HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#701 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 19. 20:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 21:31

képet nemsokára kapsz (nem tudom hogy pdaval, vagy mobillal lesz szebb a kép :))

Jöhet géppel készült is. :) Legalább látom, hogy a gép alatti résznek hogy vannak a rekeszei, elrendezése.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#702 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 20:49

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 20:41

Jöhet géppel készült is. :) Legalább látom, hogy a gép alatti résznek hogy vannak a rekeszei, elrendezése.

én objektivet rajtahagyom, így gyorsabban, egyszerűbben elő lehet venni, és kevesebb por megy bele.
17-40 L van rajta...
vaku: 550EX

pirossal bekarikázott hely az üres... UPDATE: most látom, hogy a jobb felső piros keret az nem kéne :D
de második képen látszik

Kép

Kép

aztán 3 hét múlva pakolhatom át, megjön 70-200 F2.8 IS L  :banana: :banana:
félek, hogy nem fogok elférni :(

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 19. 20:53 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#703 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 21:18

Köszi. Kitobi+grippel még elférek. :) Ha jól látom vettél a griphez E-1-et? Hasznos?

Kép
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#704 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 21:20

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 21:18

Köszi. Kitobi+grippel még elférek. :) Ha jól látom vettél a griphez E-1-et? Hasznos?

azzal el :)

jah vettem, nagyon jó, nagyon szeretem, csak ajánlani tudom.
nem kell mindig görcsösen fogni a gépet, néha elengedhetem, mégis a kezemben van...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#705 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 21:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 22:20

azzal el :)

jah vettem, nagyon jó, nagyon szeretem, csak ajánlani tudom.
nem kell mindig görcsösen fogni a gépet, néha elengedhetem, mégis a kezemben van...

Tényleg jó lehet, nem verik ki a kezedből, és nem görcsölnek be az ujjaid. A grip papírján láttam hogy opció, de a szíj befűzésétől rosszul lettem. :D
Itthon vetted, vagy kintről?

#706 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 19. 22:01

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 21:58

Tényleg jó lehet, nem verik ki a kezedből, és nem görcsölnek be az ujjaid. A grip papírján láttam hogy opció, de a szíj befűzésétől rosszul lettem. :D
Itthon vetted, vagy kintről?

befűzéssel jól elvoltam.
E-1nek nincs papírja, lövésem se volt, hogy kéne fűzni...
fél óra alatt befűztem úgy, hogy elég volt 2 óránként meghúzni, mert lassan kilazult :)

aztán multkor megtaláltam a grip leírásában, és újrafűztem, azóta jó :)

itthon 8000 ft.
usa ebayről (végül távolkeletről, asszem hongkongból küldték) postával együtt 5500-6000 ft körül lett végül :)

#707 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 08:33

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 20:49

aztán 3 hét múlva pakolhatom át, megjön 70-200 F2.8 IS L  :banana: :banana:
félek, hogy nem fogok elférni :(

Nem kell félned, biztos, hogy nem fog elférni. :D  A 70-200/F2.8 nagyjából akkora, mint a 100-400L, sőt, picivel hosszabb is, állítva nem fog a Nova 4-be beleférni. Ha elfekteted, akkor meg nem nagyon tudsz már bele pakolni.

70-200/F2.8 86x197mm
100-400L    92x189mm

Na most nekem ez a 189mm megfejelve egy 3mm peremmagasságú UV-szűrővel és az objektívsapkával, éppen belefér állítva a Nova 5-be.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#708 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 09:14

majd púposra pakolom a táskát, vagy vágok egy likat, ahol kifér a vége :D

az a baj, hogy lövésem sincs, hogy mit vegyek helyette. de nagy gondom nincs egy darabig, mert pénzem se lesz másra :p

Szerkesztette: WiZARD 2004. 12. 20. 09:15 -kor

#709 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 09:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 19., vasárnap - 22:18

Kép

hol lehet ilyet külön kapni? meg mennyiért?

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#710 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 10:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 9:14

majd púposra pakolom a táskát, vagy vágok egy likat, ahol kifér a vége :D

az a baj, hogy lövésem sincs, hogy mit vegyek helyette. de nagy gondom nincs egy darabig, mert pénzem se lesz másra :p

Aztán majd jól nyakon vágnak, mert azt hiszik - ahogy kukukcskál kifelé az obi - , hogy lesifotózol a táskádból. :D

Szerintem próbáld meg a Nova 5-öt, vidd az obit is, talán még belefér.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#711 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 10:33

Idézet: Thrawn - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:29

Aztán majd jól nyakon vágnak, mert azt hiszik - ahogy kukukcskál kifelé az obi - , hogy lesifotózol a táskádból. :D

Szerintem próbáld meg a Nova 5-öt, vidd az obit is, talán még belefér.

majd jól pofánvillantom őket :D
vagy álvánnyal odasózok egyet :Đ

természetesen majd mindennel felszerelkezve megyek táskát nézni :)

#712 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 13:14

Idézet: sityak - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 10:34

hol lehet ilyet külön kapni? meg mennyiért?

