HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#51 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 03. 22:42

Idézet: Ariel - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 16:57

paypalt elfelejtheted. nem lehet Mo-rol hasznalni.
personal check: ha europai akkor esetleg hasznalhato, de nem tul olcso megoldas. a bankodbol kell kuldeni.
a legegyszerubb a karyta lett volna, de hat...

szerintem jobb lett volna elore megnezned mit fogad el az elado, mert igy ha nem fizetsz (nem tudsz mivel) akkor megszivhatod.

Hát igazad van, elöbb meg kellett volna néznem...

Ezt írta vissza:
Hi
I prefer payment in British pounds or Euros cash by recorded delivery or credit card via paypal. postage costs will be the same.
    Regards
    Nick

Tehát akkor marad a personal check. Mennyivel drágább? Kb? Magyarul mit jelent, személyi csekk? Angliából küldenék a cuccost.
A megszívás mit jelent? (mármint mik a következmények, ha nem tudom megoldani a fizetést?)

Mennyi időm van fizetni?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#52 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 23:31

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:39

Fingom sincs, de ugy néz ki ő is megkapta:)

Hát nézd meg a levelet, amit kaptál, aztán majd meglátod...

#53 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 01:45

Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 0:31

Hát nézd meg a levelet, amit kaptál, aztán majd meglátod...

Ez az hogy nem látom rajta... Csak szimplán az a szöveg amit írtam a csávónak.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#54 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 15:18

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 23:42

Hát igazad van, elöbb meg kellett volna néznem...

Ezt írta vissza:
Hi
I prefer payment in British pounds or Euros cash by recorded delivery or credit card via paypal. postage costs will be the same.
    Regards
    Nick

Tehát akkor marad a personal check. Mennyivel drágább? Kb? Magyarul mit jelent, személyi csekk? Angliából küldenék a cuccost.
A megszívás mit jelent? (mármint mik a következmények, ha nem tudom megoldani a fizetést?)

Mennyi időm van fizetni?

ha jol ertelmezem a dolgot, akkor azt irja, hogy fizethetsz neki keszpenzben is, amit ajanlott levelben (magyar posta szerint nem szabad, de ha jol elrejted, pl. fekete, vastag kartonkoze, akkor talan nem talaljak meg es nem lopjak ki a postasok) kuldhetsz neki fontban vagy euroban. az ajanlott level elvileg 10e ft-ig biztositott, de ugyes postasok a penzt kiveve lezarjak a boritekot es ugy kezbesitik. (reklmacio felesleges, mert tilos penzt kuldeni igy). de azert is rizikos, mert meg akar le is tagadhatja hogy megkapta.
van meg egy mod, amit amig nem volt kartyam en is hasznaltam ez a westernunion money transfer (www.westerunion.com).
ez eleg draga, de pl. postakon es egyes otp-kben is fel lehet adni a penzt igy is.

a csekkrol a bankodat kerdezd.

a megszivas azt jelenti, ha nem fizetsz akkor kapsz egy figyelmeztetest az ebay-tol a masodik utan torolnek.

#55 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 22:48

Idézet: Ariel - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 16:18

ha jol ertelmezem a dolgot, akkor azt irja, hogy fizethetsz neki keszpenzben is, amit ajanlott levelben (magyar posta szerint nem szabad, de ha jol elrejted, pl. fekete, vastag kartonkoze, akkor talan nem talaljak meg es nem lopjak ki a postasok) kuldhetsz neki fontban vagy euroban. az ajanlott level elvileg 10e ft-ig biztositott, de ugyes postasok a penzt kiveve lezarjak a boritekot es ugy kezbesitik. (reklmacio felesleges, mert tilos penzt kuldeni igy). de azert is rizikos, mert meg akar le is tagadhatja hogy megkapta.
van meg egy mod, amit amig nem volt kartyam en is hasznaltam ez a westernunion money transfer (www.westerunion.com).
ez eleg draga, de pl. postakon es egyes otp-kben is fel lehet adni a penzt igy is.

a csekkrol a bankodat kerdezd.

a megszivas azt jelenti, ha nem fizetsz akkor kapsz egy figyelmeztetest az ebay-tol a masodik utan torolnek.

Ezt az ajánlott levelet akkor elfelejtem. Nem kockáztatok.

Azt a westerunion cuccot is kihagyom, ugyanis egy 2 fontos (postával együtt asszem 3 és fél fontos )dologról lenne szó.

