HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#441 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 04. 10:46

Jó javaslat. Egyenlőre olyan döntésen maradtam, hogy marad a KIT lencse, mivel nem igazán vagyok profi, de még félprofi sem, tanulgatom a dolgot, hogy később johl átlássam, talán ez idő tájt összeis jön a pénz az obira és akkor utána támadásba lendülök :) A sigma 70-300-at végülis elfelejtettem, mondom ezért is maradtam inkább vmi max 210ig, de azért azt se akarom, hogy nehezebb legyen az objektív mint a fényképező, mert leszakad a kezem/hátam/meg mindenem:) De értékes tanácsok. Szóval nagyon köszönöm. Jah és igen, hogy igazábol nem szeretnék 160eFt-ot költeni egy obira. Bár meglátjuk, hogy mennyire is fog érdekelni a fotózás meg ilyesmi. Ugyis ez alapján dönt az ember :)

#442 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 08:56

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 10:46

de azért azt se akarom, hogy nehezebb legyen az objektív mint a fényképező, mert leszakad a kezem/hátam/meg mindenem:) De értékes tanácsok. Szóval nagyon köszönöm.

sziasztok!

hát, pedig a jó optika általában nehéz. azért általában, mert általában zúmot akar mindenki, azok pedig nehezek. egy fix fókusztávolságú lencse viszont jó könnyű és rendre megveri a hasonló zúmot.

arra feltétlenül készülj fel, hogy egy egész napos kirándulás a géppel (plusz rajta egy optika és egy tartalék akksi) még így is némi cipekedést jelent. bajosan fogod megúszni egy kg alatt a dslr masinát...

de szerintem ez inkább előny, mint hátrány. ha nehéz a gép, akkor stabilabban lehet tartani, van fogása, hasonlók. de ez szokás kérdése is. az biztos, hogy most nyaralás alatt a kis Olympus fényképezőmet állandóan úgy szídtam, mint a bokrot. leginkább azzal húzott fel, hogy ki-be húzogatta az ormányát és lassan tért magához, amikor fényképezni akartam. persze "ő" erről nem tehet, de elmondtam tetűtől kezdve mindennek. viszont szépen tette a dolgát, fényképezett, amikor nyomtam a gombot.

ezzel kapcsolatban egy gondolat: ha már a fényképező nálam van, akkor úgyis a hátizsákomba teszem bele a tokját, mert kézben/nyakban utálok cipekedni. ebben az esetben viszont majdnem teljesen tökmindegy, hogy fél kiló vagy két kiló húzza a hátizsákot. viszont nem mindegy a kezelhetőség, a szolgáltatások sora és a képminőség, ami egyértelműen a dslr felé billenti a mérleg nyelvét. persze ez a nyelvbillentés csak akkor értelmezhető, ha van mindkét masinád. ha viszont kihagyod a p&s kategóriát, akkor nem sokat veszítesz, csak nyersz egy csomó pénzt, amit a kicsire költöttél volna. talán nem olyan rossz az érvelés, de ez csak egy gondolat volt...

remélem, hogy segítettem!
üdv!
.
.
.

#443 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 08:25

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 11:46

Jó javaslat. Egyenlőre olyan döntésen maradtam, hogy marad a KIT lencse, mivel nem igazán vagyok profi, de még félprofi sem, tanulgatom a dolgot, hogy később johl átlássam, talán ez idő tájt összeis jön a pénz az obira és akkor utána támadásba lendülök :) A sigma 70-300-at végülis elfelejtettem, mondom ezért is maradtam inkább vmi max 210ig, de azért azt se akarom, hogy nehezebb legyen az objektív mint a fényképező, mert leszakad a kezem/hátam/meg mindenem:) De értékes tanácsok. Szóval nagyon köszönöm. Jah és igen, hogy igazábol nem szeretnék 160eFt-ot költeni egy obira. Bár meglátjuk, hogy mennyire is fog érdekelni a fotózás meg ilyesmi. Ugyis ez alapján dönt az ember :)

Sziasztok! :)

