HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#1101 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 02. 13:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 13:57

20D

- 100000 expo élettartamú zár (végre itt leírják, nem kell találgatni, mint a 300D-nél)
- még alacsonyabb zaj (állítólag ISO1600-on olyan, mint a 10D ISO400-on)

A 300D-nek 50.000 expo az élettartama, ennyire van garantálva. A neten olvastam valahol egy Canon mérnök tollából. A 20D némileg valóban alacsonyabb zajt produkál, mint a 10D ISO 1600-on, de közel sem olyan alacsony a zajszint, mint ISO 400-on: Nézzétek meg a következő grafikont:

http://www.dpreview....s20d/page20.asp

Szerkesztette: weigertj 2005. 03. 02. 13:41 -kor

#1102 Felhasználó inaktív   weigertj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 13:54

Nem tudom, mit ábrázol a kép, de sebaj  :)
Ma reggel napfelkelte után próbáltam egy hasonló kompozíciójú képet csinálni a 300D-vel. Gyönyörűen besütött a nap az ablakon, szépen megvilágítva a fehér falat.  A vázában levő száraz virágok szép árnyékot vetettek, nagyon jó kontrasztos téma lett volna. Állványról fozóztam ISO100-on, f5.6 mellett alapobival némi zoommal 1 méterről, mégis elég elmosódott lett a növény (ahova fókuszáltam) főként a szára. Nem beszélve arról, hogy nehéz belőni a C1-Proban a nyerskép színeit. Úgy látszik, van még mit tanulnom    :)

#1103 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 14:21

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 13:40

A 300D-nek 50.000 expo az élettartama, ennyire van garantálva. A neten olvastam valahol egy Canon mérnök tollából. A 20D némileg valóban alacsonyabb zajt produkál, mint a 10D ISO 1600-on, de közel sem olyan alacsony a zajszint, mint ISO 400-on: Nézzétek meg a következő grafikont:

http://www.dpreview....s20d/page20.asp

Eleinte nem volt semmi info a zár élettartamára vonatkozóan, Te is egy mérnöktől olvastad, azután jött a szerintem kissé felfújt zárhiba mizéria. A 20D-nél legalább nyíltan leírják, persze ettől még bedögölhet  ezer után is.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1104 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:20

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 13:40

A 20D némileg valóban alacsonyabb zajt produkál, mint a 10D ISO 1600-on, de közel sem olyan alacsony a zajszint, mint ISO 400-on

ezt csak megerositeni tudom.

de iszonyuan elvezem, hogy amig a z2-m 400 iso eseten iszonyu zajos kepeket muvelt, ez viszont szepeket :)
szenzorporral nekem is volt mar talalkozasom. tegnap vegre eleg rendesen megpucoltam, hogy f/22-nel sem zavar, amit muvel, de azert...
most olvastam a dpreview forumaban valaki tollabol, hogy a gepet optikaval (es szenzorral) lefele tarolja. nem tudom, ha megfeleloen meg tudnam tamasztani... de egyelore nincs betervezve egy rendes taska, mert meg azt se tudom, mit es hogyan fogok bele pakolni... ez azert elegge borzaszto :omg:
vagy van itt (vagy a bolhan) valaki, aki megvenne, ha kinottem? :think:

nekem foleg az azonnali bekapcsolas imponalt.
a shutter lag pedig felelmetesen rovid az en fogalmaim szerint :up: erre nem is gondoltam, a z2-e is eleg jo volt, mert olyan normalis. volt mar kezemben gep, amivel masodpercig kellett varni az expo gomb megnyomasa utan...

ja, es megtartani is meg kell tanulnom a gepet.
nem mondom, azota sikerult mar 1/25-ot is megtartani 105*1.6mm mellett, de azert ez messze nem altalanos, sot, be kell valljam, neha a 1/100-ot is sikerul berazni :fear:
persze ezen masfelszer annyi pixelt mozdul minden, mint a z2-n, szoval oruljek :cool:

felbontas meg... hat ez a 8mp nagyon szep es jo, ami azt illeti, igazabol lovesem nincs, mi a fenet csinalnek tobbel. ebben is van boven tartalek az en fogalmaim szerint. azert orulok neki, mert a monitoros nezegetes utan meglattam apam nehany jobban sikerult regi diajat, amire majdnem sirva fakadtam... igy meg azert jobban erzem magam :cool: csak persze ki kell tennem valami nagyobb felbontasu mediara, mert a monitor enyhen gyatra ehhez a felbontashoz, meg a kommersz 10x15 is...
igazabol nagyon erdekelne, hogyan nezne ki ez diara levilagitva, de eddig mindenki csak lebeszelt rola, meg azt se tudom, hol csinalnak olyat. pedig igazan jol sikerult kepeket szivesen megneznek teljes fenyukben...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1105 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:35

egy jó dia (alapanyag, fotó, kidolgozás...) 20-30 mpixel körüli képinfóval bír állítólag...
szóval az a 8mpixel annyira nem is sok.

nagy dilemmám, hogy 1D, vagy 20D. egyik oldalon ott a minőség, kidolgozás, sebesség, másik oldalon a 8mpixel, ettl2, kisebb zaj
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1106 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:45

Nem tudom, miert beszeltek le a diazasrol, tudok egy jo helyet, de most nem tudom az elerhetoseget fejbol. Iszonyatosan szep diat csinaltak a digitalis kepeimbol.

Sztem amugy mindegy, hogyan tarolod a gepet.. ha a por bekerult a gepbe, nem a tarolas kozben fog a szenzorba kerulni, hanem hasznalat kozben, ahogy a tukor felkavarja a porszemeket, es akkor is altalaban inkabb hosszu zarido eseten. En igy vettem eszre.
De amiota porszivoval tisztitom a gepet, nem nagyon volt por-blemam.

Sztem megapixelbol sosem eleg, egyetlen hatranya a memoria/tarhely veges kapacitasa (neha utalom rendszerezni a tobbszaz 8 Mp-es fotot a szamitogepen), de minel nagyobb felbontasu egy kep, annal jobban lehet kivagni belole.

#1107 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:35

nagy dilemmám, hogy 1D, vagy 20D. egyik oldalon ott a minőség, kidolgozás, sebesség, másik oldalon a 8mpixel, ettl2, kisebb zaj

Szvsz egyertelmu, hogy 20D :)

#1108 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 15:54

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:45

De amiota porszivoval tisztitom a gepet, nem nagyon volt por-blemam.

igazi porszivoval, a'la pakema??? :eek: :fear:
en ezt nem mernem bevallalni.
vagy valami kisteljesitmenyu cumorol van szo?

crop: altalaban igyexem finoman banni vele, illetve lehetoleg keresovel komponalni.
teny, hogy nem feltetlenul sikerul, es a vagas akkor biza jol jon.

a jo helyet meg feltetlenul ird meg, ha megtalalod :)

szerk.: egyebkent mero kivancsisagbol lottem parat obi nelkul is (sot, fogok is: ujra fol akarom fedezni a camera obscurat :D) es a porszemek szama/elhelyezkedese nem valtozott, pedig fol voltam keszulve, hogy ha valamitol, hat attol bizonyosan megszaporodnak :think:
ellenben onhatalmulag kepesek "elvandorolni"

Szerkesztette: alvaro 2005. 03. 02. 15:57 -kor

#1109 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 16:07

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:54

igazi porszivoval, a'la pakema??? :eek: :fear:
en ezt nem mernem bevallalni.
vagy valami kisteljesitmenyu cumorol van szo?

Nincs benne semmi ordongosseg. Csak leveszed az obit, rateszed a foglalatra az egyik kezedet, a masik kezeddel meg fogod a porszivocsovet. Ha par percig csinalod, akkor egesz jo eredmenyt lehet vele elerni.

#1110 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 16:26

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 16:07

Nincs benne semmi ordongosseg. Csak leveszed az obit, rateszed a foglalatra az egyik kezedet, a masik kezeddel meg fogod a porszivocsovet. Ha par percig csinalod, akkor egesz jo eredmenyt lehet vele elerni.

en azert csak felnek ratenni a csaladi 1200w-os rettenetet szep, uj, feltett, valamint remelhetoleg tartos gepemre :think:
nem szippantotta ki a tukrot-zarat azonnyomban?
vagy gyongited-lefogod-mittomen?

#1111 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 16:32

Probald ki egy regi fenykepezogepen, ha van otthon. Ha nem szoritod ra a csovet teljesen a kezedhez, akkor a full szivoereje sem fog hatni a vaz belsejere. Egyebkent nalam van itt egy allithato teljesitmenyu porszivo, azzal probaltam a legkisebb fokozaton.

