HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik

#2981 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 21:46

Idézet: The JaCKaL - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:33

hella!

Most vettem egy Sigma ED-500 DG ST EO ETT II Lvakut és az a problémám, hogy 1/200 as záridönél nem akar jobban felmenni. Ezt tudta a sima beépitett vaku is. Mi lehte a gáz? Vagy alapban a kép maga tud csak 1/200 at?
Hoyg tudom pl akkor feljebb vinni a záridöt, ha mondjuk muszály? pl egy 300mm es obinál állvány nélkül nem ért a 1/300 minimum.
Vagy eleve, ha nagy rekesszel akarok dolgozni, mondjuk napsütésben, de kell kis derités, több kell mint 1/200.

A vakun keress állítási lehetőséget!
A Canon-nál vakukon van high speed syncronization, amivel akár 1/4000-en is el lehet sütni..

#2982 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:09

Idézet: mtubi - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:29

...Én is most megyek el otthonról hosszabb időre nyaralni....

csak nem Mallorca? :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2983 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:12

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:09

csak nem Mallorca? :Đ

De...Csak már nem akartam 10X leírni... :rolleyes:
:D  :D  :D

#2984 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:15

Elindult egy nagyon hasznos magyar nyelvű oldal (pl. az angolul nem tudóknak):

http://www.fototipp.hu/node/232

http://www.fototipp....owcat.php?cat=4
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2985 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 22:36

Idézet: zen.thai - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 22:46

A vakun keress állítási lehetőséget!
A Canon-nál vakukon van high speed syncronization, amivel akár 1/4000-en is el lehet sütni..

valoban a HSS alkalmas rovidebb zaridokkel valo szinkronizalasra, persze fel kell keszulni, hogy a vaku erossege drasztikusan csokken.
ilyenkor az tortenik, hogy a vaku villanasa mar nem "fer bele" abba az idobe, amikor a zar teljesen nyitva van, igy ki kell nyujtani a villanas idejet, hogy "betakarja" a teljes expoziciot. igy a szenzor reszeinek csak reszleges ideig jut a vaku fenyebol, minel rovidebb a zarido, annal keskenyebb "csik" fut vegig a redonyok kozott, es annal kisebb resz jut adott pontra a teljes fenybol.
ami sajnos azt eredmenyezi, hogy durvan fenyes nappal igazabol akkor is nagyon nehez deriteni, igazabol csak par (=keves) meterig mukodik a dolog, mert a zarido csokkentesevel nem csak a termeszetes, hanem a vakus megvilagitas is csokken :(

ja, mellesleg hozzatennem, ha a vaku a fofeny, akkor viszont nem kell aggodnod a 300-as obi miatt, mert a vaku villanasa teljes fenyerovel sem tart tovabb 1/700s-nal (gyari adat), es ha kisebb erovel villan (automatice vagy ennel akar manualisan is beallithatod :)) akkor meg sokkal rovidebb is lehet (1/40.000 es hasonlo adatokat lattam mar tobb helyen leirva - pisztolygolyot ugyan nem 'fagyasztja meg', de minden mast igen ;))

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 31. 22:40 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2986 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 06:24

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 18:59

Sziasztok!

Segítség kellene, és egy kis vigasztalás. :(

[...]

Káromkodások közben először zárhibára és cserére gondoltam, de alapos nézegetés után láttam, hogy a nagy tükör mögötti kisebb tükör nem csapódik fel/le, hanem az lóg bele a képekbe. A gép ezt leszámítva rendesen működik.

Sajnos ez is a zárhibáshoz hasonlóan többször (sokszor?) előforduló hiba. A második tükörről tört le egy kis pöcök, cserével lehet gyógyítani. Ha jól emléxem az indexes 300D topicban is volt ilyen gondja valakinek régebben (legalább fél évvel ezelőtt)

[...]
Azt hiszem elviszem a Studioline-hoz, nézzék meg, hogy mi a baja, és mennyiért tudnák javítani. Ha sok, akkor megpróbálom Bécsben elsütni az Eu jótállást a gyári fw-vel.
(Ti hol javíttatnátok a helyemben?)

Szintén az Indexről: WiZARD itt javíttatta az obiját és nagyon elismerően nyilatkozott róla!

Csurgó László
STUDIO LINE FOTOTECHNIKA KFT.
1143 Budapest, Gizella út 30.
Tel.: 222-4200 Fax: 222-4803
E-mail: studioline@nika.hu
www.nika.hu

Ha lesz valamikor szeptemberben újabb fotós tali, csak gép nélkül tudok menni. :(

Nembaj, majd valaki ad kölcsön gépet, de azért remélem mindél előbb meggyógyul a géped!

