HWSW Informatikai Kerekasztal: eBay - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBay Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:25

Az Electron tuti nem dombornyomott. Drága pénzekért lehet dombornyomott hitelkártyát igényelni (ha már elmúltál 20 éves (vagy 21? :think:), legalább három hónapja ugyanazon a munkahelyen dolgozol, van x0ezer forintod letéti díjra, és a számládra rendszeresen jövedelem érkezik.) Áthidaló megoldás: webkártya. (én az OTP elektronikus számlacsomagjáról tudok nyilatkozni, az OTP webkártyámat szó nélkül elfogadta a FizetőHaver.) Beballagsz a bankodba, két hét alatt megvan, és utána szórhatod a pénzed.

SZERK.: eBay.de-n tudsz regelni bankkártyaszám nélkül is, ha a címedet megadod. Küldenek postán egy levelet, arra kell válaszolni, és már regelve is vagy. (Ne kérdezd, hogy megy, én a .co.uk-os címen regeltem a webkártyámmal.)

SZERK2: Elolvastam újra a HSZ-ed, megmondom, mi lehet a tévedés oka. A dombornyomott kártya nem azért dombornyomott, mert kidomborodnak rajta a számok :) Ez még a mágnescsík előtti időkből származik, ha érdekel, neten találsz róla irományt bőven. A mai kártyákról szemre elég nehéz megmondani, hogy dombornyomott-e, vagy sem.

Szerkesztette: debaj 2006. 02. 14. 11:40 -kor

#282 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 11:54

igen, a dombornyomott HITELkartyahoz valoban lehet, hogy ilyen feltetelek kellenek, de a dombornyomott BANKkartyahoz nem. de az is dragabb, ez teny.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#283 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 09:36

Idézet: debaj - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 11:25

Az Electron tuti nem dombornyomott. Drága pénzekért lehet dombornyomott hitelkártyát igényelni (ha már elmúltál 20 éves (vagy 21? :think:), legalább három hónapja ugyanazon a munkahelyen dolgozol, van x0ezer forintod letéti díjra, és a számládra rendszeresen jövedelem érkezik.) Áthidaló megoldás: webkártya. (én az OTP elektronikus számlacsomagjáról tudok nyilatkozni, az OTP webkártyámat szó nélkül elfogadta a FizetőHaver.) Beballagsz a bankodba, két hét alatt megvan, és utána szórhatod a pénzed.

SZERK.: eBay.de-n tudsz regelni bankkártyaszám nélkül is, ha a címedet megadod. Küldenek postán egy levelet, arra kell válaszolni, és már regelve is vagy. (Ne kérdezd, hogy megy, én a .co.uk-os címen regeltem a webkártyámmal.)

SZERK2: Elolvastam újra a HSZ-ed, megmondom, mi lehet a tévedés oka. A dombornyomott kártya nem azért dombornyomott, mert kidomborodnak rajta a számok :) Ez még a mágnescsík előtti időkből származik, ha érdekel, neten találsz róla irományt bőven. A mai kártyákról szemre elég nehéz megmondani, hogy dombornyomott-e, vagy sem.

"dombornyomott" kártya alatt az offline kártyákat értik, amelynél a tranzakció elvileg terminál nélkül is lefolytatható. (épp ezért nem kell pl. PIN kódot ütni vásárlásnál, stb) Ezek a kártyákon a számok tényleg kidomborodnak, míg pl. az én régi Visa Electron kártyámon nem voltak dombornyomottak a számok.
Ezek igénylése nem vészes, egy kis rendelkezésre álló pénz kell a számládon, vagy k 3 havi igazoltan oda érkező rendszeres jóváírás, és valamivel drágábbak ugyan a sima kártyáknál, de szerintem vállalhatók. Nekem Visa Classic van és 3000/év a díja.

#284 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:29

;)  Helló.

Az első aukcióm volt most az E-bay-en, és megnyertem az áhitott Western bar kvarcjátékot.
Gondoltam leírom a menetét az üzlet lebonyolitásáról, ha sikerül, hátha tanul belőle valaki.
(franciából küldik-legalább is remélem  :D
1.  Irtam neki, mennyi lenne a szállitás magyarországra, 3,75 eurót írt. (normál postai csomag)
  (Leírtam ki vagyok, és megkérdeztem mennyi a költség magyarországra - másnapra válaszolt)
2.  Licitáltam,nyertem. Küldött egy levelet, melyben azt írja hogy gratulál az aukcuóhoz és levezette hogy mennyi a termék, és mennyi a postaköltég és összeadva mennyit kell utalni.
3.  Most írtam neki válaszul, (szerintem licit elött jobb tisztázni) hogy adja fel értékbiztositással, mert szerintem nem megbizható a magyar posta, és hogy a valódi értékkel biztositsa. (Ez azért fontos, mert inkább fizetek többet, de tényleg nem bízom a postában, ha elveszik, reklamálni lehet a biztositott értéken így elvileg legalább a pénz megmarad) Persze, ehez az kell, hogy tényleg megérje elvinni a terméket még a többletdijjal együtt is. És azt, hogy milyen számlára utaljak. (megadta,hogy bármilyen átutalást elfogad - neki mindegy, csak megérkezzen a pénz)

Nos egyenlőre itt tartok, folyt köv...  :fly2:

Szerkesztette: zsborg 2006. 03. 14. 22:30 -kor

#285 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:32

:dj:

#286 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 10:55

Én is PayPal-t használtam internetes vásárláshoz Klikkbank (Erste) kártyával. 3 db szoftvert vettem, minden simán ment. Kár, hogy pénzt még nem lehet PayPallel beszedetni - pedig nagy lehetőségek vannak benne.

Nem nyálaztam végig a topicot, de van másfajta/backdoor lehetőség külföldi internetes eladásra? Esetleg amerikai v nyugat európai bankszámlával?
Legszebb öröm a műköröm.

#287 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 11:29

Idézet: gezza - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 10:55

Nem nyálaztam végig a topicot, de van másfajta/backdoor lehetőség külföldi internetes eladásra? Esetleg amerikai v nyugat európai bankszámlával?

A topicban találtam utalást a MONEYBOOKERS-re, ami elég bíztatónak tűnik. Van valakinek tapasztalata a céggel?

Szerkesztette: gezza 2006. 03. 19. 11:30 -kor

Legszebb öröm a műköröm.

#288 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 08:47

Idézet: gezza - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 12:29

A topicban találtam utalást a MONEYBOOKERS-re, ami elég bíztatónak tűnik. Van valakinek tapasztalata a céggel?

Küldésre már többször használtam, eddig nem volt gond vele, fogadás most fog kiderülni, mert éppen várok manit rá.
Átutalásos befizetésnél is elég hamar rajta volt a pénz, ugyhogy eddig pozitív.

#289 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 20:28

Üdv!

Most volt az első vásárlásom az USA-ból (EU-ból már több mindent vettem). Egy 80$-os órát vettem+35$posta. A vámon számlát akarnak. Számla nincs, mert magánember. Akkor mi a teendő? Nem lenne elég a csomagon szereplő összeg? Ezt nem hiszem el, hogy egy össz-vissz 25k-s cuccal tökölök. Mondtam az ügyintézőnek, hogy eBay meg PayPal, ezért nincs számla, de úgy nézett mintha a holdról jöttem volna. Én rendeltem volna egész Magyarországon először az amcsi eBay-ről PayPal-os fizetéssel?
Azt mondta, hogy jó a PayPal-os info oldal kinyomtatva és elfaxolva. Az akkor sem számla. Azt bárki megváltoztathatja és azt faxolja el. Akkor mit érnek vele?
Munkahelyen a vámügyintézőnk mielőtt mentünk, felhívta őket és ilyenekről mint számla akkor nem volt szó. Ez volt: bemegyek az értesítővel, kifizetem a vámot +20% tréfát és enyém a cucc. Nem értem. Annyit mondtak a telefonban vámösszeget, mint amit a TARIC-on is néztünk.
Ezzel párhuzamosan vettem szintén USA-ból egy fényképezőgépet. Az még nem ért ide, de már felkészültem mindenre :)

Üdv,
eddie

Szerkesztette: eddie 2006. 03. 21. 20:47 -kor

#290 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 21:04

Idézet: eddie - Dátum: 2006. márc. 21., kedd - 20:28

Üdv!

Most volt az első vásárlásom az USA-ból (EU-ból már több mindent vettem). Egy 80$-os órát vettem+35$posta. A vámon számlát akarnak. Számla nincs, mert magánember. Akkor mi a teendő? Nem lenne elég a csomagon szereplő összeg? Ezt nem hiszem el, hogy egy össz-vissz 25k-s cuccal tökölök. Mondtam az ügyintézőnek, hogy eBay meg PayPal, ezért nincs számla, de úgy nézett mintha a holdról jöttem volna. Én rendeltem volna egész Magyarországon először az amcsi eBay-ről PayPal-os fizetéssel?
Azt mondta, hogy jó a PayPal-os info oldal kinyomtatva és elfaxolva. Az akkor sem számla. Azt bárki megváltoztathatja és azt faxolja el. Akkor mit érnek vele?
Munkahelyen a vámügyintézőnk mielőtt mentünk, felhívta őket és ilyenekről mint számla akkor nem volt szó. Ez volt: bemegyek az értesítővel, kifizetem a vámot +20% tréfát és enyém a cucc. Nem értem. Annyit mondtak a telefonban vámösszeget, mint amit a TARIC-on is néztünk.
Ezzel párhuzamosan vettem szintén USA-ból egy fényképezőgépet. Az még nem ért ide, de már felkészültem mindenre :)

Üdv,
eddie

Tőlem is kértek számlát egy 340$ értékű lencséről (a dobozra rá is volt írva)
Az ebayről kinyomtattam nekik az oldalt, de véletlenül a 4-es kikopott a 340-ből és 30$ lett, simán bevették :D
MCSE+M/S, MCITP

#291 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:17

moneybookers egész jó, múlt évben sokszor használtam. csak nehogy probléma legyen! mert akkor izé van, lehet telefonálni Angliába, az emailre egy hét után válaszolnak, és úgy általában se a telefon se az email nem ér igazán sokat...

#292 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:28

Csak tudnám, hogy az ebay-en miért van annyi "Nach Ungarn...." ?
Magyarországra szállítás ekkora nagy gond ?
Mi nem vagyunk uniósok ??? - nem értem... :(

#293 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 22:57

A posta lop, a hitelkártyákkal meg csalnak...

#294 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 06:44

Remélem, hogy amit franciából rendeltem értékbiztositással, csak megérkezik...

#295 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 17:53

Idézet: zsborg - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 6:44

Remélem, hogy amit franciából rendeltem értékbiztositással, csak megérkezik...

Nekem usából nem akar megérkezni egy kis értékű, de biztosított és "signed for" küldemény már több hete :(

#296 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 19:38

Azt írták valahol, hogy minimum 1,5 hét, és azt is hogy postára adástól számitva 4 ! nap után megérkezett valakinek németből a csomag.  Úgyhogy teljesen változó. - felőlem lehet 2 hét is, csak érkezzen meg, mert mégegyszer ennyiért nem fogom tudni megvenni.

#297 Felhasználó inaktív   eddie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 20:43

Nekem az USA-ból a múlt hét hétfőn feladott csomag múlt hét szerda du 4-kor már megérkezett. Azóta  a vámmal pöcsölök. Munkatársam már 30-szor rendelt az amcsiktól számlástól és még soha nem fizetett vámot, adót, pedig semmi ajándéknak feladva vagy egyéb trükk nem volt.

#298 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 21:45

Tudna segiteni valaki paypal fizetessel? Konkretan 5 USD-t kene atutalni? (Tenyleg csak 5 USD). Ha tudsz es hajlando vagy segiteni, kerlek irj private uzenetet. Koszi.

ui: nem regszitracio problemarol van szo.

Szerkesztette: HAMMER 2006. 03. 22. 21:45 -kor

#299 Felhasználó inaktív   zsborg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 22. 22:43

Idézet: HAMMER - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 22:45

Tudna segiteni valaki paypal fizetessel? Konkretan 5 USD-t kene atutalni? (Tenyleg csak 5 USD). Ha tudsz es hajlando vagy segiteni, kerlek irj private uzenetet. Koszi.

ui: nem regszitracio problemarol van szo.

Én fizettem így Skype-n telefonálás miatt. Ha nem regisztráció a gond, akkor a kártya elfogadása lehet.
1. dombornyomásos kártya alkalmas a fizetésre
2. ki kell tölteni a kártya azonositó űrlapot -itt két probléma lehet:
    - nem fodata el a kártyaszámot. - azért van, mert szóköz, kötőjel nélkül kell folyamatosan beírni
      (hiába van több hely...)
    - azt a bizonyos négyjegyű számot amit kér a kártyára van nyomtatva

Azért írtam így le, hogy bárki másnak is segitségére legyen. Ha más gond van írd meg privátba.

#300 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 09:18

Idézet: eddie - Dátum: 2006. márc. 22., szerda - 20:43

Nekem az USA-ból a múlt hét hétfőn feladott csomag múlt hét szerda du 4-kor már megérkezett. Azóta  a vámmal pöcsölök. Munkatársam már 30-szor rendelt az amcsiktól számlástól és még soha nem fizetett vámot, adót, pedig semmi ajándéknak feladva vagy egyéb trükk nem volt.

Mi tart vele ilyen sokáig?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

Téma megosztása:

• (56 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.