milyen határok között állítható a rögzítés mérete?

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.