HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek

#441 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 06. 08. 11:32

idézet:
Ezt írta Hauzman:
Sziasztok. Vettem egy HP Photosmart 812 típusú digitális gépet. A prospektuson – a cég prospektusán, ahonnan vettem – az áll, hogy a gép rendelkezeik 36 Mb belső memóriával, és az eladó srác is felhívta rá a figyelmet. Azt kérdezem, hogy akinek ilyen gépe van, sikerült e már ezt a memóriát használnia, mert nekem még nem. Ha nincs memkártya a gépben, akkor egyáltalán nem hajlandó képet készíteni, és a setup beállításaiban sem találok utalást a belső memóriára. Gyanúm, hogy nincs is ilyen memória benne. Cáfoljon rám már valaki![/quote]

A HP ennyiről tud:

idézet:
hp photosmart 812 digital camera

resolution total: 4.13 megapixel (2384 x 1734 total pixels)
effective: 3.92 megapixel (2304 x 1734 effective pixels)

memory 16 MB Secure Digital memory card (supplied with camera)

BEST photo quality (2272 x 1712 pixel): 5 pictures; BETTER/default
(2272 x 1712 pixel): 14 pictures; BETTER (1136 x 848 pixel):
28 pictures; GOOD (1136 x 848 pixel): 56 pictures on 16 MB
Secure Digital card. File format: DCF 1.0 compression (JPEG).[/quote]
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#442 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2003. 06. 08. 14:11

Sziasztok!
Van egy Fuji S602-esem. Probaképpen fényképeztem vele úgy hogy nem vettem le az objektív védő sapkát, aztán megnéztem hogy milyet nyom full feketén.
Csalódtam!!! Tele van fehér pötyökkel! 6 kisebb de jól kivehető fehér pötty van rajta és még 6 ha jól felnagyítom. Összesen 12!!!! Mik ezek a pöttyök? Új a gép 2 hetes! Mi a baj? Mit tegyek? :(

Más fuji S602 tulaj megnézné hogy neki milyen, ha így csinál egy képet?
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#443 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 14:16

Ja és ide felraktam az iso 200 ban készített képet. Ja és automodban nyomtam supermacroban.
[url="http://"http://www.esceha.com/netanet/fuji/iso200.jpg"]http://www.esceha.co...fuji/iso200.jpg[/url]

#444 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 08. 14:49

idézet:
Ezt írta neta:
Ja és ide felraktam az iso 200 ban készített képet. Ja és automodban nyomtam supermacroban.
[url="http://"http://www.esceha.com/netanet/fuji/iso200.jpg"]http://www.esceha.co...fuji/iso200.jpg[/url]
[/quote]

iso 100/50 beállítással, és lehetőleg rövid záridővel csinálj pls képet.
és hideg géppel....

amúgy dead/stock pixelnek tűnnek. vásárlás előtt kéne megnézni ilyet, mert nem garis hiba, így könnyen megeshet, hogy nem cserélik :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#445 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 14:51

jó, de a fuji min iso160-at tud. ha meglesz felteszem, de hogy mi a hideg ilyen időben :eek:

#446 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 15:06

idézet:
Ezt írta neta:
jó, de a fuji min iso160-at tud. ha meglesz felteszem, de hogy mi a hideg ilyen időben :eek:[/quote]

az is jó, lényeg hogy lehető legkisebb iso érzékenység, és rövid záridő legyen, minél rövidebb.
hideg gépet úgy értettem, hogy előtte ne fotózz egy darabig (fél óra-óra), mert akkor bemelegedik a ccd, és sokkal zajosabb képet produkál....

bár ha valami hűvősebb helyre teszed, az se árt...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#447 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 15:10

a képeket feltettem, értelemszerűen a címe mutatja hogy miben csináltam, így nem kell belenézni a tul.ba
én így nem látok semmit...bár nem egy sötét szobában ülök és kicsit koszos a monitorom is ;)
[url="http://"http://www.esceha.com/netanet/fuji/uj"]http://www.esceha.com/netanet/fuji/uj[/url]

Szóval ha így nincs rajta semmi akkor nincs semi baj?

#448 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 17:32

idézet:
Ezt írta neta:
Szóval ha így nincs rajta semmi akkor nincs semi baj?[/quote]

jaja nyugi, nincs semmi baja.

#449 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 17:50

teljesen értelmetlen amit csinálsz...
a rekesznyílás változtatásának az égvilágon semmi szerepe a CCD-zaj szempontjából, ezért kár több képet csinálni
ugyanakkor a 3 másodperces (!) expozíció mellett megjelenő hotpixelek fölött sopánkodni is kár: ez teljesen természetes
már fél-1 másodperc körül is normális a dolog, csak általában a belső elektronika/szoftver elbánik velük
ha pl full manuális módba rakod a géped, azt veheted észre, h éppen az egész hosszú, 3 mp-nél is hosszabb képeken alig lesz: ott uis beerősít a zajcsökkentő

addig ne foglalkozz a dologgal, amíg a normál időben készült képeken magadtól (tehát nem 200% nézetben végigvadászva, s pláne nem tesztprogrammal) észre nem veszel ilyet

#450 Felhasználó inaktív   Hauzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 17:52

idézet:

A HP ennyiről tud:

idézet:
--------------------------------------------------------------------------------
hp photosmart 812 digital camera
resolution total: 4.13 megapixel (2384 x 1734 total pixels)
effective: 3.92 megapixel (2304 x 1734 effective pixels)

memory 16 MB Secure Digital memory card (supplied with camera)