Hétfőn bemegyek a bankomba, megkérdezem ezt a csekkes dolgot. De ha van kedved, akkor addig is mesélhetnél róla, hogy ez hogy müködik!:) Mondjuk eddig is sokat segítettetek, pedig ha nem lettem volna ilyen béna, akkor nem kellett volna nektek sem az időtöket pazarolni rám. No mindegy, max kapok egy figyelmeztetést, asszem ez lesz a tanulópénzem.

#56 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 00:02

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 2:45

Ez az hogy nem látom rajta... Csak szimplán az a szöveg amit írtam a csávónak.

Talán ha a headerjét nézed... (;

#57 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 01:47

Idézet: szeder - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 1:02

Talán ha a headerjét nézed... (;

Mármint a tárgyát? :) Azon az van asszem hogy az ebayről küldött nekem valaki egy üzenetet.

#58 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 07:21

sztem nagyon bátor dolog ugy belevágni egy vételbe, hogy nem tudod az alapdolgokat. amellett, hogy ráfázhatsz, nem igazán öregbited a magyar résztvevök dolgát. hidd el, hogy nagyon hamar elterjed az info, és eleve ki fogják zárni egy csomó helyröl a magyarokat. ezt simán megtehetik, mint ahogy már meg is teszik sokan, igaz a svájciakat zárják ki. Ugyhogy a saját érdekemben is kérlek, mielött beindulsz olvasgass, rá fogsz jönni, hogy ugyanaz a (tipusu) játék, autó, alaplap, stb. gyakorlatilag hetente elöjön, nem érdemes kapkodni. pláne két helyen is megrendelni......szóval, türelem, türelem. a legfontosabb angol/német szavakat pedig tessék megtanulni! egy tipp: a termékleirás oldalon lent van egy maximalgebot, oda beirod, hogy neked max mennyit ér a cucc, és a motor mindig, 0,1-et tesz rá a legmagasabb ajánlatra amig el nem éred a max. szintet, tehát még görcsölni sem kell az utolsó 5 percben. ha valaki többet ajánl, hát többet ajánl. viszont ha csak te ajánlasz, akkor 1 eur-ért elviszed, pedig max 10-et is megadtál volna érte.  na most egy érdekes eset, ez nálam volt, sikerült 5-ért elvinnem egy cuccot, az eladóval már elötte lezsiroztam mindent, fuvardij, cim, stb-stb. átutaltam, és most jön a dolog szépsége, elment a postára, és nem adta föl a csomagot, mert a német posta nem tekinti eu-nak szép hazánkat, és az eus 16 helyett 25-ért vesz föl egy kb. 1 kilós csomagot. az eladó tölem kapott 21-et, és 25-be kerülne csak a fuvar. most megy a huzavona, de ebböl én csak rosszul jöhetek ki, ugyhogy óvatosan népek, óvatosan.
Business as usual. We fucked up everything.

#59 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 10:27

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 8:21

sztem nagyon bátor dolog ugy belevágni egy vételbe, hogy nem tudod az alapdolgokat. amellett, hogy ráfázhatsz, nem igazán öregbited a magyar résztvevök dolgát. hidd el, hogy nagyon hamar elterjed az info, és eleve ki fogják zárni egy csomó helyröl a magyarokat. ezt simán megtehetik, mint ahogy már meg is teszik sokan, igaz a svájciakat zárják ki. Ugyhogy a saját érdekemben is kérlek, mielött beindulsz olvasgass, rá fogsz jönni, hogy ugyanaz a (tipusu) játék, autó, alaplap, stb. gyakorlatilag hetente elöjön, nem érdemes kapkodni. pláne két helyen is megrendelni......szóval, türelem, türelem. a legfontosabb angol/német szavakat pedig tessék megtanulni! egy tipp: a termékleirás oldalon lent van egy maximalgebot, oda beirod, hogy neked max mennyit ér a cucc, és a motor mindig, 0,1-et tesz rá a legmagasabb ajánlatra amig el nem éred a max. szintet, tehát még görcsölni sem kell az utolsó 5 percben. ha valaki többet ajánl, hát többet ajánl. viszont ha csak te ajánlasz, akkor 1 eur-ért elviszed, pedig max 10-et is megadtál volna érte.  na most egy érdekes eset, ez nálam volt, sikerült 5-ért elvinnem egy cuccot, az eladóval már elötte lezsiroztam mindent, fuvardij, cim, stb-stb. átutaltam, és most jön a dolog szépsége, elment a postára, és nem adta föl a csomagot, mert a német posta nem tekinti eu-nak szép hazánkat, és az eus 16 helyett 25-ért vesz föl egy kb. 1 kilós csomagot. az eladó tölem kapott 21-et, és 25-be kerülne csak a fuvar. most megy a huzavona, de ebböl én csak rosszul jöhetek ki, ugyhogy óvatosan népek, óvatosan.

perzecutor!

sajnos ez nem "EU, nem EU" kerdese. itt valami regi-regi gebasz van, mert a nemet posta 2.zonaba sorolja hazankat jo regen. eloszor en is azt hittem, hogy az elado izelgetni akar, mert gorogorszagba es portugaliaba is olcsobb a csomag mint ide hozzank. (mellesleg ugyanilyen ciki a szomszedos ausztria is, oda is van olyan postai szolgaltatas amiert plussz koltseget terhelnek rad).

mondjuk vannak alternativ szallitok nemeto.ban is, pl. DPD, de nem tudom hogy kis csomagok eseteben hogy jon ki, nagyobbaknal olcsobb mint a dajcseposzt. pl. kb. 10kg-os cucc 20EUR-ert jott, igaz a kuldo ceg nagyforgalmu (gondoom van vmi kedvezmenye naluk).

#60 Felhasználó inaktív   hdani99 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 05. 12:54

Sziasztok!

Ezek a fizetési modok mit jelentenek?
Melyik a legkedvezőbb? (egyszerű és olcso)

-Money order/Cashiers check
-See item description for payment methods accepted
-Visa/MasterCard, American Express, Discover

#61 Felhasználó inaktív   hdani99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 13:19

Wester Union-os fizetés az hogy működik részletesen leírnátok?

Mert most probálkozom a ebay-os vásárlással először.
A fizetéssel kapcsolatos dolgokkal viszont nagyon nem vagyok tisztában.
Elmondaná valaki hogy hogyan működik a dolog?
Mik a teendőim? Miket kérdezzek az eladónak küldött emailben?
Mik a legegyszerűbb és legolcsobb fizetési modok?

Ha valaki már tapasztaltabb az ebay világában, rendszerében akkor kérem hogy segítsen!

Előre is köszi!!!

#62 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 22:43

Idézet: hdani99 - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 14:19

Wester Union-os fizetés az hogy működik részletesen leírnátok?

Mert most probálkozom a ebay-os vásárlással először.
A fizetéssel kapcsolatos dolgokkal viszont nagyon nem vagyok tisztában.
Elmondaná valaki hogy hogyan működik a dolog?
Mik a teendőim? Miket kérdezzek az eladónak küldött emailben?
Mik a legegyszerűbb és legolcsobb fizetési modok?

Ha valaki már tapasztaltabb az ebay világában, rendszerében akkor kérem hogy segítsen!

Előre is köszi!!!

Igen, nekem is ezek voltak a fő problémáim, és még mindig azok, bár itt nagyon sokat segítetettek, de még vannak fehér foltok. A legegyszerübb ha van egy dombornyomott visa kártyád, legalábbis én igy vettem le.

#63 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 22:48

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 8:21

Nem voltam bátor (sztem senki sem ha életében elöször egy számára uj dologba vág bele), csak elfelejtettem megnézni. Én ált. régi játékokra vadászom, és az nincs mindenhol, minden nap, sokat kell keresni, vagy ha van is az sem olyan verzió ami nekem kéne (pl német verzió). Igaz az usa-i site-on minden megvan ami kell, de onnan nem szívesen rendelnék, ezért inkább várom, hogy megjelenjen valamelyik eu-s oldalon (főképp az uk-s és a német oldalakat nézem).

Nameg nekem még mindig áttekinthetlen az e-bay. Sztem nagyon el van baszva. Azért kezdem megszokni, de nem az igazi még most sem.

Köszi a tippet a maximalangebotról!:) Jó tudni!

A personal cheque valaki elmondaná nekem, mit is jelent? Ariel? :)

Szerkesztette: Valdy 2004. 06. 05. 22:49 -kor

#64 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 07:29

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 23:48

A personal cheque valaki elmondaná nekem, mit is jelent? Ariel? :)

en is csak azt olvastam, olyanoktol akik az usa fizetesi modokkal tisztaban vannak (az ottani penzugyi rendszer teljesen mas, mint az europai), hogy ez egy bank altal nem garantalt csekk. a fedezetet ellenorizni kell miutan megkapta vki.

viszont jo lenne hogy akik kerdeznek, ezt a nem tul hosszu topikot elolvasnak, mert egy csomo kerdeukre valaszt kapnanak.

#65 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 18:58

Idézet: Ariel - Dátum: 2004. jún. 5., szombat - 11:27

perzecutor!

sajnos ez nem "EU, nem EU" kerdese. itt valami regi-regi gebasz van, mert a nemet posta 2.zonaba sorolja hazankat jo regen. eloszor en is azt hittem, hogy az elado izelgetni akar, mert gorogorszagba es portugaliaba is olcsobb a csomag mint ide hozzank. (mellesleg ugyanilyen ciki a szomszedos ausztria is, oda is van olyan postai szolgaltatas amiert plussz koltseget terhelnek rad).

mondjuk vannak alternativ szallitok nemeto.ban is, pl. DPD, de nem tudom hogy kis csomagok eseteben hogy jon ki, nagyobbaknal olcsobb mint a dajcseposzt. pl. kb. 10kg-os cucc 20EUR-ert jott, igaz a kuldo ceg nagyforgalmu (gondoom van vmi kedvezmenye naluk).

A Dpd-röl tudnál valamit mondani? Deutche Post Deuthcland? :)  :)
Business as usual. We fucked up everything.

#66 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:15

Mondjuk USA eBay-be inkább bidpay-yel tessék fizetni...

#67 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:11

Idézet: perzecutor - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:58

A Dpd-röl tudnál valamit mondani? Deutche Post Deuthcland? :)  :)

www.dpd.de

igazabol nem sokat tudok. viszont van magyar kirendeltseguk. (index forumbol masolva)
DPD Hungária Kft.
Budapest XV. kerület 1158 Késmárk utca 14 (1) 414-6206, fax (1) 414-6214

#68 Felhasználó inaktív   sakuraba39 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 06:15

Sziasztok

Próbáltam rendelni az e-bay.com-ról,megnyertem a licitet,de fizetési lehetőség csak pay pal rendszerrel volt lehetséges.Megpróbáltam de nem sikerült,metr Magyarország nem szerepel a felsorolt országok között.
Hogyan kell rendelni.
Segítsetek Please.

#69 Felhasználó inaktív   spety 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 21:17

Sziasztok!

Szerintetetek mennyibe kerül összvissz, ha mondjuk egy kb. 40$os Pda-t akarok venni az ebay-en? Tudom, hogy nem a legbiztonságosabb, dehát hátha még így is megéri.... Meg hogy lehet fizetni Mo-ról, hogy érdemes, mennyire macerás a vám? SZóval ha van ezzel kapcsolatban ötletetek, akkor írjatok! :)

Spety

#70 Felhasználó inaktív   csany 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 11:10

Kedves Fórum társak!

A következő terveimhez keresek segíteni tudó, és akaró társakat:
Szeretnék átröpülni az USÁ-ba (Malév), ott átvenni az oda shippingelt ebay-n kiszemelt autót.
(VW Eurovan). Bejárni vele a nevezetesebb helyeket USA & Kanada (kb. 2 hónap), majd a végén hazahozni az autót saját célra. (Ez nem gond 1000$-ért állítólag Amsterdamba át lehet küldeni.)
Ez mennyire merész elgondolás szerintetek?
Csinált már valaki ehhez csak hasonlót is?
Mi a rizikó benne?
Az EU-ba való bejelentés és a  hazai forgalomba helyezés kálváriáját magamra vállalom, ezügyben vannak már jó és használható infóim!
Azok válaszát várom, aki segíteni tud akár csak egy kicsit is. Megpróbálom összarakni a képet, időm van, terv kivitelezése jövő (2005) májusra tervezett, addigra talán itthon is lecsillapodnak a külföldről behozott gkocsik körüli adminisztrációs nehézségek és ökörségek.
Ha valakit érdekel az ügy fejleménye kérem email-n jelezze, nem akarom a fórumot terhelni minden részlettel. (csany@eik.bme.hu)

Köszönettel minden érdeklődőnek!
Üdv.

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »