HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1071 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:16

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:23

ill. az is kiderül, hogy 1-es szinten vagy a fotósok között

Gratulálok, de nem emlékszem, hogy ezt bárki kérdezte volna.  :think:

Freeone felvetette, hogy meglátása szerint a 350 képei túl lágyak, Thrawn-al ellentétben szerintem ez nem béta-kérdés, mivel a véleményem nem a DPreview alapján írtam, viszont ott ugyan az a kéz (és szem) tesztelte mindhárom gépet és az obijektívek is átfedésben vannak, témák, fényviszonyok hasonlóak. Ha két külön oldalról hozok példát, azt természetes senki sem fogadná el.

Egyetértek freeone észrevételével, és remélem, hogy Thrawn által is említett update-ek megoldják a final release problémáit. Az "érdemes-e váltani" témában pedig már a kérdésembe beírtam a véleményem. Különben is, nem gépet, lencsét keresek, és bár sokan nem hiszik, van élet f/4.0-án túl is. Engem a képeim érdekelnek, és nem az, hogy Ken Rockwell szerint hányas szinten állok.  :)

#1072 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:37

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:19

A dpreview képeihez oda van írva, hogy "Canon EOS 350D Beta Samples Gallery", ha ez azt jelenti, hogy nem végleges verzióval készültek a képek, akkor jobb lesz várni még egy kicsit. Vagy megvárni a firmware frissítéseket is, a 20D már átesett néhány frissítésen, ahogy olvasom elsősorban a képminőségen javítottak.

Egyetértek Georgoval, szerintem sem érdemes 300D-ről 350D-re frissíteni.

Viszont ami érdekes, hogy a Canon hivatalos tesztképei is hasonlóan lágyak, ha nem még lágyabbak. :think:

Ami a frissítést illeti 300d-ről: én most jutok el oda lassan hogy dslr-t vegyek, nekem tehát másképpen kell mérlegelnem.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1073 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:45

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 15:37

Ami a frissítést illeti 300d-ről: én most jutok el oda lassan hogy dslr-t vegyek, nekem tehát másképpen kell mérlegelnem.

Eladó a 300D-m. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1074 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 15:59

hehe ;)

Egyébként németeknél már lehet kapni 350 D-t. A németeknek van olyan oldaluk mint itthon az index/digicam meg hasonlók?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1075 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 18:52

A slik pro 700DX-es állvány ugye tökéletes ehhez a géphez?
Meg vmi uj info az uj firmware-ről?

byez

#1076 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 18:58

Idézet: csövike - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 18:52

A slik pro 700DX-es állvány ugye tökéletes ehhez a géphez?
Meg vmi uj info az uj firmware-ről?

byez

Valószínű jó lesz. Miután csaknem 7 kg a névleges teherbírása, óvatosan számolva is nyugodt szívvel rápakolhatsz 4 kilót.
Hacsak nem pl. egy EF 400/2.8 L-el használod, el fogja bírni. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1077 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 01. 20:04

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 15:45

Eladó a 300D-m. :D

Újabb 100Ft-tal esett az ára, így már csak 159 900 HUF nettó. :D

#1078 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:08

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 20:04

Újabb 100Ft-tal esett az ára, így már csak 159 900 HUF nettó. :D

Tudtam én, hogy sietni kell! :omg:  :D

#1079 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:36

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 13:26

Itt a magyarázat, miért nem érdemes 350D-re cserélni:

http://www.kenrockwe...h/notcamera.htm

Ill.: http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm :)

A "Ken Rockwell megmondja a tutit" weblap summázata:

"There are no professional nature photographers." - vagyis nincsenek professzionális természetfotósok. Jaaa...

"Amateurs almost always shoot Canon SLRs." - az amatőrök majdnem mindig Canon SLR-rel fotóznak. Érdekes megállapítás...

"Professionals shoot Nikon SLRs" - a profik Nikon SLR-eket használnak ----> na itt a magyarázat, Ken barátunknak egyébként Nikonja van...  :think:

Még mindig a profik, akik "They cannot afford gear as good as most serious amateurs." - nem engedhetnek meg maguknak olyan jó felszerelést, mint a legtöbb komoly amatőr... Áááááá....  :eek:

Egyre jobb: "Professionals don't have websites"

Érdekes hogy egyetértőleg belinkeli a Luminous Landscape oldalt, holott pl a RAW témakörből kiindulva utálják egymást annak az oldalnak a készítőjével (ahogy olvastam, általában negatíve linkelik egymást, ilyen "nédd a hülyét" stílusban).

Hát, ezt a Ken Rockwell oldalt újabban nem nagyon szeretem, de ezentúl még kevésbé. Ak idiótának nevezi az olvasóit (lap alja, "ezek miatt az idióták miatt szedtem le a technikai infókat, mert állandóan ezt nézegették, ahelyett hogy a galériámat nézegették volna), attól nem sokat várok innentől. Mellesleg a dpreview olvasóit is idiótának tartja, úgyhogy nehogy bevallja valaki, hogy olvassa azt a site-ot  ;)

Asszem részemről ennyit a kenrockwell.com-ról. Törlődött a könyvjelzők közül.

#1080 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:58

Biztos idiota művészlélek:D

#1081 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 20:59

A cikk alapján megdöbbentő, mennyi amatőr álcázta magát profinak az athéni olimpián. Ugyanis a delegált fotoriporterek nagyobbik részének Canon rendszere volt. :D  :omg:

#1082 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 21:00

Odáig igaz hogy gyengébb géppel is lehet jókat fotózni- analógban. Aztán ez már meredek. Meg aztán, a digitális gépek napilapba való képekhez jók csak? na neeeee!

Szerkesztette: freeone 2005. 03. 01. 21:02 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 02. 07:44

Mi a hátránya a gari nehézségeken kívűl annak, ha az Usából hozat be az ember kamerát? :think:

Töltő hálózati csatlakozója nem gond? Le lehet itthon cserélni könnyedén 220V-ra, vagy esetleg multi konnektor van eleve a csomagban? :Đ

#1084 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 08:11

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:44

Mi a hátránya a gari nehézségeken kívűl annak, ha az Usából hozat be az ember kamerát? :think:

Töltő hálózati csatlakozója nem gond? Le lehet itthon cserélni könnyedén 220V-ra, vagy esetleg multi konnektor van eleve a csomagban? :Đ

Ráteszik a 25% ÁFA-t, meg vámot. Akkor éri meg az USA-ból gépet hozatni, ha valaki behozza neked személyesen. :(

#1085 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 08:18

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:11

Ráteszik a 25% ÁFA-t, meg vámot. Akkor éri meg az USA-ból gépet hozatni, ha valaki behozza neked személyesen. :(

Természetesen én is így gondoltam, csak nem írtam oda :D

Szóval, buktatók?  :think:

#1086 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 08:18

Én mondjuk csak most ismertem meg Ken Rockwell írásait. Biztos nincs mindenben igaza, de abban kezdő révén is egyetértek, hogy nem szabad túlságosan belebonyolódni a technikai részletekbe. Becsüljük, szeressük a fényképezőgépünket, koncentrájunk a képekre és ne azon gondolkodjunk állandóan, hogy mikor cseréljük le a nemrég vásárolt kütyüt.  Eleinte engem is bosszantott kicsit, hogy most vettem 300D-t, amikor itt van hamarosan a 350D, de kérdés, hogy valóban jobbak lettek volna-e tőle a képeim. Nem hiszem :)

#1087 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 09:23

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:18

...abban kezdő révén is egyetértek, hogy nem szabad túlságosan belebonyolódni a technikai részletekbe. Becsüljük, szeressük a fényképezőgépünket, koncentrájunk a képekre és ne azon gondolkodjunk állandóan, hogy mikor cseréljük le a nemrég vásárolt kütyüt.  Eleinte engem is bosszantott kicsit, hogy most vettem 300D-t, amikor itt van hamarosan a 350D, de kérdés, hogy valóban jobbak lettek volna-e tőle a képeim. Nem hiszem   :)

:up:

en is most igyexem kikavarodni beloluk - vegre osszeszedtem magamban nagyjabol mi kell, megvan a 20d-m az elso obival (erdekes felhasznalasi modoknak nyit utat, ha az embernek tortenetesen egy darab 105mm-es makroja van, ami 168mm az 1.6-os szorzo miatt :D) aztan majd lesz valami - most tanulom az uj gep hasznalatat, aztan hamarosan ujra tudok a Lenyegre koncentralni :cool:
ugy jo lesz magszabadulni a sok adattol, hosszu tavon eleg farasztoak, mikor mar honapok ota agyaltam, mit is vegyek :banghead:

Kép

(ez ugyan meg z2-vel keszult, meg mittomen, masnak hogy tetszik, de sebaj :))
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1088 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 10:41

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 8:18

Természetesen én is így gondoltam, csak nem írtam oda :D

Szóval, buktatók?  :think:

en azt gondolnam, hozzaertovel hozasd, aki ki tudja probalni.
jobb nem jut az eszembe.

#1089 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 10:57

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 7:44

csak dugót kell lecserélni, 100-240Volt feszültség jó neki. (legalábbis 300D töltőnél)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1090 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:26

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 10:57

csak dugót kell lecserélni, 100-240Volt feszültség jó neki. (legalábbis 300D töltőnél)

20d tolto detto. es elozekenyen kulon darab a zsinorja, csak az kell masik :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »