HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1051 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 26. 18:51

gratula, jó döntés volt. hogy tetszik? :)

M42 obik > kell egy m42-eos átalakító (5ezer ft). ráteszed és használod :)
legtágabb blendével fókuszálni, majd munkalbendével kell fénytmérni, és exponálni.

photoshop: image>mode>8bits/channel mert jpeget az max 8 bites....

Szerkesztette: WiZARD 2005. 02. 26. 18:55 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1052 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 18:51

gratula, jó döntés volt. hogy tetszik? :)

M42 obik > kell egy m42-eos átalakító (5ezer ft). ráteszed és használod :)
legtágabb blendével fókuszálni, majd munkalbendével kell fénytmérni, és exponálni.

photoshop: image>mode>8bits/channel mert jpeget az max 8 bites....

Köszönöm, nagyon baba!!!  :D  :D

Az M42-es obi képminőségéről tudsz bővebb infot, estleg eléri egy 80e Ft-os Canon obi minőségét ???

PS: akkor azért nem sikerült. Köszi!
gubitibi

#1053 Felhasználó inaktív   hybryd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:40

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 19:12

Köszönöm, nagyon baba!!!  :D  :D

Az M42-es obi képminőségéről tudsz bővebb infot, estleg eléri egy 80e Ft-os Canon obi minőségét ???

PS: akkor azért nem sikerült. Köszi!

A csúcs m42esek 50mm vagy afeletti gyújtótávolságnál rendszerint lealázzák ezeket a kis fényerejű zoomokat.  50mm alatt F8-F11nél az APS-C miatt sajnos a rajzolatuk kb hozza a 300D kitobi minőségét, de a brillancia az m42eseknél sokkal jobb, valamint tágabb blendénél is szebb az m42esek képe.

Mostanában az indexen ez eléggé sokat beszélt téma:

Ezt olvasd el, elég sok hasznos infó van benne. (Százbolha 10Dn használ M42eseket, és elég jól :) )

Kérdéseiddel nyugodtan fordulhatsz ide biztos fognak segíteni.

#1054 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:56

a 80ezer forintos zoomok elég gagyik. igazából csak lerekeszelve van jó rajzuk (F8-F10)

m42es obik általában fixek, nagyobb fényerejűek, és jobb minőségűek.

a legolcsóbb autófokuszos "modern" obi, aminek nem lehet panasz a képére, az a 70-200 F4 L. de ez már 150ezer körül van.

bár a napokban gondolkoztam, hogy mennyire van eltúlozva ez a minőség mánia, és tényleg kell-e 300D mellé hobbifotósnak profi L-es objektiv... és gondolkodás nélkül legtöbbünk rávágja egy 60-80ezres zoom obira, hogy szar.  szerintem talán érdemes kipróbálni valami ilyen obit. lőni vele párat, és utána eldönteni, hogy számodra elég-e az a minőség amit nyújt. hisz ne felejtsük el, hogy mindenki ezeknek a többszörösébe kerülő objektivekhez hasonlítja őket, és azokhoz képest még jó hogy gyengék.

persze jó m42 obikhoz képest se csúcsok. de azért ez két teljesen más kategória. zoom vs fix. autofokusz vs manual. sétálgatós fix, és a 300D kis keresőjén (prizma és minden segítség nélkül) nem is mindig olyan egyszerű és pontos a manual fókusz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1055 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 09:52

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 18:56

a 80ezer forintos zoomok elég gagyik. igazából csak lerekeszelve van jó rajzuk (F8-F10)

m42es obik általában fixek, nagyobb fényerejűek, és jobb minőségűek.

a legolcsóbb autófokuszos "modern" obi, aminek nem lehet panasz a képére, az a 70-200 F4 L. de ez már 150ezer körül van.

bár a napokban gondolkoztam, hogy mennyire van eltúlozva ez a minőség mánia, és tényleg kell-e 300D mellé hobbifotósnak profi L-es objektiv... és gondolkodás nélkül legtöbbünk rávágja egy 60-80ezres zoom obira, hogy szar.  szerintem talán érdemes kipróbálni valami ilyen obit. lőni vele párat, és utána eldönteni, hogy számodra elég-e az a minőség amit nyújt. hisz ne felejtsük el, hogy mindenki ezeknek a többszörösébe kerülő objektivekhez hasonlítja őket, és azokhoz képest még jó hogy gyengék.

persze jó m42 obikhoz képest se csúcsok. de azért ez két teljesen más kategória. zoom vs fix. autofokusz vs manual. sétálgatós fix, és a 300D kis keresőjén (prizma és minden segítség nélkül) nem is mindig olyan egyszerű és pontos a manual fókusz.

Hadd szólok hozzá. Bár magam kívülálló (nikonos) volnék, azért amit Wizard írt azt megerősíteném. Van ugye a D70-hez szállított kitobjektív (17-80), ami állítólag elég jó. Van még két objektívem, a 28-80G (ez állítólag elég rossz, a "szagértők" véleménye szerint legalábbis, míg a photosigen és egyéb fórumokban azt írják, hogy nem is annyira rossz), és van egy 75-300-as Sigmám, ami a "halehetmégolcsóbb" kategória (nem vicc, 16 ezer volt használtan az ebayen  :eek: ).

Csináltam pár tesztképet, a teljesen nyitott rekeszt kivéve, úgy kb 3 értékkel lerekeszelve nem volt akkora különbség az obik között, mint amekkorát az áruk igazolt volna. Élesség, felbontás és színmélység tekintetében néztem, "szemre", 100%-os nagyításban. Úgyhogy szerintem nyugodtan el tud lenni az ember a nemsokszázezres objektívekkel is...

#1056 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 10:58

még valamit hozzátennék, amit tegnap lehagytam.
szóval a most nagyonszargagyinak mondott olcsó zoomobjektivekkel 2-3 évvel ezelőttig elvolt a legtöbb hobbifotós. legtöbben 10*15-ös képnél nagyobbat sose nagyítottak, és aki diázott, azok között is páran elvoltak ezekkel.
digi korszakba lettek nagyon hypeolva az L obik, meg a minőség, és legagyizva az olcsóbbak. persze monitoron 100% crop mellett mindenki látja a különbséget.

#1057 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:34

Azért a profi objektíveknek nemcsak a képminőség az előnyük, hanem pl a rekeszérték is. Nekem azért kellenének profi zoom obik, hogy tudjak 2.8-as rekesszel fotózni, egyébként semmi bajom a közepes minőségű cuccokkal még akkor sem ha a mostani obim nem mindig hozza a maximumot.
Tudom vegyek prime-okat, de az sem olcsó mivel jópár kellene...

Szerkesztette: saen 2005. 02. 27. 11:34 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:37

nem kell magyarázkodni, nekem is itt figyel fix 2.8-as stabilizátoros kistele...

csak néha elgondolkozok rajta, hogy tényleg kell-e, és érdemes-e ennyi pénzt kiadni rá. de mindig meggyőzöm magam :)

#1059 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:16

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 19:44

Nos, én is csatlakoztam a 300D-t használók táborába. :D  :D  :D

*EX*
Gratulálok!
És várjuk az új képeid, a régi esztétikai minőségben. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1060 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:24

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 12:37

nem kell magyarázkodni, nekem is itt figyel fix 2.8-as stabilizátoros kistele...

csak néha elgondolkozok rajta, hogy tényleg kell-e, és érdemes-e ennyi pénzt kiadni rá. de mindig meggyőzöm magam :)

Én még csak a győzködöm magam fázisban vagyok, majd meglátjuk mi lesz a vége :)

#1061 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:39

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 10:58

persze monitoron 100% crop mellett mindenki látja a különbséget.

Kellene egy 6 (8, mégtöbb) Mpixeles monitor... (;

#1062 Felhasználó inaktív   *EX* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:10

Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, véleményeket!

Jól sejtem, hogy az M42-es obiknál csak manual focus van ???

Láttam a soosfoto oldalán használt CANON EOS objektívet, pontosan Canon f/4.5-5.6 80-200mm 29e Ft-ért. Szerintem nekem ez pont megfelelő lenne. Illetve kapható náluk új Cosina objektívek, ezek közül is ezt favorizálom: Cosina 2.8-4/70-210 "Canon AF". Elég jó a fényereje, kérdés milyen lehet a minősége.

Idézet

*EX*
Gratulálok!
És várjuk az új képeid, a régi esztétikai minőségben.

Nagyon köszönöm, természetesen amint a fényviszonyok engedik, indulok fotózni.

Szerkesztette: *EX* 2005. 02. 27. 13:11 -kor

gubitibi

#1063 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:10

A szokásos helyen:

"Adobe Photoshop CS in 10 Simple Steps or Less"
pdf, angol, és a cím ellenére 625 oldal. :D
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1064 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 13:12

Idézet: *EX* - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 14:10

Jól sejtem, hogy az M42-es obiknál csak manual focus van ???