BEST photo quality (2272 x 1712 pixel): 5 pictures; BETTER/default
(2272 x 1712 pixel): 14 pictures; BETTER (1136 x 848 pixel):
28 pictures; GOOD (1136 x 848 pixel): 56 pictures on 16 MB
Secure Digital card. File format: DCF 1.0 compression (JPEG).
[/quote]

Ez eddig rendben van, a prospektus szövege így néz ki, szó szerint:
HP Photosmart 812 : 99.900.-

- digitális fényképezőgép, 3,92 mpixel effektív felbontás, 3x optikai, 8x digitális zoom, makrofunkció 14 cm-től
- 36 mb belső memória, SD kártya kompatibilitás
- vakufunkciók: automata vaku, vakutiltás, derítés, vörösszem effektus-csökkentés
- mozgókép felvétel hanggal
- USB csatlakoztatás lehetőség

Na ennyit akkor a prospektusról, meg a „hozzáértő” eladóról, mert valahogy én is inkább a HP-nak hiszek.
Q6600/Giga p35/4*1gb Kingstion 4*1gb ddr2800/HD4850/Hitachi500GB/Maxtor200GB/Pioneer 16xDVDRW/Plextor DVD/Thermaltake 430W/LG 19" LCD/Samsung 82cm LCD

#451 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 18:47

Sziasztok!

Nikon Coolpix 5700-zal kapcsolatban lennének kérdéseim:

1. Lehet-e rá szűrőket tenni (pl. polárszűrő)?
2. Lehet-e napellenzőt tenni az objektívre?
3. Tudnátok ajánlani vízálló tokot/táskát hozzá? Nem búvárkodáshoz kellene, csak az eső ellen.

Előre is köszi.
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#452 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 19:05

idézet:
Ezt írta doszy:
Sziasztok!

Nikon Coolpix 5700-zal kapcsolatban lennének kérdéseim:

1. Lehet-e rá szűrőket tenni (pl. polárszűrő)?
2. Lehet-e napellenzőt tenni az objektívre?
3. Tudnátok ajánlani vízálló tokot/táskát hozzá? Nem búvárkodáshoz kellene, csak az eső ellen.

Előre is köszi.
[/quote]

Kép

The right accessory can help make a difficult shot easier to take. Check out our extensive list of Coolpix accessories that fit your camera.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#453 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 19:14

idézet:
Ezt írta Degeczi:
teljesen értelmetlen amit csinálsz...
a rekesznyílás változtatásának az égvilágon semmi szerepe a CCD-zaj szempontjából, ezért kár több képet csinálni
ugyanakkor a 3 másodperces (!) expozíció mellett megjelenő hotpixelek fölött sopánkodni is kár: ez teljesen természetes
már fél-1 másodperc körül is normális a dolog, csak általában a belső elektronika/szoftver elbánik velük
ha pl full manuális módba rakod a géped, azt veheted észre, h éppen az egész hosszú, 3 mp-nél is hosszabb képeken alig lesz: ott uis beerősít a zajcsökkentő

addig ne foglalkozz a dologgal, amíg a normál időben készült képeken magadtól (tehát nem 200% nézetben végigvadászva, s pláne nem tesztprogrammal) észre nem veszel ilyet
[/quote]

Annyit mindenképpen hozzátennék, hogy nem árt tisztában lenni azzal, hogy a rekesz szűkítésével kiküszöbölhető, vagy legalábbis csökkenthető az optikák teljes rekesznyíláson tapasztalható torzítása, és optikai hibái. Szóval, ha kifejezetten fontos a képgeomteriai pontosság, akkor jó ha tudjátok, hogy rekeszeléssel javítható a dolog.

#454 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 07:39

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Kép

The right accessory can help make a difficult shot easier to take. Check out our extensive list of Coolpix accessories that fit your camera.
[/quote]

Köszönöm! :)
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#455 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 10:49

idézet:
Ezt írta doszy:

Köszönöm! :)
[/quote]

[url="http://"http://www.mediker.net/foto/menu107/"] Kép [/url]
¤

#456 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 04:32

idézet:
Ezt írta WiZARD:
találtam egy kis mozgathatónak tűnő műanyag darabot, amit kipattintottam, és egy a képen látható csatlakozó tárult elém.

tud valaki valamit erről, hogy mire jó?
[/quote]

Gondolom, vmi rendszerbusz-csati lehet. A manual nem ír semmit se róla?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#457 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 08:24

idézet:
Ezt írta Targa:

Annyit mindenképpen hozzátennék, hogy nem árt tisztában lenni azzal, hogy a rekesz szűkítésével kiküszöbölhető, vagy legalábbis csökkenthető az optikák teljes rekesznyíláson tapasztalható torzítása, és optikai hibái. Szóval, ha kifejezetten fontos a képgeomteriai pontosság, akkor jó ha tudjátok, hogy rekeszeléssel javítható a dolog.
[/quote]

állítólag az ideális rekesznyílás az f8-f11 tartomány, ott a legkisebb a torzítás. bár ez csak általában van így...

üdv!
.
.
.

#458 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 11:19

idézet:
Ezt írta Atus01:

Gondolom, vmi rendszerbusz-csati lehet. A manual nem ír semmit se róla?
[/quote]

sehol semmi.
én is ilyenre gondoltam

#459 Felhasználó inaktív   Rx7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 10. 11:20

Canon A40/A60/A300?
New see one up road?

#460 Felhasználó inaktív   Vick 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 10. 14:16

idézet:
Ezt írta Vick:
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy érdemes-e USB 2.0 -ás CF olvasó/írót venni, gyorsabb-e mint az USB 1.1 -es vagy a CF kártya sebessége visszafogja?

Előre is köszi a válaszokat!
[/quote]

Nem tud senki segiteni?!

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25