#1112 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 16:36

szerintem megprobalok keriteni valami gyongebbet erre a celra.

egyebkent anno szervizeskent szamitogepet porszivoztam eleg sokat, de ugyanez dslr-rel azert megriasztott.

#1113 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:10

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 16:36

szerintem megprobalok keriteni valami gyongebbet erre a celra.

egyebkent anno szervizeskent szamitogepet porszivoztam eleg sokat, de ugyanez dslr-rel azert megriasztott.

Elég egy sima beöntőpumpa is, amivel lefújod. :Đ Én is ilyent használok. Egy év alatt kétszer ment a képen észrevehető méretű porszemcse az érzékelőre. Néhány fújás tökéletesen leszedte. Pedig szeptembertől tolózoomot használok, amivel riogatni szokták a hiszékeny embert, hogy "no, majd meglátod, telefújja porral". Nem fújja.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1114 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:16

Eleinte en is probaltam olyan kis pumpaval lefujatni, de az nem szedi ki a port a gep belsejebol, szoval barmikor visszakerulhet ra.

#1115 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:44

Idézet: ion - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 15:47

Szvsz egyertelmu, hogy 20D :)

bővebben? :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1116 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 17:44

bővebben? :)

Ez csak a velemenyem volt. Sztem az 1D egy regi gep, a profi kialakitasa nem kompenzalja elegge a 20D 'modern' kepessegeit.

Hozzatennem, hogy valoszinuleg a 20D utodai meg jobbak lesznek, mert sztem a digitalis fenykepezogepek meg mindig nem fejlodtek ki igazan, de a 20D azert mar egy eleg jo cucc.

Szerkesztette: ion 2005. 03. 02. 17:55 -kor

#1117 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:04

és mik a 20D modern képességei :)

1Dben a profi kialakítás, masszív méret, tartósság, 45 pontos AF (7 cross érzékelő), ami gyorsabb és pontosabb, spotmérés, 1.3X crop, 1/500 x-sync ami vonz.

20Dben a nagyobb felbontáson kívül semmi igazán vonzót nem találtam. (viszont 4 mpixel és 8 mpixel között eléggé nagy különbség van)

ami még 20D mellett szól, hogy az új lenne, 1Dből használtat vennék. kb 1 árban vannak.

utódok nyilván jobbak lesznek, 1Dmk2 lenne az igazi. de ezzel az erővel sose vennék semmit, mert utód jobb lesz, 1Dmk2 meg nagyon drága :(

SZERK:hmm most találtam:
"... of 'out of camera' jpegs, of the same subjects taken in the same session. Poses slightly different, of course!

The 1D shot has my tone curve and other params ... the Mk. II shot is default jpeg settings. Both Q10.
"
http://home.fuse.net/pets/_O6W9107.JPG
http://home.fuse.net/pets/b9ed1001.JPG

kezdek megint 1D felé hajlani, pedig utóbbi napokban 20D volt közelebb :)

Szerkesztette: WiZARD 2005. 03. 02. 18:20 -kor

#1118 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:05

Idézet: weigertj - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 13:54

Nem tudom, mit ábrázol a kép, de sebaj  :)

Ha elforgatom jobbra 90 fokkal, és tolok rá egy kis gammát, akkor:
"egérfej a monitor tetején". :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 03. 02. 18:08 -kor

"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1119 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 18:05

Ha elforgatom jobbra 90 fokkal, és tolok rá egy kis gammát, akkor:
"egérfej a monitor tetején". :)

hehe, majdnem :cool:

elforgatas nem kell neki, oldalhelyesen pakoltam ide :D
es nem monitor.
es nem fej.

kulonben szemelyesen a Kis Faeger :p

#1120 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 18:23

Hat ha nem zavarnak a zajosabb kepek, akkor valoban jobb valasztas az 1D. Egyebkent hivatasos fotos vagy, vagy miert olyan fontos az 1/500 x-sync meg a 45 pontos AF?
Vagy en vagyok hivatasos fontos?

Mi a kulonbseg technikailag a ket kep kozott? Nem teljesen vilagos.

Szerkesztette: ion 2005. 03. 02. 18:25 -kor

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.