Csövike én nem akarom rád erőltetni a nagyobb telét, de nagyon jó dolog ám az. Ahol általában használja az ember, ott azért többnyire fény is akad, szabadban, jó időben, napsütésnél 8-as blendénél is 1/640, 1/1000 körül tudsz lőni (én ilyenkor ISO200-at használok, az még jó minőséget ad). Ha meg sötétebb helyen vagy, akkor jöhet a donphopos által "szabadalmaztatott" zsoltároskönyv. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#444 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 08:55

Köszi, ezzel még nincs is probléma, csak hogy igazábol melyik tele? Azt se akarom, hogy nagyon nagy legyen de ami fontosabb, hogy ne legyen drága, mert nem szívesen költök rá sok pénzt :)

#445 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 09:10

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 9:55

Köszi, ezzel még nincs is probléma, csak hogy igazábol melyik tele? Azt se akarom, hogy nagyon nagy legyen de ami fontosabb, hogy ne legyen drága, mert nem szívesen költök rá sok pénzt :)

Nekem Canon 75-300 USM van, de ezt nem merném ajánlani, le fogom cserélni, bár erre is igaz, hogy F8, F11 körül elég jó képet ad, de akkor minek az F5.6? Viszont viszonylag könnyű (480g). Bár már ezzel is túl vagy az 1 kilón.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#446 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 09:48

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 8:55

ha mindenképpen kicsi tele kell, akkor miért nem választasz tükör optikát? az nem túl jó minőség, fix a blende is, de igen kicsit fizikai méretekkel rendelkezik és könnyű. szerintem ha könnyű és kicsit optika kell, akkor azt a minőség meg fogja sínyleni sajnos.

én most vagy EF 70-200 F4-et választanék vagy Sigma EX 70-200 F2.8 IF HSM-et. ha sok pénzem lenne, akkor lehetne EF 70-200 F2.8 IS USM, de ha 300-as tele kellene, akkor ugyanúgy megvenném a mostani Sigma optikámat, mert az olyan jó. persze, ha nyernék a lottón (nem fogok, mert nem is játszom :) ), akkor az EF 300 F2.8 IS USM-et választanám, ami nem zúm, de a legjobb lencse szinte.

szerintem mindenképpen sok pénzbe fog kerülni a telézés, mert a jót sajnos drágán mérik (tudják ők is, hogy jó :) )

esetleg fix fókusztávolság nem jó? az nem olyan drága, mint a zúm és jobb is általában. ha sikerülne kitalálni egy jó fókusztávolságot, akkor vennél egy olyat és hozzá esetleg egy 1,4x-es konvertert. az jó lenne?

üdv!
.
.
.

#447 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 09:49

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 9:55

A Canon alapból az EF 55-200 f/4.5-5.6 II USM obit ajánlja az alap kit mellé. Nem egy csúcs minőség, de nincsenek olyan aberrációi, mint a 75-300 III-as sorozatnak. Az ára is vonzó lehet a maga bruttó 270,- EUR, illetve 110.000,- Ft-os értékével. Próbáld ki, nálam volt egy kölcsön, és szerintem kezdő szinten jó választás. Kicsi, könnyű, megfizethető. Mind fókusztávban, mind szűrő átmérőben (58mm)passzol a 18-55-ös alaphoz. Ha keresel róla teszteket, arra figyelj, hogy sok helyen még a számozatlan, vagyis az I-es verzió szerepel, és nem a javított II-es.

#448 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 10:06

Idézet: donphobos - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 10:48

esetleg fix fókusztávolság nem jó? az nem olyan drága, mint a zúm és jobb is általában. ha sikerülne kitalálni egy jó fókusztávolságot, akkor vennél egy olyat és hozzá esetleg egy 1,4x-es konvertert. az jó lenne?

üdv!

Ezekkel csak az a "baj", hogy sok esetben nem működik - a helyszín jellegénél fogva nem működhet - a lábzoom, az pedig nem az átlag magyar pénztárcának való teher, hogy 4-5 fix obival lefedjük a kívánt intervallumot. Akkor pedig marad a - némely zoom obinál szinte elhanyagolható - minőségi kompromisszum.

#449 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 10:36

don: erre gondoltál http://www.geizhals.at/eu/a44760.html ?
Golan: az a canon obi teccik és még elfogadhatónak tűnik az ára is!
Remélem nem huzom nagyon az idegeiteket a hülye variálásaimmal :)

#450 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 11:54

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 10:49

EF 55-200 f/4.5-5.6 II USM ... mind szűrő átmérőben (58mm)

Javítás: 52 mm-es szűrőt igényel.
Egyégként tömeg 310 g, teljes hossz 97,3 mm.

Amiért a profik nem szeretik: műanyag tokozás, fókuszálásnál forgó front lencse.

#451 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 12:19

Idézet: GoLAN - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 12:54

Amiért a profik nem szeretik: műanyag tokozás, fókuszálásnál forgó front lencse.

Én nem vagyok profi :D , de ezért én sem szeretném. Igen kellemetlen tulajdonság cirkuláris polár használata esetén. :(

#452 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 16:10

Telében én is javaslom a ef 70-200 f4-es obit, verhetetlen ára van, könnyű és minőségi darab. Ez alatt már túl sok kompromisszumot kell kötni, szerintem inkább csak pénzkidobás...

#453 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 19:16

saen de melyik??

#454 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 19:26

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 20:16

saen de melyik??

mit melyik?
imho 1 féle 70-200 F4 van, méghozzá Canon, L :)

én most 70-200 F2.8 IS-re gyűjtök :)
és nagyon gondolkozok hogy vegyek-e 17-40 F4-et, vagy elég nekem a canon 24-70 F2.8 (még ezt se vettem meg, de egyikre most talán lesz pénzem), és nagylátó gyanánt jó a kitobi, úgyis ritkán kell nagylátó...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#455 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 19:58

Nah igen, ha nem lenne millios az ára:)

#456 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 20:02

Idézet: csövike - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 20:58

Nah igen, ha nem lenne millios az ára:)

minek?
Canon 70-200 F4 L az 550$ körül van, ami 110ezer ft...
ha vámot, áfát, postát fizetsz, akkor is bőven jobban megéri 150 körül, mint 110ért az 55-200 nagyjátékobi :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#457 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 20:06

Ki adna érte 110-et? EU-ban 62eFt körül van :)

#458 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 20:33

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 13:19

Én nem vagyok profi :D , de ezért én sem szeretném. Igen kellemetlen tulajdonság cirkuláris polár használata esetén. :(

Miért is baj a cirkuláris polárnál, ha forog?

#459 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 21:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. aug. 9., hétfő - 21:02

minek?
Canon 70-200 F4 L az 550$ körül van, ami 110ezer ft...
ha vámot, áfát, postát fizetsz, akkor is bőven jobban megéri 150 körül, mint 110ért az 55-200 nagyjátékobi :)

Azért a 150eFt elég karcsún lett számolva, pár tizest még rá lehetne dobni, de akárhogy is kb. 100eFt-al olcsóbb a játéktele a minőségi L-es obinál. Tartok tőle, hogy csövike élete első DSLR gépénél a 2x tömeg, a 2x méret, és a 2 1/2x ár többet számít a választáskor, mint az a minőségbeli különbség, amit a kompakt gépek világából érkező ritkán lát meg elsőre.

Én is sokat rágódtam, milyen sorozatot vegyek a géphez, és sikerült nettó 1020 euróért beszereznem egy 17-40 f4L + 70-200 f4L párost, de úgy döntöttem, rendelek hozzá nettó 960 euróért egy 70-300 DO IS-t. Úgy tűnik, mintha visszalépés lenne, de biztos vagyok benne, hogy többet fogom használni a DO-t, mint turista obit, az f4L-es teléhez képest. Én szeretek szép helyeken járni, és közben fotózok. Mások fotóznak, és közben szép helyeken járnak. :)

Az ismerősöm múlt év szeptembere óta használ 300D kit obit + 55-200 telét. Teljesen meg van vele elégedve. Bár ő is megtehetné, de nem akar jobbat venni. Én kicsit sznobnak érzem magam ezekkel az L-es obikkal, mert többet mutatnak, mint amennyit én tudok, de azért igyekszem felnőni hozzájuk...

#460 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 21:55

Hát én is szívesen vennék ilyeneket, ha tehetném, de ígyis nagyon ellenezik, hogy megvegyem a gépet :)

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.