Idézet: dobista - Dátum: 2005. dec. 6., kedd - 10:05
Holnap újrahúznám akkor az oprendszert a következő módon:
- kezdeném az angol nyelvű M W XP Tablet Edition Disc1, majd Disc2-vel (adtak hozzá franciát is, szintén két lemezen)
- Egy barátomnak meg van az SP2 cd-n tablet edition-höz is (az internetes nem működött)
- majd az link amit így írtál be: Ez kelleni fog az SP2 után, hogy minden rész tudjon magyarul
Ez így okés?
Életemben egyszer húztam újra a rendszert, leírom azt, bár szerintem lehet gyorsabban is:
1. Rendszer indít akármilyen XP-ről, táblapc-s win szériaszám megad
2. Kérni fogja a TabletPC Components-t (CMPNENTS könyvtár, vagy lehet ez nálad Disk 2?)
3. HP Driver Recovery CD-ről eszközöket feltelepít
4. Tablet "magyarítás" lemezt feltelepít,
ami valójában a Microsoft Tornado Multilanguage User Interface pack 1-es CD-je, és használható bármilyen XP Pro (eng) akármilyen nyelvűvé tételére. Szabadon letölthető az MS oldaláról, a 2-es CD-n újabb tucatnyi nyelvi mutációval
5. Windows XP SP2 feltelepít, ettől kezdve TabletPC 2005-öt van
Emlékeim szerint adtak ki ebből valami egyszerűbb verziót is, ami TPC-hez kevés, valami 72 mega lehetett. Amit anno az MS oldala felajánlott az talán 178 MB volt, amit jelenleg még installként le lehet tölteni tőlük az a Windows XP Service Pack 2 Network Installation Package for IT Professionals and Developers 266 MB.
6. A hivatkozott TabletPC 2005 Multilanguage User Interface feltelepít.
He-he, erről nem tudott semmit a notebookzone-os srác. Egyébként ez már csak 20 nyelvet támogat, ellentétben a Tornado közel 50-ével, de örüljünk, mert a TOP20-ban ott a magyar is.
7. HP Driver Update webhelyről, ami kell, frissít
8. MS Windows Update webhelyről, ami kell frissít
Gépet regisztrál HP-nél, op.rendszert MS-nél, ha van radíros tollad, akkor javasolt a Wacom TabletPC drivere, ha nem tetszik, hogy a Windows konfigurálja a WiFi-det, akkor Intel PROSet letölt.
Amin esetleg változtatnék, hogy lehet a 4-es lépés felesleges, mivel szerintem a 6-os 446 MB-os csomagja már tartalmazza. Azért is lenne ez logikus, mert a mai XP-k már eleve SP2-vel vannak kiadva. Ebből következik, hogy lehet, az 5-ös is megspórolható, ha SP2-es CD-vel indítasz. Francia XP-vel ne próbálkozz, mert MUI-t csak angolra lehet telepíteni.
Szerkesztette: GoLAN 2005. 12. 06. 12:15 -kor