Igen.

#1065 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 01:38

Másnak is feltűnt, vagy csak az én szemem csal: a 350d-vel készült fotók mintha túl lágyak lennének, nem?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1066 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 11:19

Idézet: freeone - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 1:38

Másnak is feltűnt, vagy csak az én szemem csal: a 350d-vel készült fotók mintha túl lágyak lennének, nem?

Szólhatna erről valaki kompetensebb!
Bennem is felmerült, bár én alapobit keresek, és az új 17-85 képeit hasonlítgatottam össze. Ugyan nem egy L-es obi, de amit 20D-n mutatott, az nekem elég, viszont 350-en úgy tűnt, nincs kontrasztos előtere a képeknek, plasztikus az egész. Olyannyira lehangoló volt, hogy be is hívtam néhány 300D/kitobi képet összehasonlításul. Szerintem a képminősége a 350D/17-85efs-nek közelebb áll a 300D/18-55efs-hez (!), mint a 20D/17-85efs-hez. Ez most így nagyon szubjektív, de például DPreview 300D/350D/20D tesztképei között akad néhány hasonló beállítással készült kép. Nekem úgy tűnik, mintha a 350-es szétmosná az apróbb kontrasztokat - zajszűrő?

Érdekelne nálan tapasztaltabb, jobbszemű véleménye - mert hiába lett kezelhetőbb a 350-es, ha minőségben nem nyújt többet, akkor megéri a pénzt a 300D lecserélése?

#1067 Felhasználó inaktív   Georgo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 13:22

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 11:19

mert hiába lett kezelhetőbb a 350-es, ha minőségben nem nyújt többet, akkor megéri a pénzt a 300D lecserélése?

Ha nincs az embernek, és be szeretne lépni a DSLR világába akkor OK, de meglévő 300D-t nem cserélném le 350D-re.

#1068 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:19

Idézet: GoLAN - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 11:19

Szólhatna erről valaki kompetensebb!
Bennem is felmerült, bár én alapobit keresek, és az új 17-85 képeit hasonlítgatottam össze. Ugyan nem egy L-es obi, de amit 20D-n mutatott, az nekem elég, viszont 350-en úgy tűnt, nincs kontrasztos előtere a képeknek, plasztikus az egész. Olyannyira lehangoló volt, hogy be is hívtam néhány 300D/kitobi képet összehasonlításul. Szerintem a képminősége a 350D/17-85efs-nek közelebb áll a 300D/18-55efs-hez (!), mint a 20D/17-85efs-hez. Ez most így nagyon szubjektív, de például DPreview 300D/350D/20D tesztképei között akad néhány hasonló beállítással készült kép. Nekem úgy tűnik, mintha a 350-es szétmosná az apróbb kontrasztokat - zajszűrő?

Érdekelne nálan tapasztaltabb, jobbszemű véleménye - mert hiába lett kezelhetőbb a 350-es, ha minőségben nem nyújt többet, akkor megéri a pénzt a 300D lecserélése?

A dpreview képeihez oda van írva, hogy "Canon EOS 350D Beta Samples Gallery", ha ez azt jelenti, hogy nem végleges verzióval készültek a képek, akkor jobb lesz várni még egy kicsit. Vagy megvárni a firmware frissítéseket is, a 20D már átesett néhány frissítésen, ahogy olvasom elsősorban a képminőségen javítottak.

Egyetértek Georgoval, szerintem sem érdemes 300D-ről 350D-re frissíteni.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1069 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:23

Idézet: Georgo a dékán - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 14:22

Ha nincs az embernek, és be szeretne lépni a DSLR világába akkor OK, de meglévő 300D-t nem cserélném le 350D-re.

Pontosan erről van szó. Ha mindig csak a technikai részletekbe merülsz bele, és azon azon izgulsz, hogy kijön egy kicsivel jobb gép, akkor sosem a fotózásra koncentrálsz, hanem a technikai aspektusára ennek a nagyszerű dolognak, aminek a művészetről kellene szólnia. Ajánlom GoLAN a következő weboldalt, olvasd el: 

http://www.kenrockwe...h/notcamera.htm

ill. az is kiderül, hogy 1-es szinten vagy a fotósok között     

;)

#1070 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 14:26

Itt a magyarázat, miért nem érdemes 350D-re cserélni:

Ill.: http://www.kenrockwell.com/tech/7.htm :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.