HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#901 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 04. 10:31

es ebben a sorrendben ajanlod?
Per Aspera Ad Astra

#902 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:53

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 9:31

Az én sorrendem ez lenne: 20D, D70, 300D

#903 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 16:58

300D-t felejtsd el nyugodtan, 20D és D70 között válassz inkább ha már megteheted. Mindkét gépnek egyébként megvan az előnye és a hátránya egymással szemben, talán a 20D többet tud picit összességében. Tudni kéne mire fogod használni, milyen céljaid vannak a jövőben, milyen obikat szeretnél és akkor már talán könnyebben lehet ajánlani.

#904 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 17:00

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 10:31

Nem, egyszerűen csak felsoroltam.

#905 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 08:16

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 16:58

300D-t felejtsd el nyugodtan, 20D és D70 között válassz inkább ha már megteheted. Mindkét gépnek egyébként megvan az előnye és a hátránya egymással szemben, talán a 20D többet tud picit összességében. Tudni kéne mire fogod használni, milyen céljaid vannak a jövőben, milyen obikat szeretnél és akkor már talán könnyebben lehet ajánlani.

alapvetoen termeszet fotozasra, vadallatok fotozasara, stb... neha csaladi fotozasra, tajfotozasra.. neha rovarokat, halakat fotozni.
Per Aspera Ad Astra

#906 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 08:25

mondjuk igy atnezve par reviewt, nekem a D70 a szimpibb...
Per Aspera Ad Astra

#907 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:00

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 9:25

mondjuk igy atnezve par reviewt, nekem a D70 a szimpibb...

Akkor vedd azt, jól fogsz járni vele.

#908 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:30

miert hagyja ki a canon az eye controllt a digitalis gepeibol? ennyire nem jott be? (mindig almodoztam egy olyan geprol, ami tudja, de megjelentek a dslr-ek, es akkor mar nem fullik a fogam analog gepet venni, leven nincs itthon fotolaborom):)
Per Aspera Ad Astra

#909 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:47

Hadd szóljak hozzá annyiban, mint D70 tulajdonos. Ha főleg ezeken a felhasználási területeken akarod használni, akkor én a 20D-t javasolnám. Szerintem a természet- és tájfotózáskor nem jönnek elő a D70-nek azok a pozitívumai (pl vakuszinkron) amik más témák fotózásakor hasznosak, míg a 20D-nek van néhány - szerintem nagyon csábító - funkciója, amik alapján erre nagyon jól használható. Alapvetően a 20D drágább, el kell döntened, hogy számodra érdemes-e megfizetni.

#910 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:55

D70-ből egy dolog hiányzik a természetfotózáshoz, ez pedig a mirror lockup. Persze némi körültekintéssel ki lehet küszöbölni ezt is, cserébe pedig kapsz jobb fénymérést pl, ami szerintem itt is igen hasznos.

20D szerintem egy nagyon jó gép egyébként, volt is már a kezemben is, de nem vagyok benne biztos, hogy annyival jobb, mint amennyivel drágább a D70-nél. Főleg úgy, hogy ennek is vannak hiányosságai...

A megnyugtató dolog viszont az, hogy rosszul dönteni itt nem nagyon lehet, szerintem mindkettővel elégedett lesz aki megveszi.

#911 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 09:56

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:30

miert hagyja ki a canon az eye controllt a digitalis gepeibol? ennyire nem jott be? (mindig almodoztam egy olyan geprol, ami tudja, de megjelentek a dslr-ek, es akkor mar nem fullik a fogam analog gepet venni, leven nincs itthon fotolaborom):)

Próbáltad már? Szerintem semmire sem jó, de most komolyan.

#912 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:10

nem probaltam, ezert kerdezem.
Per Aspera Ad Astra

#913 Felhasználó inaktív   m-t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:11

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:56

Próbáltad már? Szerintem semmire sem jó, de most komolyan.

Én is ezt gondoltam amikor megvettem az EOS-30-amat... Ennek ellenére (ráadásul szemüveges vagyok) tökéletesen használható. Nekem.. odanézek, fókuszpont aktív, lehet fényképezni. SZóval gyors akciókhoz egy jó kalibráció után -szerintem ;)-tökéletes.
mt

#914 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:14

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 8:16

alapvetoen termeszet fotozasra, vadallatok fotozasara, stb... neha csaladi fotozasra, tajfotozasra.. neha rovarokat, halakat fotozni.

Ezesetben rossz irányból közelíted meg a kérdést.  Első közelítésben azt kellene körülbelül meghatározni, h nagyjából milyen objektíveket szeretnél (fókusztáv, stabilizátor, másegyéb) ezekhez a feladatokhoz, majd ez után megnézni, h a gyártók milyen objektíveket kínálnak, és mennyiért.  Ekkor el lehet dönteni, h melyik rendszer mellett szeretnéd elkötelezni magad, és el lehet kezdeni azon töprengeni, h 300D vs. 20D (vs. 350D?) vagy esetleg D70 vs. D100 (vs. ki tudja mi)...  Aztán esetleg iteratívan újrakezdeni, ha mondjuk D70-re esett a választás, de nem tetszik, h nincs hozzá portrémarkolat és rendes távkioldó...

És persze nem szabad megfeletkezni az egyéb kiegészítőkről, mint pl jó állvány és fej (nagytelés állatfotózáshoz nélkülözhetetlen), vaku, szögkereső(!!), memóriakártyák, mobil háttértár, stbstb...  A fényképezőgép maga az csak (a kisebb) része a dolognak.

#915 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:18

alapvetoen nem vagyok profi fotos, attol fuggetlenul, hogy mar tulvagyok par tekercs filmen, meg par digitalis kepen.

tehat itt inkabb arrol lenne szo, hogy kezdetnek vennek egy gepet, alapobjektivvel, melyet az igenyeim szerint kesobb boviteni tudok.. namarmost ez a kerdes, hogy melyik az a gep, amivel el lehet kezdeni, hogy a kesobb kenyelmesen boviteni tudjam.

megmondom oszinten, ami jo lenne ha lenne, az:

- tavkioldo
- gyorsan es kenyelmesen lehessen alitani full manualban a beallitasokat (pl tekerokkel, es nem gombokkal, plane nem 20 gomb egyszerre torteno lenyomasaval:))

Szerkesztette: Sumi 2005. 02. 05. 10:21 -kor

Per Aspera Ad Astra

#916 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:31

Idézet: m-t - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:11

Én is ezt gondoltam amikor megvettem az EOS-30-amat... Ennek ellenére (ráadásul szemüveges vagyok) tökéletesen használható. Nekem.. odanézek, fókuszpont aktív, lehet fényképezni. SZóval gyors akciókhoz egy jó kalibráció után -szerintem ;)-tökéletes.

Lehet, hogy nem voltam akkor elég kitartó :) Pár napig játszottam egy EOS-30-cal, de amikor ezt próbáltam akkor az egyik pillanatban kitalálta, hogy mit akarok, a következőben meg elnéztem balra, erre jobbra fókuszált. Egy idő után meg feladtam, mert a hagyományos módszerrel sokkal jobban ment a dolog.

#917 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:21

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 10:18

namarmost ez a kerdes, hogy melyik az a gep, amivel el lehet kezdeni, hogy a kesobb kenyelmesen boviteni tudjam.

megmondom oszinten, ami jo lenne ha lenne, az:

- tavkioldo
- gyorsan es kenyelmesen lehessen alitani full manualban a beallitasokat (pl tekerokkel, es nem gombokkal, plane nem 20 gomb egyszerre torteno lenyomasaval:))

Alapvetően bármelyiket tudod bővíteni, a bővítésnek többnyire csak a pénztárca szab majd határt.  Van persze pár speciális eset, ahol nem, pl Canon oldalon egyáltalán nincs a Nikon 200-400/4 VR-nek megfelelő objektív, a 200/2 VR-nek a megfelelőjét, a 200/1.8-at már nem gyártják (és nincs benne stabilizátor), illetve Nikonnak nincs MP-E 65-nek megfelelő objektívje...

Távkioldó tekintetében 300D/20D jár előrébb, mert mind infrás, mind vezetékes távkioldó használható (mitöbb, van programozható távkioldó is), míg D70-nel csak infrásat lehet használni (nem fér a fejembe, h miért...).

A manuális beállításokat mindkét gyártónál lehet tekerőkkel állítani... de ha már tekerővel történő állítás, akkor esetleg vethetnlél pár pillantást a Konica-Minolta Dynax 7D-re... (;

#918 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:28

Idézet: szeder - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 12:21

míg D70-nel csak infrásat lehet használni (nem fér a fejembe, h miért...).

Tegnap megjött a távirányítóm D70-hez és simán megy a gép háta mögül is. Ennek tükrében nem értem mi ezzel a baj...

#919 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:31

Idézet: saen - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:28

Tegnap megjött a távirányítóm D70-hez és simán megy a gép háta mögül is. Ennek tükrében nem értem mi ezzel a baj...

Az, h nem tudtam (;

szerk.:  szabadtéren is próbáltad, ahol esetleg nincs fal, amiről a jel visszaverődjön, vagy csak szobában (lásd pl tv távirányító)?
meg egyéni preferencia is bejátszhat, én pl a kábelessel jobban szimpatizálok.  És a TC80-N3 ill. a MC-20 is kábeles.

Szerkesztette: szeder 2005. 02. 05. 11:41 -kor

#920 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 13:41

Hümm, egy kérdés, egy infra fény szerintetek visszaverődik a falról?  :eek:

Egyébként - mint egy más topikban, vagy lehet hogy ebben - már megbeszéltük, a gépváz maga nem elsőrendű fontosságú, mindegyik tudja azt, amire kell, inkább több pénzt az objektívekre érdemes költeni (persze csak bizonyos határokon belül), hiszen ezért vettünk/veszünk cserélhető obis gépet, nem?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.