Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. nov. 30., szerda - 16:11
Ez valahogy nem kerek. A Tablet PC Input Panel (TIP) négy beviteli módot támogathat. Billentyűzet, folyóírás-felismerés, betűfelismerés, beszédfelismerés. Teljes támogatottsága csak az angol nyelvnek van. A beszédfelismerés kivételével támogatott még a spanyol, francia, német, olasz, kínai és talán a koreai is. Ezen kívül bármilyen a Windows által támogatott nyelvű lehet a kezelőfelület, és a TIP billentyűzet, vagyis a magyar nyelvnél nem aktív semmi más a TIP-en, csak a billentyűzet. Persze ettől még tollal oda írsz, ahova akarsz, csak nem fogja gépírásra fordítani a jegyzeted. Tehát a kézírás felismerés támogatott nyelvek egyikében sincs ű-betű, akkor meg mi alapján tudná, hogy a spanyol beállításnál te egy ű-t akarsz beírni?
A TPC-ben egyébként teljesen más rendszer szerint történik a felismerés, mint a PDA-kban. Változást majd a Vista hoz, abban az egyéb nyelvekhez lesz tanítható karakterfelismerő. Esetleg lehet kísérletezni külső fejlesztésekkel, pld. orosz nyelvhez nagyon jó készletek vannak, és magyarhoz is van két kezdetleges fejlesztés, de szerintem nem érdemes, mert TIP billentyűzeten gyorsabban lehet pötyögni, mint karakterfelismeréssel szenvedni.
Tehát ha jól értem:
-a kijelzőn megjelenő bilentyűzet az magyar
-menthetem az írást eredi formátumban, "macskakaparás" formában
-karakterfelismerő pedig csak azokat a betűket ismeri fel amik a támogatott nyelvben léteznek.
Ez utóbbit lehet úgy állítani, hogy egyszerűen a betűket alakítsa át, és ne angol szavakat csináljon belőle? Tehát magyar karakterek nélkül írok meg egy szöveget azt át tudja alakítani gépírásra, csak ilyenkor mondjuk "nem érti" a gép hogy mit ír? Szóval ezt lehet-e?
Korábban beszéltem egy másik Tc1100 tulajjal, Ő azt mondta sikerült egy állítólag nagyon drága progihoz jutnia ami tanítható, saját kézírási stílusunkhoz igazítható. Beüzemelnie akkor még nem sikerült amikor beszéltem vele, majd érdeklődöm nála mi a helyzet jelenleg. De most jut eszembe, ez sem küszöböli ki a magyar karakterek hiányát, rajzolgathatok én neki akárhogy, nem fogja tudni mit akarok. Azért rákérdezek, hátha ismeri a program a magyar karaktereket is. Ha nincs benne ű, ő stb., akkor esetleg arra lehet jó ez program, hogy ne szenvedés legyen a karakterfelismerés.