ZooLee

szerk. jah bocsi, ez is studioline.

Szerkesztette: ZooLee 2005. 09. 01. 06:28 -kor

#2987 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 07:40

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 31., szerda - 21:36

valoban a HSS alkalmas rovidebb zaridokkel valo szinkronizalasra, persze fel kell keszulni, hogy a vaku erossege drasztikusan csokken.
ilyenkor az tortenik, hogy a vaku villanasa mar nem "fer bele" abba az idobe, amikor a zar teljesen nyitva van, igy ki kell nyujtani a villanas idejet, hogy "betakarja" a teljes expoziciot. igy a szenzor reszeinek csak reszleges ideig jut a vaku fenyebol, minel rovidebb a zarido, annal keskenyebb "csik" fut vegig a redonyok kozott, es annal kisebb resz jut adott pontra a teljes fenybol.
ami sajnos azt eredmenyezi, hogy durvan fenyes nappal igazabol akkor is nagyon nehez deriteni, igazabol csak par (=keves) meterig mukodik a dolog, mert a zarido csokkentesevel nem csak a termeszetes, hanem a vakus megvilagitas is csokken :(

ja, mellesleg hozzatennem, ha a vaku a fofeny, akkor viszont nem kell aggodnod a 300-as obi miatt, mert a vaku villanasa teljes fenyerovel sem tart tovabb 1/700s-nal (gyari adat), es ha kisebb erovel villan (automatice vagy ennel akar manualisan is beallithatod :)) akkor meg sokkal rovidebb is lehet (1/40.000 es hasonlo adatokat lattam mar tobb helyen leirva - pisztolygolyot ugyan nem 'fagyasztja meg', de minden mast igen ;))

Köszi, ezt lrtem is, de miért nem megy feljebb 1/200 nál a 300D-men?
Automatéban meg max 1/60 ban van sokszor. Ha manuálban fotozom, meg beáéllit 1/200 at de hozzá valami nagyon szük rekeszt. pl 22 vagy 32. Mit kell tennem még? :)
The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

#2988 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:43

Idézet: ZooLee - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 7:24

Sajnos ez is a zárhibáshoz hasonlóan többször (sokszor?) előforduló hiba. A második tükörről tört le egy kis pöcök, cserével lehet gyógyítani. Ha jól emléxem az indexes 300D topicban is volt ilyen gondja valakinek régebben (legalább fél évvel ezelőtt)...

Szia!
Indexen is válaszolt egy névrokonod:

Idézet

ovarnet válasz | megnéz | könyvjelző  2005.09.01 08:13:02 (18954)
Kedves Eszpe!
Múlt hét pénteken a haverral Münchenbe voltunk, és az Ő 300D-je is ezt csinálta. A hiba forrása nála az volt, hogy a AF tükör nem csapódott fel teljesen. Akkor ott egy kis kézi segítséggel sikerült orvoslni, bár utána nem működött neki az AF.
Zolee

Előzmény: _eszpe (18948)

Nekem is ugyanez van. Úgy néz ki, hogy ez is egy "tipikusnak" mondható 300D hiba. És még örülhetek, hogy nem a zár szart be ~9600 expó után. :( Erősen gondolkodóba estem, hogy ha év elején kijön valami 20D utód, akkor tavasszal beszerzek egy 20D-t, mivel jövő nyáron mennék 2-3 hetes útra, és ha azon történne megint valami "belépőszintűdéeselerhiba" akkor azt nem élném túl. 350D-re meg nincs értelme cserélni. Holnap megyek a Gizella útra.

eszpe

#2989 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:08

Hát nem tudom, azert egy 20D elég drága, és megkérdőjelezem hogy valoban tud-e annyit amennyivel drágább, feltéve hogy nincs rá valós szükséged.
Vegulis ha most megjavitjak, leglább nem lesz vele gond elvileg/remélhetőleg, stb. Majd mondd meg azert hogy mennyiert csinálják, ui. tobbunknek is ilyesmi gépe van, csak tudjuk ha gáz lenne.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2990 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:07

Idézet: Wyco - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:08

Hát nem tudom, azert egy 20D elég drága, és megkérdőjelezem hogy valoban tud-e annyit amennyivel drágább, feltéve hogy nincs rá valós szükséged.
Vegulis ha most megjavitjak, leglább nem lesz vele gond elvileg/remélhetőleg, stb. Majd mondd meg azert hogy mennyiert csinálják, ui. tobbunknek is ilyesmi gépe van, csak tudjuk ha gáz lenne.

Kirándulós-fotózgatós szabi első napján a kezeim között szart be, és ez kicsit elvette a kedvem. 240-ért vettem decemberben a 300D kitet, és pár évre szántam.
Tudom, hogy drága a 20D, és németeknél 280e Ft körül már kapható, de kicsit lejjebb fog menni az ára, és "ha" kijön valami utód jövőre (pl. 30D,vagy akármi), akkor méglejjebb. Az sincs kizárva, hogy használtat vennék. Ami tényleg hiányzik: bizalom, szabadon választható AF mód és fénymérés, jobb sorozat. A 8MP nem.
De ez most mind csak találgatás. Lehet, hogy még 1-2 évig elleszek a 300D-mel. :)

Szerkesztette: eszpe 2005. 09. 01. 14:12 -kor

#2991 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 14:07

Kirándulós-fotózgatós szabi első napján a kezeim között szart be, és ez kicsit elvette a kedvem. 240-ért vettem decemberben a 300D kitet, és pár évre szántam.
Tudom, hogy drága a 20D, és németeknél 280e Ft körül már kapható, de kicsit lejjebb fog menni az ára, és "ha" kijön valami utód jövőre (pl. 30D,vagy akármi), akkor méglejjebb. Az sincs kizárva, hogy használtat vennék. Ami tényleg hiányzik: bizalom, szabadon választható AF mód és fénymérés, jobb sorozat. A 8MP nem.
De ez most mind csak találgatás. Lehet, hogy még 1-2 évig elleszek a 300D-mel. :)

Ne keseredj el! Ezek elektromos kütyük, ráadásul van benne mechanikus rész is, ami súlyosbító tényező. Egy idő után bekrepálnak. Addig kell használni, amíg megy, aztán megjavíttatni, aztán megint használni. A fontos dolog szerintem az elkészült képek megőrzése. A gép "csak" pénz, a fénykép viszont emlék.

Bár amíg a váz is drágább az átlagos fizetésnél, addig a "csak" pénz nem teljesen jól állja meg a helyét. Vidd el megjavítani és utána ne is emlékezz erre a hibára, inkább a fotózásra koncentrálj.

Én például nagy érzékkel leütöttem a festéket a 100-300-as telémről a repülőnapon (fordulásból belecsűrtem az obit az állvány gömbfejébe, mert a keresőből követtem a repülőt). Kicsit szomorkodtam, de végül is nem érdekes, mert a képek jók lettek és ez számít.

Remélem, hogy segít a bíztatás és rendben lesz a masinéria!
Üdv!
.
.
.

#2992 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 16:06

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 15:23

Ne keseredj el! ..... Remélem, hogy segít a bíztatás és rendben lesz a masinéria!
Üdv!

Köszi. :)
Már kezdek nyugodtan gondolkozni, és a legjobban az el nem készített képek bántanak. 2 éve jártam arrafelé, csak a Fuji 2800-ammal. :) Sok képet meg akartam ismételni vagy ugyanúgy, vagy kicsit másképp. Ez most elmaradt.

Azért küldtem egy mailt az ár miatt a Camera Kft-nek is. Kíváncsi vagyok, hogy a Studio Line-hoz képest mit mondanak. Mellékeltem a fenti kicsinyített képet exif nélkül. Ez a válasz jött:

Idézet

Tisztelt Cím!

Kérjük keresse fel szervizünket a készülékkel. Amennyiben nem tudja személyesen, vagy ismerőse útján a hibás készüléket hozzánk eljuttatni, postai úton is küldheti azt címünkre. Ez utóbbi esetben kérem legyen különös figyelemmel a készülék csomagolására, valamint a csomag értékét megfelelően tüntesse fel. A nem garanciális gépek szervizben történő bevizsgálása díjtalan. Amennyiben a készülék még garanciális, kérem mellékelje a magyar garanciajegyet és a vásárlást igazoló eredeti számlát, vagy annak jól olvasható másolatát. A készülék javítására vonatkozó pontos árinformációt kollégáink kizárólag a helyszínen tudják, a készülék bevizsgálása után, megadni az Ön számára.

Tisztelettel:
Camera Kft.

#2993 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 18:41

Idézet: The JaCKaL - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 8:40

Köszi, ezt lrtem is, de miért nem megy feljebb 1/200 nál a 300D-men?
Automatában meg max 1/60 ban van sokszor. Ha manuálban fotozom, meg beáéllit 1/200 at de hozzá valami nagyon szük rekeszt. pl 22 vagy 32. Mit kell tennem még? :)

(fel)automataban megprobal olyan zaridot talalni, ahol a kulso feny is szamit.
ezert nem hasznalom sose A modban (ahogyan legtobbszor szoktam) sotetben vakuzasra (illetve neha veletlenul igen, akkor karomkodok :D esetleg szandekosan, bar pont ez ram nem nagyon jellemzo :))
manualban viszont te allitod a rekeszt meg az idot is, mi a problema? :confused:

egyebkent HS mod beallitasa a vakun (taskaban kotorasz...):

szoval mikor megunjak a keresoben a fenyek a vilagitast, tehat mar nem 'beszelgetnek' intenziven a hardverek, fol tudod tekerni 1/200 fole (marmint rovidebbre) az idot, aztan ketszer megnyomod a + gombot a vakun (FP mod jelez a kepernyoje tetejen), es innentol szabad vagy, olyan idot allitasz akar 1/4000-ig, amilyen tetszik.
legalabbis 20d-n igy muxik az ef 500 dg super.
hogy miert pont igy, azt nem tudom. szerintem manualban siman csinalhatna azt, hogy ha 1/250-nel gyorsabbra allitom a zarsebesseget (20d-nek ennyi a szinkronideje), automatice atall HSS-be. nekem logikusabb es egyszerubb lenne :think:

Szerkesztette: alvaro 2005. 09. 01. 18:45 -kor

#2994 Felhasználó inaktív   The JaCKaL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:35

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 17:41

(fel)automataban megprobal olyan zaridot talalni, ahol a kulso feny is szamit.
ezert nem hasznalom sose A modban (ahogyan legtobbszor szoktam) sotetben vakuzasra (illetve neha veletlenul igen, akkor karomkodok :D esetleg szandekosan, bar pont ez ram nem nagyon jellemzo :))
manualban viszont te allitod a rekeszt meg az idot is, mi a problema? :confused:

egyebkent HS mod beallitasa a vakun (taskaban kotorasz...):

szoval mikor megunjak a keresoben a fenyek a vilagitast, tehat mar nem 'beszelgetnek' intenziven a hardverek, fol tudod tekerni 1/200 fole (marmint rovidebbre) az idot, aztan ketszer megnyomod a + gombot a vakun (FP mod jelez a kepernyoje tetejen), es innentol szabad vagy, olyan idot allitasz akar 1/4000-ig, amilyen tetszik.
legalabbis 20d-n igy muxik az ef 500 dg super.
hogy miert pont igy, azt nem tudom. szerintem manualban siman csinalhatna azt, hogy ha 1/250-nel gyorsabbra allitom a zarsebesseget (20d-nek ennyi a szinkronideje), automatice atall HSS-be. nekem logikusabb es egyszerubb lenne :think:

köszi!

közen rájöttem én is ezekre a dolgokra, de mivel ST a vakum azaz standard, nem birja a HSS-t. Igy marad a max 1/200.
A szük rekesz meg TTL modban megy jol és már mindne okés. :)

Köszi a segitségeket!
The JaCKaL

ASUS P4P800; P4 1,6A -> 2,4 (1,5V) , 2x512 Samsung DDR400 ; Maxtor 120GB 7200 ATA133 ; Samsung 80GB ATA133 ;
MSI Geforce FX5900XT 128MB TV ; SB Live 5.1 ; Samsung SyncMaster 765MB.

#2995 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 20:57

Idézet: The JaCKaL - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 21:35

de mivel ST a vakum azaz standard, nem birja a HSS-t. Igy marad a max 1/200.

basszus, hat nem felreolvastam? :omg:
bocsi :)

#2996 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:17

piha, ezt a zindex Sigma SD9 topikjába linkelve találtam :eek:

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2997 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:17

piha, ezt a zindex Sigma SD9 topikjába linkelve találtam :eek:

> EOS industar obival <

EOS-M42 adapterek, és obik:

http://www.rugift.co...eras_lenses.htm

#2998 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:34

jójó, de akkor is meglepett így elsőre :)

#2999 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 21:37

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 22:34

jójó, de akkor is meglepett így elsőre :)

Akkor még. :)

Kép

20D-n
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Pentax istDs-en:
Kép

#3000 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 22:03

innentől már csak egy kérdésem maradt, tényleg érdemes ezekkel foglalkozni, vagy inkább csak játék az egész?

Téma megosztása:

• (165 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »