idézet:
Ezt írta joe39:
mert a lengyel pont fordítva használja, mint mi az s, és sz betűket, kiejtés szerint.
s=sz
sz=s[/quote]
Elfelejtettél segédváltozót beiktatni!
Pontos képlet:
s=x
s=sz
sz=x
Rhino666
Beszéljünk magyarul? És a kiejtés?
Elküldve: 2004. 01. 16. 23:12
Elküldve: 2004. 01. 16. 23:38
NEM: zírax
Nyílt /a/ hanggal.
Elküldve: 2004. 01. 16. 23:57
idézet:
...trafi a Lovinál...[/quote]
Ez reggel hangzott el a rádióban![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 17. 00:48
idézet:
Ezt írta Rocketjump:
"Xerox: zerox (ugyanis az x-szel kezdődő angol szavak első betűjét z-vel kell ejteni"
NEM: zírax
Nyílt /a/ hanggal.[/quote]
Pronunciation: 'zir-"äks, 'zE-"räks
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 17. 12:21
Szóval: Laptop vagy notebook ?
Most a hordozható számítógépre melyik a helyes? Nálunk általában notebook-oznak, de szinte minden filmben, amiben szerepel hordozható gép, laptopnak mondják. Nem hiszem, hogy ennyire durva hibát követnének el a szinkronstúdióban, arról nem is beszélve ha eredeti angol nyelven hallgatom ott is tényleg laptopot mondanak.
Mellesleg én személy szerint szivesebben használom a laptop kifejezést.
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2004. 01. 17. 12:56
idézet:
Két fogalom közötti szinonima-kapcsolat az egyik legegyszerűbbnek tűnő, ám valójában az egyik legnehezebben körülírható kapcsolat.
A szinonima definíciója szerint rokon értelmű fogalom, amely stílusában vagy alkalmazásában tér el valamely más fogalomtól, és azzal bizonyos körülmények között felcserélhető. Ennek megfelelően rendkívül sokféle fogalmak közötti kapcsolat minősíthető szinonima-kapcsolatnak, hiszen bizonyos szövegkörnyezetben, bizonyos körülmények között olyan fogalmak is felcserélhetőek egymással, amelyek pl. alá-fölérendeltségi viszonyban vannak. A fogalomtár esetében arról van szó, hogy biztosítva van annak lehetősége, hogy a fogalmak közötti kapcsolatokat ill. azok fajtáját pontosan megjelöljük. Amennyiben lehetséges, akkor a szinonimánál specifikusabb, a fogalomtárban külön nevesített relációtípusokat kell alkalmazni. Előfordulhat azonban, hogy olyan kapcsolat van a fogalmak között, amelynek folytán bizonyos körülmények között felcserélhetőek, de az előbbiek szerint nem tudjuk nevesíteni viszonyukat. A fogalomtárban ilyen esetben kell alkalmazni a szinonima megjelölést.[/quote]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 01. 17. 14:14
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Igaz ez nem konkértan a kiejtésre volnatkozik, de érdekes:
Most a hordozható számítógépre melyik a helyes? Nálunk általában notebook-oznak, de szinte minden filmben, amiben szerepel hordozható gép, laptopnak mondják. Nem hiszem, hogy ennyire durva hibát követnének el a szinkronstúdióban, arról nem is beszélve ha eredeti angol nyelven hallgatom ott is tényleg laptopot mondanak.
Mellesleg én személy szerint szivesebben használom a laptop kifejezést.[/quote]
Szerintem mindegy, de a gyárak általában notebookot árulnak.
Elküldve: 2004. 01. 17. 21:27
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Nem hiszem, hogy ennyire durva hibát követnének el a szinkronstúdióban[/quote]
Csak a Szilícium-völgyet valahogyan mindig Szilikon-völgynek sikerül szinkronizálni.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 01. 18. 09:52
idézet:
Ezt írta Öregszem:
Csak a Szilícium-völgyet valahogyan mindig Szilikon-völgynek sikerül szinkronizálni.[/quote]
Pedig a "Szilikon völgyet" inkább a dekoltázzsal kellene egy lapon említeni...![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 19. 10:36
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2004. 01. 21. 02:43
Idézet: Brett Shaw
Mellesleg én személy szerint szivesebben használom a laptop kifejezést.
Én úgy tudom, hogy a régi gépeket nevezték el laptopnak, ami szó szerint "ölbevehető"-t vagy hasonlót jelent. Na és mivel a mostani hordozható gépek jóval könnyebbek és kisebbek, ezért ezeket már notebooknak vagyis noteszgépnek hívják.
Szvsz a flmekben azért használnak továbbra is laptopot, mert ezt a szót szinte már mindenki ismeri, de ha notebook-ot mondanának, valószínű, hogy rengetek ember nézne, mint a lukinyúl!

Szerkesztette: Freeze 2004. 04. 04. 22:01 -kor
Elküldve: 2004. 01. 23. 21:40
Rhino666
Elküldve: 2004. 01. 23. 22:40
idézet:
Ezt írta Rhino666, az médium:
Amiben sosem voltam biztos: azt hogy kell kiejteni, hogy EDIT?! :confused:
Rhino666[/quote]
Kérdésedben ügyesen elrejtetted a választ![]()
Elküldve: 2004. 01. 24. 10:52
idézet:
azt hogy kell kiejteni, hogy EDIT?! :confused:
[/quote]
Nevezd a nevén. Jutkára vagy Krisztára lehet, hogy megsértődik.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 01. 24. 15:13
idézet:
Ezt írta Miki2:
Kérdésedben ügyesen elrejtetted a választ[/quote]
Simán "edit"-nek? Akkor jól gondoltam...![]()
Rhino666
Elküldve: 2004. 01. 24. 20:08
idézet:
Akkor jól gondoltam...![]()
[/quote]
Komolyan kérdezem: nincs kéznél egy angol szótár?
Vagy internet?
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 01. 24. 20:24

Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 08. 10:51 -kor
Elküldve: 2004. 01. 25. 01:48
Mit szolnank ahhoz, hogy Baile Átha Cliath. Jo lesz Da'blinnak is. Ki, hogy ejti hwsw.hu?