Üdv.

http://www.geizhals.at/eu/a95811.html

Majd a bátyád megkérjük, hogy hozzon. :)
Azt a 100€-ós kupont gondolom csak kint lehet levásárolni.
Gondolkozom egy vakun, vagy egy EF50/1,8 -on. (az obi 90.- € lenne.)
Sigma EF-500DG ST vaku 127€-tól, itthon 49e.
Sigma EF-500DG Super vaku 195€ -tól. Itthon 76e Ft. :eek:

#713 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:29

Szasztok,

köszi mindenkinek a választ itt is és a D70 topikban is. Mivel a gépem ára jelenleg még nincs meg, és írtam, hogy pár hónap kifutása van még a dolognak, rávárok hátha esik egyet a 20D ára is.
Én is nagyon sokat olvastam gépteszteket, és nem tudnám egyértelműen eldönteni, hogy a D70 vagy a 300D a jobb. Igazából a kettőből összerakva lehetne megcsinálni a tutit, de hát ugye engem a mérnökök nem kérdeznek  :)

#714 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:30

Jaj elfelejtettem az előző hsz-ben. Az lenne a kérdésem, mivel olvastam fentebb, hogy valaki közületek rendelt már az amerikai ebay-ről. Én egyszer vettem objektívet a németről, az lenne a kérdés, hogy miben más a tengerentúlról rendelni. Vám, áfa stb jön még rá az árra? Vételár kiegyenlítésében van különbség? Megbízhatóak?

#715 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 16:55

Idézet: lugosi - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 17:29

Én is nagyon sokat olvastam gépteszteket, és nem tudnám egyértelműen eldönteni, hogy a D70 vagy a 300D a jobb. Igazából a kettőből összerakva lehetne megcsinálni a tutit, de hát ugye engem a mérnökök nem kérdeznek  :)

Nem tudom milyen teszteket olvastál, de pl itt van a dpreview-n Phil Askey-től idézet:
"There's no risk involved in the D70's slightly higher price compared to the EOS 300D (Digital Rebel), it's absolutely worth it."
Mindenhol máshol ugyanez jött ki azokban a tesztekben amiket olvastam.

USA-ból nyugodtan rendelj, talán a www.BHphotovideo.com örvend a legnagyobb hírnévnek, állítólag nagyon megbízhatók.

#716 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 17:08

usaból érkező cuccokra +8% vám +25% áfa
megbízhatósággal nem nagyon van gond, de ott se szabad ész nélkül bárhonnan rendelni (utóbbi 3 napban 2300$-t költöttem neten :D )

#717 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 18:26

:offtopic:

Sziasztok!

Tudom, hogy elkéstem, de holnap megyek diplomaosztóra, és öcsém kezében lesz majd a gép. (másnál is lesz, de azok nem érdekelnek.) :)

Milyen beállítást ajánlanátok ebben a díszteremben? (amennyire kép alapján jól meg lehet ítélni.)
Ma elmentem oda próbálkozni, de nem engedtek be a terembe, mert lesz "hivatásos fotós", majd lehet tőle utólag képet rendelni. Hozzátartozók elvileg nem is fotózhatnak. :mad: :mad:

Díszterem:
Kép

Folyosó:
Kép

Mivel öcsém kezében lesz a 300D, én "P"incérmódra gondoltam, ISO 400, RAW, középső fókuszpont kiválasztva, grip gombjai kikapcsolva. :D
Igazából sok minden hiányzik, se obi se vaku, csak a gyári kit.

köszi

#718 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 20:30

Idézet: saen - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 15:55

Nem tudom milyen teszteket olvastál, de pl itt van a dpreview-n Phil Askey-től idézet:
"There's no risk involved in the D70's slightly higher price compared to the EOS 300D (Digital Rebel), it's absolutely worth it."
Mindenhol máshol ugyanez jött ki azokban a tesztekben amiket olvastam.

USA-ból nyugodtan rendelj, talán a www.BHphotovideo.com örvend a legnagyobb hírnévnek, állítólag nagyon megbízhatók.

Persze olvastam azt a tesztet is. Én arra gondoltam, hogy vannak dolgok, amik pl még a D70-ből is hiányoznak, és jó lenne egybegyúrni a két gépet (pl. vertikális markolat, fénymérés manuális objektívekkel - igazából ez a kettő jut eszembe). Számomra is a D70 tűnik jobb választásnak. A legnagyobb bajom mind a két hiányolt dologgal amit fentebb írtam, hogy sima marketing, vagyis egyszerű döntés: nem csinálunk hozzá gripet és nem támogatjuk a manuális obik fénymérését. Ez utóbbit akár még egy firmware frissítés is megoldhatja...

#719 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2004. dec. 20., hétfő - 18:26

Mivel öcsém kezében lesz a 300D, én "P"incérmódra gondoltam, ISO 400, RAW, középső fókuszpont kiválasztva, grip gombjai kikapcsolva. :D
Igazából sok minden hiányzik, se obi se vaku, csak a gyári kit.

középső fókuszpontot gondold meg, mer ha nem tudja a user, és nem figyel erre, akkor nagyon sok rosszhelyre fókuszált kép lesz.
emberek között/mellett... háttére fókuszál meg ilyenek

#720 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 20. 22:30

Kérdés. A folyosó milyen iso beállítással volt fotózva? Gondolom kézből készült mind a két kép.

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.