idézet:
Ezt írta Maestroo:
Canon A40/A60/A300?[/quote]
Canon A60
Digitális fényképezőgépek
Elküldve: 2003. 06. 10. 16:20
Elküldve: 2003. 06. 10. 19:49
Honnan ismerem fel a gyors CF kártyá-t? A tervezett Canon S400 csak gyors kártyára tud 3 perces videó-t felvenni...
Több helyen láttam CF kártáyát 5 év garival. Érdemes plussz pénzt áldozni rá?
Elküldve: 2003. 06. 10. 20:16
idézet:
Ezt írta EdgarPE:
Sziasztok!
Honnan ismerem fel a gyors CF kártyá-t? A tervezett Canon S400 csak gyors kártyára tud 3 perces videó-t felvenni...
Több helyen láttam CF kártáyát 5 év garival. Érdemes plussz pénzt áldozni rá?[/quote]
lassúval is tud
érdemes márkás kártyát venni, ha másnem megbízhatóság miatt.
e-connectben elég emberi áron van twinmos és kingston is
sandisk 32x 40x kártya sajnos überbrutáldrága
Elküldve: 2003. 06. 11. 10:09
Most készülök venni egy Olympus C-740-t. Ár és tudás alapján ez tűnt a legjobbnak. Szerintetek érdemes-e erre beruházni? Hozzáteszem hogy nem vagyok profi fotós és ennél többet nem is akarok költeni rá.
Elküldve: 2003. 06. 11. 17:17
a belepiszkálás persze kiesik, egy külső keret [url="http://"http://www.pictureitnew.com/6900/bracket/releaseon6900.jpg"]utólagos ráerősítése[/url] nem tűnik nehéznek, csak az a gondom, h hogyan lehetne ezt több méterről használni?
létezik több méteres távkioldó-bowden, vagy muszáj ezt is házilag megoldani?
Elküldve: 2003. 06. 11. 20:18
idézet:
Ezt írta Degeczi:
próbálkozott már vki utólag távkioldóssá tenni egy olyan gépet (ez épp egy Fuji602), amin gyárilag nincs erre mód?[/quote]
távirányítóhoz mit szólsz? legtöbb géphez lehet venni utólag...
Elküldve: 2003. 06. 11. 21:08
viszont a 602-höz sajnos semmilyen módon nem támogatja az elektronikus vezérlést: muszáj mechanikusan megnyomni az elsütőgombot
egy elektromágnesesnél (v léptetőmotornál) pedig egyszerűbb akár egy bowdenes, akár egy levegővel működtetett
Elküldve: 2003. 06. 11. 21:41
Elküldve: 2003. 06. 12. 01:50
Sony DSC-P32
Tulajdonságok:
Effektív képpontok: 3.2 megapixel
Optikai zoom: 2x
Smart zoom (VGA): 6,4x-ig
STAMINA idő: 2 óra 30 perc
Felvételek száma (kb): 300 (NH-AA-DA)
MPEG üzemmód: VX
Burst Mode funkció: 2x
LCD méret: 1,6"
Képpontok száma: 61,000
Többpontos AF
Középsúlyozású AF Auto Focus
Nappali fény szinkronizációs vaku
Lassú szinkronú vaku
Színzaj-csökkentő
Fényességzaj-csökkentő
Alacsony zársebességzaj csökkentő
Akku+töltő alap tartozék
A válaszokat előre is köszönöm
Elküldve: 2003. 06. 12. 08:05
idézet:
Ezt írta Degeczi:
szép dolog a valódi távirányítás (irigylem is a G3-ról), de megelégednék egy vezetékessel is
viszont a 602-höz sajnos semmilyen módon nem támogatja az elektronikus vezérlést: muszáj mechanikusan megnyomni az elsütőgombot
egy elektromágnesesnél (v léptetőmotornál) pedig egyszerűbb akár egy bowdenes, akár egy levegővel működtetett[/quote]
szia!
sajnos közvetlenül nem tudok segíteni, de azért megpróbálok valami okosat írni. a [url="http://"http://www.dpreview.com"]dpreview[/url] fórumán találtam Canon géphez elsütőt, ami egy soros kábel kiheréléséből jön össze, meg két kapcsolóból.
tudom, hogy a te esetedben ez nem jó, de hátha van valami frappáns megoldás a Fuji géphez is. van ugyanis ilyen fórum is, biztos más is foglalkozik a gondolattal. a Canon esetében még kapcsolási rajzot is felraktak, tehát össze lehet barkácsolni. hátha van ilyen a Fujira...
remélem, hogy találsz valami jót, üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 06. 12. 09:13
viszont a dpreview Fuji fórumán tettem föl én is a kérdést, és ajánlottak is egy angol (nem gond, néhány hét múlva épp ott nyaralunk) üzletláncot, ahol elfogadható áron tartanak 20 láb hosszú csővel szerelt levegőpumpás kioldót
ennek végét pedig vagy egy fémkerettel, vagy egyszerűen egy tépőzáras szalaggal az elsütőgomb fölé erősítve már kész is lesz a távvezérlés
Elküldve: 2003. 06. 12. 09:27
idézet:
Ezt írta Degeczi:
viszont a dpreview Fuji fórumán tettem föl én is a kérdést, és ajánlottak is egy angol (nem gond, néhány hét múlva épp [/quote]
oké, akkor már mérföldekkel előttem jársz a megoldásban![]()
.
.
Elküldve: 2003. 06. 12. 11:35
egyik haver usaba megy, es ahogy elnezegettem az arakat, valami a felebe kerul mint nalunk. regota acsingozom digitalis fenykepezo utan: olyan 100e forintot szannek ra. gondoltam nem lenne rossz behozatni vele. par kerdes:
miben ternek el az amerikaban forgalmazott gepek? tolto, ilyesmi?? gondolom ajanlatos olyan tipust venni, amit nalunk is forgalmaznak...
be lehet azt hozni, mint "sajat" (tehat az ove) gepet??? tehat ne kelljen vamot, stb fizetni...
egyaltalan nem kovetem a tendenciakat, es absz nem is ertek hozza. kokretan a kinti araknak megfeleloen ennyiert mit tudnatok ajanlani??? az jobb optikat tobbre becsulom, mint a nagyobb felbontasu ccdt.
tippek, egyeb otlet? mire erdemes figyelni? "altalanos" celra szeretnem hasznalni, de hosszabb tavon. nem cserelgetni rovid idon belul, mint a gepet.
elore is koszonom a valaszokat.
Elküldve: 2003. 06. 12. 11:49
persze ehhez tudni kell milyen gép a cél, és annak megfelelő nevű mappában legyen
bár mondjuk ebben az árkategóriában sajnos nem túl komolyak a kamerák, nem lesz feltűnő
töltő: emiatt is érdemesebb lehet olyat váalasztani, ami szabvány ceruzaakkuval megy, ahhoz úgyis itthon veszel töltőt
[ 2003. június 12.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 12. 11:56
idézet:
Ezt írta arn:
segitsegeteket szeretnem kerni...
digitalis fenykepezo utan: olyan 100e forintot szannek ra. gondoltam nem lenne rossz behozatni vele. par kerdes:
miben ternek el az amerikaban forgalmazott gepek? tolto, ilyesmi?? gondolom ajanlatos olyan tipust venni, amit nalunk is forgalmaznak...
[/quote]
szia!
elsőként ugorj neki a [url="http://"http://www.pricegrabber.com"]pricegrabber[/url] oldalnak, ott kiköpi az adott dologról, hogy mennyibe kerül. utána nézd meg az adott helyen, hogy mit tud a masina.
az elhozásnál pedig az a lényeg, hogy az összes papírt (számla, különféle papírok a dobozból, maga a doboz, tehát minden olyan, amiről látszik, hogy most vetted) postán elküldeni, nem magadnál tartani. ha valaki más hozza el, és nincs nála a gép, az is jó.
az "elhozónál" csak a töltő és esetleg a leírás legyen. a kollégák itt cégnél így csinálják és a legtöbb esetben bejött
de azért készülj fel rá, hogy ez így nem szabályos, tehát ez nem tanácsos eljárás...![]()
az eltérés az szokott lenni, hogy a TV kimenet esetleg csak NTSC módot tud és a töltő 110V-ot (nem, nem fogja kétszer olyan gyorsan tölteni az akksit a 220V-os hálózaton). vannak olyan gépek is, ahol eleve mindkét szabványt tudja a TV-hez, és a töltő is tudja fogadni az európai áramot, legfeljebb kell hozzá olyan végű "zsinór". ha nem tévedek, akkor a kis Sony fényképezők ilyenek.
ha még nincs semmiféle elképzelésed az egészről, akkor nehéz lesz tanácsot adni a gép típusát illetően. csak olyan zsebből előrántós point and shoot gépet akarsz vagy valami komolyat?
üdv!
.
.
Elküldve: 2003. 06. 12. 12:00
Elküldve: 2003. 06. 12. 12:39
és persze nem muszáj, de ha mégis okvetetlenkedik a vámos (mert mondjuk egyébként illene kiviteli papírt írni), akkor könnyen le lehet vele rázni
Elküldve: 2003. 06. 12. 12:43
Elküldve: 2003. 06. 12. 13:07
idézet:
Ezt írta éjszakás:
Erről a gépről tudna nekem valaki infót mondani, milyen a masina, és hogy megér-e 80E pénzt, hobbi célra lenne.
Sony DSC-P32
Tulajdonságok:
Effektív képpontok: 3.2 megapixel
Optikai zoom: 2x
Smart zoom (VGA): 6,4x-ig
STAMINA idő: 2 óra 30 perc
Felvételek száma (kb): 300 (NH-AA-DA)
MPEG üzemmód: VX
Burst Mode funkció: 2x
LCD méret: 1,6"
Képpontok száma: 61,000
Többpontos AF
Középsúlyozású AF Auto Focus
Nappali fény szinkronizációs vaku
Lassú szinkronú vaku
Színzaj-csökkentő
Fényességzaj-csökkentő
Alacsony zársebességzaj csökkentő
Akku+töltő alap tartozék
A válaszokat előre is köszönöm[/quote]
Nem tűnik rossznak!![]()
Elküldve: 2003. 06. 12. 14:58
5 megapixeles gép, 3x optikai zoom a depoban 136000 bruttó !
Szóval akinek van tapasztalata sony gépekkel az irhatna valamit !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

Súgó
A téma zárva.