idézet:
Ezt írta Jahno:
Akkor teszt, mert én ismét elbasztam. Adott egy IBM Netfinity, rajta egy kalóz 4-es NT, 20 gigás vincsin céges adat. Fejlesztés, legalizálás beindul, NT 4-et ki kell dobni. Saját gépen fent egy full Linux, arra kellene átmenteni a dolgokat, meg vannak kliens gépek, valamint mindegyik szerelhető, és működőképes hálózat. alapban 10-es háló, de van crosslink, szerverekben 100-as Intel kártya, van 100-as switch is.
Szerintetek mennyi ideig tart ezt a 20 gigát átpakolni a Linuxra, majd utána a Linuxos diskeket a Netfinityben beéleszteni? Hogy állnátok neki?[/quote]
Hmmm, teszt. Ok, legyen
Mindegyik szerelhető. Ha sürgős meló, márpedig az szokott lenni, akkor vinyó ki, linuxosba be, majd az adatokat átszedni. Ha külön partíción vannak, akkor akár az egész partíciót is le lehet szedni. Egyébként pedig tar-ba leszedni a fileokat.
Ha mégsem lehet kiszedni a vinyót, akkor a linuxos gépet is berani a hálóba, gépeken a fileokat, adatokat összetömöríteni, linuxosra felnyomni (pl. ftp). Majd legális szoftver beszerzése/feltelepítése után vissza az egészet.
Vagy félreértelmeztem a kérdést?
Vállalkozás, amit megéri elindítani Ötletek, költségek
Elküldve: 2002. 10. 15. 01:10
Elküldve: 2002. 10. 16. 00:53
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Hmmm, teszt. Ok, legyen
Mindegyik szerelhető. Ha sürgős meló, márpedig az szokott lenni, akkor vinyó ki, linuxosba be, majd az adatokat átszedni. Ha külön partíción vannak, akkor akár az egész partíciót is le lehet szedni. Egyébként pedig tar-ba leszedni a fileokat.
Ha mégsem lehet kiszedni a vinyót, akkor a linuxos gépet is berani a hálóba, gépeken a fileokat, adatokat összetömöríteni, linuxosra felnyomni (pl. ftp). Majd legális szoftver beszerzése/feltelepítése után vissza az egészet.
Vagy félreértelmeztem a kérdést?[/quote]
Vagy a Lin gépet közvetlen szerverhez kötni, és nem a 10-es hálón hanem 100-on húzgálni, dee ez részletkérdés.
Elküldve: 2002. 10. 16. 01:02
idézet:
Ezt írta Jahno:
Akkor teszt, mert én ismét elbasztam.[/quote]
???
idézet:
Adott egy IBM Netfinity, rajta egy kalóz 4-es NT, 20 gigás vincsin céges adat. Fejlesztés, legalizálás beindul,[/quote]
Bilincses plakát...
idézet:
NT 4-et ki kell dobni. Saját gépen fent egy full Linux, arra kellene átmenteni a dolgokat, [/quote]
Amit Sipi mondott. Talán még annyi, ha Lin-re lesz a szerver átrakva, akkor nem tar meg egyebek, hanem megfelelő (Te tudod, mire kell) partíciók létrehozása és adatot odamásolni.
idézet:
meg vannak kliens gépek, valamint mindegyik szerelhető, és működőképes hálózat. alapban 10-es háló, de van crosslink, szerverekben 100-as Intel kártya, van 100-as switch is.[/quote]
Kliensekkel mi legyen?
idézet:
Szerintetek mennyi ideig tart ezt a 20 gigát átpakolni a Linuxra,[/quote]
Hogy? Vinyópakolás, háló, teleportálás?![]()
![]()
idézet:
majd utána a Linuxos diskeket a Netfinityben beéleszteni? Hogy állnátok neki?[/quote]
Ugyi OS-függő. Bár belülről nem láttam még netfinity-t, de olyan bonyolult nem lehet (hardverileg).
x.
[ 2002. október 16.: xclusiv szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 16. 14:09
Elküldve: 2002. 10. 16. 17:15
Nahh, WinCMD közli az NT-n, hogy "error", ilyen filét ne is keressek. Ok.
Intéző. File nevében még grafikus karakterek is voltak, aki nem hiszi, annak adok screenshotot, valamint 1-1 file háromféle verzióban, ékezettel, nélküle, stb. A fileokat át lehetett másolni, törölni, nevezni, de megnyitni már nem
Nomeg CDre is kellett volna írni, de túl sok volt a subdir, valamint a 300 karakteres könyvtárnév sem az igazi
Aha, alakul, mert vannak magyar kódlapos kliensek. Volt pld. meghvo.doc meghívo.doc meghívó.doc, de kliensen bármelyikbe mentettetem bele, azt a szerver felénél egy fileként kezelte, csak egy változott, viszont ha lemásolni akartam a könyvtárat, akkor a második filénév kérdezte, hogy "overwrite?" Ekkor már téptük a hajunkat, vincsi bele Win2K kliensbe, az sem olvassa rendesen.
NT-n közben helyreraktuk a magyar kódlapos/regionális dolgokat, így már javult a helyzet, majd könyvtáranként szépen átmászattam egy Win2K kliensre, innen már rabszolgamunka volt, ahol elakadt, azt a filét átneveztük, majd szépen intézővel kezdtük elölről.
Aztán Win2K kliensről át a Linuxra, és érdekes módon itt is volt két egyforma filenév, de azért összejött, megírtam a számlát, szegények még nem tudják, hogy ebben a Linux telepítése még nincs bent
Utána megkönnyebbülés, Linux vincsit bele a Netfinitybe... Nem ismeri fel a 30-as Maxtort. Hmmm... Kábelcserék, szakértés, külön munka azt a gépet szétszedni, de nem változott a helyzet, 30-as Quantumot sem ismeri. Ok, BIOSfrissít, utána 30-as Quantumot felismeri, többit nem.
Így most saját gépemen megy a szerver, de az legalább gyors, Netfinityre meg nézek doksit, csak az a gáz, hogy ennek a Netffinity-n _kell_ működni.
Elküldve: 2002. 10. 16. 20:43
idézet:
Ezt írta Suicide:
[/quote]
szvsz nem tudod mennyi jön be 1 0690es számból. kbsztt sok. és ha egy iroda v vki gondban van nem fogja sajnálni azt a kis pénzt. nyáron láttam egy ilyen plakátot a városban, de már nemtom mi, ki volt az.
Elküldve: 2002. 10. 16. 22:31
Elküldve: 2002. 10. 17. 00:38
idézet:
Ezt írta TradeMan:
Az eredeti fórumtémához híven érdeklődök, hogy van-e köztetek web-programozó (esetleg többen is)?[/quote]
Sajnos olyan nincs, aki php+mysql
De Perl script + flash (gőzerővel tanulás, gyakorlás alatt), és javascript (szintén) jöhet.
Nekem is van egy kérdésem: egy BT elindításához mik kellenek, és ezek kb. mennyiből hozhatóak ki?
Ill. hogy én főiskolán tanulok, így adó vagy tb ügyében kedvezőbb-e a helyzetem? Lehet főiskolás beltag?
[ 2002. október 17.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 17. 03:37
idézet:
Ezt írta TradeMan:
Az eredeti fórumtémához híven érdeklődök, hogy van-e köztetek web-programozó (esetleg többen is)?[/quote]
Mit értesz web-programozó alatt? Én speciel php+mysql-t nyomom keményen, ha ez web-programozónak számít, akkor jelen. De pl. action-script-hez egyátalán nem, javascript-hez csak kicsit értek...
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Sajnos olyan nincs, aki php+mysql
De Perl script + flash (gőzerővel tanulás, gyakorlás alatt), és javascript (szintén) jöhet.
Nekem is van egy kérdésem: egy BT elindításához mik kellenek, és ezek kb. mennyiből hozhatóak ki?
Ill. hogy én főiskolán tanulok, így adó vagy tb ügyében kedvezőbb-e a helyzetem? Lehet főiskolás beltag?
[/quote]
Jelentem van olyan is, aki php+mysql pl. én![]()
Egy bt. elindításához kb. 150 ezer elég. Először is keresned kell egy ügyvédet. Innentől kezdve ő fog elmondani mindent, hogy miket kell beszerezned, neked tulajdonképpen csak a bt nevét kell kitalálnod (no meg, hogy ki lesz a beltag és ki lesz a kültag, valamint mennyivel száltok be) Ha minden papír megvan, akkor az ügyvéd elküldi ezeket a cégbíróságnak. Neked ezalatt érdemes keríteni egy jó könyvelőt (ismerek egy ilyet), majd végül egy vállalkozói számlát kell nyitnod akármelyik bankban, plusz a könyvelődnek el kell küldenie a cég adatait az apeh felé. Ez az egész kb. 1 hónapot vesz igénybe, de miután megvan a társasági szerződés (ezt rögtön az elején meg kell írni), már előtársaságként üzemeltetheted a céget. Ha gondolod keress meg mail-ben ezzel kapcsolatban.
Természetesen főiskolás is lehet beltag, ráadásul amíg fősuliba jársz, addig magad után nem kell adóznod. Ha már nem jársz suliba és nem vagy alkalmazott sehol, akkor magad után a mindenkori minimálbérre eső adót kell fizetned.
[ 2002. október 17.: Suicide szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 17. 14:44
idézet:
Ezt írta Suicide:
Természetesen főiskolás is lehet beltag, ráadásul amíg fősuliba jársz, addig magad után nem kell adóznod. Ha már nem jársz suliba és nem vagy alkalmazott sehol, akkor magad után a mindenkori minimálbérre eső adót kell fizetned.
[ 2002. október 17.: Suicide szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A minimálbérre eső adó mellet azért még van pár kiadás, mint pld. az EHO, meg *.adó. Iparűzési, társasági, etc.
Ez szép összeg, lehet úgy számolni, hogy minden számlásan bevett lének felét elviszi az állam, plusz fizeted a TB-t, egyebet, és ez is több 10ezer pénz havonta. A cégből nyilván ki is kell venni a lóvét, amit osztalékban érdemes, de azt csak tagok vehetik fel, tehát nem ilyen egyszerű. Egy jó könyvelő sem fog olcsóért dolgozni, azért gondoljátok meg rendesen, mert 150 pénz nem sok egy vállalkozás alapításához, de annak egyéb következményei is vannak, de ezt majd az aktuális könyvelő elmeséli.
Elküldve: 2002. 10. 17. 14:46
Elküldve: 2002. 10. 17. 15:07
idézet:
Ezt írta Jahno:
A minimálbérre eső adó mellet azért még van pár kiadás, mint pld. az EHO, meg *.adó. Iparűzési, társasági, etc.
Ez szép összeg, lehet úgy számolni, hogy minden számlásan bevett lének felét elviszi az állam, plusz fizeted a TB-t, egyebet, és ez is több 10ezer pénz havonta. A cégből nyilván ki is kell venni a lóvét, amit osztalékban érdemes, de azt csak tagok vehetik fel, tehát nem ilyen egyszerű. Egy jó könyvelő sem fog olcsóért dolgozni, azért gondoljátok meg rendesen, mert 150 pénz nem sok egy vállalkozás alapításához, de annak egyéb következményei is vannak, de ezt majd az aktuális könyvelő elmeséli.[/quote]
Ebben igazad van, de a kérdés konkrétan a bt. létrehozásának költségeire illetve a tanulói jogviszony fennállása esetén érvényes esetleges "kedvezményekre" vonatkozott. Én erre válaszoltam. Egyébként a könyvelőm szerint aki még főiskolára vagy egyetemre jár annak nem kell EHO-t és TB-t fizetnie, ez nem így van?
idézet:
Jahh, és ha valaki webes dolgos céget alakít, utána vegye fel velem a kapcsolatot, mert időnként szükség lenne a munkájukra, és ilyen ember abszolút nincs a környékünkön. Aki eddig ajánlkozott, azok meg csak dumálni tudtak. [/quote]
Mit értesz webes-dolgos cég alatt? Milyen jellegű munkáról lenne szó? Amivel szolgálhatok: -statikus, és dinamikus oldalak, php-mysql adatkezelés, esetleg flash stb. Keress meg mailban ha ilyesmire gondoltál.
Elküldve: 2002. 10. 17. 20:16
idézet:
Ezt írta Suicide:
Ebben igazad van, de a kérdés konkrétan a bt. létrehozásának költségeire illetve a tanulói jogviszony fennállása esetén érvényes esetleges "kedvezményekre" vonatkozott. Én erre válaszoltam. Egyébként a könyvelőm szerint aki még főiskolára vagy egyetemre jár annak nem kell EHO-t és TB-t fizetnie, ez nem így van? [/quote]
De így van. Aztán most vagyok előnyben, hogy nekem nincs diplomám, havernak meg lassan meglesz a cégben, és papíron ugyi egybőll 100k-s fizetést kellene adni magának. Csak azt nem egyszerű kitermelni, így inkább "elfelejti" bejelenteni, hogy van diplomája. A saját cégénél
Ettől függetlenül a többi még áll, mikor kiszabadultam ide a nagy életbe, azt hittem, hogy havi 40-50k-ból már mindent lehet. Jött a cég, akkor már 100k-ra emeltem a tétet. És mivel kereskedünk, ügyfelekhez futkozunk, tárgyalunk, folyamatosan nől a mobilszámla, ideje volt autóra beruházni. Ha ezt fizetni akarod, valamint 100k környékét zsebre tenni, akkor ahhoz számlásan kb. 5-600ezret kellene havonta keresni. A többin lehet elmélkedni, hogy ki az, aki ezt kifizeti
Webes dolgokban valami ilyesmire gondoltam, igen.
Elküldve: 2002. 10. 18. 10:39
idézet:
Ezt írta Jahno:
Jahh, és ha valaki webes dolgos céget alakít, utána vegye fel velem a kapcsolatot, mert időnként szükség lenne a munkájukra, és ilyen ember abszolút nincs a környékünkön. Aki eddig ajánlkozott, azok meg csak dumálni tudtak.[/quote]
Én jelentkezek. Főiskolás vagyok, és HTML, PHP, mySQL nem gond..
Referenciának talán megfelel a [url="http://"http://torte-net.ashole.hu"]Törté-Net[/url], az talán elég jó lkis példa adatbáziskezelésre PHP-ban..
UI: Amúgy szerintem érdemes a netes hirdetések körül elhelyezkedni. A jelen helyzet az, hogy nagyon nehéz hirdetőt találni. Viszont ha valaki tud szerezni, akkor egész szép részesedét is kaphat a webmestertől, akinek szerezte... Pl. ahogy tőlem is kapna,a ki szerezne.
[ 2002. október 18.: KergeK@csa szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 10. 22. 09:10
idézet:
Ezt írta Jahno:
...
Ettől függetlenül a többi még áll, mikor kiszabadultam ide a nagy életbe, azt hittem, hogy havi 40-50k-ból már mindent lehet. Jött a cég, akkor már 100k-ra emeltem a tétet. És mivel kereskedünk, ügyfelekhez futkozunk, tárgyalunk, folyamatosan nől a mobilszámla, ideje volt autóra beruházni. Ha ezt fizetni akarod, valamint 100k környékét zsebre tenni, akkor ahhoz számlásan kb. 5-600ezret kellene havonta keresni. A többin lehet elmélkedni, hogy ki az, aki ezt kifizeti
...
[/quote]
Ezen gondolkozok én is, hogy honnan, hogyan lehet havi 4-500k-s bevételt elérni.
Elküldve: 2002. 10. 22. 14:03
idézet:
Ezt írta KergeK@csa:
Főiskolás vagyok, és HTML, PHP, mySQL nem gond..[/quote]
Bocs, de nekem erről egy nyomasztó életkép jut eszembe:
Csöves a nyakában táblával: "I code HTML for food"
Elküldve: 2002. 10. 22. 16:36
hol tart a vállalkozásod szervezése? Volt számodra haszna ennek a beszélgetésnek itt?
Letéptem ezt a hanga szálat...
Elküldve: 2002. 10. 22. 16:59
idézet:
Ezt írta barbra:
Helló, Sipi,
hol tart a vállalkozásod szervezése? Volt számodra haszna ennek a beszélgetésnek itt?[/quote]
Valamennyi volt, legalább már van elképzelésem, hogy pénzügyileg mekkora nagyságrendekben kell gondolkozni
Egyenlőre konrét lépések még nem történnek, mivel 3an akarjunk vmit csinálni, de ebből a másik két srácnak beütött a polgári szolgálat. Vagyis még el sem kezdték, csak a közeljövőben fogják. Az még 11 hónap.
Szóval jövő nyáron/ősszel lesz belőle vmi. Addig még erősen gyűjtöm az információkat
Kezdek a korábban eltervezett ötletünktől elállni, mégpedig a hw kereskedéstől. Kis haszonkulccsal lehet csak dolgozni, eléggé telített már a piac (azóta még1 újabb bolt is nyílt), szállítás nehézkes, stb.
Úgyhogy inkább másfele nézelődök egyenlőre.
Elküldve: 2002. 10. 22. 17:16
idézet:
Ezt írta Sipi-:
Valamennyi volt, legalább már van elképzelésem, hogy pénzügyileg mekkora nagyságrendekben kell gondolkozni
Egyenlőre konrét lépések még nem történnek, mivel 3an akarjunk vmit csinálni, de ebből a másik két srácnak beütött a polgári szolgálat. Vagyis még el sem kezdték, csak a közeljövőben fogják. Az még 11 hónap.
Szóval jövő nyáron/ősszel lesz belőle vmi. Addig még erősen gyűjtöm az információkat
Kezdek a korábban eltervezett ötletünktől elállni, mégpedig a hw kereskedéstől. Kis haszonkulccsal lehet csak dolgozni, eléggé telített már a piac (azóta még1 újabb bolt is nyílt), szállítás nehézkes, stb.
Úgyhogy inkább másfele nézelődök egyenlőre.[/quote]
Egy év alatt nagyon sokat változik majd az IT-világ. Ha egyébként biztosított a megélhetésed, akkor valóban érdemes tanulni, gondolkodni, "rákészülni" egy későbbi vállalkozásra.
Esetleg sokat lendíthet a dolgokon, ha tanulsz valamennyit intézményesen a vállakozás menedzsmentjéből. Vannak tanfolyamok, és komolyabb kurzusok is, nem túl drágán. Az ember legalább nem követi el azokat a vállalkozási hibákat, amikbe mások már belebuktak. Nem csak az ötletekre gondolok, hanem sokkal inkább a kivitelezésre, vagyis arra: hogyan csinálhat meg sikerrel az ember egy üzletet.
TradeMan nagyon okos gondolatokat fogalmazott meg itt korábban, neki jó érzéke van a dolgokhoz, érdemes lenne vele beszélgetned.
Egyébként mivel foglalkozol hétköznapjaidban?
Letéptem ezt a hanga szálat...
Elküldve: 2002. 10. 22. 17:32
idézet:
Ezt írta barbra:
...
Egyébként mivel foglalkozol hétköznapjaidban?[/quote]
Tanulgatok (BMF-NIK).
Megélhetésem biztosított, szülők által.
Még azt nem tudom, hogy mit érné meg: Bt vagy Kft? Úgytduom, hogy a Kft kedvezőbb helyzetben van adózási szempontból, de ott meg fel kell mutatni 3milliót. Azt még vhogy össze is hoznánk, de ezt minden évben meg kell tenni, ugye? Vagy csak minden évben egy adott időpontban kell meglennie annak a pénzösszegnek?
[ 2002. október 22.: Sipi- szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.